Електрически четки за зъби за деца

cepillos-de-dientes-para-ninas

Купуването на най-добрата електрическа четка за зъби за деца ще ви помогне да затвърдите един от най-важните хигиенни навици за вашето дете, към който то често се приспособява много трудно.

Всички родители са загрижени за хигиената на устната кухина на децата си, тъй като повечето деца не желаят да правят това или просто им е трудно да достигнат до кътниците или езика, когато го правят, което води до неефективно миене на зъбите, което може да доведе до кариес в бъдеще.

Електрическата четка за зъби може да помогне на малчуганите в къщата да се грижат по-добре за устата си, тъй като тези четки генерират движения и вибрации, които улесняват достигането до труднодостъпните зони на зъбите и също така правят процеса много по-бърз.

Ето защо придобиването на електрическа четка за зъби за деца се е превърнало в необходимост, която освен предимствата за здравето на гласа им, понякога се предлага в забавни дизайни, които децата харесват, и същевременно ги насърчава да я използват всеки път, когато дойде редът им да си измият зъбите.

Най-добрите електрически четки за зъби за деца

Коя е най-добрата електрическа четка за зъби за деца?

Дори за възрастен човек е трудно да избере електрическа четка за зъби, тъй като някои са твърде големи, други - тежки, а трети - с недостатъчна мощност.

При децата нещата стоят по същия начин и затова трябва да вземем предвид няколко фактора, за да направим правилния избор. Тя трябва да бъде малка четка, лесна за хващане от малките им ръчички, с мек косъм и фини движения за деликатните им венци.

За щастие, на пазара има няколко варианта за малки и по-големи деца, с различни форми, модели и размери, но най-важното е да намерите такъв, с който детето ви да се чувства наистина удобно.

Ето най-добрите електрически четки за зъби за деца:

1. Електрическа четка за зъби DADA-TECH

51gKzBkkHtS

КУПИ СЕГА

Когато става въпрос за електрически четки за зъби, ще откриете, че този модел на DADA-TECH разполага с всичко необходимо, за да осигури идеалната грижа за зъбите ви, като премахва плаката, зъбния камък и предотвратява появата на нежелани кариеси, тъй като главата му се върти ефективно, за да подобри здравето на устната кухина.

Тази четка за зъби има таймер, който ще ви уведоми, когато препоръчаните две минути за почистване на зъбите са приключили, с 30-секундни паузи, за да ви уведоми кога трябва да смените зоната. Той е напълно презареждащ се и се зарежда за 14 дни.

2. детска електрическа четка за зъби Bestron

41lwZ0GjeuL

КУПИ СЕГА

Да накарате малчуганите у дома да си почистват зъбите редовно може да бъде предизвикателство, но ако имате толкова страхотна четка като тази на Bestron, със сигурност ще накарате децата си да чакат с нетърпение времето за миене на зъбите.

Това е електрическа четка за зъби със симпатичен дизайн и ярки цветове, които ще се харесат на децата, а освен това тя има изключително силни косъмчета, които заедно с движението от 3000 оборота в минута ще помогнат за премахването на плаката и замърсяванията, като същевременно се грижат за венците им.

3. Детска четка за зъби Oral-B Spider Man

21YGoA9Tq7S

КУПИ СЕГА

Престижната марка за орално здраве представя тази електрическа четка за зъби с привличащ вниманието дизайн на Човека-паяк, съчетан с неплъзгаща се дръжка, за да не пада от ръцете им.

Уредът има въртяща се глава с кръгли косъмчета, които старателно почистват детските зъби.

С този уред детето ще изпитва удоволствие от почистването и ще го прави по-обстойно, намалявайки остатъците от храна и възможността за образуване на плака и кариес.

4. Philips Sonicare HX6322/04

41cerL8EplL

КУПИ СЕГА

Иновативният елемент се свързва чрез Bluetooth, за да се свърже с приложението, което мотивира децата да мият зъбите си.

Той има текстурирана дръжка, която детето ви ще хване лесно и няма да се изплъзне, а освен това включва забавни сменяеми стикери, за да персонализирате комплекта според стила на вашето мъниче.

Косъмчетата са разположени в овална и зигзагообразна форма, за да осигурят ефективен достъп до пространствата между зъбите.

Този модел е особено препоръчан от професионалистите, той е нов и висококачествен продукт, в който определено си струва да се инвестира заради многото му предимства.

