Електрически нагревател

calefactor-eléctrico

За да сте сигурни, че купувате най-добрия и най-ефективен електрически нагревател, е важно да вземете предвид размера на пространството, което искате да отоплявате, средно 10 до 15 вата мощност на квадратен фут, но това зависи и от условията в помещението, като например нивото на изолация или броя и размера на прозорците.
Например средно помещение с площ 100 квадратни метра се нуждае от нагревател с мощност 1000 вата, за да поддържа добра температура в помещението, но важен фактор, който трябва да се вземе предвид, е, че тези уреди са предназначени да бъдат допълнителен източник на топлина, а не основен, така че един добър уред с мощност 1500 вата трябва да може да осигури топлина в помещението, за да я повиши с няколко градуса над първоначалната температура на помещението.
Ако търсите нагревател за вашата стая, ние направихме някои изследвания, за да ви препоръчаме най-добрите продукти на достъпни цени, но трябва да знаете, че те варират в зависимост от сезона, като през зимата са по-скъпи поради голямото търсене, така че ако искате да си купите, не чакайте студения сезон, за да се сдобиете с устройството.

Най-добрите електрически нагреватели

Кой е най-добрият електрически нагревател?

Преценката на размера на помещението и средната температура в него е от ключово значение за избора на правилния модел, но от значение са и консумацията на енергия, лекотата на използване и, разбира се, мощността.

Прочетете, за да разберете кои са най-добрите варианти на пазара за отоплителни уреди с добро съотношение цена-качество.

Ето от най-добрите електрически нагреватели:

1. Rowenta SO9065F2 / AT0

51INouI6xYL

КУПИ СЕГА

Това е вертикален подов нагревател с мощност 1800 W и висока ефективност и прецизен електронен термостат.

Дизайнът е елегантен, а бутоните са интуитивни за лесна употреба, има и светлинен индикатор, превключвател за включване/изключване, както и защита от прегряване и риск от електричество.

Можете лесно да извадите и измиете филтъра за по-голяма ефективност, той има звукови сигнали и постига желаната температура за кратко време.

Това е издръжлива, стабилна част, произведена от оптимални материали, които гарантират нейното качество.

2. Orbegozo SP 5026

31BBC7a6l1L

КУПИ СЕГА

Това е малък отоплителен уред, който се използва най-вече в бани или малки помещения. Устройството е с дистанционно управление и има функция за таймер.

Компактният дизайн е с размери 11,2 x 45,5 x 18,5 cm и е достатъчно лек, за да се монтира на стена.

Мощността му е 2000 W, с две степени на нагряване и система за безопасност, която го предпазва от високи температури.

Той е функционален, тих и лесен за използване, с превъзходно качество и конкурентна цена.

3. Clatronic HL 3379

31+HWIqr+SL

КУПИ СЕГА

Дизайнът на корпуса позволява да бъде поставен стабилно както вертикално, така и хоризонтално, за да можете да го адаптирате към удобството на вашето пространство.

Той има и функция за вентилатор и две скорости с мощност 1000 и 2000 W. От друга страна, това е една от най-безопасните конзоли, тъй като разполага със система за противопожарна защита.

Това е изключително лек артикул, тежи само 1,3 кг и е с размери 25 x 24,8 x 12 см, а за да го преместите с по-голяма ловкост, има дръжка за носене.

Това е добър нагревател на отлична цена с компактен дизайн и радиатор без вибрации, което го прави един от най-продаваните и препоръчани сред потребителите.

4. Orbegozo FH6035

510XMSumZ7L

КУПИ СЕГА

Това е вертикален вентилаторен нагревател с мощност 2200 W и две температурни нива за избор, както и възможност за изхвърляне на студен въздух в горещи дни.

Иновативното при този модел е, че вентилационната му система позволява да се върти на 90° и има две копчета за постепенно регулиране на температурата и функциите

Това е мощна готварска печка за ограничени пространства, която има и автоматично изключване при достигане на необходимата температура и ако тя се понижи, се включва отново.

5. Керамичен отоплителен уред HTC 4030 DeLonghi

41VSzGQerLL

КУПИ СЕГА

Перфектен за помещения до 60m3 с мощност до 1800W и системи за защита, които го правят надежден модел.

Тя е черна, с прост контрол на измерването и тегло, подходящо за поставяне върху маса и поддържане на източника на топлина в близост.

Ще се изненадате от мощността, която дори в нисък режим има за отопление, и го прави бързо. Освен това има прахов филтър, който лесно се отстранява и измива, за да предпази оборудването и да избегне неприятни миризми.

Най-хубавото на уреда е, че има ниска консумация на енергия благодарение на керамичната технология, както и че е тих и има гъвкав термостат.

