ЕЗ щанги за тежести

svg%3E

Професионалистите, начинаещите и любителите на бодибилдинга знаят, че изборът на EZ бар е важно решение за постигане на желаните резултати, но понякога просто не е толкова лесно. За нас, които обичаме упражненията, фитнеса и физическото здраве, беше трудно и преминахме през фиаското на закупуването на EZ барове от по-малко реномирани марки, които твърдят, че включват аксесоари, които всъщност не идват с продукта.

Също така бяхме измамени, например чрез закупуване на щанги, изработени от механизми, които усложняват обучението. Въпреки че това зависи от вкуса на всеки човек, ние не знаехме точно дали моделът с болт или пръстен е подходящ за нас.

Предимството е, че можете да се учите от ударите си, така че сега знаем какво трябва да ви помогнем да изберете достъпен, качествен EZ бар от многото опции на пазара.

Най-добрите EZ барове

Кой е най-добрият EZ бар?

Не търсете само най-евтината оферта, за да защитите парите си. Освен това трябва да търсите издръжлив и качествен продукт. Ето защо сме изготвили следните препоръки и списък за сравнение на най-добрите модели.

Помислете колко можете да носите, за да знаете колко големи трябва да са краищата на пръта. 5 см са за олимпийски тежести и натоварвания над 90 кг, а 2,5 см са за обикновени тежести. След това проверете набраздяването на шината, т.е. местата, където държите шината с ръце. Препоръчва се набраздяването да е по цялата дължина на пръта, за да се осигури по-добър захват и обхват на действие.

Ъгълът на извивките може да е различен при различните модели, затова опитайте няколко, докато намерите най-удобния за вас. Покритието зависи от вашия вкус и може да бъде хромирано или черно.

Тук са от най-добрите EZ барове:

1. TecTake Z curl bar

Пакет от качество и удобство

Този хромиран бар е идеален за начинаещи и случайни потребители, които искат да тренират у дома. Той е снабден със звездовидни ключалки, които държат дисковете винаги на мястото им, и освен това е оборудван с 8 диска с гумена външна част и пясък вътре (0,5, 1,25, 2,5 и 5 кг). Набраздяването е с добро качество, така че да можете да тренирате с много стабилен захват в легнало положение и да се връщате в изходна позиция без проблеми.

Тя има съпротивление 24 kg, дължина 120 и диаметър 2,5 cm.

2. York Фитнес щанга с халки

Голяма гъвкавост

svg%3E

КУПИ СЕГА

Става дума за щанга, която се отличава с голямата си гъвкавост, тъй като ви позволява да правите упражнения в седнало, изправено, легнало положение или дори на пейка. Механизмът за заключване включва чифт пружинни пръстени, които са доста лесни за използване и позволяват максимално натоварване от 50 kg. Универсалността му ви позволява да тренирате със затворен или отворен хват, въпреки че е специално проектиран за затворен хват. Това ще ви позволи да укрепите трицепсите, бицепсите и коремните мускули.

Това е триизвита щанга с добри набраздявания и допълнителна централна ръкохватка с набраздявания.

3. Ez Leogreen Щанга

Добра форма

svg%3E

КУПИ СЕГА

Подобрете силата и мощта си с тази универсална щанга, която може да поддържа тежести до 50 кг и която благодарение на своите канали позволява сигурен и стабилен захват. Вълнообразната му форма ви позволява да тренирате със затворен, отворен или междинен захват, а също така предпазва дисковете и улеснява смяната им благодарение на двойката звездовидни ключалки.

Той е изработен от ръждоустойчив материал и също така е много лесен за измиване, просто го избършете с влажна гъба или кърпа и е готов. Диаметърът му е 2,5 cm, изработен е от чугун и тежи 5 kg. (Ez Curl IQI FIT Bar)

За повече гъвкавост

svg%3E

КУПИ СЕГА

Вече няма слаби бицепси и трицепси. Носете тази щанга за повдигане на брадичка със затворен, отворен или междинен захват и обезопасете дисковете си със звездни ключалки Spinlock. Той е с висококачествено хромирано покритие с набраздени набраздявания на много от извивките, за да ви осигури необходимия захват.

Теглото му е 5 кг, дължината - 122 см, а стандартният диаметър - 2,5 см, който се съчетава идеално с типичните дискове с 3 см отвори. Така че, ако вече имате дискове у дома, можете да ги използвате с този бар.

5. EZ Body Revolution Bar

Сменяйте дисковете с лекота

svg%3E

КУПИ СЕГА

Направете революция в бицепсите и трицепсите си с тази отлична хромирана щанга с диаметър 2,5 см, която е идеална за домашно обучение по кросфит, бодибилдинг, съпротива или фитнес. Той е оборудван с пружинни пръстени, които улесняват поставянето и смяната на дисковете.

Дължината му е 120 см и поради теглото му можете да го използвате без дискове за други видове упражнения и процедури, които допълват тренировките ви. Всъщност тя може да се използва дори за намаляване на теглото и подобряване на здравето.

Според нашия опит EZ баровете са отличен съюзник за трениране на горната част на тялото, тъй като са удобни, лесни за използване и многофункционални благодарение на набраздените извивки, които позволяват различни захвати.

