Електрически острилки за моливи

mejor-sacapuntas-electrico

Не се бях замислял колко е важно да имате най-добрата електрическа острилка за моливи, докато почти не си отрязах половината пръст, използвайки нож , за да наточа моливите си.

След като завърших дизайн, открих, че моето призвание и най-голям талант е да бъда илюстратор, така че се нуждая от добра острилка, за да поддържам работните си инструменти в изправност.

Когато започнах, използвах обикновена медна острилка за моливи, но в крайна сметка се оказах с уморени ръце и възпалени пръсти от острилката, така че осъзнах, че тези сложни и уморителни ръчни устройства не са моето нещо.

Един колега ми разказа за електрическите версии и дори ми препоръча подходящата за моливите Faber Castell , които използвам най-често в работата си.

Трябва да ви кажа, че тези устройства са полезни и ще направят живота ви много по-лесен, като идеално е да получите най-евтиния , който отговаря на очакванията ви.

Най-добри електрически острилки за моливи

Коя е най-добрата електрическа острилка за моливи?

За да се сдобиете с добра острилка за моливи, това зависи от работата, която вършите. Основното тук е да направите сравнение, да проверите производителите, цената, качествата и производителността

Ако ще го използвате от време на време, може би точило с манивела ще ви свърши работа, но ако сте от тези, които използват този инструмент в работата си постоянно, ще ви трябва нещо по-модерно.

Другият аспект, който трябва да се вземе предвид, е видът и размерите на моливите, винаги съм препоръчвал да търсите варианти с два отвора , за да ви помогнат да заточвате моливи с различен диаметър.

Има и въпрос дали ще се използва от деца или само от възрастни, като тук трябва да се вземе предвид въпросът за безопасността, за да се избегнат порязвания и наранявания.

Във всеки случай важното е да изберете достъпно устройство , което да отговаря на вашите очаквания и изисквания. Ако все още не знаете какво да купите, може би този списък ще ви помогне.

Ето най-добрите електрически острилки за моливи:

1. автоматична острилка за моливи BU3002 от Oladwolf

Как се използва. Подходяща за училище и офис

41IliDDGdgL

КУПИ СЕГА

Проектирана да работи с батерия или USB кабел, тази острилка за моливи е подходяща за дома, училището или офиса.

Той има острие от неръждаема стомана SK5, малък е, преносим и има функция за безопасност, която изключва устройството при изваждане на молива или пастела.

Точи моливи и пастели с различни размери, с два отвора, единият за обикновени пастели от 6 до 8 мм, а другият за моливи от 9 до 12 мм.

Използва батерии ААА и се доставя с шест сменяеми остриета като резервни части.

Той е удобен за употреба и лесен за почистване, с голям резервоар.

2. Електрическа острилка Topersun Ebes013

Ефективна и бърза

41ijcUUmUNL

КУПИ СЕГА

Идеална за бюро, училище, дом или офис среда, тази острилка за моливи остри бързо и лесно, без да се използва целият молив или пастел.

Този продукт е проектиран с два отвора за моливи с размер 6 и 8 мм и по-голям за моливи с размер 9 и 12 мм. След три секунди моливът ви има остър връх.

Той се предлага с 6 сменяеми остриета, които се сглобяват лесно, почистват се лесно и имат предпазна капачка, която спира остриетата, ако се отворят, което ще предпази пръстите на децата ви.

Не е подходящ за креда, пастел, восък или маслени пастели.

3. Електрическа острилка за моливи Jakar

Само за моливи 8 мм

41QI1jJ5lwL

КУПИ СЕГА

За острилка на моливите в целия офис, това устройство от производителя Jakar ще ви бъде много полезно. Както знаете, в офисите това оборудване се използва интензивно , тъй като много хора го използват всеки ден, това устройство може да бъде в крак с темпото.

Това е устойчив аксесоар, с добро качество и много голяма мощност, тези, които са го купили, подчертават верността на неговото острие и начина, по който оставя моливите перфектни всеки път, когато трябва да ги остри.

4. Електрическа острилка за бюро Upeffeet Convent

Универсална и безопасна

41yMYMV7w2L

КУПИ СЕГА

Сдобиването с острилка за моливи, която може да остри моливи с различни размери, няма да бъде сложно с това устройство от марката Upeffeet Convent, което има 2 отвора за моливи съответно между 6 и 8 мм и между 10 и 12 мм.

Той е универсален, има захранващ кабел, но също така работи с батерии, използва четири батерии със стандартен размер. Тя е лесна за почистване, предлага се с резервоар и система за безопасност за предотвратяване на злополуки.

5. iPoint evolution Електрическа острилка за моливи Westcott

Компактна и функционална

41Ha0YOADnL

КУПИ СЕГА

Това устройство има отвор, в който се поставя моливът за заточване на върховете на цветните моливи и графитните моливи с диаметър 8 mm.

Той има титаниево острие и се захранва с батерии тип АА. Тези, които притежават тази писалка, са впечатлени от високата ѝ производителност. Идеален за употреба в офиса, дома или училището.

Предлага се с голяма купа и механизъм за рязане, който осигурява дълготрайна острота.

