Електрически четки за зъби

mejores-cepillos-de-dientes-electricos

Винаги съм се отнасяла много сериозно към здравето на зъбите и тъй като баща ми е зъболекар, израснах заобиколена от всякакви видове оборудване и съвети как да направя зъбите си блестящи и здрави.

Едно от нещата, които се превърнаха в правило за мен, беше да премина от ръчна четка за зъби към най-добрата електрическа четка за зъби.Те са не само много лесни за употреба и предлагат цялостно почистване, но имат и много предимства, включително премахване на плаката, която причинява лош дъх.

Най-добрите електрически четки за зъби

Коя е най-добрата електрическа четка за зъби?

Добрата дентална хигиена е задължителна част от ежедневието на всеки човек, тъй като предотвратява кариес, заболявания на венците като пародонтит, помага за подобряване на проблемите с лошия дъх и предотвратява износването на зъбите, което ги прави жълти и пълни с плака.

За да постигнете най-добро почистване, е необходимо да имате добра четка за зъби, а изборът на качествена електрическа четка за зъби няма да бъде предизвикателство, ако вземете предвид някои съображения, като например главата, която може да бъде кръгла или удължена, и други фактори, за които ще научите от статията, заедно с някои от най-добрите модели на пазара.

Ето от най-добрите електрически четки за зъби:

1. Електрическа четка за зъби Philips HX9332/04

31LJTc1DDzL

КУПИ СЕГА

С общо 31000 движения в минута тази революционна четка за зъби от марката Phillips със сигурност ще ви зарадва, тъй като предлага много по-ефективна работа и е в състояние да отстрани до 7 пъти повече плака.

Ако се притеснявате за чувствителните си венци, тази четка ще се погрижи за тях с режима си за чувствителна употреба за нежно почистване, а напълно презареждащата се литиево-йонна батерия означава, че можете да я използвате удобно, без да се налага да харчите твърде много за батерии.

2. Електрическа четка за зъби Oral-B Pro 750

Ако търсите вариант, който оставя зъбите ви чисти и блестящи, можете да го получите с този модел от Oral B, който с комбинация от осцилации, ротации и пулсации е много по-ефективен от традиционната четка за зъби, като отстранява до два пъти повече плака.

Това е идеалната четка за зъби, която можете да вземете със себе си по време на пътуване, благодарение на преносимия ѝ размер, който няма да заема много място в багажа ви, и на факта, че се предлага с калъф за съхранение. Той има сензор за натиск с 3D движение, който ще се грижи за венците ви.

3. Електрическа четка за зъби Oral-B PRO 2 2000

511fBXScl2L

КУПИ СЕГА

Четка за зъби, вдъхновена от инструментите на зъболекаря, която ще ви осигури професионален резултат, тъй като благодарение на иновативния си дизайн обгръща всеки зъб, оставяйки го блестящ, без да оставя остатъци или плака, полепнали по него, и постига по-чисти зъби с всяка употреба.

Това е силно препоръчан модел, не само от други потребители, но и от професионалисти, разполага с най-новите технологии, които ще ви помогнат да подобрите здравето на устната си кухина, дори има 2-минутен таймер, който ще покаже кога сте достигнали идеалното време, както и два режима на почистване, единият за ежедневно четкане, а другият за грижа за венците. Освен това има батерия, която може да издържи до 2 седмици.

4. Електрическа четка за зъби Fairwill FW507

Ако търсите гъвкавост, достъпна цена и отлично качество, този модел електрическа четка за зъби може да се превърне в печелившата ви опция.

Тя има пет функции, от които можете да избирате в зависимост от вида на зъбите си, чувствителността и резултата, който търсите. Можете да избирате между бял, полиран, чист, масажен и чувствителен режим, а след зареждане можете да я използвате до 30 дни, преди да използвате зарядното устройство отново.

Той е много лесен за използване, включва три резервни глави и е водоустойчив, така че можете да го използвате под душа.

5. електрическа четка за зъби ELEGIANT

Избелваща четка за зъби с различни режими на употреба, таймер и изключително тих мотор, който ще ви осигури страхотно преживяване при четкане, тъй като ще получите най-добрите ползи от електрически модел, който е и един от най-евтините, които ще намерите в сравнението.

Той е идеален спътник за пътуване, тъй като можете да го зареждате с USB кабел и да използвате различни зарядни устройства, като например преносимо зарядно устройство или дори зарядно устройство за мобилния ви телефон.

