Електрически камини

mejor-chimenea-electrica

Ако искате камина за апартамента или къщата си, но не сте готови да се справите с всичко, което води до нея, като дим, почистване и опасност от пожар, най-добре е да инвестирате в най-добрата електрическа камина , която можете да намерите на пазара.

Този отоплителен уред е идеален за осигуряване на топлина в дневната , без да се налага да използвате дърва за горене, тъй като работи с електричество, но е с ниска консумация, така че няма да се притеснявате за висока сметка за електричество в края на месеца.

Можете да се възползвате от всички предимства на традиционната камина, да създадете атмосфера, която е удобна за всички у дома, и да се стоплите, без дискомфорта от дима, пепелта и липсата на безопасност, тъй като тези електрически печки работят с помощта на LED пламък , който е отговорен за осигуряването на топлина и декорация.

Ако мислите за закупуване на електрическа камина за вашия дом, по-добре разгледайте всички невероятни възможности, които сме събрали в този сравнителен, така че парите ви да бъдат добре инвестирани в качествен продукт.

 

Най-добрите електрически камини

Коя е най-добрата електрическа камина?

На пазара има различни модели и видове електрически камини, има вертикални, стенни, такива, които се предлагат с мебели за телевизора, вградени, и дори под формата на ъгъл, така че първото нещо, което трябва да прецените, преди да купите такава, е кой дизайн най-добре отговаря на вашия стил и този на дома ви.

Има електрически камини с класически дизайн, за тези, които предпочитат простотата, както и такива, които са избрали по-съвременен и дори минималистичен стил, като всичко ще зависи от вашите вкусове, предпочитания и налично пространство.

Електрическите котлони са отличен начин да придадете елегантност и изтънченост на всяка дневна, освен това те са не само декоративни елементи, но и много функционални, като осигуряват топлина с изкуствените си пламъци от LED светлини, които имитират истинско горящо дърво.

Ето най-добрите електрически камини:

1. Електрическа камина Castleton

С много реалистични пламъци

41BAc5TBLDL

КУПИ СЕГА

Ако искате да превърнете всекидневната си в уютно място за вас и цялото семейство, този модел електрическа камина ще бъде идеален за допълнение към вашия дом.

Той действа като печка на дърва и огънят изглежда истински, тъй като има система, която ви позволява да контролирате яркостта и атмосферата в стаята, така че ще постигнете по-реалистични пламъци с този ефект.

Тази стенна електрическа камина осигурява топлината, от която се нуждаете, за да се чувствате комфортно, а благодарение на термостатичния контрол на температурата можете да изберете температурата, която ви харесва най-много.

2. Електрическа камина КІагѕтеіп

Елегантен дизайн

41SneeNgf5L

КУПИ СЕГА

Ако търсите камина, която крещи от изтънченост, това е моделът за вас. Това е декоративна електрическа камина със семпъл, но истински бляскав външен вид, която ще внесе топлина и стил във вашата дневна.

Той има електрическо отопление и напълно регулируем, за да донесе топлина на дома, плюс неговите пламъци са доста реалистични и адаптивни, можете да изберете, че те са повече или по-малко големи според вашите предпочитания.

Той е доста безопасен, тъй като има система за автоматично изключване, която изключва отоплителния уред, когато той достигне определена температура.

3. Електрическа стенна камина Homcom

С две нива на яркост

31LPEBYwyJL

КУПИ СЕГА

Тази камина от Homcom е вградена в стил, така че можете да я инсталирате на всяка стена и тя ще придаде уникален стил на всяка стая в дома ви.

Тя има дистанционно управление и е лесна за използване, така че можете да регулирате температурата, яркостта и да избирате един от седемте различни цвята от комфорта на седалката си.

Той има две нива на мощност от 900 и 1200 W, които ще се адаптират към нуждите ви за отопление.

4. Електрическа камина El Fuego

Много безопасна и с красив дизайн

41t+ySXM+zL

КУПИ СЕГА

стенна електрическа камина с различен дизайн, тъй като има извито стъкло, което също предлага пламъци и много реалистичен дървесен ефект.

