Етерични масла

mejores-aceites-esenciales

Свойствата на етеричните масла са очарователни и могат да се използват за безброй неща. Ако четете тези редове, вероятно вече сте чували за тях и сте любопитни да научите повече.

Отначало знаех само, че могат да се използват за ароматизиране на ръчно изработени сапуни или шампоани, но след това ми се откриха нови възможности и не мога без тях.

Обичам всички - от концентратите, които използвам за релаксиращи ароматерапевтични сеанси, докато си взимам вана или релаксирам в спалнята си, до тези, които прилагам за регенериране на кожата си и които включвам в природни средства за лечение или козметични процедури.

Ако търсите масло с добро качество, трябва да знаете, че то зависи от начина, по който го използвате, тъй като има няколко нива на масло. Моята мисия е да ви помогна да купите най-добрия и най-евтиния продукт на пазара.

Най-добрите етерични масла

Кои са най-добрите етерични масла?

Вероятно единственото масло, за което сте чували преди, е шипковото масло , което има много ползи за кожата, най-известната от които е борбата със стриите и нежеланите петна, но истината е, че разнообразието, което ще намерите, е наистина голямо.

При тази покупка е много важно да не се подвеждате, например използването на думи като ароматно масло или идентично трябва да ви накара да се тревожите, защото те не показват чистота. Като цяло това обикновено е скъп продукт, може да сте предпазливи по отношение на твърде евтините оферти, но, разбира се, винаги можете да намерите качествени продукти на достъпна цена и аз ви показвам това в моя списък за сравнение.

Един от начините да се доверим на даден продукт е да видим, че той е бутилиран в тъмна, добре затворена бутилка, защото това показва добър процес на съхранение на продукта.

Има много версии или нива на маслата и това не означава, че те са лоши едно спрямо друго, а просто, че са по-добри за едно нещо от друго. Ако се налага да го поставите върху кожата си, трябва да се уверите, че е с терапевтичен клас или е хемотипиран, тъй като те са предназначени дори за локална употреба или дезинфекция на отворени рани.

Ето най-добрите етерични масла:

1. ArtNaturals Етерично масло от лимон

Естествено почистващо и детоксикиращо средство

41cFn1u5osL

КУПИ СЕГА

Що се отнася до гъвкавостта, това масло има множество приложения и ползи. Маслото от лимон на Art Naturals е универсално етерично масло с ползи за кожата, косата, почистването и ароматерапията. Той може да се прилага и директно върху кожата, както в домашните средства за защита, така и самостоятелно.

Освен че е полезен за предотвратяване на здравословни проблеми, тъй като е естествен детоксикатор на кожата, той може да се използва в дифузер или овлажнител, като излъчва чист, свеж и подобряващ настроението аромат. Той дори е естествен почистващ препарат за пране.

2. Anjou Essential Oils

Предлага се в симпатична презентация

Това е опаковка от 12 x 5ml етерични растителни масла в красива кутия, която е идеална за подаръци. В същото време това са 100% чисти масла, които могат да се използват идеално за дълги сеанси по ароматерапия.

Ще подарите на себе си или на други хора перфектен комплект, който да съхранявате у дома и да активирате релаксацията чрез парна дестилация. Ползите от тях ще бъдат наистина забележителни, защото те ще създадат много по-спокойна аура и дори ще повлияят на настроението и душевното ви състояние.

3. Essence of Arcadia Essential Oil

Чисто, без отпадъци

41rD4W1n8nL

КУПИ СЕГА

Тази марка ви предлага първокласна селекция, която включва 14 чисти натурални масла в 10 мл: канела, евкалипт, тамян, лавандула, мента, чаено дърво, бергамот, клари сейдж, грейпфрут, лечебна смес, лимонена трева, розмарин, иланг-иланг и портокал. Всички масла са терапевтични и неразредени. Те не съдържат добавки, сгъстители, основи или носители. Най-хубавото е, че те са веган, не са тествани върху животни.

Всички етерични масла се съдържат в тъмно кехлибарено стъклено шишенце с капаче в европейски стил. Той се предлага и с ръководство, което ще ви позволи да се възползвате максимално от маслата. (Ароматерапевтичен подаръчен комплект Lagunamoon

За вас и вашия дом

51wDtR5mh0L

КУПИ СЕГА

Тези масла са за външна употреба, могат да се използват за домашна грижа или за инхалация, парфюмиране, спа дейности и много други. Можете дори да си помогнете в процеса на храносмилане, като просто ги вдишвате.

Сред ароматите, които ще откриете в този комплект, са лавандула, сандалово дърво, роза, розмарин, цитронела, ванилия, жасмин, евкалипт, бергамот, лайка, грейпфрут, кедър, канела, здравец, портокал и др.

Същевременно можете да сте сигурни, че купувате чист продукт, тъй като опаковката му е напълно претеглена, за да се предотврати изтичане и по този начин да се запази целостта и свежестта му.

5. Kaeso Beauty Етерично масло

Дълготраен аромат

413WpeUysLL

КУПИ СЕГА

Можете да избирате измежду много аромати, вариращи от лайка до черен пипер, както и голямо разнообразие от размери. Може да се използва за смесена кожа, чувствителна кожа, суха кожа и дори мазна кожа. Той има антисептични и успокояващи свойства.

Това е естествен продукт, без парабени, сулфати, пропиленгликол и минерални масла. Можете дори да приготвите органични омекотители за тъкани, които да оставят вкусен и релаксиращ аромат върху дрехите ви, тъй като проникващата му миризма се запазва много по-дълго от тази на другите масла. Можете също така да го включите в ароматерапията и дори в масажа заедно с бадемово масло .