5. Електрическа четка за зъби Oral-B Braun Power Stages

41YXd1oXtwL

КУПИ СЕГА

Това е основен, евтин и изключително ефективен модел; ако не искате да харчите много, но все пак получавате качествен продукт, това е най-добрият вариант.

Тя има дизайн на принцеса на Дисни и най-хубавото е, че има двуминутен таймер, който ще каже на детето колко време да се четка.

Косъмчетата ѝ са кръгли и меки, а когато се изхабят, можете лесно да си купите заместители на много достъпни цени

Това е четка, която работи с две батерии АА, включени в покупката, и е идеална за момичета над 3 години, тя също е практична, красива и изпълнява правилно функцията си.

6. Philips Sonicare HX6311/07

31rrzFA1ApL

КУПИ СЕГА

Четката за зъби има патентована звукова технология, която е ексклузивна за този продукт и издава приятен звук, за да направи почистването на зъбите по-приятно.

Дизайнът е подходящ както за момчета, така и за момичета, с красив светлосин и бял корпус и удобна дръжка.

Освен това има два режима на мощност, които могат да се регулират според нуждите на малчугана - мек, препоръчителен за деца под шест години, и по-силен за по-големи деца.

Освен това е презареждащо се устройство с литиева батерия, която издържа няколко четки. Клиентите я оценяват като чудесна четка за зъби с добра производителност и отлично съотношение цена-качество.

7. Електрическа четка за зъби Oral-B Advance Power

31i9x1M4NqL

КУПИ СЕГА

Тази електрическа четка за зъби е най-основната от марката и най-евтината в този списък, но поддържа качество, което представлява Oral-B. Уредът осигурява достъп до най-трудните пространства в устата и предлага мощност от 5600 оборота в минута.

Меките косъмчета на четката се грижат добре за зъбите и венците ви, като ги почистват в дълбочина, без да отслабват емайла.

Най-хубавото е, че главата ѝ е сменяема и можете да я адаптирате към други четки с различни функции от същата линия.

Той е лесен за използване, има само бутон за включване/изключване и двигателят работи с две батерии АА.

Защо децата се нуждаят от електрическа четка за зъби?

cepillo-de-dientes-electrico-para-ninos

Ако не сте напълно убедени, че трябва да си купите електрическа четка за зъби, заради разходите, които може да ви струва в сравнение с традиционната, в следващите редове ще ви разкажа някои причини, поради които тези устройства могат да бъдат полезни за доброто състояние на вашите деца, нещо, което дори е доказано в проучвания върху деца на възраст между 6 и 11 години.

Електрическата четка за зъби винаги е била в челните редици на технологиите за устна хигиена и тази тенденция продължава и в цифровата ера. Освен това съвместимостта му с APP, превърна тази функция в ключова полезност, която се включва в много нови устройства, тъй като те стигнаха дотам, че разработиха обучения за деца и възрастни за практикуване на правилни навици за миене на зъбите.

Комбинацията от електронна четка за зъби и APP технология може например да бъде програмирана така, че да гарантира, че почиствате зъбите си в продължение на минутите, препоръчани от вашия зъболекар; други пък следят кои зони на устата трябва да бъдат подсилени в процеса на почистване за постигане на максимален ефект и покритие.

 • Те правят миенето на зъбите забавно

Децата често не обичат да си мият зъбите. Може би си спомняте, че някога, когато сте били малко дете, сте ненавиждали няколкото минути, които сте прекарвали пред огледалото с четка за зъби в ръка; едно от големите предимства на съвременните уреди за устна хигиена обаче е, че те са много по-забавни за децата.

Буквалната функция на четката е привлекателна, но много компании за четки, които са насочени към деца, допълнително засилват играта с функции като стикери или поддръжка на APP, които са предназначени да се харесат на децата.

Има и други модели, които някои водещи компании също пуснаха на пазара , при които оборудването включва хигиенната четка, APP и игри със стикери, които възнаграждават усилията на детето.

 • Те предлагат цялостно почистване

В допълнение към горното, тези устройства са изненадващо по-ефективни от ръчните четки. В някои случаи, според проучвания , добро електрическо устройство може да отстрани по-ефективно плаката и бактериите, отколкото ръчна четка за зъби. Това е доста значителна разлика, но по-важното е, че децата ви ще имат много по-малко микроби в устата си.

Има и други неща, които трябва да вземете предвид, преди да закупите тази електрическа четка за зъби.

