Електрически печки на открито

svg%3E

Търсите ли удобна, ефективна и безопасна отоплителна система за вашите срещи или градински партита? За тази цел ви предлагаме най-добрата електрическа печка за готвене на открито. Тези готварски печки са изключително лесни както по отношение на работата, така и по отношение на характеристиките и поддръжката си, но също така имат много предимства пред други видове готварски печки за тераси , като например на газ или дърва, и в тази статия ще обясним всичко, така че да имате всички необходими знания и да направите възможно най-добрата покупка.

 

Най-добрите електрически печки на открито

Коя е най-добрата електрическа печка на открито?

Може би не се чувствате готови да купите новия си електрически външен отоплителен уред. Ето защо ви предлагаме този сравнителен списък на най-добрите 5 модела на пазара днес. Погрижихме се да включим само продукти с добро качество и от най-добрите производители. Те също така разполагат с всички необходими функции, различни нива на интензивност и дизайн, който да отговаря на нуждите на почти всеки потребител, като например модели с телескопичен прът, регулируеми ъгли, които висят от тавана и др.

Ето от най-добрите електрически отоплителни уреди на открито:

1. преносим електрически нагревател Outsunny

Подходящ за вас

Става дума за модел, който може да се монтира на пръчка за чадър и има три регулируеми нива за вашия пълен комфорт: 650, 1300 и 2000 W. Режимът на работа е с халогенна лампа, която произвежда топлина и има капацитет да осигури обхват на действие между 9 и 10 метра. Оборудван е с кабел с дължина 1,8 метра.

2. Инфрачервен отоплител Blumfeldt Heat Guard

Отличен дизайн

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този модел има отлична мощност от 2100 W за нагряване на площ от 15 m2 и също така идва с регулиране на интензивността в 3 различни нива, за да направи всичко по-ефективно и удобно. Той дори има регулируема височина за още по-удобно персонализиране за вас и вашите гости. Той излъчва мека червена светлина и е устойчив на пръски вода.

3. Таванна висяща печка HOMCOM

Много ефективен

svg%3E

КУПИ СЕГА

Това е висящ модел от марката Homcom за използване на покрива на вашата тераса или на стълб в градината. В същото време за излъчване на топлина се използват халогенни тръби и има два режима на интензивност - 1000 W и 2000. Той има LED светлина за осветяване на помещението, както и сензорен бутон, дистанционно управление и верижки за лесно окачване. Той също така дава незабавна топлина.

4. Butsir ETEL0001

Прост и качествен

svg%3E

КУПИ СЕГА

Той е много гъвкав, защото не само произвежда добра топлина, но и е оборудван с малка кръгла масичка, която се използва като малка масичка за напитки с приятели. Тя е висока 2 метра, затопля се много добре отвсякъде и благодарение на дизайна си се вписва добре в градината.

5. Duramaxx Shiny Hot Roddy инфрачервен лъчист нагревател

Нищо не липсва

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този модел използва инфрачервени лъчи, за да даде много ефективна топлина, която ще ви накара да се чувствате супер комфортно. Той има капацитет за генериране на мощност до 2000 W , 3 регулируеми нива на интензивност и обхват до 15 m2, както и телескопична щанга за регулиране на височината до 34 cm и ъгъл на действие около 45º. В същото време осигурява топла светлина.

 

Какво представлява електрическата печка за готвене на открито?

svg%3E Заради формата си те са известни още като нагреватели тип 'гъба' или 'чадър' и представляват устройства, които генерират топлинно излъчване за използване на открито , особено на тераси или в градини по време на събирания или дори партита с приятели. Те се състоят от стълб, на който има горещ елемент, изгарящ втечнен нефтен газ, бутан или пропан , и е покрит с метален екран, който излъчва топлината в атмосферата. Те обаче могат да се задвижват и с електричество, като тук се включват електрическите модели, за които ще говорим днес.

Как работят тези печки?

Както споменахме, има два начина, по които те произвеждат топлина. Това може да стане чрез изгаряне на гориво като пропан, бутан или природен газ или електричество. Разликата с моделите, които включват някакъв вид вентилатор, е, че тези уреди, за които говорим днес, са снабдени с метални плочи, които насочват топлината към определено място. По принцип това е същата енергия и топлина, която произвежда слънцето, но без вредните ултравиолетови лъчи.

За да ги разберете по-добре, е важно да знаете за лъчистата топлина. Това може да се види по здрач в горещ ден, когато слънцето залязва. Просто поставете дланта си на земята и я отворете към небето. След това го преместете бавно между двете позиции и ще усетите топлината, излъчвана от земята. Той е по-ефективен от обикновеното издухване на горещ въздух и може да нагрява предметите по-точно и за по-дълъг период от време.

Заслужава да се отбележи също така, че електрическите модели често работят чрез насочване на топлината към определено място, за да ви дадат по-голям контрол върху работата си и да ви позволят да концентрирате енергията там, където тя е наистина важна за вас, и също така се предлагат с диапазони на действие, които могат да достигнат до 50 см в диаметър около уреда.

Предимства на електрическите котлони за готвене на открито

Предимствата на електрическите котлони за готвене на открито пред газовите котлони или друго гориво са съвсем очевидни. Например, те не изискват особена поддръжка, тъй като не отделят дим и не изискват материал за изгаряне, така че няма да има отпадъци за почистване. Освен това те са изключително тихи и произвеждат мигновена топлина, която готварските печки на дърва или газ не могат да предложат.

