Ергономични офис столове

mejor-silla-de-oficina-ergonómica

Често работя в студио, което имам в апартамента си. Случвало ми се е да поставям компютъра на масата и да вземам столовете от кухнята, за да пиша на тях - голяма грешка!

Тези столове са без колелца и трябва да се движа, за да достигна нещата, докато пиша. Всеки ден бях изтощена и с адски болки в гърба.

Хиропрактикът ми каза, че трябва да подобря стойката си на работното място, затова реших да си купя най-добрия ергономичен офис стол, за да се погрижа за подравняването на врата и гръбначния стълб. Виждал съм някои сладки малки модели, които ще ви бъдат полезни.

Най-добри ергономични офис столове

В зависимост от темпото на работа трябва да изберете стол, който да поддържа прешлените ви възможно най-добре подравнени.

Независимо дали работите много или малко пред компютъра, добрият стол трябва да има поне удобна облегалка, която да поддържа гръбначния стълб в правилна позиция, и подложка за краката, която да облекчава натиска върху коленете.

Опората за ръцете и главата също е от съществено значение, защото ще ви спести много схващания на врата и досадни болки в лактите.

Сравнението между моделите при избора винаги е полезно и този кратък списък също ще ви помогне.

Ето от най-добрите ергономични офис столове:

1. ергономичен офис стол Intey BG37

Удобен, безопасен и дишащ

Ако сте един от тези, които прекарват часове на работа, седнали пред компютъра, подобен стол е най-препоръчителното нещо, което да използвате често, той може да ви избави от много главоболия и да ви спести няколко здравословни проблема.

Той може да издържи до 200 килограма тегло, удобен е и е изработен от висококачествен полиуретан. Дизайнът и материалите му удобно приспособяват тялото ви, когато седите, като облекчават типичните заболявания на хората, които поддържат една и съща поза в продължение на часове.

Той има лумбална опора, регулируеми подлакътници и добри рамки. Тя е дишаща.

2. IntimaTe WM Heart ергономичен офис стол Despacho

Професионален и елегантен

41HUAJJz-DL

КУПИ СЕГА

От групата на офис столовете този е създаден, за да осигури комфорт на работещите на бързи обороти, които са в офиса за периоди, по-дълги от 5 часа.

Офис моделът предлага големи предимства: регулируеми подлакътници според размера ви, изработен е от гъвкави материали и има регулируема облегалка за глава, която осигурява по-голяма релаксация на врата и главата по време на почивките.

Той има добър синхронен механизъм за накланяне, който намалява натиска върху лумбалната област, лесен е за сглобяване и се върти на 360 градуса.

3. ергономичен офис стол Songmics OBG56B

Стабилен и лесен за почистване

41gWCGjRykL

КУПИ СЕГА

Подходящ най-вече за хора с ръст под 1,75 м, този стол има удобна тапицерия с висока плътност, която намалява натиска върху гърба и врата, докато работите с часове.

Той е снабден с извита облегалка, за да седите по правилния начин, и има механизми за регулиране и накланяне, одобрени и сертифицирани по международните стандарти.

Songmics препоръчва да не се превишават 150 килограма. Тя има безшумни колела и облегалка, която се накланя до 110°, идеална за всеки офис, в който работите на пълен работен ден.

4. Ергономичен офис стол Langria LGR 6125589

Със синхронизирано накланяне

41+qqTtt7sL

КУПИ СЕГА

Изработен с криволинеен дизайн, предназначен да се адаптира към формата на тялото, този стол Langria е подходящ за хора с всякакъв ръст, главно защото има регулируеми механизми във всяка от частите си.

За да се подобри стойката на лумбалната област и да се поддържа гръбначният стълб в една линия, той е проектиран със заключваща система, която се адаптира към ежедневните движения на тялото, като по този начин се елиминира натискът върху гърба и врата.

Изработена от синтетична мрежа , напълно дишаща. Подходящ за работа в офиса.

Как да изберем ергономичен офис стол

sillas-de-oficina-ergonómicas

Офис столът трябва да осигурява комфорт, но преди всичко правилна стойка с правилно подреждане на гръбначния стълб и намаляване на натиска върху врата, раменете и гърба.

Освен това той трябва да има дизайн, който улеснява кръвообращението в краката, така че да не се превръща в мъчение прекарването на часове в седнало положение по време на работа, така че при избора на стол трябва да вземете предвид всички тези аспекти в допълнение към механизма за регулиране, така че да ви е напълно удобно.

