Електрически планински велосипеди

mejor-bicicleta-eléctrica-de-montaña

mejor-bicicleta-eléctrica-de-montaña

Обичам карането на велосипед и още повече, ако е дълго планинско каране, но понякога се натъквам на хълмове, по които е невъзможно да се върти педал, което превръща любимите ми качвания в кошмари.Оттук започна моето търсене на най-добрия електрически планински велосипед на пазара.

Тези велосипеди осигуряват електрическо подпомагане, което подобрява представянето ни, кара ни да вървим по-бързо и да достигаме по-дълги разстояния, което е идеално за онези пътеки, по които да продължиш да се изкачваш изглеждаше като невъзможна мисия.

Най-добрите електрически планински велосипеди

Кой е най-добрият електрически планински велосипед?

Когато търсите един от тези велосипеди, е препоръчително да вземете предвид неговите компоненти, като колела, педали, хидравлични спирачки, окачване и други, които го правят да работи правилно, а тъй като е електрически, нещо жизненоважно е неговата батерия, от какво е направена, къде е монтирана на велосипеда и какъв е нейният живот.

В средата на толкова много търсене, намерих мотор , който отговаря на моите нужди и е работил чудеса за мен, така че сега, ако сте в същото търсене, оставям ви сравнителен с опциите, които най-много привлече вниманието ми, така че можете да инвестирате в добро качество модел.

Ето и най-добрите електрически планински велосипеди:

1. електрически планински велосипед Extrbici XF800

Всичко за планината

Истински звяр сред всички електрически велосипеди. Той е оборудван с 26-инчови дебели гуми за пълно окачване, сцепление и комфорт дори на най-трудните терени, като сняг, пясък и, разбира се, в планината, както и с изключително здрава рамка от алуминиева сплав с пълно окачване.

Той има мощен безчетков двигател (1000 W), който ще ви позволи да достигнете максимална скорост от 40 км/ч и може да ви помогне да изкачите стръмни склонове с наклон до 40º. В същото време литиевата батерия с напрежение 48 V и капацитет 13 Ah може да осигури пробег между 40 и 80 км с помощта на педалите. Времето за зареждане не е прекалено дълго - от 6 до 8 часа.

Освен това има 7-степенна скоростна система на Shimano. Той има хидравлични дискови спирачки.

2. електрически планински велосипед Moscow от NCM

Никога не свършва батерията

51xCi3WB2lL

КУПИ СЕГА

Първото нещо, което трябва да се отбележи за този феноменален велосипед, е неговата здрава рамка от алуминиева сплав, която е лека и изключително издръжлива. Освен това има система за пълно окачване и 29-инчови колела, които се адаптират перфектно дори към най-трудния терен.

В същото време той има 250W мотор за задвижване на задните колела, който може да развие до 25 км/ч и има 6 различни нива на подпомагане с педали. Освен това 48V литиевата батерия е сменяема, така че можете да си вземете допълнителна, за да осигурите допълнителна енергия за 120-километровата автономия, която осигурява всяка батерия. Той има и USB порт за зареждане на мобилния ви телефон или други устройства.

При шофиране има 21-степенна скоростна кутия Shimano, спирачка Tektro и електрическа моторна спирачка.

3. Електрически планински велосипед Lankeleisi X3000plus-UP

Със сгъваема алуминиева рамка

Ако сте начинаещ в света на електрическите планински велосипеди, това е препоръчителен вариант за първите няколко педали.

Това е много лесен за използване модел с литиево-йонна батерия , вградена в централната рамка на рамата му, която може да достигне максимална дължина от 50 км. Този модел на велосипед може да се използва с педали или с опция за електрическа помощ.

4. Електрически планински велосипед Befied

С големи устойчиви колела

51ovCzms9SL

КУПИ СЕГА

Велосипед , с който ще трябва само да облечете най-добрите си велосипедни дрехи и ще сте готови да започнете да въртите педалите, изкачвайки всяка планина благодарение на неговия 300W електрически мотор .

Той има алуминиева сплав , идеална за планинско колоездене , тъй като е доста здрав материал, може да издържи до 150 килограма тегло и има три режима на електрическа помощ, които са бавен, среден и бърз.

5. Accolmile Електрически планински велосипед

Силно препоръчително

Това е електрически велосипед с висок клас характеристики, но на много по-достъпна цена, така че ще бъде идеален за тези от вас, които търсят по-евтин модел.

Каросерията на този велосипед е изработена от здрав алуминий, има 48V литиева батерия и високоскоростен електромотор, идеален за високи скорости и най-добро представяне при дълги пътувания. Максималната му скорост може да достигне 45 км.

6. Електрически планински велосипед Jaronoon

Лек, здрав и издръжлив

Това е сгъваем велосипед, който също така е изключително лек и здрав благодарение на алуминиевата конструкция.

Той има литиева батерия с възможност за бързо зареждане, така че след около 4-5 часа отново ще въртите педалите с помощта на неговия електромотор.

7. AMDirect електрически планински велосипед

Със здрави гуми

51h9wqO-PDL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният модел от сравнителните , но все още има невероятно качество.

Това е препоръчителна опция заради достъпната цена и всичко, което предлага, като например двата му режима на работа, като може да се използва като конвенционален велосипед или в електрически асистиращ режим.