От друга страна, благодарение на модерния си дизайн те се превръщат в напълно функционална част от дизайна и декорацията на вашия вътрешен двор или тераса. Освен това те са много по-удобни и по-безопасни от тези, които използват горива, тъй като не е необходимо да се притеснявате за изпаренията, които могат да нарушат дишането ви. И накрая, те са предназначени за използване на открито , така че ще издържат дълго време.

Видове горива за тези котлони

Нека да продължим да научаваме малко повече за всички тези продукти и как работят в зависимост от горивата, които могат да използват. Така ще имате по-ясна и конкретна представа защо трябва да избирате между газ или електроенергия, кое от двете ще се окаже по-евтино , защото има ниско потребление и др.

Пропан

Те са съвсем лесни за използване и инсталиране. Толкова много, че няма да се нуждаете от помощта на професионалист, а можете да го сглобите сами, да прикрепите резервоара за газ и да го запалите. В дългосрочен план обаче те ще бъдат скъпи поради факта, че ще трябва да сменяте резервоара за газ толкова често.

Природен газ

За да използвате някой от тези уреди, трябва да се обърнете към специалист, който да го свърже към газопровода. Ето защо те могат да струват по-скъпо първоначално, въпреки че в крайна сметка са доста достъпни за поддръжка в дългосрочен план.

Електричество

Те са перлата в короната, защото могат да се използват без монтаж, просто ги свързвате и това е всичко. Това е единственият проблем - да се уверите, че винаги е близо до контакт, а освен това поддръжката им е малко скъпа. Въпреки това те са безопасни за използване на закрито.

Дърво

Да, имат традиционно усещане, но също така поддръжката им е много скъпа заради поддръжката и разходите за самото дърво . Освен това те могат да бъдат малко трудни за запалване и не можете да контролирате нивото на топлината.

Дизайни на готварски печки на открито

Когато отидете да купите, ще ги видите в различни представяния, като например висящи, с форма на пирамида или монтирани на стената. Нека да поговорим малко за тях, за да можете да направите по-добър избор:

Свободностоящи

Те са пълноразмерни и преносими, с капацитет на отопление от 6 метра в диаметър и са идеални за партита на открито.

Монтирани

Обикновено се монтират на стената, за да знаете, че не са преносими. Въпреки това те са идеални за малки пространства, където не можете да поставите свободно стоящ модел или на маса. Може да осигури отоплителна мощност от 10000 до 30000 BTU.

Висящи

Те се окачват на тавана, така че са идеални и за малки пространства. Обикновено те са електрически и се нуждаят от постоянен монтаж, като дават топлинна мощност от 10000 до над 30000 BTU.

Настолни

Те са най-преносимите и идеални за малки партита и вечерни събирания и могат да се захранват с електричество или газ пропан . Те обикновено произвеждат не повече от 30000 BTU топлина.

Камини и камини

Да не пропускаме и този традиционен дървен модел. Те придават романтичната атмосфера на огъня на дърва , но не забравяйте, че не могат да се регулират и изискват много поддръжка. Освен това трябва да сте много внимателни по отношение на безопасността.

7-те фактора, които трябва да вземете предвид при закупуването на електрическа печка за открито

Нека да поговорим за 7 лесни и практични съвета, за да намерите най-добрата печка на пазара :

Как ще я използвате

Помислете за размера и характеристиките на вашия вътрешен двор, пространството, с което разполагате, хората, които ще се нуждаят от нея, колко топлина ще ви е необходима, достъпа до контакт и др. Това ще ви помогне да изберете измежду различните дизайни и мощности.

Разходи

Не забравяйте, че можете да се сдобиете с много достъпен модел, който след това ще стане скъп с толкова много презареждане, точно както можете да купите много скъп, който след това ще се изплати, така да се каже. Съставете бюджет и потърсете такъв, който ще ви осигури необходимите функции и мощност, нито повече, нито по-малко.

Мощност

За да разберете мощността, можете да погледнете напрежението, което използва всеки модел. Можете също така да се ориентирате по BTU отоплителна мощност , която произвеждат, и да разгледате отзиви от други потребители, които винаги дават добра представа за капацитета.

Безопасност

Помислете къде ще използвате уреда. Ако наблизо има деца, избягвайте тези, които използват горива или открит пламък, и изберете електрическа, която е висока и недостъпна. Ако става въпрос за затворено помещение, избягвайте и използването на газ бутан , пропан, природен газ или дърва.

Вид климат

Това оказва пряко влияние върху мощността и топлината, от които ще се нуждаете, както и върху вида на готварската печка. Не е едно и също да живееш на място с много дъжд и студ, както да живееш на топло, без дъжд или вятър. Никога не пренебрегвайте този фактор.

Естетика и атмосфера

Понякога всеки модел е достатъчен, защото не се нуждаете от нещо твърде специфично, но търсите нещо, което да ви даде търсената атмосфера. В такъв случай разгледайте външния вид и усещането.

Лесно използване

Спомнете си какво казахме за монтажа, поддръжката и необходимостта от зареждане с гориво. Ето защо смятаме, че електрическите модели са най-удобни.