Електрически уред за отстраняване на мъх

mejor-removedor-pelusas-eléctricos

Много пъти сте имали нужда от електрически уред за сваляне на бельо , за да възстановите външния вид на палтата и другите си дрехи, но в крайна сметка винаги сте използвали домашни трикове, които не работят или които влошават дрехите ви в дългосрочен план.

Някои материи са по-деликатни от други и много от домашните трикове, които препоръчват, могат да ги счупят, а не си струва да рискувате красива дреха, ако не използвате правилния инструмент.

Решението е да изпробвате тази практична технология, базирана на меки и безвредни остриета за вашите дрехи, която ще ви помогне да премахнете по-добре всичкия пух по тях.

Вече не е необходимо да оставяте любимите си дрехи в гардероба. С тези препарати за премахване на власинки винаги можете да ги върнете и да продължите да ги носите, както винаги.

Преди да ви покажем нашия списък с фаворити, ще ви разкажем малко повече за това как работят тези полезни малки машини.

По принцип те работят по много прост начин: мъхът се засмуква през дупките в решетката на главата, където остриетата му го унищожават и го съхраняват в подвижния резервоар.

Така че дрехите ви са доста спретнати и готови за употреба, доста практични, нали?

Сега, след като знаете как работи, ще ви представим 5 доста добри варианта, за да можете да изберете най-подходящия за вас уред за премахване на власинки.

Най-добрите препарати за премахване на мъх

Тук са от най-добрите препарати за премахване на мъх:

1. уред за премахване на власинки Singer BSM203

За тапицерия и дрехи като цяло

41t2rM7+lEL

КУПИ СЕГА

Да организирате чистите си дрехи и да отстранявате власинките, които остават след пране, вече не е кошмар с този уред за премахване на власинки, който производителят Singer ви е предоставил.

Машината работи много добре както с тапицерия, така и с общи дрехи от различни материи. Това е най-ефективният начин за премахване на досадните топки от плат, които се образуват по дрехите ви, а най-хубавото е, че можете да го направите по прецизен начин, за кратко време и без много усилия.

Този уред има механизъм с три позиции за различни видове тъкани и деликатни дрехи.

При този уред не съществува риск от разрязване на дрехите, тъй като той има регулируем ограничител, който отдалечава главата от дрехата. Той е мощен, а най-хубавото е, че е много преносим и лесен за съхранение, побира се идеално в куфар и можете да го вземете навсякъде със себе си.

2. електрически уред за премахване на власинки Minghuo

Портативен и ергономичен

41Xl0nwXuSL

КУПИ СЕГА

Може би най-голямото предимство на това устройство е, че не се нуждае от батерии, няма нужда от подмяна или изчакване на зареждането на батерията, за да продължи да премахва власинки, просто трябва да имате електрически контакт под ръка, да го включите и това е всичко.

Препаратът за премахване на власинки на този производител е лесен за употреба, не е необходимо да сте експерт, за да го използвате, и бързо ще премахнете власинките от дрехите си.

Той е ергономично проектиран и лесен за използване, снабден е с плъзгащ се превключвател, а благодарение на удобния му захват, използването му в продължение на часове няма да е трудно за ръката ви. Най-хубавото е, че е подходящ за памук, кашмир, синтетични влакна, вълна, фланела и други тъкани.

Предлага се с четка, резервна режеща глава, миещи се ротационни ножове и електрически уред за премахване на кадифе. Производителят е толкова уверен в своя продукт, че ви дава 12-месечна гаранция.

3. Clatronic MC3240

416+RxD42NL

КУПИ СЕГА

Практичен, лек и лесен за използване уред, който ще освободи дрехите ви от власинки за нула време.

