Защитен комплект

mejores-espinilleras-de-muay-thai

mejores-espinilleras-de-muay-thai

Почти винаги чета оплаквания от хора, които говорят за предпазители за пищяли с велкро закопчалки, които започват да се поддават твърде скоро, или за модели с катарами , които се регулират трудно и са твърде неудобни по време на битки. Решението на всичко това е да потърсите най-добрите предпазители за пищяли за муай тай, които имат отлично качество на подложките, предпазващи от най-тежките удари .

Повярвайте ми, много е лесно да пробвате различни модели, които изглеждат добри, но в крайна сметка ви разочароват, защото не защитават достатъчно или защото се повреждат при много малка употреба.

 

Най-добрите предпазители за пищялки в муай тай

Кои са най-добрите предпазители за пищялки в муай тай?

Има няколко неща, които се вземат под внимание при избора на най-добрия, като дълбочината на подложката, здравината на ремъците, качеството на кожата или допълнителни функции като терморегулация. Истината е, че това също е нещо много субективно, защото зависи не само от това, но и от формата и строежа на краката и стъпалата ви, защото не всички предпазители за подбедрици пасват еднакво, независимо дали сте мъж или жена. Затова ви препоръчвам да опитате няколко, докато намерите подходящия за вас.

Въпреки това, за практикуващите бойно изкуство , известно като муай тай, направих сравнителен списък с най-добрите модели, които са на разположение в момента. Със сигурност ще намерите подходящия за вас.

Ето най-добрите муай тай предпазители за пищялки:

1. Muay Thai Fancy TKSGEM shin guards by Top King

Висока производителност

51BgB0CQmGL

КУПИ СЕГА

Много състезатели обичат привличащи вниманието дизайни като този, който ще заслепи всичките ви битки. Той има висока степен на защита около мускулите на долната част на краката и под коленете. Освен това те са произведени в Тайланд, имат висококачествени кожени каишки, които издържат по-дълго и са идеални за професионалисти.

2. Fairtex Muay Thau SP7 Twister shin guards

Универсален и издръжлив

41eTZC2ERoS

КУПИ СЕГА

Този модел е изработен от синтетична кожа, така че е идеален за вегани, защото няма злоупотреба с животни. Той е произведен в Тайланд и също така е разглобяем, тъй като можете да използвате предпазителите за подбедрици и протектора за крака поотделно без никакъв проблем.

3. кожени предпазители за пищяли от RDX

Пълна защита

51D6sOWXGnL

КУПИ СЕГА

RDX е една от най-разпознаваемите марки на пазара на екипировка за контактни спортове като муай тай и тези предпазители за пищяли го доказват. Те са изработени от кожа, имат дебела гел подложка с голяма абсорбция и добро прилягане за минимално разместване.

4. Протектори за крака Valour Strike Pro

Отличен дизайн и защита

411EBnSjb-L

КУПИ СЕГА

Тези тръбни протектори за подбедрици имат супер ниско тегло, както и 2,8 см подложка от пяна, за да ви осигурят възможно най-добрата защита и, разбира се, защита за краката и стъпалата. Освен това те са оборудвани с двойни каишки с велкро , които позволяват изключително прецизно прилягане за по-малко разместване.

5. Muay Thai Fight Gear shin guards by Farabi Sports

Много пълен

51OEuPD9T-L

КУПИ СЕГА

Дизайнът на тези протектори е идеален за най-взискателните битки, тъй като подплатените им части изпъкват нагоре по краката, до коленете и отстрани на стъпалата. Каишките са доста подплатени, така че осигуряват добро абсорбиране на ударите дори за гърба. Сложете си каска и суитчър и се бийте.

 

Видове предпазители на пищяла за муай тай

Предпазителите на пищяла се предлагат основно в два вида:

С ремъци

Те са най-популярни, защото предлагат най-голяма защита при ритане и ритане. Те имат много подплънки в центъра на подбедриците и на стъпалата, така че знаете, че ще ви осигурят възможно най-голяма защита при различни видове бойни изкуства.

Тип чорапи

Става дума за предпазители за подбедрици, които включват някакъв вид чорапогащи , които покриват целия крак, сякаш са чорапи. Работата е там, че те са изработени от еластичен памук и нямат толкова много подложки за подбедриците. Въпреки това едно от предимствата им е, че прилягат много плътно към стъпалата и краката, така че няма да се налага да ги регулирате твърде много по време на битки.

Те се използват повече и в аматьорски битки и турнири.