-Например, трябва да вземете предвид, че главата на четката се движи много по-бързо от тази на ръчната четка за зъби, така че родителите трябва да знаят, че препоръчителната възраст за запознаване на детето с този тип устройство е 3 години.

- Четката за зъби в ръцете на малко дете винаги представлява риск за венците му, но при електрическата четка за зъби трябва да сте още по-внимателни. Но не забравяйте, че с надзор и правилна техника процесът би трябвало да мине гладко, така че действайте!

Как да изберем електрическа четка за зъби за деца?

41AGctLUaxL

Преди да закупят електрическа четка за зъби за деца, родителите трябва първо да обмислят няколко аспекта. Това е така, защото за разлика от устройствата за възрастни, тези, създадени за деца, са специално проектирани за малките им усти. Ето защо родителите трябва да внимават при закупуването на подходящия артикул. Нека да разгледаме въпроса по-отблизо:

Както може би сте забелязали, първото нещо, което трябва да вземете предвид, е размерът. Електрическите четки за зъби, произведени за деца, са по-малки от тези за възрастни, така че децата да могат да боравят лесно с тях. Освен това главите на тези устройства трябва да са по-малки, за да могат да се поставят в устата на децата, без да ги нараняват. Друга особеност, която трябва да отбележите, е дължината на дръжката . Детето трябва да може лесно да я държи и да я манипулира удобно в ръката си по време на четкане.

 • Децата са деликатни хора

Детските четки не трябва да правят изключение. Поради това изберете меки и заоблени четина. Ако четката е твърде твърда, лесно може да повреди емайла и линията на венците. Освен това, тъй като малчуганите не знаят колко време да мият зъбите си, би било добре да изберете такава, която е снабдена с таймер. Тази функция ще им помогне да почистват зъбите си точно толкова време, колкото е необходимо, и ще стане част от рутинната им процедура за миене на зъбите, а и няма да се налага да се мъчите да ги накарате да издържат необходимото време за хигиена.

В същото време трябва да изберете правилния модел на устройството. Повечето от тези електрически четки за зъби се предлагат в разновидности, които са проектирани така, че да отговарят на най-персонализираните нужди и вкусове.

Как правилно да мием зъбите на детето?

cepillos-de-dientes-electricos-para-ninos

Какъвто и вид четка за зъби да изберете, тя е толкова добра, колкото добър е начинът, по който вие или вашето дете я използвате. Не забравяйте, че ако от ранна възраст насърчавате правилното възпитание в устна хигиена, ще осигурите на детето си живот с по-добро дентално здраве , като сведете до минимум появата на кариеси и други орални заболявания.

Детето ви вероятно ще се нуждае от надзор, за да почиства зъбите си до седем или осемгодишна възраст. Започнете, когато им поникнат първите зъби, и следвайте тези съвети, за да сте сигурни, че правите това правилно:

Децата, както и възрастните, трябва да мият зъбите си в продължение на 2 минути 2 пъти дневно, веднъж непосредствено преди лягане.

 • Използвайте паста за зъби, съдържаща флуорид; най-малко 1000 ppm за деца до шестгодишна възраст и 1350-1500 ppm от шестгодишна възраст нататък.
 • Използвайте само малко количество паста за зъби до тригодишна възраст, а след това - капка с размер на грахово зърно между три и шест години.
 • Отделете достатъчно време на повърхността на всеки зъб.
 • Приучете детето към движението на ръката за четкане, като държите ръчичката му във вашата, докато му помагате да четка.
 • Използвайте огледало, за да можете да видите към кои части на устата посягат.
 • Не изплаквайте зъбите си с много вода след миене с четка (това премахва флуорида).
 • Сменяйте четката за зъби на всеки три месеца (или по-рано, ако детето ви има склонност да дъвче).

Проблеми с миенето на зъбите

Ако детето ви обикновено не се концентрира за цели две минути или има проблеми с поставянето на четката за зъби в устата си, трябва да се опитате да направите процеса по-забавен за него. Добра идея е да използвате таймер за яйца , за да отмервате двете минути, да измислите песен, която да изпеете, или да поставите плакат на стената до мивката, за да ги накарате да се концентрират.

Но внимавайте, колкото и да е трудно да задържите малкото си дете неподвижно през двете минути, не му позволявайте да тича или да се разхожда с четка за зъби в уста. Ако паднат, те могат да си причинят сериозни наранявания на зъбите или устата.

