Електрическа косачка за трева

Mejores-cortacesped-768x432-1

Аз съм маниак на тема градина, прекарвам буквално часове в грижи за моравата и растенията в прозореца.

Дълго време имах бензинова косачка , но с течение на годините тази вещ имаше повреда в шасито и се нуждаеше от други части , не само че струваше много пари, но и косенето на тревата беше кошмар.

След няколко ремонта и след седмици на безплодни усилия и малко задоволителни резултати реших да потърся най-добрата електрическа косачка, която се предлага.

Въпреки че знам, че са по-скъпи от обикновените косачки, един достъпен модел с добри характеристики ще ми послужи.

Най-добрите електрически косачки за трева

Коя е най-добрата електрическа косачка за трева?

Когато търсите добър уред, трябва да обърнете внимание на някои подробности, които ще ви помогнат да направите правилния избор. Например, ако ще го използвате за работа на парче, се нуждаете от професионален , но ако е само за градината ви, ще е достатъчен и обикновен.

Що се отнася до мощността, при малки терени е достатъчно устройство с мощност 1200 вата, но ако теренът е по-голям, трябва да помислите за повече.

Ако предпочитате устройството да върши цялата работа, може да разгледате косачка-робот, но ако искате да реагирате на по-големи терени, решението може да бъде трактор за трева.

Не забравяйте да направите сравнение между моделите, това винаги ще ви помогне:

Ето най-добрите електрически косачки за трева:

1. Електрическа косачка MAKITA ELM3800

С мощност 1400 W

415xt9SkoiL

КУПИ СЕГА

Ако имате градини у дома или фирмата ви има средна градина, този модел е подходящ за вас, а причината е, че не е твърде голям и може да работи с пълна мощност и ефективност на площи до 500 m2, без да създава проблеми. Не се нуждаете от повече, но не си позволявайте и по-малко, за да постигнете желаните резултати на моравата си.

Тази 38-милиметрова косачка с електрически двигател ще се отрази добре и на вашите уши и на ушите на съседите ви, тъй като е тиха и освен това не дими. Той е доста практичен и удобен, особено с ергономичната си дръжка за лесно сгъване и интегрираната дръжка за носене.

2. Електрическа косачка AL-KO 112856 Classic 3.82 SE

Безопасността на първо място

41ta6aru8yL

КУПИ СЕГА

При този модел косачки можете лесно да регулирате височината на рязане, което позволява по-голяма функционалност и комфорт. Към всичко това можете да добавите и един много важен фактор - максималната безопасност, която се осигурява чрез предвидените за целта превключватели, както и факта, че двигателят му се спира автоматично, когато спрете да го използвате, и че е снабден с релефна скоба.

Друго негово много добро предимство е, че е много удобен и лесен за съхранение, което е много важно, особено за тези, които нямат достатъчно място в гаража или в самата къща. Има и дръжка, която улеснява пренасянето и използването му.

3. Електрическа косачка Einhell

Мощна и безопасна

4173fcqLRLL

КУПИ СЕГА

Подрязването на големи и гъсти градини вече не е проблем с това мощно устройство, което има система за регулиране с шест нива на височина и регулируем волан.

Тази електрическа косачка за трева има конструкция с двигател с висок въртящ момент, който ви осигурява достатъчно тяга , за да работите в пространства до 800 квадратни метра квадратни метра и бързо да се справите с високата трева .

Оборудван е с 4 големи и дебели колела, които правят това оборудване идеално за неравни терени. Той има здрава рамка , изработена от висококачествена пластмаса , и интегрирана дръжка за лесно транспортиране.

4. Електрическа косачка Bosch

Солидна и ергономична

51YjrsLwKFL

КУПИ СЕГА

Препоръчвана за средни и големи градини, косачката за трева от марката Bosch е чудесен съюзник за поддържане на градината чиста.

Двигателят му е с мощност 1400 вата и може да коси големи количества трева, независимо дали е висока, храстовидна или дори мокра, а най-хубавото е, че го прави без усилие.

Оборудван е с остриета, изработени от много остра закалена стомана, което позволява бързо, лесно и много прецизно рязане. Това е устройство с ергономична дръжка, детайл, който го прави удобно устройство за работа в продължение на часове.

Това е здраво устройство, леко, с висока производителност и много лесно за маневриране.