Какво представляват етеричните масла?

mejor-aceite-escencial

Етеричните масла са съединения, извлечени от различни растителни видове. Те улавят аромата и вкуса на растението - качество, което се нарича още 'есенция', като по този начин всяко етерично масло придобива характерно свойство.

Тези продукти се получават чрез дестилация (с пара и/или вода) или чрез механични методи, като например студено пресоване. След това, когато ароматите са извлечени от растенията, те се комбинират с маслена основа, за да се получи готово за употреба масло.

Как действат етеричните масла?

Етеричните масла се използват най-често в практиката на ароматерапията. Те се вдишват през носа или се втриват в кожата. Понякога те могат да бъдат погълнати, въпреки че този подход не винаги е безопасен и не се препоръчва от всички терапевти.

Есенциите, съдържащи се в тези масла, могат да въздействат на тялото ви по различни начини. Например при намазване на кожата някои от съдържащите се в цветята химикали се абсорбират, за да подобрят дихателната способност. Освен това, когато се нанасят с топлина, те спомагат за по-бързото проникване на качествата им.

Вдишването на ароматите на етеричните масла може да стимулира областите на лимбичната система - част от мозъка, която играе ключова роля за емоциите, поведението, обонянието и дългосрочната памет.

Интересно е, че тази система е силно ангажирана с формирането на спомените, което отчасти обяснява защо познатите миризми могат да предизвикат спомени или емоции. Той играе роля и в контрола на някои несъзнателни физиологични функции, като дишането, сърдечния ритъм и кръвното налягане. Във връзка с това някои холистични специалисти твърдят, че етеричните масла могат да окажат благоприятно физическо въздействие върху организма благодарение на лечебните си свойства.

Видове етерични масла

Съществуват повече от 90 вида етерични масла, всяко от които има специфична миризма и потенциални ползи за здравето.

Ето защо, мислейки да направя компилация за ваша употреба, споделям с вас списък на 10-те най-често използвани етерични масла от терапевтите, както и свойствата, свързани с тези холистични продукти:

Използва се за увеличаване на енергията и подпомагане на храносмилането.

Използва се за облекчаване на нивата на стрес.

Използва се за успокояване на нервите и подпомагане на концентрацията.

Втрива се за намаляване на стреса и за подобряване на някои кожни състояния, като например оток.

Втрива се за подобряване на настроението и намаляване на тревожността.

Използва се за подобряване на настроението и релаксация.

Използва се за лечение на главоболие, гадене и кожни заболявания.

Използва се за борба с инфекциите и за повишаване на имунитета.

Намазва се, за да помогне при депресия, раждане и либидо.

Вдишва се за подпомагане на храносмилането, настроението, главоболието и др.

Как да изберем правилните етерични масла?

Много компании твърдят, че техните масла са 'чисти' или 'медицински'. Тези термини обаче не са универсално дефинирани и поради това нямат голяма тежест. Тъй като това е нерегулирана индустрия, качеството и съставът на етеричните масла могат да варират значително.

Затова, моля, обърнете внимание на следните съвети, които предлагам, за да ви помогнат да изберете само качествени масла:

Чистота

Търсете масло, което съдържа само ароматни растителни съединения, без добавки или синтетични масла. Чистите масла често включват ботаническото наименование на растението, като например Lavandula officinalis, а не термини като 'етерично масло от лавандула'.

Качество

Истинските етерични масла са тези, които са най-малко променени в процеса на екстракция. Изберете такова, което не съдържа химикали и е извлечено чрез дестилация или механично студено пресоване.

Репутация

Купувайте реномирана марка, т.е. марка, която е призната с течение на времето като производител на висококачествени етерични масла.

Как можете да използвате етерични масла?

В търсене на природни терапии и здравословни алтернативи преди няколко години започнах да използвам редовно етерични масла не само за лечение и профилактика на болести в дома ми, но и за подхранване на кожата ми и разпространение на успокояващ аромат в стаите на децата ми. Резултатите, които получих, ме направиха много щастлива, затова реших да споделя с вас няколко съвета за това как можете да ги приложите.

Локално

Етеричните масла могат да се прилагат директно върху кожата, както в чист вид, т.е. неразредени, така и разредени в масло носител.

Вътрешно

Някои висококачествени етерични масла са безопасни за вътрешна употреба.

Ароматично

Дифузирането на тези масла във въздуха е чудесен начин да се възползвате от предимствата на тези растителни чудеса, затова трябва да имате аромадифузер .

Може ли да се консумират етерични масла?

Като цяло отговорът е 'не'. Въпреки това някои компании за висококачествени етерични масла препоръчват продуктите им да се употребяват вътрешно в малки дози, под формата на капсули, на капки под езика преди консумация на храна (само за формули, които са смесени с подходящи храносмилателни вещества) или чрез разреждане във вода на препоръчителното количество (обикновено разреждане е една капка на 4 унции вода).

Колко често трябва да използвате етерични масла?

Знам, че някои терапевти препоръчват да се смесват няколко етерични масла по няколко пъти на ден. Най-добре е обаче да ги използвате според нуждите, т.е. да не предозирате, за да не свикне организмът ви с лекарството. Или се опитайте да редувате две етерични масла в зависимост от случая.

И накрая, можете също така да разредите смес от тези продукти на неутрална маслена основа и да я нанесете върху стъпалата на краката, шията, китките или челото, в зависимост от случая.