Електрически верижен трион

mejor-motosierra-electrica

Ако някога сте се ръководили от славата и известността на дадена марка, вярвайки, че купувате най-доброто, но сте били силно разочаровани, не се притеснявайте. Не сте сами. При електрическите верижни триони сме получили много коментари от потребители, които са закупили модели с повредени вериги или вериги, които са се деформирали след кратко време.

Често се чуваха и мнения, че устройството не е имало достатъчно мощност, за да реже много дебели трупи , или че литиевата батерия не е задържала твърде много заряд, така че те са били на половината път. И най-лошото е, че те дори не говореха за най-евтините модели на пазара, така че наистина можем да си представим разочарованието, което са изпитвали.

Прочетете по-нататък, ако търсите качествен електрически модел, с който да излезете от шумните и скъпи бензинови моторни триони и да имате добър капацитет на рязане .

Най-добрите електрически моторни триони

Кой е най-добрият електрически моторен трион?

Когато избирате електрически моторен трион, трябва да обърнете внимание на размера и формата на машината, тъй като има стандартни или традиционни, телескопични или челюстни триони.

Традиционните моторни триони са удобни, лесни за работа и много способни, но могат да имат много вибрации. Телескопичните ви позволяват да достигате по-големи височини, а челюстните са предназначени за рязане на леки предмети или цепене на дърва за огрев.

След това можете да избирате дали да използвате кабел или безжичен. Както може да се очаква, моделите, захранвани с батерии, обикновено нямат голям капацитет между зарежданията и като цяло имат по-малка мощност. Кабелните са по-мощни, но имат недостатъка, че ще ви е необходим добър удължител, за да ги използвате удобно.

И накрая, препоръчваме ви да търсите антивибрационни функции, както и тихи машини. Добре е също така да е снабден с автоматично смазване, тъй като това улеснява поддръжката и удължава живота му.

Ето кои са най-добрите електрически верижни триони:

1. мощен електрически моторен трион Black & Decker CS1835-QS

41QHZ1S7RlL

КУПИ СЕГА

Това е доста мощен моторен трион с 35-сантиметрово острие, което осигурява ширина на рязане до 25 см, и мощност 1800 W, която ви позволява да достигнете скорост до 12,5 м/сек. Хубавото е, че въпреки че е доста мощна, тя има антивибрационна система с ергономична дръжка, така че да се чувствате възможно най-удобно по време на работните си дни.

Друго предимство е поддръжката, която е доста лесна благодарение на два основни фактора: фактът, че има система за автоматично смазване, и това, че се предлага и с безинструментно обтягане на веригата. Освен това маслената система е лесна за пълнене и предотвратява течове.

Като функция за безопасност, тя има функция за автоматично спиране в случай на обръщане на веригата. Той се активира само след 0,15 секунди.

2. Електрически моторен трион Oregon CS1400

31xZnImhdxL

КУПИ СЕГА

Това е по-силен моторен трион с по-дълъг обсег, благодарение на 40-сантиметровото си острие и общата мощност от 2400 W, която му помага да достигне невероятната скорост от 17,7 м/сек. Всъщност това ниво може лесно да се сравни с много газови моторни триони на пазара, но без толкова много вибрации и с висока прецизност на рязане.

Включен е резервоар за масло с индикатор за нивото, но основното предимство е, че се предлага с автоматична система за смазване, която намалява до минимум необходимостта от поддръжка. Освен това има система за регулиране на веригата без инструменти.

Той има и система за безопасност с двоен превключвател, който прекъсва захранването, когато трионът се обърне. Той има ергономична дръжка и олекотена конструкция за пълен контрол и комфорт.

3. Верижен трион Alpina с акумулаторно захранване

41RaDHpvNmL

КУПИ СЕГА

Това е популярен модел, който работи свързан към електрическата мрежа и ви позволява да режете дърва по ефективен начин. Тъй като е електрически, този трион е напълно екологичен и не отделя вредни газове, като например CO2 от машините, задвижвани с бензин. Освен това е оборудван с високопроизводителен 2000-ватов двигател.