5. Електрическа косачка Gardena Turbo 400

Лесна и удобна за почистване

41J-Qsv8rdL

КУПИ СЕГА

Снабдена с метални ножове, Gardena пусна на пазара тази косачка, която според производителя работи и с батерия, много подходяща за средни площи. Той използва литиево-йонна батерия.

Това е машина за много чисто рязане с ширина до 40 сантиметра, лека е и може да се използва безопасно при мощност 1500 вата.

Тези, които го притежават, изтъкват големия му капацитет и лесната му поддръжка, освен това той е устройство, което можете да пренасяте от едно място на друго без особени проблеми. Той е сгъваем, така че няма проблеми със съхранението.

6. Косачка Black+Decker EMAX34I

Намалява броя на изпразванията

4133yL9FYHL

КУПИ СЕГА

С ширина на косене от 34 см и практична акумулаторна система , която ще ви помогне да избегнете много нежелани инциденти, тази косачка е това, от което се нуждаете, ако сте от онези, които мразят да спират от време на време, за да изпразват кофата.

Този електрически стартер има резервоар, който, въпреки че изглежда наистина малък, е достатъчно голям, за да съхранява трева дълго време. Общо 40 литра капацитет.

Той има нива на рязане и височина, които могат да се регулират и е предназначен за подрязване на всякакви повърхности и всякакви видове плевели. Той е лесен за почистване.

7. Електрическа косачка Ryobi

Практична и лесна за управление

41cVgr8PMvL

КУПИ СЕГА

Ръчната косачка на Ryobi с електрическо задвижване работи с мощност 1300 W и е оборудвана с много практична и полезна система за мулчиране , която раздробява тревата, правейки я по-малка и по-лесна за съхранение.

Това е издръжлива, ергономично проектирана, за по-удобна работа и много лесна за работа, с безупречен капацитет на рязане и ефективен двигател , който можете да използвате при променлив ток.

Тези, които го притежават, подчертават отличното му представяне върху малки повърхности, за различни видове почва, остриетата му работят с пълна автономност , като режат с висока скорост.

Видове електрически косачки за трева

На пазара ще намерите различни видове електрически косачки за трева, като сред най-популярните групи косачки за трева ще откриете следните:

Електрическа цилиндрична косачка за трева

Те косят тревата с ножично движение и обикновено са подходящи за използване в градини или полета, където тревата трябва да се коси с известна честота.

Косачка с въздушна възглавница

Този тип оборудване е много ефективно, когато става въпрос за косене на трева на средно големи или неравни повърхности. Той не е точно евтин, но е чудесен вариант, така че ако можете да си го позволите, не се колебайте да изберете този вариант.

Ротационна

Използва се въртящ се нож, който се движи успоредно на повърхността на тревата и осигурява ротационно рязане, идеално за дълга трева.

Защо да си купите електрическа косачка за трева?

Има няколко фактора, които трябва да ви накарат да се замислите сериозно върху идеята да използвате електрическа косачка. За някои потребители (и техните съседи) е истинска благословия, че това устройство е изключително тихо, така че няма да пречите на никого, докато почиствате градината си. Друг плюс на тези устройства е, че те наистина не се нуждаят от поддръжка, така че това ще бъдат добре похарчени пари. Освен тези два фактора обаче има и други, които също ще представляват голям интерес за вас - ето някои от тях:

Щадящи околната среда

За разлика от тромавите модели, задвижвани с газ или гориво, електрическата косачка не нанася щети на околната среда. Можете да косите тревата си, без да допринасяте за киселинните дъждове или глобалното затопляне, тъй като при електрическата косачка няма риск от замърсяване от разливане на гориво и няма да допринасяте за пълненето на въздуха, който дишате, с токсични изпарения

По-малко разходи

Въпреки че ще трябва да похарчите известно количество пари, за да притежавате електрически модел косачка, реалността е такава, в дългосрочен план той ще струва по-малко , отколкото неговите аналози, задвижвани с гориво, тъй като, въпреки че в крайна сметка е по-скъп, няма да ви се налага да инвестирате толкова много в поддръжката му и закупуването на гориво. Въпреки че традиционната косачка струва може би два пъти по-малко от електрическата, няма да се налага да харчите повече за електрическата, докато другата изисква постоянни инвестиции.

По-добър механизъм за стартиране и функции за безопасност

Повечето от тези устройства имат бутон за стартиране или дръжка, не е необходимо да дърпате кабел или жица, за да ги стартирате, освен това повечето от тези устройства имат механизми за безопасност, които свеждат до минимум риска от инциденти.