Тук могат да бъдат полезни различните характеристики на някои модели качествени четки за зъби. Например устройствата с таймер ще им казват колко време да почистват устата си, а има дори такива с гласови записи на любимия им анимационен герой , които ще ги мотивират да го правят правилно.

И накрая, четка за зъби, която е комбинирана с мобилно приложение, може да осигури и допълнителна мотивация, като направи миенето на зъбите забавно.

Детска електрическа четка за зъби срещу детска ръчна четка за зъби

Освен функциите за забавление, несъмнено искате да знаете кой тип четка за зъби е по-добър за почистване на детските зъби: ръчна или електрическа? За да отговоря на този въпрос, първо ще ви дам основни сведения за двата основни вида електрически четки за зъби: батерийни и акумулаторни.

 • Детски четки за зъби с батерии

Тези от вас, които използват детски четки за зъби с акумулаторни батерии АА или ААА, не забравяйте да ги смените, когато старите се изтощят, тъй като колкото по-малка е мощността, толкова по-малко ефективно е почистването на зъбите.

Тъй като тези устройства се продават предимно за малки деца, те обикновено са проектирани с ярки цветове и анимационни герои.

Това са най-евтините видове електрически четки за зъби и рядко предлагат същата мощност като акумулаторните. Въпреки това тези устройства са подходящи, за да свикнат децата да усещат вибрациите в устата си.

Друго нещо, което трябва да знаете, е, че по-ниската цена на четка за зъби, захранвана с батерии, може да се окаже фалшива икономия, особено ако изберете такива без сменяеми глави, което ще ви накара да купувате нов комплект на всеки два месеца, което в крайна сметка ще ви струва много по-скъпо в дългосрочен план.

Ако не сте сигурни как детето ви ще реагира на електрическата четка за зъби, версиите с батерии са добър начин да изпробвате идеята. Много родители са по-доволни, тъй като децата им са се научили да използват правилно оборудването, а след като свикнат с него, избират устройства от по-висок клас на по-висока цена .

 • Акумулаторни електрически четки за зъби за деца

Някои детски четки за зъби работят със същия тип акумулаторна батерия , която се използва в електрическите четки за зъби за възрастни. Основната разлика е, че тези, предназначени за деца, обикновено работят с по-ниска мощност и имат повече функции, които се харесват на децата.

Някои от тези модели се зареждат чрез докинг база, която служи и като поставка за четка за зъби. Други имат USB зарядно устройство , което се включва директно в дръжката на четката за зъби. Продължителността на едно зареждане варира в широки граници - от около 1 седмица при Oral-B до шест месеца или повече при FOREO ISSA.

Едно от предимствата е, че по-големите деца постепенно могат да поемат отговорност за зареждането на собствената си четка за зъби, когато е необходимо. При по-малките деца обаче родителите трябва да ги научат на това. Както ще се убедите, в дългосрочен план този тип устройство е от голяма полза за семейството.

И накрая, друга отличителна черта на тези устройства е, че моделите с възможност за презареждане обикновено имат повече функции от тези, които се захранват с батерии. Например те могат да бъдат по-усъвършенстван таймер или да имат Bluetooth връзка, например.

Испанската стоматологична фондация посочва, че някои характеристики на детските четки за зъби, включително електрическите, могат да насърчат правилното миене на зъбите. Най-важното според тях е да изберете четка за зъби с мек косъм и малка глава , която да е съобразена с възрастта на детето.

Статия, публикувана в American journal of dentistry RDH , се позовава на проучване, което установява, че децата, които са използвали електрическа четка за зъби, са имали 'значително по-дълго' средно време за миене на зъбите от тези, които са използвали ръчна четка. Това вероятно се дължи на лесната им употреба, забавните функции и вградените таймери.

По-дългото миене на зъбите, стига детето да достигне до всички части на устата, би трябвало да доведе до по-голямо отстраняване на плаката . Освен това все повече изследвания показват, че електрическите четки за зъби са по-ефективни при почистването на зъбите, отколкото ръчните четки за зъби. Освен това те улесняват почистването на задните зъби, които според проучванията винаги са били труднодостъпни.

Други проучвания обаче отчитат отрицателни страни, като някои експерти предупреждават, че твърде ранното запознаване на бебето с електрическата четка за зъби означава, че то няма да развие двигателните умения, необходими за ръчното миене на зъбите. Честно казано, това твърдение ми се струва доста преувеличено, не мислите ли?

