Еластични ленти за съпротива

banda-de-resistencia

С най-добрата лента за съпротивление рутинните ви упражнения няма да са същите като преди, тъй като ще изискват повече от вас, като правите силова тренировка без нужда от тежести, увеличавайки интензивността и променяйки практиките.

В днешно време е модерно да си във форма, а когато навлязат в този свят, хората осъзнават по-добре всички ползи от здравословното хранене и упражненията, като в същото време практикуват различни процедури в зависимост от вкуса и нуждите на човека.

За мнозина това е истинско предизвикателство, защо?

Тъй като повечето хора имат натоварен живот, в който е трудно да намерят време за спорт, да не говорим за високите разходи за членство във фитнес зала.

Подобно на въжето за тренировка с окачване, ластиците за съпротивление представляват решение на този проблем, тъй като освен че са евтини, те са инструменти, които могат да се използват в уюта на вашия дом, без да заемат много място; те осигуряват оптимална тренировка, която може да бъде адаптирана към всяко физическо състояние и желано ниво на обучение.

Жените обичат съпротивителните ленти, защото гъвкавостта на упражненията се допълва от други дисциплини като йога и пилатес; можете също така да отслабнете, да тонизирате тялото си, да ускорите метаболизма си и да укрепите мускулите си.

Дори за възрастните хора тя също е полезна, тъй като помага за поддържане на мускулния тонус, както и на силата и гъвкавостта и може да се използва за рехабилитационни упражнения.

В обобщение, ластиците за съпротивление могат да се прилагат при всяка възрастова група за постигане на горепосочените ползи, поради което те стават все по-популярни като едно от най-ефективните упражнения за съпротивление, които могат да се правят ежедневно.

Най-добрите ленти за съпротива

Коя е най-добрата лента за съпротива?

Ето нашия топ 6 на най-добрите ленти за съпротива, които можете да получите на пазара.

Гореспоменатите модели са най-добрите по отношение на своите предимства и са дали на потребителите най-добрия опит в обучението, така че със сигурност ще бъдете също толкова доволни от някой от следните модели:

Тук са най-добрите ленти за съпротива:

1. кросфит и фитнес Bestope лента за съпротива

51kjEGbvHSL

КУПИ СЕГА

Това е комплект, съставен от четири устойчиви ленти, изработени от памучно платно в червено, черно, зелено и лилаво; всеки от тях е с различни размери, за да го регулирате според упражнението, което ще практикувате.

Те се препоръчват за домашни тренировъчни програми и са толкова гъвкави, че няма да ви омръзнат поради различните възможности и видове упражнения, които можете да правите, и ще постигнете резултати бързо.

Те са изработени от латексов каучук и имат различни нива на устойчивост в зависимост от дебелината на лентата. Те са с отлично качество и са проектирани така, че да бъдат издръжливи.

 

2. Tomount

51MbPVKg-BL

КУПИ СЕГА

С този комплект от пет части ще направите силовите тренировки по-динамични, без да се нуждаете от тежести.

Лентите са изработени от 100% естествен латекс с уникални производствени процеси, без да се използват материали, които биха могли да намалят еластичността и качеството.

С тези въжета можете да работите за обща сила, набирания, клекове, силов трибой и други, като осигурявате на мускулите постоянно напрежение за свиване и дефиниране.

Продуктът ви дава всичко, което бихте очаквали, когато купувате ластици, независимо дали става въпрос за качество, множество функции, практичност и много достъпна цена.

 

3. Affordable Fitness

518WEYWms7L

КУПИ СЕГА

Това е най-популярната лента, предлагана от марката. Той има средно съпротивление между 15 и 80 кг и често се използва при енергични тренировки.

Това е безопасна и ефективна част от оборудването, в която ще прилагате сила от различни ъгли и ще дефинирате мускулите си, като работите с различни съпротивления, без да създавате травми, типични за използването на свободни тежести.

Завършекът на колана е добър, в солидна и много гъвкава част. Това е инструмент, в който след като инвестирате, ще останете много доволни от покупката.

 

4. Starwood Sports

41OyXtyOPTL

КУПИ СЕГА

Те са идеални за мъже или жени, начинаещи или експерти. Този комплект е предназначен за постепенна тренировка на цялото тяло.

Частите могат да се използват поотделно или заедно, за да се постигне желаното ниво на сложност.

