Електронен диспенсер за лекарства

dispensador-de-medicamentos

Най-добрият електронен диспенсър за лекарства е най-благоприятният вариант за приемане на лекарства, тъй като това е интелигентно устройство, което ви напомня за дозата, когато тя трябва да бъде приета.

Обикновено тези устройства се използват в болници, рехабилитационни центрове или от възрастни хора в домовете им, тъй като това са хора, които обикновено се нуждаят от непрекъснато лечение; тези устройства обаче обикновено са полезни за всички, тъй като могат да ви напомнят кога е ваш ред да вземете хранителна добавка или каквото и да е хапче, което приемате по време на лечение.

Спазването на инструкциите за прием на лекарства може да изглежда лесно, но всъщност е лесно всеки да забрави хапче ; да не говорим за случаите, когато се приема погрешно лекарство, което води до взаимодействие, опасно като автомобилна катастрофа.

От друга страна, нежеланите реакции към компонентите, като непоносимост или алергии, са по-често срещани, отколкото може да се предположи, и могат да бъдат толкова тежки, че да влошат качеството на живот на пациента.

Ето защо е необходимо да разполагате с автоматичен дозатор за хапчета , за да намалите тези видове рискове, както и забравянето да се вземе лекарството навреме, поглъщането на по-висока или по-ниска доза от предписаната, придвижването на приема напред или смесването на несъвместими лекарства.

Най-добри електронни дозатори за лекарства

Кой е най-добрият дозатор за лекарства?

Когато става въпрос за оборудване, което ще ви помогне да спазвате медицинско лечение до буквата, за да запазите здравето си, си струва да инвестирате в дозатор за хапчета функционален, безпогрешен, с добро качество и който изпълнява целите си, а сред многото модели, предлагани на пазара, това са по наше мнение тези, които ще ви предупреждават за приема на хапчета или добавки, така че никога няма да пропуснете времето.

Ето от най-добрите дозатори за лекарства:

1. TabTime Medelert SII

41LcwxH9iKL

КУПИ СЕГА

Този практичен диспенсър за хапчета може да бъде програмиран с до шест дневни визуални и звукови аларми, полезни за запомняне на основни лекарства, като тези за Алцхаймер и деменция.

Дизайнът е обиколка с 30 деления, където всяко от тях побира повече от едно хапче в зависимост от размера; също така работата е напълно автоматична и устройството ще достави правилната доза в точното време.

Ще ви хареса колко лесно се използва и планира лечението ви, а освен това е толкова интелигентен, че автоматично превключва от лятно към зимно часово време или се настройва, когато пътувате до дестинации в различни часови зони.

Той се затваря перфектно и ще запази хапчетата ви в безопасност, освобождаването на хапчетата се контролира, работи с 4 батерии АА, включени в покупката, и също така е удобен модел за носене и идеален за вашия портфейл.

2. VitaCarry Pill Box

41omHYFl0xL

КУПИ СЕГА

Ще харесате дискретния и елегантен модел на изделието, което може да бъде програмирано за до седем дневни аларми.

Той има и седем удобни отделения, достатъчно хапчета за няколко дни лечение, така че няма да се налага постоянно да го зареждате и ще поддържате хигиената на дозатора за хапчета.

Устройството работи с таймер и в случай че пропуснете таблетка, дисплеят ще ви покаже пропуснатата доза.

Устройството е изработено от нетоксичен материал, а прозрачният му капак ще ви позволи да видите съдържанието вътре. От друга страна, размерът му е толкова лек и компактен, че се побира дори в джоба ви, а цената му е една от най-ниските сред препоръчаните от нас.

3. TabTime Vibe

41hPkaxELiL

КУПИ СЕГА

Това е една от най-универсалните кутии за хапчета, регулируема за до пет дневни аларми и ще ви даде аудио и вибрационен сигнал, само аудио или само вибрация.

Дизайнът му е елементарен, представлява обиколка с три бутона и екран, който показва информация за следващите дози, които ви съответстват; лесно се чете и на тъмно можете да го включите.

Това е добро устройство, то изпълнява функциите си перфектно, отделенията са просторни и съотношението цена-качество е приемливо.

4. автоматичен дозатор за хапчета Ivation

51fhS3jcWIL

КУПИ СЕГА

Ще бъдете впечатлени от капацитета на този модел, тъй като той има 28 отделения, а всяко от тях може да побере до 12 хапчета.

Това е най-препоръчваният дозатор за хапчета за хора, изложени на предозиране, тъй като има заключваща се система, която ограничава употребата на лекарства само до предписаната доза и същевременно предотвратява преждевременното или ненавременното им поглъщане.

Друго предимство е, че можете да зададете аларми за период до четири седмици и той ще доставя лечение до четири пъти на ден.