Теглото на устройството е 4,6 кг, така че то няма да е прекалено тежко, освен ако не работите с него с часове. Хубавото е, че е снабден с ергономична дръжка за удобство и маневреност, индикатор за нивото на маслото, автоматично смазване, система за безопасно спиране и система за затягане или смяна на веригата без големи неудобства.

4. Лек електрически моторен трион McCulloch

41ir1HPoR0L

КУПИ СЕГА

Става дума за електрически трион с висока мощност от 1800 W, чието качество се усеща от първия момент поради това колко здрава и добре конструирана е тази машина. Всички ръкохватки са ергономични и позволяват различни позиции, така че да се адаптирате по-добре към всеки ствол или клон, без да се уморявате прекалено. Освен това е оборудван с маслена помпа, която автоматично смазва веригата.

Освен това е много лесен за използване, тъй като можете да затегнете веригата без никакви инструменти. Тежи само 4 кг, тъй като няма батерия, а се включва директно в електрическия контакт.

В горната част на 35-сантиметровата планка има червена крушка, която светва при активиране на спирачната система. То е черно и жълто на цвят. Електрически верижен трион Makita DUC252Z

41L+SgPCLdL

КУПИ СЕГА

Представяме ви този модел на Makita, който работи с две батерии по 18 V, което прави общо 36 V. Този отличен капацитет, заедно с високопроизводителния двигател , му осигурява много висока мощност от 2000 W, която ще ви позволи да режете тежки дърва за огрев без никакви неудобства. Въпреки че се препоръчва за всички видове подрязване, той работи най-добре за малко по-къси предмети, тъй като е оборудван с 30-сантиметрово острие.

Натягането и смяната на веригата не изискват инструменти, а освен това се предлага с автоматично смазване , за да не се притеснявате. Има дори контролно стъкло за резервоара за масло. Тежи само 4,1 кг и се предлага с ергономична дръжка , за да улесни работата ви. Зарядното устройство и батериите трябва да се закупят отделно.

6. Black&Decker GKC3630LB Xj акумулаторен верижен трион

41vakrjD+pL

КУПИ СЕГА

Black&Decker е специалист в производството на висококачествени електрически инструменти, затова горещо препоръчваме този модел с 30-сантиметрово острие, който работи с високо напрежение от 36 V. Едно от предимствата му е, че тежи само 3,8 кг, така че можете да го използвате за кастрене на дървета или рязане на дърва за огрев дълго време, без да се уморявате.

Работи добре и въпреки че има всичко необходимо, за да реже тежки и дебели трупи, е и доста тих, особено в сравнение с бензиновите модели. Скоростта на веригата е 5 m/s, снабдена е с ергономични и доста удобни дръжки и ръкохватки, веригата може да се регулира без инструменти и използва резервоар за масло от 110 ml.

Включва само верижния трион, така че трябва да закупите отделно батерията и зарядното устройство.

7. Електрически трион Einhell Expert GE-EC 2240 S

31svbQpTLzL

КУПИ СЕГА

Мощността му е 2200 w, включва двигател с 8000 об/мин, а скоростта на веригата е 14,5 m/s. Всичко това се изразява в много висока мощност и ефективност при рязане на всякакъв вид дървета или дърва за огрев. По същия начин дължината на острието 40 см ви осигурява достатъчно дължина, за да разрежете почти всичко, което се изпречи на пътя ви. Също така е добре да се отбележи, че цялата тази мощност е свързана с факта, че не използва батерии, а е с кабел.

Въпреки това теглото му е 5,4 кг, което е малко по-тежко от това на други модели. Резервоарът за масло е 150 ml, а веригата може да се опъва без използване на инструменти. Той има системи за безопасност и спирачки, които предотвратяват подскачането на устройството, както и скоба, която предотвратява отскачането на веригата.

Какво представляват електрическите верижни триони?

motosierra-electrica

Вероятно се чудите: какво толкова интересно има в електрическия моторен трион? Една от най-впечатляващите характеристики, която кара много потребители да купуват такъв продукт, е ниското му тегло.

Тези леки машини са по-лесни за управление и контрол, което е очарователно за хора, които имат проблеми с подвижността на ръцете и раменете и не могат лесно да маневрират с традиционните верижни триони.

