електрическа пръскачка

Абсурдно е да си купите пръскачка, която изобщо не е на достъпна цена, само за да видите как тя се поврежда след няколко употреби поради лошо качество на материалите или лош дизайн. Най-лошият модел, който тествахме преди няколко години, беше с батерия в самата раница и изолацията беше наистина лоша. Всъщност това беше просто гумена лента, която предпазваше батерията и, както се очакваше, тя се поддаде и батерията се намокри напълно, което я направи напълно неизползваема.

Други модели се провалят, защото поради лошия си дизайн не могат да се изпразват напълно, така че различните продукти се смесват, а това никой не иска. Имал съм и малко по-малко критични случаи, като например раничка за пръскане с твърде къс маркуч, други без регулатор на налягането, с твърде малка мощност за желаната работа или просто твърде неудобни за използване.

Всички искаме да получим качествен модел на добра цена. За да постигнете това обаче, е най-добре да следвате нашите препоръки. Освен това по-долу ви предлагаме отличен списък за сравнение с най-добрите и най-евтините пръскачки.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете вида на пръскачката. Съществуват електрически и бензинови пръскачки, които са много гъвкави и мощни. Традиционните модели без акумулатори и бензин обикновено са с по-малки възможности, но и с по-ниски цени. Съществуват и модели с раница, които са доста удобни, но могат да бъдат тежки за хора с проблеми с гърба; ръчни модели, които са много удобни за използване; и модели на колелца, които са идеални за хора с артрит или проблеми с повдигането, тъй като могат да се преместват лесно. Единственият им недостатък е, че са по-малко гъвкави.

След това трябва да вземете предвид, че устройството трябва да може да се справя с лепкава течност, която позволява на разтворите да се придържат добре към растенията; че е лесно за почистване и можете да отстраните остатъка от разтвора в края на сесията; че има необходимия капацитет на резервоара; съвместимост с различни аксесоари; и висококачествени материали.

Тук са най-добрите електрически пръскачки:

1. раменна пръскачка AUSONIA

41jcSRq-aJL

КУПИ СЕГА

Продължавайки темата за продуктите и оборудването за градинарство и особено когато вече сте се заели с обработката на земята в градски условия, най-препоръчителното нещо, което трябва да направите, е да се снабдите с най-добрата електрическа пръскачка в рамките на този бълха пазар за селскостопанско оборудване.

За тази цел една от надеждните алтернативи идва от Ausonia, които са разработили супер лека раменна пръскачка с тегло само 3,7 kg, която улеснява пръскането и предотвратява умората на мускулите на гърба и врата.

Устройството включва електрическа помпа за раница, приспособима за левичари или десничари, и има резервоар с вместимост 16 литра, който може да се проверява заедно със стойностите на заряда на батерията и състоянието на налягането благодарение на контролния панел с индикатор. Захранва се от литиева батерия 12V/10Ah с време за зареждане 8 часа.

2. Най-доброто съотношение между цена и качество на електрическата пръскачка - MATABI

41nLSpQXA4L

КУПИ СЕГА

Ако търсите малко и ефикасно оборудване за защита на всички растения в градината от евентуални вредители и гъбични инфекции, най-добре е да погледнете към Matabi, които се отличават със създаването на универсално оборудване за поддръжка на зелените площи в домовете ни.

Този път сме изненадани от един от най-компактните модели с полезен капацитет от 5 литра, което го прави лек и лесен за използване, тъй като се активира бързо чрез натискане на превключвателя, също така идва с електрическо зарядно устройство и 4 акумулаторни батерии. Що се отнася до налягането на пръскачката, то е постоянно и може да генерира до 20 литра фунгицидно, хербицидно и инсектицидно разпръскване. Друго предимство е, че дизайнът му позволява бързо изпразване благодарение на долната връзка на резервоара. И накрая, той е снабден с подложка за раменете, която осигурява голям комфорт.

3. Zipper Maschinen пръскачка с акумулаторно захранване

415qDVqc+bL

КУПИ СЕГА

Това несъмнено е един от най-универсалните модели, които ви представяме, тъй като тази марка се е погрижила да бъде напълно удобна за използване на гърба или с вече включената количка с колелца. Работи на батерии с напрежение 7,2 V и производителност от 40 минути или 36 литра, а обхватът на пръскане е 5 м. Той се предлага и с бързо зарядно устройство, което ви позволява да започнете работа само за 25 минути.

Резервоарът е с вместимост 15 литра, снабден е с удобна ланцета за нанасяне на разтвори във всяка посока, множество дюзи, три режима на пръскане и светлина за работа в тъмни условия. Тежи 5,8 кг.

4. Акумулаторна електрическа пръскачка Soldela

41aRL0XtFrS

КУПИ СЕГА

Това е друг акумулаторен модел, който включва колела и ремъци, така че да може да се преметне през рамо и да се носи като пръскачка за раница. Резервоарът е с вместимост 16 литра, захранва се от литиево-йонна батерия с напрежение 3,6 V и достига максимално разстояние на пръскане 6,5 метра.