Без съмнение това е един от най-добрите и най-пълни варианти и въпреки че цената му е малко по-висока, си струва да инвестирате в този продукт заради доброто му качество и пълните му функции.

5. Hestec HISPILU04

41i3dvjQHML

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният диспенсър от нашите предложения, но качествата му го правят силно препоръчителен.

Работи с време в 12 или 24H формат, сигналите са аудио и вибрация, също така екранът е LED и светва, за да го прочетете на тъмно.

Диспенсърът за хапчета се намира на гърба, разделен на четири дълбоки пространства, които могат да поберат няколко хапчета, защитени от отделни прозрачни капачки, които улесняват проверката на наличността на лекарствата, които от своя страна са защитени с проста ключалка чрез плъзгащ се бутон.

Въпреки основните си възможности, устройството изпълнява предназначението си и е с най-добро съотношение цена-качество.

Какво е електронен диспенсър за лекарства?

Да кажем, че приемате определено количество лекарства на ден, включително витаминни добавки и други хапчета, които ви помагат да поддържате и подобрявате здравето си, но когато дойде време за всяка доза, нещата могат да станат малко неловки между изваждането на всяко хапче от блистера.dispensador-de-medicamentos

За да избегнете това и да имате точната доза за всеки ден, има електронни дозатори за лекарства, които са изключително полезни в този случай, а също и в помощ на възрастните хора, хората с болестта на Алцхаймер или други състояния, които затрудняват запомнянето на часа на лекарствата.

Защо да използвате електронен диспенсер за лекарства?

Диспенсърите за лекарства са отличен и много практичен начин да помните кога е време да вземете дневната доза, а в зависимост от модела те могат да имат отделения за до един месец, така че да не се притеснявате да ги зареждате всеки път.

Освен това те са толкова компактни и преносими, че можете да ги вземете със себе си, където и да отидете, и няма да ви се налага да се занимавате с много кутии и блистери в чантата си.

Работят ли електронните диспенсери за лекарства?

Отговорът е 'да'. Проучванията показват, че при възрастните хора броят на дните, в които са забравили да вземат лекарствата си, е намалял благодарение на тези дозатори, тъй като те им напомнят да вземат дневната си доза, особено когато са оставени на видно място.

От друга страна, те са чудесен вариант не само за възрастни хора или хора с проблеми с паметта, но и за пренасяне на лекарства, дори ако се нуждаете само от витаминни комплекси или болкоуспокояващи.

Какви са ползите от електронните диспенсери за лекарства?

Тези диспенсъри се предлагат с множество предимства, на които можете да се насладите от момента, в който ги използвате за първи път.

Сред различните предимства, които можете да откриете в един електронен лекарствен апарат, в зависимост от това за какво го използвате и каква е ситуацията, са:

Те ще напомнят на пациента за посоченото хапче и доза:

Вероятно сте виждали как вашите баби и дядовци или други възрастни хора преминават през проблема да не помнят кое лекарство да вземат, нито правилната доза, за тези случаи електронните диспенсъри ще бъдат идеални, тъй като те ще ви дадат точното количество и ще ви уведомят кога е правилното време да го вземете.

Изключително полезно е също така, ако се лекувате и трябва да вземете хапче в определено време или ако сте заети с други задачи, това устройство ще ви съобщи чрез светлини или звуци кога е време да вземете дозата си.

Предотвратява грешки при приема на лекарства:

Много пъти, когато започвате ново лечение, може да се окаже объркващо да запомните как изглежда хапчето, което трябва да приемате, тъй като то може да е подобно на друго хапче, което също е част от вашия режим.

Това е нещо, което можете да предотвратите, като използвате електронен дозатор, тъй като можете да ги разделите според времето от деня, когато ги приемате, и никога повече няма да пропуснете доза.

По-голямо спокойствие:

Това е нещо, което ще бъде от полза не само за лицето, което приема лекарството, но и за лицето, което се грижи за него, в случай на възрастни хора или хора със състояние, което изисква специално внимание, тъй като те ще могат да имат всички лекарства на едно и също място, без риск да се объркат едно с друго, и ще могат да ги вземат навреме.

Защо възрастните хора се нуждаят от електронен диспенсър?

Когато става въпрос за възрастни хора, идеалният вариант е да им подарим всичко, което прави живота им по-практичен и по-малко сложен - в крайна сметка това са златните им години и какъв по-добър начин да ги прекарат, освен без притеснения.

Но с течение на времето се появяват различни заболявания, някои от които са резултат от възрастта, а други са напълно случайни, и за да може да им се гарантира добро качество на живот, електронният лекарствен апарат ще се превърне в голям съюзник.

По-конкретно, някои от причините, поради които се нуждаят от тези дозатори, включват:

Независимост:

За възрастните хора да бъдат независими и да могат да изпълняват най-простите задачи е страхотно чувство, тъй като им напомня, че все още могат да извършват различни действия и са напълно годни за това, като едно от тях е да си спомнят кога е време за лекарствата, каква е дозата и кога да ги вземат.