На пазара ще намерите всичко, но всеки стол има своите предимства и недостатъци, не е само, че столът изглежда красиво с декора на офиса, това е, че е функционален за вашата работа, и за това трябва да отговарят на определени характеристики, които осигуряват комфорт.

Материал:

Въпреки че може да ви се струва повърхностно, материалите също са важни, защото правилната комбинация от материали ще осигури и комфорт. Един стол няма да е напълно удобен, ако например не е хладен и се чувствате сякаш се давите в жегата, ако е изработен от много топла материя или ако ви кара да се потите много.

И така, когато говорим за материали за столове, можем да обясним най-популярните в офисите, а именно:

Мрежа:

Ако сте от хората, които са склонни към изпотяване, този материал е най-подходящ, защото е един от най-дишащите, които ще намерите в офертата, а също така е доста еластичен и удобен. Мрежестите столове обикновено са изработени от полипропилен и други синтетични материали. Може би единственият му недостатък е, че не е толкова добър в омекотяването, колкото другите, но производителите вече са осъзнали това и са подсилили конструкцията му, опитвайки се да решат този проблем.

Плат:

Това е може би най-популярният вариант за малки фирми или за типични студия и домашни офиси. Обикновено са изработени от здрави материи, но често са топли. Голямото им предимство от декоративна гледна точка е, че обикновено се предлагат в много цветове и можете да ги комбинирате, както намерите за добре. Обикновено те са изработени от памук, микрофибър, винил или коноп. Ясният недостатък на столовете от плат е наличието на петна и мухъл. Ако пиете кафе или закусвате на работното място, това е възможно.

Полиуретанова кожа:

Полиуретанът или полиуретанът е най-често срещаният материал за столове, който ще намерите в офиса, той не е нищо повече от синтетичен материал, който перфектно имитира истинска кожа, но разбира се, полиуретанът ще бъде по-евтин от пълненето на офиса с куп столове от естествена кожа, а също така ви предлага и други ясни предимства: тя е водоустойчива и много лесна за почистване, недостатъкът е, че изобщо не диша, така че ще бъде кошмар да я имате в много горещ климат.

Консолидирана кожа:

Тази разновидност е малко по-мека от полиуретана и представлява столове, изработени от нещо като хибрид между синтетична кожа и разфасовки от истинска кожа, които са много приятни на допир и доста удобни. Недостатъкът е, че тези столове имат склонност да се лющят и въпреки че това не влияе на функционирането на стола, ще изглежда зле на статичния ви офис, така че няма да е евтино да харчите много пари за тапицирането му от време на време.

Естествена естествена кожа:

Това е най-луксозният и елегантен вариант и ако се грижите за тях по правилния начин, те могат да ви служат цял живот, истинската кожа не се лющи, но ще трябва да почиствате петната веднага, защото лошата грижа може да ги влоши и да ги направи неизползваеми, ако офисът ви няма пряка слънчева светлина или не е на открито и ако бюджетът ви позволява, това е опция, кожените столове са склонни да остаряват на светлината и топлината на слънцето, затова не се считат за добри за открито.

Накланяща се и наклоняваща се облегалка

Този аспект е от основно значение за стол, на който ще седите и работите с часове, тъй като именно тази част на стола ще осигури комфорт в ключови области като гърба и врата, поради което производителите са обърнали специално внимание на усъвършенстването на тези аспекти. Сред най-често срещаните механизми за накланяне са:

  • Синхронизиран механизъм за накланяне

Обикновено това е по-ергономичен тип накланяне, който поддържа ставите и краката ви под желания ъгъл, тъй като облегалката и седалката се накланят в различни пропорции, докато се облягате на облегалката, седалката остава практически равна, което намалява натиска върху гърба, врата и краката.

Многофункционален механизъм за накланяне

Тези, които работят часове наред в офиса, получават този тип накланяне, което е идеално за поддържане на комфорт по време на работа, тайната е, че седалката и облегалката се накланят независимо, така че можете да ги персонализирате според ежедневните си движения, този тип седалка е силно препоръчана от експертите по ергономия, така че служителят да може да завърши работния си ден, без да засяга стойката и някои части на тялото си.