6. Bomann HL 1096 CB

51ok9U2qGcL

КУПИ СЕГА

Това е електрически нагревател с две степени на температурата, 2000W мощност, функция и функция на вентилатора, способен да осигури необходимата топлина в малки помещения.

Лекото тегло, компактните размери и дръжката за носене улесняват преместването на изделието от едно място на друго.

Това е стабилна, ергономично проектирана част, а качеството на материалите и покритието създават усещане за здравина. Качеството на продукта, който ще получите, е превъзходно, а цената е икономична.

7. Tristar KA-5039

41PiQ6sKT3L

КУПИ СЕГА

Това е най-малкият и най-компактният модел в нашия списък, тежащ само 848 г, но с мощност до 2000 W.

Тя е лесна за използване и има оптимална вентилационна система, която разпределя топлината в цялото пространство.

Той има три регулируеми функции, регулируем термостат, пилотна светлина и удобен кабел с дължина 1,5 м.

Това вероятно е един от най-продаваните и препоръчвани от потребителите модели поради доброто съотношение между цена и качество.

Какво представлява електрическият нагревател?

calentador-electrico-300x199


Тези устройства превръщат електрическия ток в топлина чрез резистори, които излъчват лъчиста енергия. Но как е възможно това? Тези резистори могат да бъдат изработени от проводници от метални сплави, неметални въглеродни съединения или дори от печатни платки.
За производството на топлина обаче се използват нагревателни елементи с открити резистори, монтирани в изолационен материал, метални резистори с огнеупорна изолация и метални корпуси или дори печатни платки, покрити със стъкло. В някои случаи се използват дори ребра, за да се увеличи площта на разсейване на топлината.
Този вид отопление се използва широко в системите за централно отопление на жилища или дори за обработка на материали в промишлеността.

Видове електрически отоплителни уреди, които можете да закупите

Отоплителни уреди за радиатори

Тези персонални модели електрически радиатори са идеални за избавяне от студа. Те работят с горещ елемент, който излъчва топлина. Единственият проблем е, че те са за лична употреба, така че ако искате цялото семейство да се възползва от тях, ще трябва да се редуват. В противен случай те са идеални за пестене на енергия и за бягство на един човек от зимата.
Съществуват версии за монтаж на стена, както и подови версии, които са доста икономични и бързи, така че по същество са мигновени електрически нагреватели.

Нагреватели за колони, работещи с масло

Факт е, че те не изгарят маслото, а използват електричество за нагряване на маслото в устройството. След това тази топлина се предава на ребрата, за да циркулира под формата на горещ въздух. Те са подходящи за използване в помещения за дълги периоди от време или без надзор. Те са и по-безопасни, тъй като повърхността им не се нагрява толкова, колкото при моделите с радиатори, а освен това можете да използвате други вентилатори, за да разпределите по-добре целия горещ въздух.

Конвекторни или панелни

конвекторни Моделите работят, като изсмукват хладния въздух от помещението, за да го затоплят, и го насочват към тавана на помещението, така че останалата част от топлия въздух остава отдолу и все още се използва от отоплителния уред. За да постигнат този ефект, те използват вентилатор, за да разпределят топлината възможно най-равномерно. Ако не използвате вентилатора, ще се окажете с хоризонтални температурни слоеве, така че едната част ще бъде гореща, а другата - студена.
Единственият недостатък е, че вентилаторът обикновено е малко шумен, затова се уверете, че е възможно да го изключите, когато пожелаете.
Панелните нагреватели също са конвекционни нагреватели, само че са много плоски и тънки и могат да се монтират трайно на стената. От друга страна, съществуват панелни микротермични нагреватели, които са много подобни на колонните нагреватели, но са по-тънки и използват панели, изработени от минерала слюда.

С вентилатор

Предназначени са за силно издухване на горещ въздух на голямо разстояние в помещенията. Обикновено те са доста малки и по-преносими от другите модели и са достатъчно бързи, за да постигнат добър климат в помещението .

Керамични с вентилатор

Понякога може да откриете, че има керамични нагреватели , които имат и вентилатор. Всъщност единственото предимство на тези модели е, че те са по-безопасни, тъй като керамиката се охлажда по-бързо от металните нагревателни елементи.
Друг проблем е, че те са по-малки и по-преносими от другите модели, а освен това нагряват въздуха доста бързо.

Предимства на електрическото отопление

То е гъвкаво и многофункционално

Тъй като няма тръби за газ, например, няма сложни инсталации или нещо подобно. Всъщност те могат да се монтират почти навсякъде в помещението.

Безопасен и надежден

Безопасността е важна за всеки нагревател, а в този случай пропускате горещ материал като масло или биоетанол, така че няма да има експлозии или вредни емисии на въглероден оксид. Единственото нещо, което може да се случи, е случайно да докоснете горещ елемент и да се изгорите, но съвременните модели имат много съображения за безопасност в дизайна си, които предотвратяват тези проблеми.