Характеристики:

 • Чифт батерии АА са достатъчни, за да го задвижат
 • Проектиран с метална решетка и предпазна марля, която се грижи за дрехите ви
 • Тежи само 136 grs

Плюсове:

 • Резервоарът му за мъх е прозрачен, което ви позволява да разберете кога да го изпразните
 • Заема много малко място
 • Цената му е доста достъпна

Недостатъци:

 • Нуждае се от дълготрайни или презареждащи се батерии за по-добра производителност

4. Camry CR-9606

41GcuL2eKAL

КУПИ СЕГА

Това ефикасно устройство е много леко и лесно за хващане, а освен това има достатъчно мощност, за да остави тъканите ви да изглеждат като нови.

Характеристики и спецификации:

 • Широката му глава ви позволява да почиствате повече пространства от тъкани и има три нива на мощност
 • Използва адаптер 230V ~50Hz
 • Съдържа практичен комплект, който ви помага да отстранявате мъхчетата по-ефективно

Плюсове:

 • Доста мощна, премахва власинки от всички видове тъкани
 • Компактен дизайн
 • Може да се захранва и с батерии R14

Недостатъци:

 • Може да бъде малко тежък за някои хора (250gr)

5. Гребен за премахване на мъх Beper

31c1J2-veTL

КУПИ СЕГА

Много полезна машина, която ще се погрижи за премахването на досадните мъхчета и топчета от дрехите ви, без да се отнася лошо към тъканите и без много усилия.

Характеристики:

 • Разполага с регулируемо острие, което ще премахне всички власинки и излишни нишки от дрехите ви
 • Мощност 5 W, включва адаптер за презареждане
 • Включва комплект със специална четка за премахване на най-трудните власинки

Плюсове:

 • Батерията му издържа 30 минути, преди да се наложи да бъде презаредена
 • Цената му е много скромна
 • Металната му глава предлага по-добро покритие на всички видове текстил

Недостатъци:

 • Времето за зареждане не е посочено, но един час зареждане е достатъчен.

6. Solac H101

21FVCuIv9OL

КУПИ СЕГА

Отличен удобен и функционален уред, с просторен и лек дизайн, който ще се погрижи за възстановяването на всички дрехи, които искате, оставяйки ги напълно без власинки.

Характеристики:

 • Използва адаптер за електрическо захранване, който подобрява производителността по време на употреба
 • Обширна режеща глава с метална мрежа за защита на дрехите и възможност за регулиране на мощността до три степени
 • Резервоарът за мъх е голям и можете да го отстраните

Плюсове:

 • В допълнение към адаптера си използва и батерии
 • Работи с всички видове тъкани, независимо от дебелината им
 • Лека и много лесна за употреба

Недостатъци:

 • Може да бъде малко по-скъп от другите уреди за премахване на мъх

7. Philips GC026/00

41jgMmdIhFL

КУПИ СЕГА

Удобен инструмент, лесен за използване върху всички видове дрехи, идеален за премахване на мъх с всякакъв размер за много кратко време.

Характеристики и спецификации:

 • Остриетата му достигат до 8800 оборота в минута, което осигурява максимална производителност по време на работа
 • Металната решетка има три размера отвори, така че можете да отстранявате всякакъв вид мъх
 • Захранва се с две батерии АА
 • Включва четка за почистване, за да отстранявате по-лесно всички мъхове от уреда

Плюсове:

 • Доста лек и лесен за използване. Теглото му е само 139 грама
 • Компактна и много мощна машина
 • Отличава се с това, че е доста икономичен. Добро съотношение цена-качество.

Съгласие:

 • Резервоарът му понякога може да е малко малък, всичко зависи от размера на дрехата, която ще почиствате.

Личният вид е най-добрата визитна картичка, която имаме. Безупречният външен вид на дрехите излиза извън рамките на комбинациите или модата и има няколко фактора, които влияят на тъканите, независимо колко внимателни можем да бъдем.

Всички сме забелязвали по едно или друго време наличието на мъх - онези малки парченца влакна, които се отделят от ръбовете на дрехите.