Тези ленти са идеални за допълване на упражненията по Crossfit, йога или пилатес, за да увеличите силата и ловкостта си.

Въжетата са с отлично качество, произведени от оптимални материали, които са и екологично чисти и ги правят издръжливи, дотолкова, че те са гарантирани за цял живот и ще получите парите си обратно, ако не сте доволни от продукта.

 

5. лента за съпротивление GHB

41mzvz8nKdL

КУПИ СЕГА

Това е най-широко използваната лента за съпротивление на тази марка за укрепване на мускулите, разтягане и други упражнения със силно ниво на съпротивление от 22 до 34 кг.

Той е толкова практичен, че ще искате да го вземете навсякъде и ще обичате да правите упражненията у дома, във фитнеса или на открито и да упражнявате клекове, пейка, крака, ръце, мъртва тежест и др.

Парчето ще се превърне в идеалния аксесоар, който няма да липсва в спортната ви чанта. Той е най-препоръчителният заради многобройните си функции, а освен това има и конкурентна цена.

 

6. Modetro Sports premium resistance band

51bWf5LnGpL

КУПИ СЕГА

Това е комплект, съставен от четири пръстена. Той е идеален за всички и е идеален за повишаване на мобилността или за терапии за физическо възстановяване.

Качеството на пръстените е превъзходно; те не се чупят и еластичността им не отстъпва.

Покупката включва съдържание за изтегляне с онлайн видеоклипове и печатна книга с ръководство за упражнения, съдържащо ясни снимки, които ви водят през процеса.

Инвестицията ви е гарантирана, когато закупите този модел, а потребителите, които вече го притежават, го препоръчват заради качеството, практичността и устойчивостта му.

 

Какво представлява съпротивителната лента?

Съпротивителната лента или известна още като еластично въже е ефективен инструмент за силови упражнения; те представляват отличен вариант за тежести и големи фитнес машини.

banda-de-resistencia

Те са малки и притежаването на един от тях е като да имате фитнес зала у дома, всъщност те са толкова лесни за транспортиране, че ако не искате да пренебрегвате тренировките си по време на пътуване, можете да ги вземете със себе си в багажа си.

Бягащите пътеки са идеалното средство както за начинаещи, така и за фитнес специалисти; с тях можете да правите всякакъв брой упражнения, при които само трябва да променяте позицията на тялото си и ще тренирате различни мускули.

Коя лента за съпротива трябва да си купите?

За щастие, дори висококачествените въжета за съпротива са достъпни, така че ви препоръчваме да изберете най-доброто качество, произведено от реномирана марка, която гарантира продукта, което ще ви даде спокойствието да направите инвестиция в издръжливо оборудване, което отговаря на вашите очаквания.

Тук ще улесним процеса, като оценим най-важните характеристики на тези парчета, търсейки ги да бъдат универсални, лесни за хващане, с добро ниво на устойчивост, произведени с първокласен материал и че за неговата p

uesto имат най-добрата цена.

Защо е добре да ги използвате?

След няколко посещения във фитнеса забелязах колко много хора използват съпротивителни ленти в тренировките си и се зачудих какви са ползите и защо всички ги използват, а след като направих някои проучвания, разбрах колко много ползи имат и разбрах колко идеално е да ги направите част от тренировката си.

Ластиците за съпротивление са не само чудесни за укрепване на мускулите, но и за укрепване на костите и ставите, като създават мускулни влакна и позволяват разнообразни упражнения.

Какви грешки често се допускат при използването на съпротивителни ленти?

Ластиците за съпротивление са доста лесни за използване и не е необходимо да сте професионален спортист, за да ги включите в тренировките си, но е важно да ги използвате правилно, за да избегнете травми и да постигнете по-добри резултати.

За да направите това, е необходимо да използвате лента, която има правилното ниво на съпротивление за всяка част на тялото, тъй като много високото ниво може да предизвика стрес в областта, засягайки мобилността, така че винаги е по-добре да изберете лента, която позволява движение и продължава да осигурява съпротивление.