Освен това, тъй като не се използва никакъв вид бензин, бензин или дизелово гориво, се премахват свързаните с това рискове от вдишване на замърсители от тези вредни за белите дробове добавки, като се премахва и високата цена на тези горива.

Те са с много ниско ниво на шум, което ги прави идеални за използване в жилищна среда, без да пречат на съседите ви. Имайте предвид, че на пазара има много модели, така че трябва да знаете как да купите правилния.

Какви са различните видове моторни триони?

Покупката на моторен трион може да бъде объркващ процес, особено за потребителите, които нямат предишен опит с използването му. На пазара се предлагат няколко варианта, произведени от различни компании.

Искате ли да разгледате тези различни дизайни и стилове? Разгледайте най-често срещаните видове.

Верижни триони с кабел

Този стил се отнася за по-малките видове верижни триони, които имат вграден кабел и използват електричество за работа. Те нямат двигател и следователно не се нуждаят от никакъв вид гориво, за да работят.

Въпреки че тези устройства обикновено се считат за 'стационарни' поради необходимостта да бъдат включени към някакъв вид източник на електричество, те могат да бъдат удобни, ако разполагате с преносим генератор, който може да бъде монтиран на моторно превозно средство чрез добавяне на дълъг удължител.

Верижни триони с акумулаторни батерии

Известни още като 'акумулаторни верижни триони', те използват акумулаторни батерии вместо директно електричество или гориво. Батериите очевидно се зареждат, преди машината да бъде използвана.

Това, разбира се, елиминира необходимостта от постоянно зареждане на резервоара или от често смазване на частите в случай на машини, задвижвани с бензин, и намалява ограниченията, свързани с устройствата, които използват електрическо окабеляване. Но въпреки това трябва постоянно да зареждате батериите, за да имате непрекъснат работен ден.

Как да изберем електрически моторен трион

Цел

Важно е да се оценят причините, поради които трябва да се купи електрически моторен трион. Преди да купите машината, трябва да обмислите мястото, където ще работите с нея, защото може да ви е необходим по-малко шумен модел, ако планирате да работите в жилищен район.

Когато работите с това оборудване, трябва да помислите и за наличието на електрическа система на мястото, където ще го използвате. Ако възнамерявате да я използвате от време на време и само за домакински задачи, можете да изберете електрическа версия, тъй като тя е идеална за този вид по-лека работа.

Част от факторите, които трябва да вземете предвид, са видът дърво или размерът на дървесината, която ще режете, тъй като електрическата версия може да не работи за големи, трудни за рязане дървета.

Вземете предвид и размера на обекта, където ще работите с това оборудване, тъй като версиите с кабел работят само в определен радиус, както е споменато по-горе.

Познанията на потребителите трябва да бъдат важен фактор при избора, тъй като не искате да бъдете разочаровани от закупената опция, а за начинаещ може да бъде много опасно да използва устройство, което няма функции за безопасност.

Мощност на двигателя

Измерването на мощността с помощта на газови (кубични сантиметри), електрически (ампераж) или акумулаторни (волтажи) устройства има различни термини, но е сходно по това, че колкото по-голямо е числото, толкова по-голяма е мощността на устройството.

Що се отнася до мощността на двигателя, газовите агрегати са най-мощни, защото са по-тежки и по-скъпи. След като газовият ви уред има достатъчно гориво, ще можете да го използвате навсякъде.

Въпреки преносимостта и разнообразието, което предлагат, те са по-сложни за експлоатация и изискват редовна поддръжка. Освен това излъчва много изтощителен дим и издава много силен шум.

Електрическите агрегати може да не са толкова мощни, колкото бензиновите, но са най-подходящи за домакински задачи. Те се разделят на два вида: с кабел и батерия. Кабелните са ограничени в пространството, но версиите с батерии са най-малките и най-малко мощните от трите.

Повечето от тези машини с акумулаторни батерии използват литиево-йонни батерии, тъй като те могат да се използват в по-големи проекти.