Те са склонни да се разпространяват по-интензивно в тъкани, изработени от естествени влакна като памук. Синтетичните материали не избягват присъствието си, като причиняват дискомфорт на тези, които ценят целостта на облеклото.

С течение на времето всяка дреха се износва поради износване, продължително пране или използваните в пералнята продукти. Тази ситуация възниква, когато триенето между тъканите се увеличи и ще се увеличи още повече, ако в един и същи процес на почистване или сушене се смесят различни материали.

Но не всичко е загубено. Една от възможностите е да седите много търпеливо и да се опитвате да отстранявате допълнителните петна едно по едно на ръка, но това отнема много време и е досадно. Тук се появяват електрическите препарати за премахване на власинки - системи, създадени да премахват тези остатъци бързо, лесно и без да увреждат тъканите.

Всяко представяне на този иновативен инструмент се различава по начина на работа, като процедурите варират от елементарни до гениални. Ще се запознаем с различните алтернативи, които съществуват за възстановяване на първоначалния вид на дрехите ни.

Ръководство за покупка: Най-добрите препарати за премахване на власинки

Как работи един препарат за премахване на власинки?

Съществува широка гама от продукти, предназначени за отстраняване на мъх не само от дрехите, но и от други текстилни повърхности. Най-елементарният начин за изпълнение на тази задача е да се извадят тези топчета с помощта на лепило, сила или химически метод.mejor-removedor-pelusas-eléctricos

Един от най-популярните варианти са самозалепващите ролки, които работят чрез търкаляне на самозалепващата повърхност на лентата по цялата дължина на плата. Докато се търкаля по желания материал, той улавя всичко по пътя си, като по този начин премахва прах, косми, трохи и всякакви други замърсявания.

След като самозалепващата се лента се напълни, тя може да се извади от ролката и да се изхвърли в кошчето за боклук, за да се освободи място за друга, която да я замени. Друга формула, която може да се приложи, е тази на гребените и четките с фин и твърд косъм, които при триене в тъканите помагат за отстраняване на остатъчните микрофибри.

Някои батерийни уреди за премахване на мъх използват острие с покритие за събиране на мъха. Някои перилни препарати също се предлагат като опция.

Препарат за премахване на власинки срещу ролка за власинки

rodillo-quitapelusas

Когато говорим за препарати за премахване на власинки и ролки за власинки, изглежда имаме предвид едно и също нещо. Въпреки че имат сходна цел, те работят по различни начини.

Машините за премахване на мъх обхващат всички процеси, които включват отделяне на замърсяванията от прането чрез по-задълбочени процедури, сред които включваме гребени, четки, както и всички, които се управляват електронно.

Тези системи действат чрез прилагане на по-голяма сила, която отстранява всяко излишно влакно от повърхността на тъканта, изпълнявайки функция, подобна на тази на самобръсначката.

Ако пък търсите бърз резултат върху по-малко компрометирани повърхности, трябва да сте запознати с ролките за залепване.

Както подсказва името, този инструмент не е нищо повече от въртящ се цилиндър с материал с лепкави свойства. Всички остатъци, които могат да бъдат повдигнати от лепенката, са прикрепени към нея. Предназначението му не се ограничава само до събиране на власинки, а и на косми, пърхот, прах и всякакви други замърсявания.

Можете да се сдобиете с валяци с различни размери, предназначени за използване върху дрехи, мебелни повърхности, тапицерии на автомобили, завеси, покривки за легла и всякакви други тъкани.

Характеристики на електрическия уред за премахване на власинки

Електрическият уред за премахване на власинки има много предимства. Основното удобство е, че работи на батерии или се захранва директно от електрическия контакт в дома ви и с него можете да премахнете всякакви остатъци по дрехите си. Той е идеален за обработка на тъкани с висока степен на уязвимост, защото са меки или с по-малка дебелина от останалите.

Сред най-отличителните характеристики на тези автоматизирани инструменти за почистване са:

Захранване

Тези устройства разчитат на електрическо захранване, като вариантите на представянето им могат да включват използването на адаптери за променлив ток, акумулаторни батерии или батерии за еднократна употреба и вътрешни батерии.