Въпреки това се препоръчва да носите ръкавици или някаква спортна лента на ръцете си, за да ги предпазите от постоянното триене в набраздената метална част. По този начин можете да избегнете мазоли или дискомфорт, причинени от постоянни упражнения с големи натоварвания.

Какво е EZ бар?

Тренировките за ръце са се превърнали във важна и високо ценена част от упражненията във фитнес залите и спортните клубове.svg%3E

Всъщност добре оформените бицепси говорят за човек, който води активен и здравословен начин на живот, като същевременно се грижи за външния си вид.

Поради тази и много други причини днес посвещаваме броя си на щангата Ezquerra, инструмент за физическо обучение, изобретен от Люис Г. Димек, предназначен да осигури на спортистите удобен и приятен захват при работа със силови упражнения.

Дизайнът на EZ щангата има W-образна форма, този профил позволява на китките на спортиста да заемат неутрална позиция по време на тренировката, като същевременно изолират определени мускулни групи за ефективно тонизиране на ръцете.

Освен това тя помага за предотвратяване на травми и позволява на атлетите да изпълняват повече повторения на всяко движение.

Какви мускули можете да тонизирате, когато тренирате с EZ Bar?

Дизайнът на EZ Bar позволява на спортистите да практикуват различни захвати на тренировъчната щанга, като потребителите имат възможност да поставят китките си на различни разстояния, за да работят с различни мускулни групи.

Изграждане на бицепси

За да развиете впечатляващ набор от бицепси, трябва да тренирате мускулите от всички ъгли. Не забравяйте, че движението трябва да стимулира не само бицепса, но и мускулите brachialis и brachioradialis на всяка ръка.

Извитата EZ щанга ви дава повече свобода и удобство при изпълнение на движението, намалява риска от нараняване и повишава спортните ви постижения, особено ако я използвате заедно с пейка за пресиране.

Укрепване на трицепса

Трицепсът е най-големият мускул в тялото и основният разгъвач на предмишниците и лактите, затова е важно да го поддържате здрав и тонизиран.

Можете да тренирате трицепса си с EZ Bar в 3 различни позиции: В изправено, седнало и легнало положение по гръб. Не забравяйте да изпълнявате екстензиите, като насърчавате движението от лактите, като държите раменете отпуснати.

Да накараш Попай да ти завижда!

Тренирането на ръцете чрез извършване на обърнати движения никога не е било по-лесно, EZ Bar осигурява чудесен захват, като същевременно повишава нивата на сила и тонизира предмишниците ви.

Увеличете мускулите на гърба си

EZ Bar е идеалното оборудване за упражнения за сгъване и удължаване. И двете движения работят едновременно с мускулите на гърба. Настройването на ръцете в различни позиции по протежение на щангата ви позволява да тонизирате мускулните области на гърба, за да увеличите силата и мускулната маса във всяка област.

Как се прави сгъване с EZ щанга?

Това е едно от най-популярните упражнения в тренировъчните и тонизиращите програми за ръцете. Тук и сега ще ви обясним стъпка по стъпка как да го направите правилно.

Начална позиция

Стъпка 1: Застанете изправени, като държите гърба си изправен, а краката са на ширината на раменете, докато държите EZ щангата за краищата.

Стъпка 2: Дланите на ръцете ви трябва да са обърнати напред. Конструкцията на щангата ги кара да се накланят леко навътре.

Стъпка 3: Дръжте лактите си близо до торса.

Движение

Стъпка 1: Дръжте горната част на ръцете си неподвижно, издишайте въздуха в белите си дробове и свийте предмишниците си нагоре, като свивате мускулите си.

Стъпка 2: Свийте бицепса в горната част на движението, задръжте позицията за момент и бавно спуснете щангата обратно в изходна позиция.

Можете да изпълнявате това движение с различни тежести, като го адаптирате към физическото си състояние. Броят на повторенията зависи от всяка тренировъчна програма, но правенето на повече повторения води до по-бързи резултати.

Защо да използвате извита EZ щанга?

EZ Bars предлагат големи предимства на потребителите и спортистите, поради което все повече хора избират това оборудване за тренировка при изпълнение на своите тренировъчни процедури.

Страхотният дизайн на този лост осигурява удобна и безопасна повърхност за захващане за потребителите, като позиционира ръцете и китките в естествена поза, която предотвратява болки и наранявания в ръцете.

Това е чудесно оборудване за тренировки след рехабилитация на мускулите, достъпно за всички потребители и позволява да повишите спортните си постижения, като работите с по-малко тегло.

Извит EZ бар срещу конвенционален бар

Баровете са част от много процедури за укрепване и тонизиране на мускулите. В повечето спортни зали потребителите имат на разположение прави и обикновени щанги, но някои спортни зали предлагат на атлетите алтернативата да работят с извитата EZ щанга.

И двата инструмента служат за тонизиране на ръцете, но е добре да знаете разликите между отделните модели.

Конвенционалните щанги са по-тежки и разпределят тежестта настрани, като принуждават потребителите да работят върху баланса на тялото.

