Защита на устата

mejores-protectores-bucales

По-младият ми брат е силен спортист, премина от смесени бойни изкуства към тренировки по бокс и хайде! Въпреки че много се гордея с него, не ми харесва да го виждам да се бие.

Последният път, когато го видях да се бие, той нанесе няколко добри удара на противника си, но ударът, който получи, свали предпазителя му за уста, а треньорът ни каза, че моделът на брат ми не е подходящ за този тип битки.

Въпреки че този удар сложи край на битката, за бъдещите мачове реших да купя на брат ми най-добрата налична предпазна маска за уста , която се предлага.

Най-добри предпазители за уста

Кой е най-добрият предпазител за уста?

Намирането на предпазител за уста, който да отговаря на вашите нужди, означава да знаете какво ще е най-подходящо за вашата челюст, зъби и глава като цяло. Цената е от съществено значение, винаги трябва да избирате най-евтиния модел , който обаче е качествен.

Първото съображение е видът на дисциплината, която практикувате. При някои от тях се изисква прозрачна защита , а при други, като например пълен контакт, това може да е част от личността ви като боец.

Това ще зависи и от това дали ви е необходим единичен или двоен, двоен формован, двоен гел или ламиниран.

Трябва да знаете, че предпазителят не изправя зъбите, за това е предназначена ортодонтията, но ги държи на място. Така че, ако все още не сте наясно с избора си, този сравнителен списък може да ви помогне.

Ето най-добрите предпазители за уста за вас:

1. 4300 защита на устата от Shock Doctor

Лесно оформяща се и удобна

41brtQGel5L

КУПИ СЕГА

Ако сте от тези, които носят брекети или силни ортодонтски средства, тази защита на устата ще ви бъде полезна.

Изработен е от полутвърд силикон от среден клас и осигурява защита както на горните , така и на долните зъби. Той предотвратява наранявания при дисциплини, при които лицето е голо, и ви предлага въздушни канали, за да дишате по-лесно.

2. Sisu 1.6 Nextgen Aero предпазител за уста

Мощен и функционален

31Gvr5ApncL

КУПИ СЕГА

Специално проектиран за игра на футбол и за спортисти , които тренират други спортове, при които се носят предпазни средства за лице, този предпазител за уста има добро прилягане и подходящ дизайн, за да ви предложи по-добро абсорбиране на ударите.

Дебелината му е 1,6 мм, а дизайнът му е подходящ за поддържане на хидратацията по време на тренировка и за улесняване на дишането. Подходящ е за възрастни или младши и старши спортисти.

3. Протектор за зъби Venum Predator

Качество и защита

31iqfXDZKqL

КУПИ СЕГА

За да предотврати изкълчване на челюстта при тренировки и да защити зъбите , марката Venum ви предлага този оформящ се протектор , специално предназначен за практикуване на бойни изкуства и други контактни спортове.

Изработен е от гума с висока плътност и термоформован гел, който подобрява дишането, се грижи за зъбите и ви предпазва от наранявания по лицето.

4. Устна защита Venum Challenger

Универсална и лепяща се

31jpLheBfWL

КУПИ СЕГА

Всяко усилие, което полагате, за да избегнете загубата на зъби в професионални боксови или ММА мачове, ще бъде от полза, която ще видите с течение на времето. Това оборудване от производителя Venum ще ви помогне много в грижата за вашата зъбна анатомия.

Той е изработен от гума, здрав и много лек, има анатомична форма и се грижи за челюстта.

5. Lapillis Max mouthguard by Makura

Много висока производителност

41miCnTDtoL

КУПИ СЕГА

Проектирана по специална технология, която ще ви осигури три нива на максимална защита срещу удари, тази предпазна маска е идеална за бокс, бойни спортове и за спортисти, които практикуват дисциплини като ръгби .

Това е много качествен артикул, подходящ за зъбите на спортисти, които играят усилено по време на тренировки. Той също така ви помага да подобрите бруксизма.

Видове предпазители за уста

На пазара ще намерите огромно разнообразие от предпазители за уста, много от които са съобразени с вашите нужди и бюджет, но най-често срещаните са:

Уста

Те са идеални за хора с брекети и ги получавате с посещение при зъболекаря. Те са предназначени за тийнейджъри и възрастни и са достъпна алтернатива за любителите на бойните изкуства, бокса и всички видове контактни спортове. Можете да се грижите по-добре за зъбите и венците си с пълно покритие на страничния щит.

Захапка

Не е подходящо, ако имате ортодонтско лечение или работа по зъбите. Както подсказва името им, те са изработени така, че да пасват на захапката на човека, който ще ги носи. Работи с патентована технология за гъвкав вътрешен слой. Нарича се още плътно прилягаща защита.

Изработени по поръчка

Както се казва в името, те се изработват по мярка, т.е. с отпечатъка, който зъболекарят снема от вашите зъби, те са по-удобни и по-добре прилягат към устата ви, но въпреки това са най-скъпият вариант от цялата група.

