Ендоскоп

Открих няколко бутилки с вода вкъщи и съпругът ми вече каза, че ще се погрижи за това, но има места, които са труднодостъпни, и за да го улесня, реших да му купя най-добрия инспекционен ендоскоп , който се предлага.

Тези устройства са изключително полезни за преглеждане на повреди в тъмни или много малки зони, до които човешкото око не може да достигне. Намирането на най-евтиния и най-качествения продукт може да се окаже предизвикателство. Но хайде, няма невъзможни неща!

 

Най-добри ендоскопи за инспекция

Кой е най-добрият ендоскоп за инспекция?

Изборът на най-добрия ендоскоп зависи от дълбочината на и характеристиките на вашата работа.

На пазара ще намерите широка гама от модели, които работят безжично или с micro USB и Mini USB портове, със или без дисплей и имат други функции. Сравнението ще ви помогне да откриете коя от тях е най-подходяща за вас.

Винаги е добре да изберете продукт с професионално качество , който е и на достъпна цена. Ако все още не знаете какво да купите, този списък може да ви помогне.

Ето най-добрите ендоскопи за инспекция:

1. инспекционна камера

С безжична връзка

svg%3E

КУПИ СЕГА

Инспекционната камера на този производител е една от най-усъвършенстваните, тя е напълно безжична и работи с Wi Fi и други смарт устройства, включително mobile.

Това е устройство, което предлага висока разделителна способност качество на изображението, много е лесно за работа и ще работи както за тръби, така и за ремонт на труднодостъпни места, като например двигателя на автомобила.

Предлага се във варианти от 5 до 10 м.

2. Ендоскопска камера Pancellent

Безжична и лесна за настройка

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако търсите борескоп , който е съвместим с телефони с Android или различни смарт системи, включително iPhone, това е той.

Това е много качествен инструмент с висока точност , който чрез изтегляне на просто приложение е съвместим със смартфони.

Той използва 8 регулируеми LED светлини технология и 2 мегапикселова камера с добра резолюция, е безжичен, може да се използва под вода и е идеален за труднодостъпни места.

В областта на водопроводните инсталации, водопроводните инсталации и механиката това е истинско удоволствие.

3. BEVA USB WiFi инспекционна камера

Множество приложения

svg%3E

КУПИ СЕГА

Оборудвана с полутвърди линейни ъгли, тази ендоскопска камера работи безжично в различни посоки.

Той е съвместим с различни операционни системи и е идеалното съчленено устройство за множество приложения поради своята гъвкавост, тъй като може да функционира перфектно и на най-трудните места.

Разполага с Full HD камера , която може да предава фотографско и видео изображение на проверявания обект.

Той има презареждаща се литиева батерия и работи с 6 регулируеми LED светлини, които оставят проверяваното пространство добре осветено .

4. Безжичен ендоскоп Pancellent

Функционален, безжичен и с висока разделителна способност

svg%3E

КУПИ СЕГА

Перфектен за прости задачи , които не са свързани с медицината или личната инспекция, този USB ендоскоп има сензор с висока разделителна способност, който осигурява кратък и ясен обхват на видеото.

Това е полутвърдо устройство, съвместимо с различни операционни системи, което ще ви осигури висококачествени визуални инспекции .

Той може да работи с голямо разнообразие от операционни системи и може да се свързва едновременно с до 4 системи.

5. Ендоскопска камера Hydream

Практична и лесна за използване

svg%3E

КУПИ СЕГА

Марката Hydream ви предлага тази ендоскопска камера , съвместима с IOS, Mac, Windows, Android и лаптопи.

Той има HD камера с висока разделителна способност с 2 милиона пиксела и батерия с голям капацитет , вградена за един час работа.

Той е лесен за използване, безжичен и можете да изтеглите ръководството за употреба чрез мобилното му приложение.

Това е борескоп с преносим, полутвърд кабел, гъвкав, който може да се използва за отопление, вентилация, дренаж, инспекции на авиацията и автомобилите, поддръжка, наред с други интересни приложения, също с отлично съотношение качество/цена.

 

Какво представлява бороскопът?

Те са устройства, които позволяват дистанционни проверки в области, в които svg%3E

е много трудно или просто невъзможно да се видят директно с човешкото око, тъй като имат ширина само mm в диаметър.

Борескопът се използва за вътрешни проверки. Тя се различава по размер, дължина, диаметър и функционалност и има многобройни приложения в различни области - от вътрешността на автомобила до вътрешността на климатика .

Кратка история на фиброскопите

През 1854 г. Джон Тиндал изобретява оптичното влакно и стига до заключението, че светлината може да се пренася през водна пара, която е основният елемент, използван за функционирането на фиброскопите.

Този първи опит е бил подложен на редица изпитания, но през 1930 г. Хенрих Лам за първи път успява да сглоби сноп оптични влакна заедно с лъч светлина и да предаде изображение. Фиберскопите и ендоскопите са изобретенията, в които за първи път се използва фиброоптика.

Големият пробив настъпва през 60-те години на ХХ век, когато в тези изобретения се влагат стъклопласти, което ги прави по-гъвкави и с по-добри качества, тогава е възможно да се наблюдава в реално време, но без снимки, до 1964 г., когато е изобретена първата ендоскопска камера.

