Заключване на велосипед

Candado-para-bicicleta

Велосипедът винаги ще бъде привлекателен за крадците, но за да не станете жертва на кражба, най-добре е да го защитите с ключалка за велосипед, която ще бъде част от основното оборудване, което винаги ще носите със себе си, ако често пътувате с него.

Купуването на евтина ключалка е загуба на време и пари, те дори не изпълняват основната си функция, толкова са крехки и слаби, че крадецът няма да се забави дълго, за да вземе скъпоценното ви двуколесно превозно средство.

Велосипедът не е евтин, така че е инвестиция, която трябва да бъде защитена.Нуждаете се от елемент, който си струва теглото в злато, здрав, издръжлив и нечуплив, но ако не сте запознати с ключалките за велосипеди, ние изготвихме ръководство за покупка и разгледахме някои ключалки, за да открием на кои можете да се доверите.

Най-добрите ключалки за велосипеди

Коя е най-добрата ключалка за велосипед?

След тестове на части с еднаква функция някои марки бяха отличени като предлагащи надеждни системи за сигурност с по-малък риск от уязвимост, а най-хубавото е, че не е необходимо да инвестирате цяло състояние в добра ключалка; затова прочетете нататък, за да откриете най-добрите начини да защитите велосипеда си от всеки крадец.

Ето от най-добрите ключалки за велосипеди:

1. Ключалка за велосипед CHIDUAN

41ploLdwMxL

КУПИ СЕГА

Да караш велосипед е чудесно, но ако го оставиш паркиран някъде, може да се окаже, че някой може да го вземе и да останеш без средство за транспорт.

За да предотвратите това, можете да използвате ключалка като тази, която благодарение на изключително сигурната си и устойчива конструкция ще предотврати кражбата на шосейни или планински велосипеди.

Той е с конструкция против рязане и рязане, устойчив е на ръжда и има система за заключване, за която само вие имате ключове.

Тя е здрава и тежка, с подходящи размери за закрепване на колелото към рамката на велосипеда.

2. Ключалка за велосипед Kryptonite Kryptolok Series 2 Ls

41mBBM7BkYL

КУПИ СЕГА

Ако не се доверявате напълно на една система за сигурност на велосипед, това е най-удобната инвестиция. Освен че е икономична, тя включва D-заключване и 120-сантиметрова кабелна ключалка, които заедно образуват дуото, от което се нуждаете, за да защитите транспортното си средство на желаното от вас ниво.

Системата разполага и с два ключа от неръждаема стомана, а катинарът е с дебелина 13 мм. Едно от предимствата на модела е, че тежи само 1,20 кг, което може да ви се стори много, но не е толкова обемист, което го прави лесен за пренасяне навсякъде, където ви е необходим.

Той е идеален за ниски багажници за велосипеди, тъй като пръстенът е лесен за закрепване поради размера си, също така е изключително здрав, а съотношението цена/качество е ненадминато.

3. Ключалка за велосипед Inbike

515rdoQ0z6L

КУПИ СЕГА

Ако се притеснявате за размера и теглото на ключалката на велосипеда си, вероятно търсите вариант като този, това е сгъваема ключалка, която ще заема най-малко място, докато се движите с нея.

Най-хубавото на това оборудване е, че при толкова малки размери ефективността му не намалява, тъй като може да издържи до 12 тона налягане.

Материалът е устойчив на корозия и не отслабва под въздействието на дъжд или външни фактори. Това е здрав катинар, който се чупи трудно, има ниска цена и все пак изпълнява функцията си да осигурява максимална устойчивост на крадците.

4. ключалка за велосипед Tonyon

41344h3lOlL

КУПИ СЕГА

Ако искате функционална ключалка, освен за велосипеда си, можете да я използвате и за друго оборудване, което също искате да защитите, като врати, огради, кънки, машини и други, тази ключалка ще ви даде гъвкавостта, която търсите.

Освен че е устойчив и изработен от стомана, той е допълнен с петцифрена цифрова комбинация, така че ще имате практичността да не се нуждаете от ключове или други дрехи, за да деактивирате метода.

Друго предимство е, че тъй като е покрит с плат, велосипедът ви няма да бъде повреден или надраскан, когато го използвате; освен това е проста и ефективна система, в която е трудно да се проникне без комбинацията.

5. Ключалка за велосипед Abus 112737

41UFwF-NF9L

КУПИ СЕГА

Това е одобрен модел на сгъваема ключалка, но вече с неуязвимост, която я отличава от останалите. Може да ви се струва, че не е толкова достъпен, но заради доброто му качество инвестицията си заслужава.

Опитните велосипедисти, дори тези от Decathlon, казват, че този модел защитава повече от другите, което го прави любим на мнозина, и че е лек, преносим, издръжлив и се предлага с два ключа.

Те не изключват възможността да я допълнят с друга ключалка, но сама по себе си тя отговаря на най-високите стандарти на пазара.

6. Ключалка за велосипед MPTECK

51tGkmhf01S

КУПИ СЕГА

Тази кабелна ключалка е най-евтината от нашите предложения и е една от най-лесните за използване интегрирани системи. Той се предлага със 100-сантиметров метален кабел с гумено покритие, който е изключително устойчив на дърпане, надраскване или удари.