При моделите, използващи адаптери за променлив ток, те обикновено са най-ефективното оборудване, като интензивно премахват всички власинки по пътя си. Те се включват към електрическата мрежа, което е ограничение, ако искате да ги вземете на място, където има недостиг на електроенергия. Ако не обичате заплетени кабели, трябва да помислите за други алтернативи.

При устройствата за отстраняване на мъх за еднократна употреба или с акумулаторна батерия предимството им е, че могат да бъдат взети навсякъде, където пожелаете, за да разрешат всяка непредвидена ситуация извън дома, която изисква вашата помощ. Те отстраняват топчетата влакна от тъканите, оставяйки им обновен вид.

Те елиминират неудобството на кабелите, но в същото време увеличават проблемите, свързани със забравата да се заредят или да се купят заместители навреме.

Захранваните с батерии устройства за премахване на власинки обикновено издържат дълго време, но ако не се използват редовно, губят качеството си на съхранение на енергия.

Съществуват двойни модели, които поддържат както батерии, така и адаптери за променлив ток. Тази характеристика увеличава цената им.

Тегло

Маневреността на тези устройства се обуславя от тяхното тегло. Въпреки че повечето от тях са в намален мащаб, можем да намерим и тежко оборудване за отстраняване на мебели и други повърхности.

Препоръчително е да търсите модел с минимална и максимална маса между 3 и 12 унции, но не забравяйте, че това зависи от конкретните ви нужди.

Остриета

Конвенционалните модели имат вътрешни режещи остриета. Те осигуряват отстраняването на остатъци от тъкани с отделяне на основата, без да се нарушава целостта на дрехата.

Съществуват презентации с до 6 остриета, но трябва да имате предвид, че независимо от броя на остриетата, постоянното почистване на главите ще ви позволи да се наслаждавате на тези инструменти много по-дълго.

Мощност на мотора

Мотори с мощност от 3 до 5 вата ще свършат работа. Това е така, защото макар да изглежда сложна работа, не се изисква много сила, за да се извади средният мъх. За по-дебели материали, като например някои тапицерии, можете да намерите системи със специално предназначение, които леко увеличават мощността на функциите си.

Отделение за отпадъци

Когато прилагаме тези машини към тъканите, те извличат мъха и след това го изпращат в контейнер. Той ще остане там, докато не изпразните съдържанието му в кошчето за отпадъци.

Опитайте се да избирате електроуреди с прозрачни контейнери, които ви позволяват да видите съдържанието, за да сте сигурни кога да ги изхвърлите.

Дълбочина на рязане

Дълбочината на рязане може да бъде персонализирана по преценка на потребителя. Това помага да се определи колко интензивен ще бъде процесът, като същевременно се свежда до минимум възможното увреждане на тъканта.

Тази настройка ще повлияе на времето и броя на преминаванията, които ще трябва да направите. Препоръчителната дълбочина на рязане е до 1,8 инча, но можете да постигнете по-голяма дълбочина с други модели за бързи резултати.

Цени на уредите за премахване на власинки

Колкото по-полезни функции има избраният от вас модел, толкова по-висока ще бъде цената му. Това не е недостатък, тъй като на пазара има толкова много алтернативи, които могат да се адаптират към всеки джоб.

Въпреки това цените варират от 8 до 12 EUR за устройства с три лопатки и две или три вата, от 12 до 20 EUR за три до четири вата и до три лопатки и от 20 до 35 EUR за четири или пет вата и повече от три лопатки.

Съвети

Когато започвате, разстелете дрехите си върху дъската за гладене или върху маса. Опитайте се да се уверите, че дъската за гладене не е набръчкана, за да може препаратът да премине правилно през нея.