Съвети при избора на ленти за съпротива

Преди да изберете първата лента за съпротива, която видите, можете да следвате редица съвети и препоръки, които ще ви помогнат да изберете това, от което наистина се нуждаете и което ще ви даде по-добри резултати, като сред тях можете да вземете предвид:

Разнообразие от групи:

Както може би вече знаете, тези ленти имат различни нива на съпротивление, за да отговарят на вашата тренировка, така че е идеално да разполагате с различни възможности, които да използвате, докато изграждате мускулната си сила.

Удобни и лесни за използване ленти:

В зависимост от модела, който сте избрали, тези ленти могат да имат сменяеми ръкохватки или размери, които са твърде големи за ръцете ви и в крайна сметка ще бъдат трудни за държане, така че е препоръчително да изберете модели, които са лесни за използване, с ергономични ръкохватки и изработени от удобни материали.

Аксесоари:

Едно от големите предимства на съпротивителните ленти е, че можете да допълвате тренировката си, като добавяте различни аксесоари, например дръжки за глезените или дори да ги прикрепяте към врати.

Започнете просто:

Ако тепърва започвате да използвате ластици за съпротивление, най-добре е да започнете с основите, тъй като прекомерното натоварване на мускулите няма да ги заздрави по-бързо, а може да доведе до травми, които да ви попречат да продължите с упражненията.

В идеалния случай трябва да увеличавате съпротивлението и трудността на тренировките с ластици постепенно, за да постигнете по-добри резултати, които няма да се отразят негативно на мускулите и ставите ви.

Различни видове ластици за съпротивление

Ластиците за съпротивление се превърнаха в едно от най-популярните упражнения не само във фитнес залите, но можете да ги използвате и у дома и дори при пътуване, тъй като не заемат много място и осигуряват доста пълноценна тренировка.

Но преди да изберете модела, който искате да превърнете в свой партньор за упражнения, трябва да знаете за различните видове, които съществуват:

Плоски и тънки ленти за съпротивление:

Тези видове ленти са идеални за тренировка за съпротивление с краката или петите, известни са също като ленти за издърпване, тъй като ще ви помогнат да изпълните това упражнение, а нивото им на съпротивление ще зависи от дебелината, която сте избрали.

Мини ластици за съпротивление:

От името им ще разберете, че тези ластици са по-малки от традиционните и са идеални за включване в различни упражнения за китки, глезени и пети.

Тъй като са толкова преносими, те са идеален вариант да ги вземете навсякъде, дори когато отивате на почивка и не искате да нарушавате рутинните си задължения.

Ластици за съпротивление с дръжка:

Това е вид ластик, който вероятно сте виждали повече от веднъж, това е еластичен ластик, който в краищата си има дръжки, изработени от различни материали в зависимост от модела.

Тези ленти са лесни за разпознаване, тъй като имат много характерен дизайн и могат да се използват за множество тренировки, включително упражнения за ръце и крака.

Ленти за съпротивление с щипка:

Ако искате гъвкавост с вашите ленти за съпротива, те ще бъдат чудесен вариант, тъй като можете да променяте краищата им с различни аксесоари, като например ръкохватки за ръцете или краката, плюс можете да закрепите краищата им заедно, за да имате традиционна лента за съпротива, така че можете да избирате между различни упражнения.

Съпротивителни ленти във формата на 8:

Това е друг вид лента с малък и преносим размер, която ще бъде много полезна, за да я вземете навсякъде, където искате.

Характеризира се с удобен захват в краищата, който ще ви осигури по-голям комфорт при тренировки, както и ще предпази ръцете и краката ви.

Съпротивителни ленти тип 'Бънджи':

Този тип ластици са често срещани в тренировките на професионалните спортисти, но за ваше щастие и вие можете да ги използвате без проблеми.

Те се състоят от еластична лента с парашут или тежест в единия край, която създава съпротивлението, което трябва да дърпате, така че това се превръща в упражнение за сила за вашите мускули.

Функционалност

Съпротивителните ленти могат да ви предложат много пълноценна тренировка, тъй като е възможно да ги използвате в множество упражнения - от фазата на разтягане до клекове и набирания.

Те се използват и в рехабилитационните терапии при всякакъв вид наранявания, тъй като помагат за възстановяване на здравината на ставите и укрепване на мускулните влакна.

От друга страна, можете да ги използвате, за да подобрите баланса си, да правите кардио упражнения, да подобрите стойката си и да правите силови тренировки.