Какво да вземете предвид, преди да закупите предпазители за подбедрици

Преди да закупите какъвто и да е модел, независимо от вида, който сте избрали, се уверете, че сте взели предвид следните фактори:

Не избирайте нещо твърде евтино

Често допускана грешка при купуването на какъвто и да е продукт е да се избере направо най-евтиният. Разбира се, това е съобразено с бюджета ви, но имайте предвид, че най-достъпните модели често са с лошо качество, предлагат слаба защита и каишките често се повреждат лесно. Наистина ви препоръчвам да си купите нещо качествено, с добро поглъщане на удари и материали, за което знаете, че ще издържи месеци, преди да се наложи да търсите замяна. В дългосрочен план ще спестите средства.

Намерете правилния размер

Никога не избирайте модел, който е с един размер по-малък или по-голям за вас. Винаги трябва да са с идеалния размер, защото в противен случай или ще се движат прекалено много и ще трябва да ги регулирате постоянно, или просто няма да ви покриват достатъчно и ще се наранявате дори при най-малко силни удари.

Уверете се, че приляга правилно

Освен размера, прилягането също трябва да е перфектно, т.е. предпазителят за пищяла не трябва да е прекалено стегнат или прекалено хлабав, с лесни за регулиране каишки и т.н. Не всички потребители са еднакви и това, което пасва идеално на Луис, може да не работи толкова добре за вас.

Истинска кожа срещу синтетична кожа

Подобно на боксови ръкавици, истинска кожа е идеалният избор за вас, тъй като има тенденция да издържа по-дълго, без да се поврежда в сравнение със синтетичните модели. Винаги обаче можете да се сдобиете с висококачествена изкуствена кожа, която наподобява истинската, а освен това този вид кожа има по-голямо разнообразие от дизайни и може да бъде по-привлекателна за окото.

Защита на стъпалата и глезените

Въпреки че се говори за предпазители на пищялите, истината е, че добрите модели трябва да предлагат и високо ниво на защита на глезените . Въпреки това търсете предпазител за бердана с добра скоба за глезен, тъй като, макар и не от съществено значение, той е отлична линия на допълнителна грижа срещу силни удари, които могат да причинят болезнена травма на глезена.

Всъщност вече няма да подувате глезените си, когато оказвате неправилно въздействие по време на тренировки.

Марка

В цялото това говорене за качество и степен на защита, която един от тези продукти може да предложи, истината е, че най-препоръчваните предпазители за пищяли са тези, произведени в Тайланд, тъй като те разполагат с най-добрите материали за тези продукти. Всъщност те дори се изработват ръчно с голямо внимание, за да осигурят най-голяма издръжливост и надеждност.

Ето защо ви препоръчвам винаги да проверявате етикета на предпазителя за подбедрици, който ще купите , и да се уверите, че е произведен там.

Поддръжка и грижи

Нещо, което често се случва на практикуващите различни спортове, особено тези с пълен контакт като муай тай, кикбокс, ММА, бокс и други, е, че те не са склонни да внимават твърде много с оборудването си. Това е от съществено значение, за да се гарантира, че продуктите ви винаги са в отлично състояние и издържат дълго време.

В случая с предпазителите за подбедрици, както и при боксовите ръкавици, те трябва да се почистват с дезинфектанти и кърпа, за да се гарантира, че вътре не се натрупват бактерии, които причиняват неприятни миризми и увреждат материалите. Друг важен аспект е да ги подсушавате старателно след всяка употреба, тъй като натрупаната пот може да нанесе истински хаос. Поставете ги за няколко часа на слънце и на чист въздух, за да сте сигурни, че всичко е изсъхнало добре, че миризмите са премахнати и че по кожата не са се появили пукнатини.

Въпреки това, ако тренирате или се състезавате в региони, които са твърде горещи или твърде влажни, като Тайланд, идеалният вариант е да сте изключително стриктни в почистването и дори да сменяте предпазителите на пищялите на всеки 6 до 9 месеца, защото дори да полагате възможно най-добрите грижи за тях, те все пак ще поемат много влага.

Ако обаче тренирате в по-сух и не толкова горещ климат, можете да очаквате, че предпазителите ви ще издържат около 2 години при внимателна поддръжка.

Защо предпазителите на пищялите лесно излизат от мястото си?

Въпреки че вече ви разказах за размери и настройки, има един въпрос, който потребителите задават често и който вероятно искате да зададете и вие: Защо предпазителите ми за подбедрици се движат толкова много?

Много е просто. Носите модел, който е твърде голям за вас. Опитайте се да използвате по-малък предпазител за подбедрици, който не се движи толкова много. В същото време може да се случи да се изпотите много и тази влажност да доведе до твърде голямо движение на защитата или да сте поставили дясната защита на левия си крак. Това е много често срещана и лесна за допускане грешка, но за щастие производителите обикновено включват идентификацията върху всеки чифт.