Тъй като е лесна за употреба, тя може да бъде детска четка за зъби или четка за възрастни. Наред с другите характеристики, тя е водоустойчива и има две глави за четки, включени в удобен калъф за пътуване.

6. Електрическа четка за зъби Philips HX3212/03

21Bg8hZLBoL

КУПИ СЕГА

За да ви помогне да избелите зъбите си, да се погрижите за здравето на венците си и да подобрите здравето на устната си кухина, тази четка за зъби от Philips с ергономичния си дизайн, сменяемата глава на четката и високата мощност ще бъде идеална за вашата баня и живот.

Това е четка с таймери, които позволяват цялостно почистване, отделяйки необходимото количество секунди за всяка област на устата, а косъмчетата ѝ са много меки, което осигурява необходимата грижа за венците, особено ако те са чувствителни към четкане.

Това е много добра четка, която ще ви даде усещане за чистота в цялата уста от първата употреба, да не говорим, че тя има батерия, която може да издържи до 10 дни подред.

7. електрическа четка за зъби Xiaomi

212tjCmiDeL

КУПИ СЕГА

Електрическа четка за зъби, която ще ви хареса не само заради достъпната си цена и ергономичния дизайн, който се адаптира към ръцете ви за по-добър захват, но и защото има приложение, което можете да изтеглите на мобилния си телефон, за да персонализирате миенето, продължителността на миенето и да посочите режима, от който се нуждаете за зъбите си.

Потребителите изтъкват удобството и лекотата на използване, както и персонализирането чрез приложението и силата, която звуковата технология му дава, тъй като може да генерира до 31 000 вибрации в минута, които са в състояние да премахнат до 7 пъти повече плака, която може да засегне зъбите, оставяйки ги много чисти и все по-бели.

8. Електрическа четка за зъби ATMOKO

Една от най-завършените електрически четки за зъби, които можете да намерите, е тази от, която със своите три режима на работа и усъвършенствана звукова технология се препоръчва от потребителите за постепенно избелване на зъбите, така че те винаги да са блестящи и здрави.

Той има елегантен, семпъл и много красив дизайн, който ще ви зарадва, както и невероятна мощност с вибрации, които почистват дори най-труднодостъпните места в устата.

Тя включва четири сменяеми глави за четка, така че не е нужно да се притеснявате за нови в бъдеще, да не говорим, че се адаптира перфектно към различните зъби и венци за по-голям комфорт, като премахва до 10 пъти повече плака от традиционната четка за зъби.

9. Електрическа четка за зъби Oral-B Advance Power

31i9x1M4NqL

КУПИ СЕГА

Ако търсите икономичен вариант, за да започнете да навлизате в света на електрическите четки за зъби, тази на Oral-B е чудесен вариант, който ви предоставя всички добри неща, които можете да намерите в тези електронни модели, без да е твърде скъп.

Той е с отлично качество, с мека глава с косъм, която ще предпази венците и зъбите ви, излъчвайки до 5600 оборота в минута и успявайки да почисти най-труднодостъпните места, постигайки много цялостно почистване на цялата уста.

Тя има таймер, който показва идеалното време за миене на зъбите, и тъй като работи с батерии, можете да изберете акумулаторни модели и да спестите много паста за зъби. Тя е съвместима и с други глави за четки Oral-B, така че ще имате гъвкавост в една по-достъпна четка за зъби.

Какъв вид електрическа четка за зъби трябва да си купите?

cepillo-de-dientes

Когато търсите една от тези електрически четки за зъби, ще забележите, че има голямо разнообразие от модели, които могат да осигурят доста различни резултати, тъй като са проектирани с различни видове косъмчета и функции, които ги карат да работят по различни начини, така че трябва да се запознаете с всички тях, преди да направите своя избор.

Ако искате да си купите евтина електрическа четка за зъби, моделите с въртящи се глави са най-добрият вариант, тъй като са най-евтини от всички налични видове.

Тази четка се характеризира с въртящи се косъмчета, които могат да бъдат прикрепени към кръгла повърхност, която ги кара да се въртят заедно, или можете да намерите модели с косъмчета, които се въртят поотделно.

  • Въртящи се и осцилиращи се четки

Можете да намерите и модели електрически четки за зъби, които освен че въртят главите си, осцилират в различни посоки, за да постигнат много по-чисти зъби.

Те са известни с това, че имат малки глави, които се въртят в различни посоки и се адаптират към формата на зъба.

Една от характеристиките на по-скъпите и висококачествени четки за зъби е, че те имат пулсации, които помагат за ефективното отстраняване на плаката от зъбите и правят зъбите по-бели само с няколко използвания.