Това може да бъде идеалният модел за велосипеда на вашето дете и да го запознае с грижата за вещите му.

Това е функционален модел, който е лесен за пренасяне и е добре оборудван с две ключалки и държач. Тя се препоръчва и от тези, които вече я имат, тъй като системата реагира бързо и осигурява сигурността на автомобила.

7. Ключалка за велосипед Agapo

51gSoGWOZ3L

КУПИ СЕГА

Ако разполагате с ограничен бюджет, но искате устройство, което върши работа, препоръчваме този модел на Agapo.

Това е устройство 'две в едно', което съчетава ръкавица от закалена стомана, покрита с пластмасова обвивка, и комбинирана ключалка , която само вие можете да деактивирате.

Това е едно от най-ефективните решения, което лесно се адаптира към всяка част на велосипеда или дори към други предмети, които искате да защитите.

Той е високо ценен сред потребителите, защото е удобен, лесно се програмира и не е необходимо да носите ключове.

Какво представлява велосипедната ключалка?

Това е част, която се използва за обездвижване на планински или шосеен велосипед и за предотвратяване на кражба. В повечето случаи е необходимо да има друг неподвижен предмет, като например опора, стълб или друг тънък предмет, който служи за затваряне на ключалката чрез закрепване на велосипеда към нея, но това не е ограничаващо, защото има и модели, които заключват колелата, педалите или рамката, без да се нуждаят от други приспособления.

Заключващите устройства се различават по дизайн, размер и ниво на сигурност, като най-големите и най-тежките са най-ефективни, но това са характеристики, които трябва да бъдат балансирани в зависимост от теглото, което желаете да имате на велосипеда, както и от преносимостта, дизайна, от който се нуждаете, и бюджета, отпуснат за инвестицията.

Съвети за закупуване на ключалка за велосипед

Нека да започнем с това, което трябва да вземете предвид, за да Candado-para-bicicleta

намерите най-добрата ключалка за велосипед от всички. Не става въпрос само за цената или за това колко здрави са, но трябва да се вземат предвид и формата на ключалката и материалите, от които е изработена.

Вид ключалка за велосипед

Нека разгледаме различните видове ключалки за велосипед:

Те са известни и под двете имена и са сред най-широко използваните модели, тъй като предлагат най-добрия баланс между сигурност, цена и удобство. Например, те имат доста здрав заключващ механизъм, който е труден за разбиване, както и подковообразна форма, която затруднява крадците да го отворят. Предлагат се и в различни размери, за да пасват на велосипеди с различни размери.

Недостатъкът им е, че ви ограничават до структури с размер на ключалка, а освен това могат да бъдат малко по-тромави за пренасяне от верижните модели поради твърдата си форма.

Те представляват просто удължена верига, която е покрита с капак, предпазващ лаковото покритие на велосипеда, и включва здрав катинар в единия си край. Формата и дължината им ги правят удобни и лесни за транспортиране.

При тях обаче има проблем с теглото. По-леките модели обикновено са много по-тежки от U-образните ключалки, докато по-тежките са изключително сигурни и здрави, но са неудобни за носене, така че се препоръчват, ако ще оставяте велосипеда си дълго време паркиран на едно място.

Те се състоят от няколко метални пластини, които са свързани помежду си с нитове, позволяващи на всяка пластина да се върти и да сгъвате устройството, така че да се побере удобно в раницата ви, например. Или, разбира се, ги разгъвате и те са достатъчно твърди, за да задържат велосипеда.

Те са доста удобни, защото предлагат добро ниво на сигурност, подобно на U-образните ключалки.

Хубавото е, че те предлагат още по-голяма гъвкавост от U-образните модели поради самото си естество и форма, но имат и няколко недостатъка. На първо място, понякога може да се окаже малко по-трудно да се монтират, тъй като имат малко по-сложна форма. Второ, поради сложната си форма те могат да не функционират правилно след неуспешен опит за пробиване, тъй като нитовете се разместват и някои от пластините могат да се заклещят.

Те са доста удобни и преносими, което е голямо предимство при колоездене на дълги разстояния. Въпреки това те не са най-надеждните, тъй като всякакъв плевел може лесно да ги прекъсне. Ето защо те са най-полезни в райони с ниска престъпност и ако се използват в комбинация с друг вид заключване, като например разгледаните по-долу.

Всъщност добрата им цена и удобството им вероятно не са достатъчни срещу това колко слаби могат да бъдат.

Винаги се появяват нови ключалки, тъй като производителите предлагат нови идеи и начини за защита на велосипедите. Въпреки това те са риск, тъй като са толкова нови, че ще трябва да ги тестваме, докато намерим следващата работеща ключалка с висока степен на сигурност.

Може да се заинтересувате и от : Най-добра стойка за велосипед

Ключалки за велосипед срещу верижни ключалки срещу сгъваеми ключалки за велосипед: коя да купя?

Ако търсите модел, който да носите постоянно със себе си, вземете си U-образен, тъй като при него има най-добър баланс между сигурност, цена и комфорт.