6. Електрическа острилка за моливи с батерии KAS-147 Kasimir

Бърза, безопасна, универсална

51ZchdSNMPL

КУПИ СЕГА

Kasimir пусна на пазара тази професионална острилка за моливи , която заостря моливите до фин връх само за секунди и не чупи остриета.

Това е ефикасно, издръжливо, високопроизводително устройство, предназначено за почти промишлена употреба, тъй като може да заточва много моливи за кратко време.

Той е компактен, мощен, лек, тих, бърз, с капак, който събира стружките, и система, която блокира използването му, когато капакът е разхлабен, предотвратявайки злополуки.

7. Zenacolor акумулаторна електрическа острилка за моливи

Преносима и здрава

61J2mKV7wqL

КУПИ СЕГА

Получаването на фин, перфектно изрязан връх не е много трудно с това устройство с острие от неръждаема стомана.

Идеален е за деца, тъй като е изключително безопасно устройство, което няма да ги нарани. Работи много добре с хартиени моливи и като цяло с всички видове моливи, включително цветни моливи.

Безжично и преносимо, това устройство се захранва с батерии и може да се презарежда и е по-ефективно от старата острилка за моливи.

Защо да си купите електрическа острилка за моливи?

mejor-sacapuntas-electrico

От откриването си през 16 век моливът е претърпял голямо развитие и въпреки по-късните изобретения все още нищо не може да го измести, но тъй като се използва, върхът изисква острота, така че мисълта да имате добра острилка не е луда идея.

В миналото имаше само ръчни острилки за моливи, но с течение на годините бяха изобретени електрически модели, които са бързи, надеждни и безопасни. Няма да счупите върха и ще имате по-добър ръб за по-остро писане, а и ще прекарвате по-малко време в заточване.

Употреба и видове острилки

Острилката е основен инструмент за всеки, който използва молив: ученик, чертожник, художник, учител, архитект. С молив може да се пише или рисува, но с острилка се осигурява острота на извършената работа, така че основно острилката се използва за заточване на върховете на моливите. Има много различни видове - от ръчни до електрически

Функцията на острилката за моливи

Основната функция на острилката за моливи е да заточва върховете на графитните и цветните моливи, но не всички острилки за моливи се справят правилно с тази задача. Например най-съвременните електрически модели, които дори имат USB връзка, често са създадени единствено за заточване на върховете на графитни моливи, но не включват цветни моливи. Въпреки че острилките се използват за заточване на почти всички видове моливи, някои производители предупреждават да не се използват острилки за пастели, восъчни пастели, моливи за вежди или креда.

Значението на острилката за моливи

Значението на острилката за моливи се крие в нейната функция и ако се срещнете с експертите, ще имате огромни дебати в продължение на часове, особено след като всяка професия или занаят, който включва използването на молив, също заслужава острилка за моливи, която служи за заточване според изискванията на всяка професия. Ето защо е идеално да намерите добра острилка, която да ви помага по всяко време, поради което производителите усъвършенстват своите острилки, така че да действат по-бързо, като винаги подобряват резултатите за по-кратко време.

Съвети, които трябва да вземете предвид при закупуването на най-добрата електрическа острилка:

При закупуването на електрическа острилка за моливи или друг вид острилка има редица съображения, които трябва да вземете предвид, например:

Размерът на молива

Понастоящем повечето острилки са предназначени за моливи с диаметър 8 мм, но има различни размери - от 9 до 10,5 мм и дори 6 мм. Задължително използвайте острилка, която е подходяща за формата и размера на молива.

Формата на молива

Моливите могат да имат и специфични форми, въпреки че най-разпространената е формата на продълговата тръба, има и острилки, направени за определени форми на молива. Повечето електрически острилки за моливи могат да заточват моливи с различни форми.

Ъгъл на заточване

В зависимост от професията ви ще ви е необходим по-голям или по-малък ъгъл на заточване, а повечето точила заточват под различни ъгли. От вас зависи дали искате заточване, което показва повече графит, или такова, което не го нарушава, или дори да изберете заточване, което е подходящо за хартията, върху която ще работите.

Острието на оловото

Тук също има разнообразие и то зависи от вашите предпочитания, има хора, които предпочитат заострено олово и графитно олово, а има и такива, които предпочитат то да бъде заоблено, всичко зависи от работата, която трябва да се свърши, от хартията и дори от човека.

Чистота

Ако сте от онези маниаци, които харесват безупречни острилки, препоръчвам ви една от тези, които не оставят следи или остатъци, тъй като при остренето на много моливи те са склонни да оставят огромни петна, ако не ви харесва това, най-добре е да не използвате този стил и да изберете безупречните.

Функции

Тук трябва да проверите кои функции са по-подходящи за вашите нужди, тъй като всяка острилка за моливи има различни функции, трябва да проверите функциите на всеки продукт, за да можете да изберете съответно.

Цена

Както във физическите магазини, така и в сайтовете за онлайн пазаруване можете да проверите цените на острилките за моливи, като последните дори предлагат безплатна доставка. Полезно е да разгледате и гаранцията, за да можете да изберете най-подходящия за вас продукт. Най-евтините са от 17 евро и нагоре.

Отзиви на потребители

Няма нищо по-полезно от това някой да ви разкаже как се е справил с даден продукт, и ако не искате да изхвърлите парите си, е важно да вземете предвид този опит.