Предпазни мерки при използване на ластици за съпротивление

Когато използвате ластици за съпротивление, най-добре е да вземете всички предпазни мерки, за да не се контузите или да не нараните други хора по време на тренировката, тъй като най-честите инциденти са свързани със скъсване на ластика или изпускане на някой от краищата му от ръцете ви.

За да предотвратите това, трябва да избягвате разхлабването на лентата, когато е опъната, да не използвате ленти с високо съпротивление, когато започвате да тренирате, да не ги разтягате повече, отколкото трябва, и да ги проверявате внимателно за пропуски, където са започнали да се късат.

Колко ефективни са тренировките със съпротивителни ленти?

Тренировките с тези ластици са доста ефективни, стига да ги правите по правилния начин, за което е важно да изберете ластици със съпротивление според вашето ниво, тъй като, ако тепърва започвате, не се препоръчва да използвате много силни ластици.

От друга страна, тези ленти са идеални за придобиване на сила и еластичност на мускулите, помагат за тонизиране, отслабване и подобряване на гъвкавостта, както и за по-евтин и по-преносим вариант от тежестите или дъмбелите.

Упражнения със съпротивителни ленти, които можете да правите

Вече знаете различните предимства и ползи, които можете да получите, като използвате съпротивителни ленти, сред които една от най-изявените е възможността за изпълнение на голямо разнообразие от упражнения само чрез включването им в рутинната ви програма и е важно да ги знаете всички:

Клекове:

Кляканията или клековете са доста добре познати и за да включите съпротивителни ленти в това упражнение, трябва да застанете с крака на ширината на раменете.

След това трябва да поставите лентата в ръцете си на височината на раменете и да я държите, докато изпълнявате упражнението, като не позволявате на лентата да се движи и повтаряте действието на повдигане и спускане.

Гребане с Т-образен лост:

За да изпълните това упражнение, трябва да заемете позиция, наклонена напред, под ъгъл 45°, като единият или двата крака трябва да са върху ластика, който трябва да държите с ръката, съответстваща на страната на тялото ви, или с двете ръце, в зависимост от модела, с който разполагате.

След това трябва да започнете да изпълнявате гребане, като вдигате лентата на височината на бедрата си и повтаряте процеса отново и отново, като при необходимост редувате краката си.

Хоризонтална преса за гърди:

При това упражнение трябва да легнете върху ластика и да хванете всеки от краищата му с ръце, след което ще трябва да вдигате по една ръка към тавана и да повторите процеса няколко пъти с двете ръце.

Свиване на бицепс:

За това упражнение трябва да застанете на съпротивителната лента и да държите краищата на лентата с ръце, след което започнете да вдигате ръцете си до нивото на раменете и задръжте позицията за няколко минути.

Важно е лактите ви да останат сгънати назад.

Вертикална преса за гърди:

За да изпълните вертикална преса за гърди, е необходимо да имате стол или място, където да държите съпротивителния ластик, след което, с гръб към тях, трябва да започнете да издърпвате краищата на ластика към предната си част, след което да се върнете в първоначалната си позиция и да повторите упражнението няколко пъти.

Преса над глава:

Ако искате да направите преса над глава, трябва да се разположите върху ластик за съпротивление с крака на ширината на раменете и да хванете краищата на ластика с двете си ръце, след което да изпънете ръцете си нагоре, колкото е възможно по-високо, докато се окажат над височината на главата ви.

Разгъване на трицепса над главата:

В този случай трябва да използвате стол или пейка, където да поставите ластика под седалището си и да хванете краищата му с ръце, след което да започнете да разгъвате ръцете си нагоре.

След това трябва да започнете да сгъвате лактите си, така че ръцете ви да са зад врата, и да повторите процеса няколко пъти с двете ръце.

Защо е важна силовата тренировка?

Много пъти, когато започваме да тренираме, се съсредоточаваме върху сърдечносъдовите упражнения и оставяме настрана силовите упражнения, без да отчитаме колко важни и необходими са те за пълноценната тренировка.

Тези упражнения помагат за подобряване на здравината на мускулите и костите, предотвратяват фрактури и наранявания, както и стимулират производството на нови клетки и други важни за организма фактори.

Силовите тренировки са необходими, ако искате да увеличите телесната си маса, но те трябва да се практикуват и в режимите за отслабване, тъй като помагат за тонизиране на мускулите.