От друга страна, верижните могат да бъдат чудесен вариант, ако предпочитате да можете да се адаптирате към практически всяка структура, за да закрепите велосипеда или може би да го оставите паркиран навън за дълги периоди от време, за което по-тежките и по-дебели вериги са идеални поради високата си устойчивост.

Междувременно сгъваемите са отличен избор, ако не ви е трудно да ги регулирате, тъй като са изключително преносими, сравнително леки и много здрави. Разбира се, те не се адаптират добре към всякакъв вид повърхности.

Удобство и сигурност

Освен за вида катинар, помислете директно за себе си и за това какво е най-удобно за вас, както и за местата, които често посещавате, и за нивото на сигурност, което ви е необходимо. Въпреки това U-образните и сгъваемите катинари са най-подходящи за пренасяне, тъй като са изключително леки и лесни за съхранение, особено сгъваемите катинари, чийто размер може да се намали значително.

Най-хубавото на тези катинари е, че освен че са удобни, те са и изключително сигурни, така че предлагат отличен баланс. Ако обаче живеете в райони с висока престъпност или не можете да спите спокойно при мисълта, че велосипедът ви може да бъде откраднат по всяко време, изберете модел с верига. Те са по-тежки и по-малко компактни, но предлагат още по-голяма сигурност.

Съвети за сигурност за всеки велосипедист

Независимо дали сте професионален велосипедист, дали просто обичате да обикаляте града си, за да се поразтъпчете, или това е любимото ви превозно средство за придвижване до работа и други ангажименти, знаете колко важен може да бъде велосипедът ви и колко лесно е недобросъвестен приятел да се възползва от вас и да го открадне.

Освен че трябва да се сдобиете с най-добрата възможна ключалка и да я използвате по правилния начин, е важно да имате предвид и други неща, като например нивото на престъпност във вашия град, различните методи, използвани от крадците, експертни съвети и много други.

Не пренебрегвайте статистиката

Кражбите на велосипеди са много често срещани. Всъщност в някои страни има официални данни, като например ФБР в САЩ, където се смята, че всяка година се крадат около 190 000 велосипеда. Известно е обаче, че тази цифра в действителност е много по-висока, тъй като голям брой кражби не се съобщават на полицията поради трудностите при възстановяването на велосипеда. Всъщност само 2 до 5% от откраднатите велосипеди се възстановяват в тази страна.

Видове атаки

Като знаете как крадците крадат скъпоценния ви велосипед, можете да изберете ключалка, която най-добре го защитава:

  • Груба сила: в този случай крадецът използва инструменти, за да отреже ключалката, веригата или котвата. Наблюдавани са случаи, в които се реже с тарелка или някакъв вид клещи, както и с ъглошлайфи или дори чукове, бормашини и лостове. Освен това те са рязали или демонтирали конструкциите, към които са закрепени велосипедите, като дървета или не толкова здрави метални повърхности, или дори пътни знаци.
  • Удобство: това са кражби, при които велосипедите не са били правилно обезопасени. В тези случаи крадецът може да демонтира подвижни части, като например колелата или седлото, и така да успее да измъкне велосипеда от защитните устройства. Понякога те просто запазват колелата и всички други подвижни части, което е също толкова лошо.
  • Прескачане на ключалки: прескачането е техника, при която ключалката се подправя и се отваря по различен начин. Има и такива, които отварят ключалката както във филмите, например с химикалка или клечки. И макар че тези методи не са толкова популярни, защото изискват известна практика и търпение, не бива да ги пренебрегвате или да не се предпазвате от тях.

Защита

  • Катинари: Най-често използваните катинари са U-образни, сгъваеми или тип 'куфарче'. Разгледайте обясненията ми за всеки вид катинар и ще откриете най-добрия за вас.
  • Вериги: съществуват и вериги, които също имат катинари, но поради теглото и сигурността си имат други характеристики и функции.
  • Точки за закрепване: под това понятие разбирам конструкциите или повърхностите, към които можете да закрепите велосипеда си. Уверете се, че те са здрави и стабилни, трудно се нарушават и не могат да се режат. Например здрава, стабилна паралелка във вашия град, предназначена специално за тази цел.

Избягвайте на всяка цена пътните знаци, тъй като те могат да бъдат отвинтени, за да се свали велосипедът от тях, дърветата, защото могат да бъдат отрязани, или всякакви други структури, които са лесни за манипулиране.

Допълнителна безопасност

Винаги, когато е възможно, поддържайте добра видимост към велосипеда си. В противен случай не забравяйте да го оставите на място, където ще остане незабелязан и ще бъде по-трудно забележим за крадците, например на малки, тихи жилищни улици. Така е по-лесно съсед да забележи нещо странно или шумът от крадец, който прониква в мотора ви, да остане незабелязан.

Освен това трябва да държите ключалката възможно най-близо до велосипеда и точката на закрепване, като оставяте възможно най-малко място за лост, и да не позволявате на ключалката да докосва земята. Ако тя се допре до пода, крадецът ще има идеална опора, за да я вземе и да избяга с велосипеда ви.

Може да се интересувате и от : Комплект инструменти за велосипеди