Какво трябва да знаете, преди да започнете да въртите педалите

Използването на тези електрически велосипеди е предмет на много дебати и има такива от нас, които са фенове, и такива, които не са.

Добре е да знаете, че тези велосипеди са изключително полезни, тъй като дават повече енергия и подобряват постиженията ни, ако преди сте изминавали 20 мили, сега ще можете да изминавате до два пъти повече благодарение на електрическата помощ , която осигуряват.

e-MTB style

Електрическите планински велосипеди, известни с абревиатурата си на английски език като e- MTB, разполагат с всичко необходимо за планинско колоездене, с ергономичен и спортен дизайн, който, придружен от електромотор с добро качество, превръща всяко каране в истинска наслада.

Всичко, което трябва да знаете за електрическите планински велосипеди

Преди да се впуснете в приключението да си купите електрически велосипед, трябва да знаете всичко, което те предлагат:

Захранване на педалите:

Тази мощност е мощността, изпращана от електродвигателя в момента, в който започнете да въртите педалите.

В зависимост от модела на велосипеда, ще имате обикновен планински велосипед или такъв, при който можете да използвате електрическата помощ , за да изминете много повече и по-бързо.

Турбо усилване:

Нивото на турбо усилване на електрически велосипед може да се контролира с бутон или чрез компютъра, който е интегриран в някои модели.

Препоръчително е начинаещите да започнат с ниско ниво и с натрупването на опит на велосипеда, да увеличат максималната скорост на велосипеда.

Знайте правата си:

Обикновено за карането на велосипед няма много правила, които трябва да знаете, но в случая с електрическите трябва да знаете, че има определени ограничения на скоростта, които велосипедът не трябва да превишава в зависимост от това къде се намирате.

Най-големият им недостатък:

Тъй като това са велосипеди, които работят с електрическа система, батерии, кабели, компютри и други, те изискват професионалист в момента, в който нещо започне да се поврежда, не е като при обикновените велосипеди , при които, ако нещо се повреди, можете да го поправите сами.

 

Еволюция на неговите компоненти:

Допреди известно време електрическите планински велосипеди нямаха голям брой компоненти и аксесоари, предназначени само за тях, така че ние, потребителите, трябваше да прибягваме до използването на резервни части от обикновени велосипеди.

Но нещата се промениха и марки като Shimano, например, се посветиха на производството на много качествени компоненти, като например високопроизводителни батерии.

Спорен модел велосипед:

В Европа употребата им е нараснала, но на места като Съединените щати електронните MTB не са напълно приети поради факта, че маршрутите, които могат да оставят маркирани на земята, са спорни, че няма места, където могат да се използват, и че според противниците им те не въртят педалите по същия начин като обикновените велосипеди .

Размер на джантата:

Препоръчителният идеален размер за този тип велосипеди е 26 инча, но има модели с много по-големи джанти, които могат да имат 29 инчови колела и са известни като 'дебелите велосипеди'.

Материал:

Материалът, от който са изработени, е нещо, на което трябва да обърнете внимание, а тези, изработени от алуминий и въглеродни влакна , са победители, защото са леки, но здрави и имат по-добри характеристики.

Двигател:

Електрическият двигател на тези планински велосипеди също е много важен, той може да бъде централен двигател или велосипед с педален двигател, който, без значение кой, ще осигури помощ при планинското колоездене веднага.

Батерии:

Батерията е изключително важен аспект и в тази област литиевите батерии са абсолютни победители поради отличните си характеристики и поради по-дългия си жизнен цикъл.

Информационно табло:

Тези табла са отговорни за показване на неща като скорост, разстояние, изгорени калории и най-важния фактор: състоянието на батерията и колко е изразходвана. Обикновено те се монтират на органите за управление на велосипеда.

Окачване:

В зависимост от модела, те могат да имат предно окачване или да имат двойно окачване за повече амортизация при падане, които обикновено са по-тежки от моделите с единично окачване.

Седалки:

Седалките на електрическия планински велосипед са напълно същите като тези на обикновения или шосейния велосипед, височината им се регулира, а персонализирането им зависи от вкуса ви. Към тях можете да добавите някакъв вид покривало, което служи за осигуряване на по-голям комфорт.

Спирачки:

Поради високите скорости, които тези електрически велосипеди обикновено достигат, те трябва да имат добри спирачки и за това препоръчваме хидравлични спирачки.

Трансмисия:

Що се отнася до трансмисията, няма да се налага да си усложнявате живота, тъй като тя е същата като тази, която обикновено се намира на обикновените велосипеди , търсете марки от висок клас , които предлагат система за трансмисия с добро качество, като Shimano или SRAM.

Джантите:

В допълнение към размера им трябва да се вземе предвид и моделът, а победителите без съмнение са безкамерните джанти, които задържат въздуха вътре много по-добре, тъй като вентилът им е интегриран.

Електрическа помощ:

Това е основната атракция на тези велосипеди, които благодарение на своята електрическа система, дават допълнителна мощност при въртене на педалите, което увеличава производителността им. С електрическия планински велосипед ще можете да стигнете по-далеч и да изкачвате хълмове, които са ви се стрували невъзможни.