Изпробвайте отстраняващия препарат върху ръб, който не е толкова очевиден за окото. Това гарантира, че остриетата са на разумна дълбочина, и същевременно проверява ефективността на препарата за премахване на мъх при отстраняване на мъх.

Внимателно прекарайте уреда по повърхността. Увеличете малко натиска, но само колкото да свършите работата, защото в противен случай тъканта може да се наруши.

След като приключите, се уверете, че вместимостта на контейнера за отпадъци не е достигнала своя лимит.

Възможно ли е почистващият препарат да повреди плата?

pelusas

Отговорът е 'да', това е възможно. Дори и при най-добрите модели може да се стигне до повреда на най-деликатните тъкани, ако не се спазват указанията. Натискът и неправилната дълбочина водят до този вид неудобство. Не бързайте и прилагайте повече или по-малко сила в зависимост от материала, който третирате.

Можете ли да използвате препарат за премахване на власинки върху кашмир?

Кашмирът е предизвикателство поради специалните си характеристики. Той е деликатен и това предполага съответното внимание при използването на препарати за отстраняване на власинки. Движете оборудването в една и съща посока и без силен натиск, за да не го разкъсате. Няколко приложения ще са повече от достатъчни.

Как се почиства уред за премахване на власинки?

С помощта на малка кърпа можете да почистите външната структура на уреда за отстраняване на замърсявания. Можете предварително да навлажните кърпата, но само толкова, че да отстраните петна или замърсявания. Редовно почиствайте остриетата, но избягвайте контакт с вода или почистващи препарати, за да не ръждясат.

Още съвети за премахване на власинки от дрехите

Можете да комбинирате валяк с електрически уред за премахване на власинки. Докато включвате едно от тези устройства вкъщи, за да го прокарате по дрехите си, преди да излезете, можете да държите лепкава ролка в чантата или в колата си, за да изглеждате неуморно през цялото време.

Разделяйте дрехите на групи в зависимост от вида на тъканта, за да намалите вероятността от образуване на нови власинки при триенето на две различни влакна.

Опитайте се да използвате цикли със студена и гореща вода при пране, това помага за разхлабване на замърсяванията, което допринася за по-късната работа на препарата за почистване.

Не претоварвайте пералната машина, оставете водата и перилния препарат да се стичат между дрехите и да им позволяват да се движат по-свободно.

Поддържайте филтъра на пералните и сушилните машини свободен от власинки. Това е и мярка за безопасност, за да се предотвратят евентуални пожари в дома ви.

Кой е най-добрият инструмент за отстраняване на власинки?

В крайна сметка електрическият уред за премахване на власинки е най-добрият избор, когато става въпрос за премахване на власинки. Ергономичният дизайн, анатомично правилните дръжки, остриетата и персонализирането на дълбочината са качествата, които правят всеки модел идеален за вас.

Има продукти, които предлагат премахване на петна, и други, които са предназначени специално за събиране на косми от домашни любимци. Ако искате да разширите функциите им, ще трябва да прецените как всеки модел отговаря на вашата реалност.

За дребни функции няма нищо по-добро от ролковия уред за премахване на власинки. Той е удобен, преносим и евтин. Но никога не е лошо да обмислите автоматизирания вариант, който ще бъде многофункционална инвестиция.

Кой е най-добрият електрически уред за премахване на власинки?

За да определите най-добрия модел за вашия дом, вземете предвид следното:

Ценова ефективност:

Наистина ли са необходими подходящият размер, тегло и общи характеристики или можете да минете без тях? Ако желаете да премахнете малко пух и прах, изберете ниска цена.

Удобство:

Основанието за покупката ви е именно грижата за дрехите ви. Търсете презентации, които гарантират деликатното третиране на тъканите.

Безопасност:

Внимателно прочетете етикетите на продукта относно вътрешната система за безопасност за защита на оборудването, както и съветите за работа с него, за да избегнете инциденти.

Гаранция:

Обърнете внимание на политиката на производителя или продавача относно възможни дефекти или връщане на стоката.