Така че това устройство в крайна сметка е оборудвано с вътрешна камера и се превръща в основен елемент за вътрешна диагностика. Той осигурява на потребителите ясни изображения в различни области. Той има голямо приложение в медицината.

Видове борескопи

svg%3E

Предлагат се няколко вида борескопи, тъй като това е изобретение, което е усъвършенствано и подобрено през годините, освен това всеки от тях има специфични приложения, тук обясняваме най-известните видове:

Те са прости тръби с форма на дълъг и тънък телескоп, които използват система от лещи за изпращане на изображение към ретранслаторна леща от обекта, който трябва да се наблюдава в реално време. През Втората световна война те са широко използвани за проверка на вътрешността на големи оръжейни цеви. Те са идеални за приложения, които изискват само пряк достъп до обекта за проверка. Освен за въоръжаване, те се използват за инспекция на тръби и малки сондажи.

Те се класифицират и като съчленени фиброскопи и дължат гъвкавостта си на технологичните подобрения, прилагани при твърдите модели, но качеството на изображението им е далеч по-ниско от това на твърдите модели. Те също така са огъваеми. Те са по-щадящи и издръжливи от твърдите модели.

Това е малко по-гъвкаво устройство от твърдия борескоп и съчленено, те са малко по-напреднали от твърдите, с недостатъка, че работят с фиброви нишки, ако някоя от тях се счупи, изображението е пикселизирано.

Най-новата разработка на технологията за инспекционни камери, те имат микро видеокамера в края на тръбата. Те имат по-ниска разделителна способност и елиминират опасността от пикселизация на изображението, която съществува при фиброскопите.

  • VJ-Advance

Съчленени видео VJ-Advance

Съчленени видео VJ-Advance

Съчленените видео VJ-Advance обикновено са индустриални клас, с доказана артикулация и медицински камери. В повечето случаи те са съчленени и позволяват визуална проверка на качеството.

Високата им мобилност им позволява да навлизат в малки райони и да се придвижват на 360 градуса. Те покриват големи площи, прецизни са и дълбоки, с добро качество на изображението. Те имат усукваща се тръба, която им дава възможност да въртят сондата и да преминават през извити тръби, канали или вентилационни тръби

Какво да търсите, когато избирате сонда?

svg%3E

Има няколко неща, които трябва да се вземат предвид, за да се направи правилният избор:

  • Твърди и гъвкави видеоскопи

И двата вида видеоскопи имат своите приложения, като твърдите обикновено се използват за праволинейни инспекции на повърхности, а гъвкавите са подходящи за инспектиране на области, които изискват различни движения.

Изключително важен аспект, в тези случаи е най-добре да се избере ендоскоп с по-малка глава на камерата, тъй като тези с малък диаметър достигат до по-недостъпни места. Що се отнася до дължината, колкото по-дълъг е той, толкова по-далеч ще стигне, но не трябва да забравяте, че ще бъде и по-труден за маневриране.

Ъглите на гледане са от ключово значение. Трябва да изберете такъв, който ви осигурява разнообразие от движения, с който можете да маневрирате в различни посоки и да достигате различни точки.

Имайте предвид, че колкото по-широко е зрителното поле, толкова по-малко е увеличението. Тук трябва да помислите какво ви подхожда най-добре и какво ще проверявате най-често. Полезно е също така да се има предвид, че колкото по-дълга е тръбата, толкова по-голямо увеличение можем да постигнем.

Заради работата, която извършват, тези устройства трябва да имат добра осветеност. За такива цели най-често се използва оптичното влакно: то е точно, безопасно и не отделя толкова много топлина.

Това е ключов детайл в зависимост от това какво искате да проверите. Големите устройства обикновено имат остри изображения, но са малко тромави в маневреността си; малките са много маневрени, но качеството на изображението е доста лошо.

Борескопи за механици

svg%3E

Те са идеални устройства за този тип приложения, достигащи до малки или тъмни места в различни посоки и ъгли на гледане. Те могат да направят фотографски запис на щетите по автомобила. Те се използват за проверка на повредите, които могат да се използват като доказателство за услугата или дори като доказателство за застрахователни или съдебни цели. За тази цел те трябва да са дълги и еластични, а най-хубавото е, че позволяват да се види повредата, без да се разглобява автомобилът.

Видеоскоп за водопроводчици

Това е идеален инструмент за водопроводчици и особено за поддръжка на канализацията. Първоначално твърдите видеоскопи бяха много подходящи за това приложение; с промените в архитектурния дизайн и канализационните системи обаче гъвкавите видеоскопи са полезни и тук. За тази цел борескопът или ендоскопът трябва да може да се поставя под вода и да бъде устойчив, за да функционира.

Домашно приложение на инспекционните камери

Въпреки че трябва да се признае, че тези устройства са проектирани за широкомащабни технологични разработки и служат в области от голям интерес, те могат да бъдат полезни и в ежедневието: ремонт на автомобили, електрическа работа, градинарство, търсене на изгубени предмети и, наред с други неща, за вътрешността на мазе или таван.

Използване на борескопите за инспекция

Често задавани въпроси

Каква е разликата между борескоп и ендоскоп?

Ендоскопите се използват от лекарите, докато бороскопите могат да се използват за различни задачи, като например механика, водопровод или ремонт на дома.

Колко струват бороскопите или инспекционните камери?

Това зависи от модела, дали е за професионална употреба или за домашна употреба. Като цяло цената на борескопите е между 20 и 60 евро.