Ако възнамерявате да използвате верижния трион за подрязване и кастрене, можете да използвате по-малка електрическа версия с обем между 30 и 35 кубични сантиметра. Малко по-голям агрегат, чийто работен обем трябва да бъде между 35 и 42 cm3 и може да се използва за отрязване на ствола на малко дърво или за отсичане на по-малки дървета.

От друга страна, машина с обем между 42 и 50 куб. см, която е много по-мощна, се препоръчва за рязане на леки и средни дърва за огрев.

Дължина на направляващата шина

motosierras-electricas

Дължината на направляващата шина може да служи като индикатор при измерване на размера на дървесината, която можете да режете с верижния трион. Когато измервате дължината на пръта, започвате измерването от мястото, където започва пръта, до върха на пръта.

Тази шина е важен компонент на всеки моторен трион, тъй като без нея веригата ще се върти непрекъснато и няма да остане на място. Ако искате да определите дължината на дървото, което може да отреже верижният трион, можете да умножите дължината на шината по две и полученият резултат ще бъде площта на рязане.

Препоръчваме ви обаче да правите разрези в дърво, които са с два инча по-дълги от дължината на пръта. Това осигурява много по-голяма безопасност при рязане, тъй като трябва да се вземат предвид и капацитетът и мощността на двигателя.

За тези, които планират да закупят устройство за дома, можете да изберете по-малка версия на бара с максимална дължина 20 инча, която е идеална за средни по размер разфасовки. Освен това предупреждаваме, че всички по-големи размери трябва да се оставят на професионалисти поради трудностите и риска при работа с тях.

Това ще увеличи опасността от нараняване по време на работа, тъй като може да доведе до разбалансиране на верижния трион и има по-голяма вероятност от откат при работа с версии с по-голяма дължина.

Сухо тегло

От момента, в който започнете да използвате машината, е задължително да можете да контролирате и да държите правилно оборудването. Повечето купувачи на тези продукти вземат предвид сухото тегло на оборудването, когато пазаруват.

Те обаче може да не вземат предвид факта, че при по-дълго задържане на устройството то става по-тежко. Ако работите с такова рисково оборудване, бихте искали да изберете устройство, което ви е удобно.

Важно е да сте сигурни, че машината, която купувате, не е прекалено тежка за вас и че е удобна за държане дори през дългите работни дни. Разбира се, тези машини разполагат и с функции за безопасност, но най-добре е да започнете с това да се предпазвате и да не надценявате възможностите си за работа с уреда.

Цена

Знаем, че след финансовата криза беше трудно за всички и че все още не сме се възстановили от този тежък удар. Ето защо за всички нас е от съществено значение да направим инвестиция, която е дълготрайна и има висока стойност за парите.

Сигурни сме, че бихте искали да си купите дълготрайна версия, която има всички функции, които смятате за необходими. Гаранцията също е нещо, на което не бива да гледате с лека ръка, тъй като имате работа с опасно оборудване и е важно верижният трион, който имате, да работи при най-добрите си условия.

Имайте предвид, че ако има нещо, с което никога не трябва да правите компромис, това е вашата безопасност. Цената на тези устройства не е свързана само с тяхната архитектура. Трябва да включите и разходите за поддръжка, съхранение, гориво, резервни части и други разходи, свързани с него.

Избраната от вас единица може да е най-евтината на пазара, но това не означава непременно, че е най-евтината от всички. Преценете също така издръжливостта и капацитета на устройството, защото ако оборудването издържи дълго време, то ще започне да се изплаща.

Сред разгледаните видове верижни триони газовите са не само най-скъпите на пазара, но и с най-висока експлоатационна цена от всички, тъй като преди работа трябва да закупите гориво.

Освен това трябва да изхвърлите маслото в двигателя, преди да съхранявате правилно уреда; те изискват и честа поддръжка на въздушния филтър на машината.