Вярно е, че като родител може да се притеснявате от абразивността, която електрическото устройство причинява на зъбния емайл и венците на детето ви; това обаче не е повод за притеснение. Тъй като за правилното почистване е необходим по-малък натиск, електрическото оборудване всъщност може да бъде по-малко вредно за меките тъкани, отколкото ръчното оборудване.

Предимства на електрическите и ръчните четки за зъби

По-долу е представена обобщена таблица, която ви дава представа за предимствата на използването на всеки от тези уреди за почистване на зъби.

ПРЕДИМСТВА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ И РЪЧНИТЕ ЧЕТКИ

ПРЕДИМСТВА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ЧЕТКИ ПРЕДИМСТВА НА РЪЧНИТЕ ЧЕТКИ По-добро отстраняване на зъбната плакаРазвива двигателните умения за боравене с четката и движението йПодтиква към по-продължително миене на зъбитеДълго миене на зъбитеДълго миене на зъбитеПо-икономичноПо-приятно за използване Все още ефективно отстраняване на зъбната плака при правилна употребаНезначителен натиск върху четката за зъбиНезначителен натиск върху четката за зъбиНезначителен натиск върху четката за зъбиНезначителен натиск върху четката за зъбиПо-ефективно отстраняване на зъбната плака По-малък натиск върху зъбите и венцитеНе е необходимо да помните да зареждате батериитеПомага за изграждането на добри навици за миене на зъбитеПодходяща за деца, които не харесват вибрациите на електрическата четка за зъби

Струва си да добавим, че дори и да не купите на детето си електрическа четка за зъби с таймер, можете да използвате други трикове, за да му помогнете да изгради добри навици за миене на зъбите, можете да използвате и други трикове, като например да пускате песни и видеоклипове онлайн, докато си мият зъбите. Докато избирате двуминутна песен, тя изпълнява същата цел, така че я използвайте!

FOREO ISSA Mikro Y Мини четка за зъби

Известната шведска компания FOREO предлага гама от стилни и иновативни четки за зъби за всички етапи от живота. Например ISSA Mikro е подходяща за използване дори преди появата на първите зъбки на бебето, тъй като нейният ергономичен дизайн е предназначен и за масажиране на венците на бебето по време на никнене на зъбки.

След като поотрасне малко, можете да я използвате идеално за почистване на малките му зъбки, докато навърши около пет години. Постепенно можете да преминете към модела ISSA Mini , тъй като той е по-голям и малко по-мощен.

Всички четки FOREO са изработени от силикон, който е мек материал, приятен на допир за зъбите и венците. Освен това е устойчива на натрупване на бактерии и дъвчене, което е толкова често срещано, когато децата се учат да почистват зъбите си за първи път.

 • Удобни за деца функции

Едно нещо, което трябва да знаете, е, че тези видове комплекти за дентална хигиена се предлагат в гама от забавни и ярки цветове и използват звукова импулсна технология , за да помогнат за отстраняване на плаката от зъбите. Освен това те са напълно водоустойчиви, така че могат да се използват по време на баня без притеснения за безопасността.

Що се отнася до системата за зареждане, това е лесно, можете да го направите чрез USB кабел, който обикновено идва с устройството. Необходим е само 1 час зареждане, за да може четката да работи няколко месеца.

Както Mikro , така и Mini имат удобен 'асистент за усмивки', който служи за две цели. На първо място, той показва кога е изтекло предложеното време за миене на зъбите от две минути, така че показва усмихнато личице . Второ, ако четката за зъби не е била използвана повече от 12 часа, ще светне тъжно личице като малко напомняне - определено удобна функция за хващане на малчуганите, които са забравили да си почистят зъбите!

Що се отнася до модела Mikro , той няма сменяема въртяща се глава - това е плюс за родителите, които се притесняват от опасност от задушаване, но също така означава, че трябва да смените цялото устройство, когато косъмчетата се износят. Тя не е много полезна и ако искате няколко души да могат да споделят контролната част. Друга благоприятна характеристика на FOREO е, че главите му издържат до една година.

Версията Mini има сменяеми глави за четки, които могат да бъдат закупени поотделно. Въпреки че е замислена като детска четка за зъби, миничетката всъщност изглежда също толкова популярна сред възрастните, които предпочитат по-малка четка за зъби или имат чувствителна уста.

Това, което може да ви попречи да купите автоматична четка за зъби на детето си, е, че тя не е много достъпен продукт. Обикновено те струват между 85 и 95 евро всяка, а ако искате да добавите резервна глава за модела Mini, ще трябва да добавите допълнително около 20 евро. Всъщност детските четки FOREO са най-скъпите на пазара.