Когато столът има облегалка с голяма степен на наклон, се казва, че има накланяща се облегалка, а когато продуктът е многофункционален или синхронизиран, това качество е повече от гарантирано, някои столове дори имат система, която производителите наричат 'свободно плаваща', която дава на стола широка степен на наклон, този механизъм е най-желаният, за да може потребителят да се накланя толкова, колкото тялото му позволява, без да повреди стола и без да нарани гърба или врата си.

Регулиране на дълбочината на седалката

За да получите добра опора за гърба, е необходимо да проверите поне два пъти преди покупката каква е регулировката на дълбочината на избраната седалка, това ще гарантира, че долната част на бедрата е подкрепена от седалката, независимо дали торсът ви е много голям или малък или дали ръстът ви е висок или нисък, това ще ви позволи да разположите по-добре долната част на гърба си върху облегалката на седалката.

Облегалка за глава за опора на врата и облекчаване на болката

Често, когато работите, правите почивка и опирате главата си на облегалката на седалката, но ако не искате болка, натиск или контрактури, това, което винаги ви съветвам, е да се уверите, че столът има добра облегалка за глава, Някои от тях имат механизъм за накланяне, който се адаптира към извивката на врата, а други имат механизъм за регулиране, подобен на този на седалките за кола, който ви позволява да регулирате според дължината на врата и височината си, като това е най-желаното при избора.

Не пренебрегвайте подлакътниците

Ако има нещо, което ще се отрази на стойката ви, на здравето ви и на тялото ви като цяло, това са ръцете ви, които висят надолу, докато работите на компютъра, затова не бива да пренебрегвате стол с добри подлакътници. Производителите са разработили три общи типа:

Те се регулират хоризонтално навън или навътре в зависимост от дължината на ръцете ви или от общия ви размер. Те са често срещани в офис столовете, тъй като осигуряват добра опора.

Тази разновидност на подлакътника е малко по-усъвършенствана и ви позволява да се завъртате навътре и навън, като ръцете ви остават подпрени в различни позиции на стола, дори ви позволява да манипулирате с таблета или смартфона си с двете си ръце, докато ръцете ви са подпрени. Те са много полезни, когато сте седнали и трябва да държите ръцете си в стегната позиция, подобна на В.

Те са подобни на 3D, но с допълнителни настройки, които ви осигуряват по-голям комфорт, свързан с възможността за вкарване и изкарване на подлакътниците, когато сте седнали или в определени моменти, когато се нуждаете от по-прецизно движение на ръцете.

Правилна стойка на седене

Фирмата ви може да разполага с добри столове, но ако все още седите неправилно, столът не може да направи почти нищо, така че трябва да седите така, че гърбът ви да е в една линия с облегалката, ръцете ви да са под ъгъл 75° или 90° спрямо подлакътника, краката ви да са плътно стъпили на пода, а коленете ви да са под ъгъл 90° спрямо бедрата. Ако работите с часове, са необходими активни почивки; спирането и няколкоминутната разходка също ще ви се отразят добре.

Ползите от ергономичния стол

Големите компании с хиляди служители все по-често инвестират средства в ергономично офис обзавеждане по една причина: в дългосрочен план този тип мебели са по-достъпни от големите суми, които те трябва да плащат годишно на своите работници за трудови злополуки.

Международните служби, които следят за здравето и безопасността на работното място, от години предупреждават за наранявания и професионални заболявания, които могат да бъдат избегнати, ако работниците поддържат правилна хигиена на стойката, този вид мебели са предназначени за постигане на това, като по този начин намаляват и нараняванията на служителите, дължащи се на лоша стойка, докато седят и вършат работата си, така че наличието на ергономични мебели генерира много ползи, тук ще обясним някои от тях:

Ергономичните мебели коригират лошата стойка при седене, тези неправилни позиции създават допълнителен и неадекватен натиск върху лумбалната област, шийните прешлени и гръбначния стълб, наред с други части на тялото, което в крайна сметка води до наранявания, които трябва да бъдат лекувани, като се сдобиете със стол, който ви осигурява комфорт и седи в правилна позиция, което означава, че в дългосрочен план ще бъдете по-малко изгърбени или ще оставите настрана неправилните пози и ще намалите болките в гърба, кръста и врата.

  • Увеличава производителността

Удобният, щастлив, без наранявания и болки работник е продуктивен служител, така че доколкото офисът ви разполага с мебели, с които служителите се чувстват комфортно, те ще работят по-добре и по-ефективно, което ще увеличи производителността.