Щангите EZ са по-леки и по-удобни за работа, предлагат по-сигурен захват и позволяват да работите с различни тежести, за да се адаптирате към нуждите на всеки атлет.

Предимства и недостатъци на EZ баровете и на обикновените щанги

Както знаете, дизайнът на EZ баровете предлага на потребителите безопасно и удобно оборудване за обучение, тъй като позволява китките да бъдат разположени в естествена поза, която намалява риска от нараняване и болки след чести тренировки.

Въпреки това EZ Bars ви карат да извършвате движения, които включват съседни мускули, като цялостно тонизират няколко области.

Някои спортисти възприемат това състояние като недостатък, тъй като изграждането на мускулна маса на бицепса отнема повече време.

От друга страна, правите и конвенционалните щанги предлагат на потребителите по-голямо стимулиране на бицепса, което води до по-бързо увеличаване на мускулната маса в тази област.

Въпреки това тонизирането на зоната с това оборудване за обучение увеличава риска от нараняване и болки в ръцете и ставите.

Колко тежи един EZ бар?

Щангите Ezquerra се предлагат в три различни категории, за да се адаптират лесно към възможностите и физическите условия на всеки атлет.

Стандартна EZ щанга (6 до 7 килограма)

Това е перфектното оборудване за обучение на начинаещи. Тези пръти обикновено са изработени от неръждаема стомана или хромирана стомана.

Те имат стандартна дължина от 120 см и леко натоварване, така че спортистът да може да изпълнява упражненията удобно и безопасно, докато тонизира и увеличава мускулната маса.

Олимпийска щанга EZ (от 9 до 11 килограма)

Тази конструкция увеличава теглото и дължината на щангата, предназначена е за обучение на по-опитни атлети.

Общата му дължина е 132 cm. Дизайнът му включва краища на щангите, които позволяват позициониране на плочите с тежести, за да се увеличат нивата на натоварване.

EZ Super Bar (от 15 до 17 килограма)

Специално разработен за напреднали атлети. Дизайнът му има уникална характеристика, която позволява на потребителите да установят паралелен захват на щангата, за да свият повече мускули и да постигнат по-добри резултати по време на упражненията.

Как да усвоим упражненията с EZ Bar?

Следването на този списък със съвети ще ви помогне да тонизирате и укрепите мускулите си по-бързо и по-ефективно.

Оптимален захват

Нашият съвет е да държите китките си във възможно най-силна позиция, като ги завъртите леко към тялото си, за да запазите движението на ставата и да постигнете по-голяма стабилност при изпълнение на упражненията.

Добавете бицепсите

За да направите рутинната процедура по-ефективна, трябва да премахнете импулсивните движения, да не забравяте да свивате бицепсите и да поддържате напрежението през цялото упражнение. Не забравяйте да изпълнявате движението със силата на бицепса, като отпускате предмишниците.

Стегнете лактите

Винаги дръжте лактите близо до торса, помнете, че ако ги разделите, намалявате ефективността на всяко движение. Поддържането им в правилна позиция ви помага да повишите мускулния тонус по-бързо.

Приберете раменете

Изключително важно е да държите гърба си изправен, а раменете - прибрани, докато изпълнявате движенията. Това ще предотврати наранявания, ненужно натоварване и лоша стойка.

Дръжте главата си балансирана

Гледането право напред и поддържането на брадичката повдигната е важно, за да изравните врата с главата. Един от начините да се противопоставите на изкушението да гледате надолу е да изпълнявате упражненията пред огледало, за да можете лесно да контролирате стойката си.

EZ Bar Assist Movements

Тези упражнения ще ви позволят да повишите мускулния си тонус и да добавите повече тежест към тренировките си.

EZ Bar Reverse Curl

За да изпълните това упражнение, застанете с изправен гръб и събрани крака. Дръжте щангата над главата си, като поставите ръцете си точно пред бедрата. Дръжте лактите си близо до торса и бавно вдигайте ръцете си, докато ръцете ви достигнат нивото на гърдите.

Извършвайте всяко движение бавно, като свивате мускулите и избягвате тласъците.

Завиване на Зотман

За да го изпълните, се нуждаете от чифт дъмбели.

Първата стъпка е да хванете по един дъмбел във всяка ръка и да сгънете ръцете си към гърдите, да задържите позицията за момент, след което да обърнете дланите си към пода, да спуснете ръцете си и да се върнете в изходна позиция.

Изпълнението на това упражнение ще ви позволи да тонизирате мускулната група на горната част на ръцете, като работите с бицепса и брахиорадиалния мускул.

Бицепсово извиване под наклон

За да изпълните това упражнение, се нуждаете от чифт дъмбели и пейка за пресиране.

Първата стъпка е да се облегнете с гръб на пейка с наклон от 30˚ до 45˚, като не забравяте да поддържате възможно най-изправена стойка и да държите по един дъмбел във всяка ръка.

Когато сте готови, трябва да сгънете предмишниците си, като в същото време вдигнете гиричките на височината на раменете. Важно е да свивате мускулите си по време на движението. След приключване на движението бавно се върнете в изходна позиция.