На какво да обърнете внимание, преди да купите електрическа косачка

Преди да купите , има редица спецификации, които трябва да знаете, за да изберете точното устройство

Акумулаторна или кабелна електрическа косачка

В офертата ще намерите тези два вида електрически косачки. Последните имат ограничен обхват поради дължината на кабела , така че при избора на един от тях ще имате нужда от един или повече удължителни кабели. При този тип косачки трябва да внимавате за инциденти, да не подрязвате кабелите и да не ги режете на две или да се спъвате в тях, но те са много полезни за малки градини и ако разполагате с външно електрозахранване и няма нужда да се притеснявате за евентуално намаляване на мощността. От друга страна, захранваните с батерии устройства също имат своите силни страни: те са неограничени и батерията им е мощна, недостатъкът е, че те обикновено не са мощни с много гъста трева, ще ги намерите с подвижна или вградена батерия.

Размер на платформата и обхват на косене

Колкото по-голяма е платформата на косачката, толкова по-бързо ще бъде косенето, тъй като можете да косите на по-малко стъпки, което ви спестява време и електроенергия, което също ви спестява пари. Електрическа косачка с 20-инчова платформа ще окоси тревата в 75% от случаите, но не всичко е идеално.

Голямата косачка също така е по-тежка и по-трудна за маневриране, особено ако е от онези модели с 3 колела, вероятно ще се уморите по-бързо, а батерията ще издържи по-малко време, тъй като, тъй като коси повече трева, ще бъде и по-трудно да се движите по нея. В зависимост от нуждите ви може да ви подхожда голяма косачка, но ако не сте толкова силни и градината ви не е толкова голяма, ще ви подхожда по-малка косачка.

Управление на тревата

Ако искате вашата косачка да върши цялата работа вместо вас, ще ви е необходим модел с прикрепена торба за отпадъци. Както вероятно вече знаете, косачките управляват окосената трева по различни начини. Те или го изхвърлят настрани, или го натрупват за изхвърляне, или използват изрезките за ново мулчиране на тревата. В идеалния случай трябва да изберете този, чиито функции са най-подходящи за вас. Ако не можете да се спрете на конкретен модел, винаги можете да намерите такъв, който предлага и трите опции и работи според настроението ви.

Регулиране на височината

Този детайл е важен, тъй като според експертите никога не трябва да косите тревата на по-малко от 30 процента от пълната ѝ височина. Това я отслабва и я прави податлива на изсъхване или на появата на вредители и плевели. Ако не спазвате това правило, вероятно градината ще пожълтее или покафенее, а не ще бъде толкова красиво зелена, колкото трябва да бъде.

Освен това, поради сезоните, тревата обикновено расте с различна скорост през годината, така че избраната косачка трябва да има регулируема височина, за да коси правилно. Някои косачки предлагат различни височини, а други - няколко варианта на височина, от които да избирате.

Пусков механизъм и функции за безопасност

За разлика от своите бензинови аналози, при електрическите косачки не е необходимо да се дърпат тежки кабели или въжета, за да се стартира двигателят, което, разбира се, ги прави по-безопасни и потенциално по-малко рискови за нежелани инциденти. Тези устройства са по-модерни за иницииране на работата им: най-често се използват активиране с помощта на ключ, бутони, ключове, автоматичен стартер или дори стартерни дръжки.

Освен това повечето от тези машини разполагат с механизъм за безопасност, който ще гарантира вашата защита и ще ви предпази от уплаха и неудобства по време на работа. Някои от тях, например, се изключват, когато пуснете дръжката за стартиране, предимството на това е, че възможността за инциденти е почти нулева, но не трябва да пускате дръжката, ако не искате да спрете за нещо глупаво.

Бутащи срещу самоходни

В момента на избора ще трябва да избирате между едното или другото. Самоходните косачки тип са подходящи за големи площи, с гъста трева и ако вашата косачка е голяма, ще свършите работата с по-малко усилия, те имат големи предимства пред бутащите косачки, но са по-скъпи. Косачките с тласкач са подходящи за по-малки площи и имат предимството, че не изразходват почти никакви средства за поддръжка.

Важно ли е теглото на косачката?

В зависимост от конструкцията ви това, разбира се, е изключително важен момент. На първо място, трябва да кажем, че като общо правило електрическите косачки са по-леки от своите бензинови аналози, така че използването им ще бъде по-малко тромаво, но тези, които са снабдени с батерия, обикновено са малко по-тежки, така че това е подробност, която трябва да вземете предвид при избора.