Как работи предпазителят за уста

Предпазителите за уста работят като амортисьор и помагат да се разпредели въздействието на силата на удара върху много по-голяма площ, отколкото само върху зъбите или челюстта. Те не само са полезни за зъбите ви, но по същество предпазителите за уста се грижат за челюстта ви, а в най-крайните случаи дори помагат при сътресение на мозъка.

Протектори за бойни спортове: ММА, бокс, муай-тай

Освен стандартните форми на протектори за уста, ще намерите и две други категории - леки , които са за по-прости тренировки, и силни , които са по-подходящи за бойни спортове.

Ако сте спортист, който играе баскетбол или други дисциплини с ниско въздействие върху тялото ви, обикновен протектор ще бъде повече от достатъчен, но ако предпочитаните от вас дисциплини включват пълен контакт и други груби контактни спортове, най-добре е да изберете протектор за силно въздействие.

Протекторите за силен удар обикновено са по-дебели, тъй като основната им функция е да защитават зъбите и челюстта, докато протекторите за слаб удар са значително по-тънки.

При контактните спортове ключът е винаги да имате стегната челюст, когато нанасяте или получавате удар, тъй като получаването на удар с кука в брадичката при отпусната челюст може да ви извади от центъра на битката, да причини повече щети и по-големи наранявания и дори да доведе до загуба на равновесие.

Фактори, които трябва да вземете предвид, преди да си купите предпазител за уста

Преди да вземете един направо на тренировка или спаринг, е важно да разгледате редица критерии, които ще ви помогнат да изберете най-подходящия предпазител за уста за вашите нужди от защита и обучение

Размер

Това е определящ фактор, но има някои подробности, които си струва да се разгледат. По същество протектор, който е по-малък от устата ви, няма да ви предпази от удари толкова добре, колкото би трябвало, напротив, вероятно ще причини много болка, а много голям вероятно няма да пасне или няма да е удобен. Експертите твърдят, че добрата протекция за уста трябва да е по-скоро дебела, отколкото голяма, което важи особено за експертите в контактните дисциплини.

Когато говорим за 'голям' протектор, но подходящ за вас, това е такъв, който защитава всичко: зъби, венци, челюсти, обикновено те са дебели и стърчащи, но ще се погрижат добре за вас, проблемът с този тип протектори е, че те не са никак удобни, но вършат работата си да се грижат за зъбите ви, те са склонни да стърчат и ще трябва да се научите да дишате с тях, защото на първо място, поддържането на дъха в тези условия е наистина трудно.

Най- препоръчителното нещо при избора на добър протектор винаги е въпросната екипировка да ви предлага добра защита

Дизайн и стил

В зависимост от бюджета, предпочитанията и това, от което наистина се нуждаете, можете да помислите за персонализиран стил и специфичен дизайн за вашия протектор. Въпреки че това не е толкова важна подробност, която ще повлияе на защитата ви, ако сте професионалист или имате репутация в света на грубите спортове, няма да навреди да поставите изображения, любими цветове, фраза, флаг или лого с името си върху протектора, който ще използвате за битки. Това не е точно евтин вариант , но може да бъде удоволствие, което можете да си позволите, ако сте професионален боец

Комфорт срещу защита

Тези две качества са от жизненоважно значение при избора на защита, въпреки че може да ви се струва безумно, че нито едно от тях не е по-важно от другото. Неудобният протектор може да ви изкара от концентрация, да ви накара да загубите представа за тренировката, да намалите ефективността си и дори да ви причини повече болка, отколкото е необходимо, така че когато избирате протектор, той трябва да бъде по необходимост удобен.

От друга страна, удобен протектор, който не си върши работата, също няма да ви помогне много, така че той трябва да ви предпазва. Нивото на защита и комфорт, разбира се, зависи от вашите предпочитания

Специфичен спорт

Видът спорт, който практикувате, също оказва влияние върху предпазителя за уста, който ще ви е необходим, за да се грижите за зъбите си, тъй като всеки спорт изисква различно ниво на защита, а в някои спортове дори има правила за използването на предпазители за уста.

За да знаете кой протектор е подходящ за вашия спорт, трябва да знаете дали носите защита на лицето. Спортовете, при които спортистите носят предпазни средства за лицето, изискват тънки протектори и допълнителна защита срещу сблъсък на горната и долната челюст.

За разлика от това, спортните дисциплини, при които не се използва защита на лицето, изискват, по логично заключение, протектор, който е по-дебел и има повече защита в предната част, предлагайки ви защита на главите и лактите

Персонализация

С помощта на персонализацията можете да си създадете специфична идентичност в дисциплината, която практикувате. Както вече ви казахме, тази функция зависи изцяло от вашия джоб и предпочитания при покупка

Ползи от използването на предпазител за уста

С предпазителя за уста буквално ще се отървете от повече от едно главоболие - от избягването на ударни вълни по целия череп при удар до грижата за зъбите и венците. Ако практикувате спортни дисциплини, при които има постоянен риск да бъдете ударени в лицето, ще забележите, че предпазителят за уста може да предотврати директния удар в челюстта, който да доведе до сътресение на мозъка, счупване на зъби и дори нараняване на ставите и дори на самата основа на черепа. Както ще видите, носенето на такъв анцуг е от решаващо значение, за да сте сигурни, че след тренировката ще останете цели.