Употреби на електрическия верижен трион

  • Електрическите верижни триони са предназначени само за рязане на дърво.
  • Винаги носете добре прилягащо облекло, включително калцуни, защитни ръкавици, професионални ботуши, защита на слуха и предпазни очила. Ако отсичате дървета, носете твърда шапка.
  • Управлявайте машината здраво с двете си ръце - лявата ръка трябва да е отпред, с палец, захванат за дръжката, с изправена ръка и неподвижен лакът. Дясната ви ръка трябва да е върху задната дръжка с лек наклон.
  • Застанете в стабилна и сигурна позиция с крака на една страна.
  • Винаги се разполагайте вляво от работата, която извършвате, в случай на удар. Това се случва, когато енергията на въртящата се верига се насочва към вас, което води до загуба на контрол върху триона.

Заключение

Както при всичко останало, има много реномирани, доказани продукти, които отговарят на всяка нужда, всеки бюджет, всяко ниво на опит и с много, много напредък. Електрическият трион може да се сравнява със своя аналог по производителност и издръжливост, като към предимството му се добавя и това, че е по-икономичен и екологичен.

Ако изберете електрическо оборудване, със сигурност ще си спестите много стресови фактори, като например премахване на замърсяването на въздуха, липса на трудности при стартиране и по-малко шум.

Често задавани въпроси

Добри ли са електрическите триони?

Когато работите у дома, електрическият трион е идеален. Те осигуряват достатъчно мощност за подрязване, отсичане на малки дървета и дори рязане на трупи за огрев.

Прегряват ли се електрическите верижни триони?

Отговорът е 'да'. Тези инструменти могат да прегреят, въпреки че това не би трябвало да се случва при нормални условия. Ако двигателят е принуден да работи с твърде голяма сила или при твърде слаба вентилация или смазване, може да настъпи прегряване и да се влоши работата му.

По-безопасни ли са електрическите верижни триони?

Има много фактори, които трябва да се вземат под внимание при сравняването на характеристиките за безопасност на електрическите модели с тези, задвижвани с газ. Един от факторите е захватът. Електрическите версии са много по-леки от своите бензинови аналози, което прави пренасянето и държането на този уред много по-лесно и по-малко рисковано.

Друго съображение при електрическите триони е, че няма катастрофални комбинации и приложения на токсични горива за работа с устройството - просто се включва и работи.

Благодарение на това, че не отделят замърсяващи газове, тези триони не замърсяват въздуха, което ги прави много по-безопасен вариант за околната среда. Освен това този трион е по-тих модел, което намалява риска от увреждане на слуха.

Всичко това означава, че най-очевидната опасност за безопасността на електрическата машина е при маневриране със захранващия кабел; но има акумулаторни модели, които елиминират този проблем. За да получите много по-пълноценна работа, използвайте препоръчаните предпазни костюми и аксесоари.

Мога ли да използвам електрически моторен трион в дъжд?

Тъй като се захранва от електрически източник, е необходимо да не го използвате в близост до вода. Мокрият моторен трион обикновено губи способността си да работи ефективно, да не говорим за риска от ръждясване на остриетата.

Можете ли да режете алуминий с ръчен трион?

С остриета с малки, близко разположени зъби ръчният трион прави малки, прецизни разрези, подходящи за тънки и меки метали като мед и алуминий.

Нуждаят ли се електрическите верижни триони от масло?

Тъй като черпят енергия от електрически източник, електрическите верижни триони не се нуждаят от допълнително гориво или масло за работа; въпреки това е важно винаги да поддържате шината и веригата добре смазани.

Може ли електрически моторен трион да повали дърво?

Ако работата ви изисква да поваляте дърво и да го режете, със сигурност ще ви е необходим по-голям и по-издръжлив трион, който да има подходяща производителност за тежки задачи.

Добрата новина е, че днес на пазара има редица електрически машини, които могат да се конкурират с бензиновите версии по отношение на издръжливост и производителност, като по-големите стоманени пръти и по-високата мощност на двигателя ги правят идеални за по-тежки задачи.

По-безопасни ли са моторните триони с батерии?

Най-същественото предимство на верижния трион, задвижван с батерии, е шумът, който идва от машината и спира веднага след като спусъкът бъде освободен.

Кой е по-добър - електрически или газов моторен трион?

Когато работите в гориста местност, най-добрият избор е верижен трион с газово задвижване. Електрическите верижни триони обаче обикновено са по-леки и имат предимството, че не се нуждаят от гориво за зареждане.