Ето защо за тях е целесъобразно да имат диспансер, тъй като ще могат да имат ред и самостоятелност, когато става въпрос за опазване на здравето им.

Те предотвратяват злополуки:

Има лекарства, които трябва да се приемат по едно и също време на деня и чиято доза не може да бъде пропусната, тъй като това е опасно за здравето и може да причини вреди и нежелани ситуации.

За да се предотврати всичко това, можете да си представите колко полезни са дозаторите за лекарства, тъй като човек няма да забрави нито една от дозите си и винаги ще ги взема навреме, за което е важно устройството да е винаги добре заредено.

Помощни средства за паметта:

Запомнянето на дневната доза на лекарството може да бъде трудно за всеки, дори и за най-младите, така че не е изненадващо, че възрастните хора изпитват затруднения да разберат кога е време за лекарството им.

С електронен диспенсър те могат да помогнат на паметта си, тъй като имат аларми, които се задействат в определеното време за всяко лекарство, което е изключително полезно за хора със старческа деменция, Алцхаймер или проблеми с паметта.

На какво да обърнем внимание при избора на електронен диспенсер за лекарства?

Преди да изберете диспенсър, има няколко фактора, които можете да вземете предвид, за да намерите най-добрия вариант, независимо дали е за вас или за някой друг.

Капацитет:

Капацитетът означава колко отделения има диспенсърът и колко таблетки може да побере. По-голямата част от диспенсерите имат достатъчно място за дневната доза за един месец, така че ще трябва да ги зареждате само след 30 непрекъснати дни.

От друга страна, има и седмични модели, които са много по-преносими, но които ще трябва да зареждате по-често.

Лесно използване:

Необходимо е тези устройства да бъдат лесни за инсталиране и използване, особено в случаите, когато с тях ще работи възрастен човек.

Като цяло те са доста прости и имат дизайн, който е лесен за разбиране от всеки у дома, просто го напълнете с лекарствата, настройте алармата му и той е готов за употреба.

Характеристики за безопасност:

При тези дозатори е важно да имат добра система за безопасност, тъй като тя ще предотврати излизането на лекарствата от отделенията им. Важно е също така да има предпазна ключалка, за да се предотврати достъпът на деца или лица с психични отклонения до лекарствата.

Аларми:

Това е една от основните характеристики и функции на дозаторите за лекарства, тъй като те са отговорни за това да ви информират, че е време да вземете лекарствата си.

Важно е, ако става дума за диспенсър, използван от възрастни хора, той да има по-силен звук и алармата му да трае няколко минути, така че те да имат възможност да го чуят без проблеми.

Често задавани въпроси

Какви са предимствата на електронния диспенсер за лекарства?

Едно от най-важните предимства на тези устройства е лесното водене на автоматичен регистър на отпуснатите лекарства и на потребителите.

По този начин се повишава ефективността на контрола на наличностите на лекарства, като се генерират отчети в реално време, които едновременно информират за срока на годност или дори предупреждават за прекомерна консумация на определено лекарство с ограничен достъп от същия потребител.

Възможно ли е да се докладва за използването на електронния диспенсер за лекарства?

Да, за да бъдат използвани, електронните дозатори изискват въвеждането на индивидуален код. Всяка аптека има свой собствен код, а освен това всеки служител в аптеката трябва да има свой собствен код. Така се осигурява запис на това кой е използвал устройството и на извършените процеси.

Електронните дозатори включват ли камера?

Засега тази опция не е налична. Електрическите дозатори за лекарства имат свои собствени механизми за сигурност, но вградената камера не е един от тях. Затова не бива да смятате, че този фактор нарушава неприкосновеността на личния ви живот.

Въпреки това се препоръчва диспенсърът да бъде разположен в зона, която се наблюдава от камери, тъй като това ще добави допълнителен фактор за сигурност.

Мога ли да се кача на борда на самолет с моя електронен диспенсер за лекарства?

Да, но е важно служителите по сигурността на летището да са запознати с него, преди да се качите на самолета. Както и при другия багаж, на летищата трябва да проверите предварително електронния си лекарствен апарат, като можете да го поставите в скенера за електронни предмети или в багажа си. Също така можете да носите толкова таблетки, колкото ви трябват, като е желателно това да бъде подкрепено с доклад от личния ви лекар.

Може ли да се отмени рецепта според записа на електронния лекарствен апарат?

Друго важно предимство на електронния диспенсър е, че както в болниците, така и в клиниките той позволява на медицинските сестри да отменят дадено лекарство, без да е необходимо фармацевтът предварително да е прегледал поръчката. Това се случва предимно в спешни ситуации, например през нощта, когато е по-трудно да се намери отворена аптека

.