Тя може да работи до 40 минути и включва количка на колелца с ергономична дръжка, която сваля тежкия товар от ръцете ви и улеснява работата с нея. Той има възвратен клапан, водоустойчива батерия, маркуч от фибростъкло, дюзи за фино или грубо пръскане и много качествени материали като ABS и полипропилен. Тежи общо 5 кг.

5. Електрическа пръскачка INTRAMI PJS-17

Първото нещо, което се набива на очи, когато я видите, е соларният панел, който ви позволява да я използвате на практика без спиране, тъй като е все едно е включена в мрежата и се зарежда през цялото време. Захранва се с литиева батерия, която е доста лека и лесна за пренасяне, както и за носене на гърба като раница.

Предлага се с 16-литров резервоар и позволява налягане от 0,2 до 0,4 Mpa с вграден регулатор на налягането . Той се предлага и с електрическо зарядно устройство за гъвкавост, както и с необходимите колани и подплатени ремъци за носене на оборудването на гърба. Той се предлага и с метално копие и дюзи, удобна дръжка и възможност за поставяне на електрическа крушка за осветление. (Евтина пръскачка с батерия MADEIRA & MADEIRA

51iDGXBBSbL

КУПИ СЕГА

Това е още един удобен модел с 16-литров резервоар, който в този случай използва 12-волтова батерия. Батерията му има отличен живот от 6 до 8 часа и се предлага с щепсел за зареждане отстрани. Той също така задържа заряда доста добре, така че е идеално оборудване за пръскане от време на време, тъй като винаги ще бъде добре зареден.

Дължината на маркуча е приблизително 1,2 метра, а заедно с копието - общо 2 метра. Някои потребители обаче твърдят, че може да е малко къса за пренасяне с количката, затова предпочитат да я носят като пръскачка за раница

7. Bricoferr BFOL0860

41r-swU7xGL

КУПИ СЕГА

Последният вариант на пазара, който ви предлагаме, има резервоар с вместимост 16 литра и акумулаторна батерия с напрежение 12 V и капацитет 8 Ah, която ви гарантира невероятни 10 часа работа. Теглото на това устройство с празен резервоар е 7,4 kg и се използва в изправено положение.

Освен това копието е изработено от метал и предлага налягане на пръскане от 2 до 4 бара, така че е предназначено за пръскане в разсадници, градинарство, селско стопанство, плантации, пръскане на животни, както и за прилагане на хербициди, фунгициди, инсектициди и практически всякакви разтвори за пръскане. Тя може лесно да се използва и за почистване на улици и включва пръскачка и копие.

Електрическа пръскачка - ръководство за покупка

Какво представлява градинската пръскачка?

Ако сте любител на градинарството и искате градината ви винаги да бъде в най-добрите условия, е необходимо да имате пръскачка или разпръсквач, това е оборудване, което можете да намерите в ръчни или електрически модели, 31Gnb0mfwaL

където последните предлагат по-голямо удобство по време на употреба.

С пръскачката се разпръскват от разстояние различни течности, като торове, пестициди или други химикали, които искате да използвате за запазване, грижа и растеж на растенията, а също така може да се използва за пръскане извън къщата, за да се предотврати разпространението на насекоми.

Защо ви е необходима електрическа пръскачка?

mejor-pulverizador-eléctrico

Ако все още не сте напълно сигурни дали да си купите електрическа пръскачка, трябва да знаете как това оборудване може да улесни работата ви в градината, особено ако винаги се грижите за нея.

На първо място, с това оборудване е много по-лесно да се измери точното количество продукт, от което се нуждаете, благодарение на факта, че резервоарът му има различни нива на измерване, освен това ще имате равномерна струя, която можете да отваряте и затваряте, когато пожелаете.

С това оборудване ще можете да достигнете до най-трудните места и ще бъде по-икономичен вариант, отколкото да плащате на някой друг да свърши работата.

Коя електрическа пръскачка да купя?

419oOb9v2FL

След като сте взели решение да си купите електрическа пръскачка, която да ви помогне в работата в градината, е важно да изберете правилното оборудване, което е напълно адаптирано към начина, по който ще го използвате, и за тази цел можете да разгледате различни характеристики, които ще направят избора много по-лесен.

Те включват:

Едно от най-големите предимства, които ще откриете, когато търсите електрическа пръскачка, е броят на моделите на пазара, от които можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашите вкусове и нужди.

От оборудване, което можете да използвате като раница, до по-големи пръскачки с по-голям капацитет на резервоара, които са идеални за покриване на по-големи площи и градини за по-кратко време.