Това е екологично

Те са енергийно ефективни уреди, които също така намаляват до голяма степен въздействието върху околната среда, тъй като не произвеждат въглероден оксид, не генерират емисии и също така не се налага да изгаряте дърва, изкопаеми горива или други материали като халогенните нагреватели. По същия начин и вътрешността на стаята ви ще бъде много по-здравословна, без въглероден оксид, изтичане на газ, миризми или влага.

Разходите за инсталиране са по-ниски

Тъй като са толкова лесни за инсталиране и не изискват водопроводни или вътрешни работи, просто свързвате електрическите вериги, за да инсталирате новия си отоплителен уред. Освен това те могат да се преместват лесно, можете да ги разширите с нови модули или да ги преместите от една стая в друга без особени затруднения.

Дългосрочните разходи също са много ниски

Не вземайте предвид само разходите за електроенергия, които ще бъдат по-ниски от разходите за гориво или газ, използвани от други видове отоплителни уреди, но също така вземете предвид, че те имат много по-малко разходи за поддръжка, а тъй като нямат движещи се части, те също така са много по-малко податливи на повреди и следователно изискват по-малко ремонти.
Не забравяйте също, че те са много ефективни, тъй като 100% от използваната електроенергия се превръща в топлина, остават функционални с 50% по-дълго от другите модели и не изискват годишни проверки или обслужване.

Комфорт и контрол

Най-добрите модели са термостатни нагреватели и използват много чувствителни контроли. По този начин те се адаптират перфектно към температурните промени в стаята и променят мощността, за да ви осигурят повече топлина през зимата в моментите, когато имате най-голяма нужда от нея.

Решение за зонално отопление

Те са идеални за зонално отопление, което намалява разходите до минимум и осигурява максимална ефективност. По този начин консумирате енергия само за отопление на зоните, които искате да отоплявате.

Как да изберем най-подходящия отоплителен уред за всяка стая в къщата?

В зависимост от зоната, която искате да замразите, определен тип нагревател ще ви е по-подходящ. Например в спалните моделите с радиатори с таймер обикновено работят много добре, тъй като насочват топлината много добре към точно определени места и поради това са доста ефективни. Ако търсите нагревател за баня, те също са добра идея.
В случая с дневната идеално подхождат модели, които поддържат топлината на околната среда и фона, така че металните конвектори са идеални. Маслените конвектори са идеални за мазета или места с ниска активност.

Защо отоплителният ви уред мирише, сякаш нещо гори?

Обикновено това се случва при нови отоплителни уреди, тъй като частите се нагряват за първи път и поради това излъчват тази характерна миризма. Освен това, когато не са били използвани дълго време, по нагревателните елементи може да се натрупа прах, който може да излъчва миризма, когато се използват отново. Но не се притеснявайте, тя не е вредна и скоро ще изчезне.

Най-полезните характеристики, които трябва да търсите

След като вече знаете предимствата и видовете електрически нагреватели, е важно да знаете и кои са характеристиките и функциите, които отличават добрия нагревател от най-добрия на пазара. Нека ги разгледаме:

Таймер

Това е идеалната функция, за да избегнете разхищение на допълнителна енергия или просто за да програмирате отоплителя да се приберете вкъщи и уредът да е включен, а помещението - топло. Някои от тях дори имат защита срещу замръзване , която ги кара да се включват автоматично, когато температурата падне под определена стойност.

Настройки за хладен въздух

Ако не искате да харчите за отделно устройство за лятото, винаги можете да си купите модел, който може да произвежда хладен въздух.

Вентилатори с климатичен контрол

Климатичният контрол е идеален и за това, че е много удобен и тих. След като помещението вече е достигнало определена температура, регулируемата мощност , ще се поддържа на определено ниво, за да се поддържа тази температура. Всъщност много модели имат звездна класация, която доказва колко ефективно поддържат стабилна температура. Вземете това под внимание, за да не се налага да регулирате мощността през цялото време.

Могат ли електрическите нагреватели да намалят сметките за електроенергия?

С електрическите и преносимите модели можете да отоплявате директно пространството, което ви интересува, без да хабите енергия в области, които не ви интересуват. Това ще ви спести много енергия в сравнение с централните отоплителни системи, което ги прави идеален начин да спестите пари тази зима.
Другото, което можете да направите, е, ако вече имате централна отоплителна система, просто да я включите на най-ниската мощност, така че цялата къща да остане малко по-топла, но да използвате преносим отоплителен уред в стаята си. По този начин цялата къща остава доста комфортна, но спалнята ви ще бъде приятна и топла, за да можете да спите през нощта без проблеми.