Въпреки това никоя друга електрическа четка за зъби не е подходяща за бебета и деца под 3 години, така че ако искате малчуганът ви да свикне да почиства зъбите си с електрическа четка за зъби от ранна възраст, това е подходящото оборудване.

Мога да кажа честно, че двегодишното ми дете изглежда толкова щастливо с четката си за зъби. Той определено е по-заинтересован от по-доброто и по-дългото четкане. Друго голямо предимство, което мога да ви съобщя лично и от коментарите на други родители, е, че е по-хигиеничен и издържа на зареждане в продължение на осем месеца.

Други рецензенти говорят за това колко издръжлив и хигиеничен е силиконовият материал - характеристика, която понастоящем е уникална за гамата FOREO ISSA, а фактът, че поддържа заряда на батерията в продължение на месеци, означава, че заетите родители трябва да се тревожат за едно нещо по-малко.

Така че, ако разполагате с парите, това определено е отлична инвестиция, освен това получавате ефективно почистване с някои забавни функции, които насърчават миенето на зъбите. Що се отнася до най-икономичния модел, Mini е предпочитаният модел , ако планирате няколко членове на семейството да използват едно и също базово устройство.

Как да научим децата да си мият зъбите

На каква възраст детето може да използва електрическа четка за зъби?

Производителите препоръчват децата да са на три години , преди да започнат да използват тези електрически четки за зъби самостоятелно. Но знаете, че както при всяко друго нещо, което детето ви слага в устата си, трябва да го наблюдавате отблизо, когато решите да изпробвате електронна четка за зъби.

Защо трябва да преминете от ръчно към автоматизирано миене на зъби?

Много пациенти често съобщават на своите зъболекари, че зъбите им не са добре; в повечето случаи обаче причината е, че човек не си мие зъбите правилно. Тези специалисти посочват, че за правилна зъбна хигиена всеки зъб и пространство в устата, трябва да бъдат докоснати и почистени от четката по време на процеса на почистване.

За да се реши този проблем, се препоръчва да се премине от използване на ръчна четка за зъби към използване на електрическа четка за зъби. В допълнение към FOREO ISSA, друга добре позната марка е Oral-B със своя модел CrossAction Power (Soft).

За този продукт Мога да ви кажа, че работи добре с батерия Duracell. Освен това, тъй като почистването е автоматично, потребителите трябва само да се уверят, че влакната докосват зъбите, почистването ще се извърши автоматично.

В сравнение с това след четкане на зъбите вече ще усещате, че сте извършили по-обстойна хигиена на устната кухина от тази, която осигуряват наконечниците. Това усещане се дължи на свръхбързото въртене на главата на четката. Най-хубавото е, че тази част от оборудването е с отлично качество, така че не е необходимо да се притеснявате за подмяна на главата на всеки 6 месеца.

Допълнителни съвети за грижа за зъбите

 • Мийте зъбите си два пъти дневно по 2 минути.
 • След като измиете зъбите си, изплакнете устата си 30 минути по-късно с вода за уста, като например Listerine Original Mouth Wash. Ако този разтвор е твърде силен, разредете го с една част вода, ако вашият зъболекар го препоръчва за децата ви.
 • След всяко хранене напомняйте на децата си да изплакнат устата си с чешмяна вода възможно най-бързо.

Къде да купя електрическа четка за зъби за деца?

Детски четки за зъби могат да се купят на различни места, например в аптеки като DosFarma или PromoFarma, които имат уебсайтове, във вериги супермаркети като Carrefour или дори в Mercadona има някои възможности. Но ако искате да прегледате много различни модели, цени и глави, можете да отидете на, там със сигурност ще намерите най-подходящата за вашето малко дете у дома.

Как да използваме електрическа четка за зъби

Често задавани въпроси

Каква четка за зъби трябва да използват децата под 3-годишна възраст?

Най-добре е те да използват малка ръчна четка за зъби, която се побира в ръцете им, за да могат лесно да придобият навика да мият зъбите си.

Колко често трябва да се сменя главата на детската електрическа четка за зъби?

В идеалния случай главата на четката трябва да се сменя на всеки три месеца, така че моделите електрически четки за зъби, които позволяват смяна на накрайника, винаги са по-удобни, за разлика от моделите за еднократна употреба, захранвани с батерии, които ще трябва да изхвърляте изцяло.