И като стана дума за капацитета и размера на пръскачката, важно е да вземете предвид тези фактори, преди да направите покупката, тъй като именно това ще определи дали оборудването е подходящо за работата, която ще извършвате.

Тези пръскачки могат да имат резервоари с вместимост до пет галона, което е идеално, ако ви е необходим модел, с който да пръскате големи пространства, без да ви стига половината.

Не бива да забравяте, че това ще бъде оборудване, което ще използвате в продължение на няколко часа, докато завършите работата, затова е препоръчително да не са прекалено тежки, ако искате да ви е удобно.

Чудесен начин да се справите с теглото на голямата пръскачка е да изберете конструкция с колела, тъй като ще бъде много по-лесно да я придвижвате из градината, без да се налага да носите голяма тежест, както е в случая с пръскачките с раница, които, въпреки че са много практични, могат да станат тромави.

Тези пръскачки са оборудвани с филтър, който предотвратява запушването на пръскачките и маркучите с примеси или мръсотия. В идеалния случай трябва да изберете модел, който може лесно да се разглобява, за да можете редовно да почиствате филтъра, като по този начин гарантирате, че той ще функционира правилно много по-дълго време.

Тези разтвори са идеални за смесване с пестициди или торове, тъй като помагат на течността да се придържа към растенията, създавайки защитен слой върху тях и предотвратявайки изплъзването на продуктите от листата им под въздействието на водата.

Не забравяйте, че почистването на пръскачката е основна част от грижата и поддръжката ѝ, ако искате да имате оборудване с дълъг живот.

Поради тази причина е необходимо всеки път, когато приключите работа с пръскачката, да почиствате резервоара, тъй като ще работите с продукти като пестициди или торове, които могат да бъдат изключително силни и в крайна сметка да запушат тръбите на пръскачката.

Можете да използвате сапунена смес с топла вода, за да почистите вътрешността на оборудването, и да потърсите модел, който е лесен за разглобяване.

За да направите работата си по-удобна, можете да изберете модел, който е регулируем, т.е. който ви позволява да персонализирате разпръскването, начина, по който пръскачката освобождава течността, регулирането на ремъците, в случай на модел с раница, и други характеристики, които можете да адаптирате към вашите вкусове.

Изборът на издръжлива пръскачка ще зависи до голяма степен от вида на материала, от който е изработена, затова е необходимо да изберете пръскачка, която е изработена от устойчива пластмаса, като полиетилен, неръждаема стомана или поцинкована стомана, тъй като те са най-често използваните за изработката на това оборудване.

В зависимост от използвания материал може да се открие разлика в цената на едните и другите, като пластмасовите модели са най-достъпни.

Видове градински пръскачки

В допълнение към електрическите пръскачки можете да намерите и различни модели, от които да избирате в зависимост от това какво предпочитате. Сред тях можете да намерите следните:

Акумулаторни или бензинови пръскачки

В тази категория ще откриете електрически градински пръскачки, тъй като те се нуждаят от акумулатор, за да могат да изпомпват течността в тях и да я разпръскват през пръскачката, но има и модели, които вместо акумулатор използват газ или бензин за работа.

Тези модели са изключително гъвкави, тъй като можете да избирате измежду голямо разнообразие от аксесоари, които ще улеснят значително определени дейности в градината. В тях могат да се съхраняват и по-големи количества течност.

Ръчни пръскачки

Можете да ги намерите и под името компресионни пръскачки, където този тип пръскачки работят чрез изпомпване, благодарение на факта, че вътре в тях има разлика в налягането, която при активиране на пръскачката кара течността да излиза от вътрешността ѝ, но е необходимо да се изпомпва въздух.

Този тип пръскачки са много по-достъпни от електрическите модели и могат да свършат работа доста бързо, въпреки че повечето от тях имат по-малък капацитет за съхранение на течност.

Пръскачки тип 'раница'

Този тип пръскачки са едни от най-популярните модели, тъй като са изключително удобни за използване и са чудесен вариант за хора, които не могат да носят голяма тежест в ръцете си поради проблеми като артрит или напреднала възраст.

Те не са много тежки, тъй като са изработени от леки материали и могат лесно да се носят на гръб, откъдето идва и приликата им с раница.

Преносими пръскачки

От друга страна, имате преносими пръскачки, които можете да носите в ръката си и се състоят от резервоар с два отвора, единият от които е за свързване на маркуча, а другият - за разтвора, и с натискане на спусъка на пръскачката можете да пръскате растенията и градината си по удобен и лесен начин.

Пръскачки с колела

А ако търсите най-голямо удобство, най-добрата опция е градинска пръскачка с колела, тъй като няма да се налага да я носите на гърба си или в ръцете си, а конструкцията с колела ви позволява да я придвижвате безпроблемно из градината, докато пръскате растенията си.

Този тип оборудване е идеално за тези от вас, които имат проблеми с носенето на тежест на гърба или ръцете си.