Пулсациите карат четката да се движи напред-назад, като се върти в различни посоки за много по-чисто покритие.

  • Противоколебателни четки

Този тип четки имат същите глави като осцилиращите модели, но се различават по това, че всички косъмчета на тези четки се въртят поотделно в различни посоки едновременно.

Електрическите четки за зъби с две глави или двойни четки позволяват да почиствате две места едновременно, тъй като, както подсказва името, имат две глави - една, която се върти, и една, която се движи от една страна на друга.

  • Четки със странично движение

Този тип четки се различават от всички предишни по това, че не се въртят, а имат глави, които се движат от една страна на друга и генерират вибрации, които оставят зъбите изключително чисти.

Звуковите и ултразвуковите четки са модели, които, докато се въртят, вибрират с много висока скорост, което спомага за разбиването и отстраняването на частиците плака, намиращи се по зъбите, дори между зъбите, тъй като много от тях имат иригатори , които изпращат смес от вода, слюнка и паста за зъби до най-труднодостъпните места.

Колко време издържа батерията на електрическа четка за зъби?

Това зависи от вида на избраната от вас четка за зъби, тъй като има модели, захранвани с батерии, които ще трябва да сменяте редовно, особено ако не са с батерии, които можете да презареждате.

От друга страна, ще намерите четки, които можете да използвате зарядно устройство, тъй като батерията им е интегрирана в оборудването, което е много по-удобно, тъй като ще спестите пари и винаги ще можете да поддържате четката заредена, както и зарядът обикновено трае много по-дълго в тези модели.

Колко често трябва да сменяте главите на четките?

cepillos-de-dientes-electricos

Както и при традиционните или ръчните четки за зъби, електрическите четки за зъби имат глави, които трябва да сменяте на всеки определен период от време, като зъболекарите и експертите препоръчват това да става на три месеца или когато забележите, че косъмчетата на четката за зъби започват да се отварят и изглеждат износени.

Не трябва да забравяте, че за да постигнете най-добри резултати с тези четки, е необходимо главите на четките да са в най-добро състояние.

Ръчни четки за зъби срещу електрически четки за зъби

Въпреки че и двата модела имат големи предимства, различни проучвания показват, че електрическата четка за зъби е в състояние да премахне плаката и зъбния камък по-ефективно, благодарение на движенията на влакната, които помагат да се достигне до всяко кътче на устата.

Много от тях обаче може да не са най-добрите съюзници за най-чувствителните венци, тъй като въртящите се и осцилиращи движения могат да ги раздразнят, затова трябва да потърсите модела, който най-добре отговаря на вашия тип зъби и състояние.

Какво трябва да има една електрическа четка за зъби?

cepillos-de-dientes-electricos

Висококачествената електрическа четка за зъби трябва да има някои характеристики, които са абсолютно необходими за ефективна работа и невероятни резултати, включително следните:

Електрическите четки за зъби трябва да са лесни за употреба, така че всеки у дома да може да ги използва. Лесни и интуитивни бутони, удобен за държане в ръка дизайн и размер, подходящ за използване в устата - всичко това допринася за създаването на напълно подходящ модел.

Едно от големите предимства на тези четки е, че те могат да имат голям брой много полезни функции за постигане на по-добра хигиена, така че е необходимо да потърсите модел, който има необходимите режими, като например чувствителен режим, таймер, както и различни скорости.

Също така е много функционално да разполагате с калъф, когато трябва да го вземете със себе си, когато пътувате, или с основа за зареждане, така че зареждането на оборудването да не е проблем.

Най-добрите четки за зъби ще ви осигурят отлична производителност, което означава, че ще преминат през всеки зъб гладко и последователно, без да се изключват по средата.

Важно е да изберете дълготраен модел, тъй като това е дългосрочна инвестиция, която ще ви предпази от необходимостта да избирате нова четка за зъби всеки път, когато животът ѝ изтече.

Как да мием зъбите си с електрическа четка за зъби?

Какво трябва да вземете предвид, преди да изберете електрическа четка за зъби

Освен характеристиките, които обяснихме и които трябва да има всяка добра електрическа четка за зъби, трябва да разгледате и други фактори, не само нейната цена или дали искате електрическа четка за зъби с Bluetooth, трябва да помислите и за следното:

Какъв източник на захранване искате?