И това не е само декоративна електрическа камина, тъй като тя осигурява и перфектна топлина, с две нива на мощност от 900 и 1800 W, за да създаде наистина приятна и уютна атмосфера у дома.

Не се изисква сглобяване или инсталиране, трябва ви само щепсел и той ще бъде готов да придаде необходимото докосване в дома ви.

5. Електрически нагревател Classic Fire 54211 Chicago

Перфектно съотношение цена-качество

31tnXdcKPAL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният модел в този списък, с класически дизайн , който е идеален за тези, които предпочитат прости, но много функционални стилове, които вършат работа.

Това е отоплител Classic Fire , който предлага всички предимства на печка на дърва , има термостат и LED регулатор на интензивността на пламъка, така че можете да го регулирате по свой вкус.

Това е стенен модел с много добро качество , който ще създаде илюзията за изгаряне на дърва.

 

Какво представлява електрическата камина?

Това е камина, която може да функционира като отоплителен уред или като декоративен елемент, имитирайки или действайки като обикновена камина или печка на дърва,mejor-chimenea-electricaно без усложненията, които те обикновено представляват, като дим, пепел, която трябва да се почиства, и опасност от пожар, което прави електрическите печки много по-безопасни.

Това е така, защото те имат пламъци, създадени от LED светлини, и дизайн на горящо дърво, заедно с допълнителни елементи като камъни, които придават реалистичен вид. Те произвеждат топлина и действат като нагревател , използващ енергия, с мощност до 2000 W.

Тези електрически камини могат да работят със или без отопление, но въпреки това осигуряват уютна атмосфера във всяка стая.

Какви са видовете електрически камини?

Пазарът на електрически камини предлага различни модели, от които можете да изберете този, който най-добре отговаря на пространството, с което разполагате у дома, а също и на вашите вкусове.

Сред тях можете да откриете такива, които се предлагат в единична бройка или с мебели, където можете да адаптирате различни компоненти като телевизор, Bluray, озвучителна система и други.

Има модели във вертикална, които са тези, които не е необходимо да се приспособяват към стена, те са известни още като подови камини, тъй като можете да ги поставите навсякъде, където имате място.

След това има модели за вграждане и ъглови , които трябва да се монтират на стената, както печка на дърва или обикновена камина.

Как работят електрическите камини?

Електрическите камини работят в зависимост от вида си нагревател, включително:

Камини с нагревател с вентилатор и телена намотка:

Тези видове камини имат телена намотка, която се нагрява и въздухът от вентилатора влиза в контакт с тази топлина, а топлият въздух излиза в помещението през вентилационните отвори, които могат да бъдат разположени в горната, страничната или долната част на камината.

Камини с инфрачервен нагревател:

От друга страна, тези камини работят чрез инфрачервена технология, която нагрява предметите и хората, с които влиза в контакт, чрез термодинамично действие и като нагрява влажността в помещението, създава много по-уютна атмосфера от тази, която създават камините с вентилаторен нагревател .

Камини с керамични нагреватели:

Камините с керамични нагреватели работят с помощта на керамична плоча, която се нагрява и тази топлина се абсорбира от алуминиеви прегради, които от своя страна изпращат топлината към вентилатора, за да я предаде на помещението, в което се намира електрическата печка .

Какви са предимствата на електрическата камина?

Електрическата камина е домакински артикул с много предимства, най-вече защото е по-евтина от инсталирането на конвенционална камина, може да се инсталира без много проблеми, не представлява реален разход на енергия и е много безопасна за домашни любимци и малки деца.

С електрическите камини ще постигнете ефекта на горящи дърва , който се получава с обикновена камина, но без риск от пожар и без пепел за почистване.

Едно от най-привлекателните неща на електрическата печка е, че няма да има дискомфорт от дима.

За какво смятате да си купите електрическа камина?