Дали става въпрос за модел, който работи с традиционни батерии, като например AA или AAA, за модел с вградена батерия, която можете да презареждате, или за модел, който включвате директно към стената, всичко зависи от бюджета ви и от това какво търсите при избора на електрическа четка за зъби.

Не трябва да забравяте, че всеки от тези модели има предимства и недостатъци, например при четките с батерии те струват много по-малко от останалите, но необходимостта от смяна на батериите всеки път, когато се изтощят, може да представлява по-голям разход.

Колко често пътувате?

Ако искате да имате четка за зъби, която да вземате със себе си по време на всички пътувания, е важно тя да е с подходящ размер, т.е. да е преносима и удобна за носене, и да има калъф за лесно съхранение.

Нуждаете ли се от електрическа четка за зъби, която да е преносима?

За децата и хората, които трудно боравят с по-големи четки за зъби, е много по-лесно да се справят с преносими модели, които имат разнообразни функции и помагат за много доброто почистване на зъбите.

Кои функции на четката за зъби са абсолютно необходими?

Експертите и зъболекарите казват, че тези четки изискват само общ начин за почистване на зъбите, но ако имате специални нужди, като например венци, които често са доста чувствителни, най-добре е да изберете модел, който ви позволява да се грижите за тях с по-нежен начин на четкане.

Изборът на модел, който има необходимите функции, ще ви предпази от необходимостта да сменяте, докато намерите този, който най-добре отговаря на това, което търсите.

Има ли значение дизайнът на четката?

Ако това е оборудване, което ще бъде изложено в банята ви, чудесна идея е то да има дизайн, който да съответства на декора и стила на банята ви, тъй като ще изглежда чудесно и ще почиства зъбите ви перфектно.

Електрическите четки за зъби премахват ли емайла?

Всъщност електрическите четки за зъби отстраняват същото количество емайл като традиционните четки за зъби. Всъщност електрическите версии могат да ги предпазят от загуба на повече емайл от необходимото, тъй като не задържат същото количество емайл върху повърхността на зъба. Всъщност има електрически четки за зъби със сензори, които автоматично спират, ако ги държите прекалено силно.

Трябва да се отбележи, че хоризонталното и бързо движение не благоприятства падането на емайла, а по-скоро силният натиск, който упражнявате върху зъбите, в допълнение към неподходящата техника на миене.

Може ли електрическата четка за зъби да повреди зъбните смоли?

Обикновено смолите се използват за възстановяване на силно увредени зъби. Поради това мнозина смятат, че смолите са много по-уязвима зона от зъбния емайл и следователно лесно могат да се разрушат.

Ето защо е важно да се уточни, че използването на електрическа четка за зъби върху смоли не представлява никакъв риск, а всъщност тези устройства помагат за почистването на повече зони, включително и на най-износените и нуждаещи се от спешно почистване.

Необходимо ли е да използвате конец за зъби заедно с електрическата четка за зъби?

Да, използването на конец за зъби винаги е необходимо за поддържане на правилна устна хигиена. Използването на конец за зъби е също толкова важно, колкото и миенето на зъбите, така че ще подсилите ефекта им, ако ги използвате заедно.

От каква възраст може да се използва електрическа четка за зъби?

Поради твърдостта на косъмчетата и крехкостта на венците през първите години от живота, използването на електрически четки за зъби се препоръчва едва от 3-годишна възраст.

Противопоказана ли е ежедневната употреба на електрическа четка за зъби?

Няма противопоказания за ежедневна употреба на електрическата четка за зъби. Както беше споменато по-горе, устройството не причинява никаква вреда на зъбите и венците - заключение, потвърдено от няколко проведени до момента проучвания.

Сред тях е проучване от 2012 г., според което електрическата четка за зъби е не само по-малко абразивна, но и с 21% по-ефективна за опазване на оралното здраве.

Как да направя електрическата си четка за зъби по-тиха?

Ако смятате, че електрическата ви четка за зъби е твърде шумна, най-лесният начин да решите този проблем е просто да си купите звукова четка за зъби, която се различава по това, че извършва по-бързи и по-тихи движения.

Някои потребители обаче са измислили домашни алтернативи, които очевидно имат слаб ефект, например увиване на четката за зъби в кърпа за баня или носна кърпа.

Източници:

  • Значение на използването на електрическа четка за зъби - Dental Guarantee
  • Причини, поради които електрическата четка за зъби е по-добра - OralB
  • Колко често трябва да сменяме четката за зъби или главата на електрическата четка за зъби? - OralB
  • Предимствата на електрическата четка за зъби - Servibucal