Преди да купите една от тези камини, трябва да вземете предвид някои фактори, които ще ви помогнат да намерите правилния модел:

Търсите ли предимно камина, която да осигурява релаксираща атмосфера, създадена от реалистичните ефекти на пламъка?

Ако търсите по-скоро декоративен фактор, отколкото електрическа готварска печка, трябва да се насочите към онези модели електрически камини, които осигуряват много по-реалистични пламъци, тъй като те ще придадат уют на дома ви.

Съществуват и модели, които позволяват да се създаде ефект на пламъци, без да се излъчва топлина, и които също така ви позволяват, когато желаете, да активирате нагревателя .

Интересувате ли се основно от начина, по който електрическата камина произвежда топлина?

Както ще прочетете по-рано в статията, електрическите камини имат различни видове нагреватели , които вършат работата по генериране на топлина, всеки с различни методи и ако това е това, което мислите за закупуване един, трябва да сте наясно с това кой от тях най-добре отговаря на вашите вкусове.

Независимо дали става въпрос за тези, които произвеждат топлина с помощта на намотка от тел, керамичните или тези, които излъчват топлина чрез инфрачервени лампи, като се има предвид, че това са тези, които покриват повече квадратни метра.

Искате ли да оползотворите максимално пространството в стаята, като добавите електрическа камина, която да служи като мебел за оборудване като телевизор?

Съществуват модели електрически камини с мебели , които лесно могат да се използват за поставяне на уреди като телевизора и всички негови компоненти, като по този начин се спестява място, особено при ъгловите камини .

Често задавани въпроси

Нуждаят ли се електрическите камини от вентилация?

Както може би знаете, конвенционалната камина се нуждае от вентилация, тъй като при горенето на дървата се отделя дим, който трябва да излезе някъде в къщата. При електрическите камини и камините на биоетанол е различно, тъй като те не отделят дим и не се нуждаят от никакъв вид вентилация, което намалява разходите за монтаж.

Истински ли са пламъците на електрическата камина?

Електрическите камини не произвеждат истински пламъци, а използват LED технология, придружена от огледала и детайли като горящи дърва или камъни, за да направят симулацията на огън много реалистична. Светлините с LED технология са известни с ниската си консумация на енергия, те са енергоспестяващи, така че не се притеснявайте за сметките си за електроенергия.

При най-новите модели електрически камини можете да персонализирате LED пламъците , така че да се променят в желания цвят.

Електрическите камини произвеждат ли топлина?

Отговорът е 'да'. Те произвеждат топлина по различни начини, като действат като електрически нагревател , така че са идеални за използване през по-студените дни.

По-голямата част от електрическите камини разполагат с термостати за регулиране на желаното ниво на топлина, както и с възможност за работа на пламъците без излъчване на топлина, което означава, че можете да се наслаждавате на атмосферата на камината дори в горещи дни.

Съществуват и декоративни електрически камини , които не произвеждат никаква топлина и се използват за придаване на различен, изтънчен и елегантен вид на всеки дом.

Колко пространство може да отоплява електрическата камина?

Това зависи изцяло от вида на електрическата камина, която ще купите.

Моделите, като тези, които излъчват инфрачервена топлина, са тези, които покриват най-голямо пространство, като могат да достигнат до 92 квадратни метра. От друга страна, моделите, които работят с вентилатори, достигат по-малко разстояние, като могат да покрият между 30 и 40 квадратни метра.

Как да изберем електрическа камина?

Когато избирате електрическа камина, трябва да помислите за помещението, в което ще бъде инсталирана, тъй като в зависимост от пространството, с което разполага, ще трябва да изберете един или друг модел.

Трябва да се уверите, че топлината, генерирана от камината, е достатъчна, за да обхване цялото помещение, ако търсите камина с цел да бъде електрическа печка.

От друга страна, ако се интересувате повече от декоративната част или ако искате отоплителен уред , който има изтънченост, вземете предвид дизайна и стила на дома си, като търсите модели, които да отговарят на тях, така че всичко да е в унисон, след като камината бъде инсталирана.