Интелигентен детски часовник

svg%3E

Грешката на много от нас, родителите, е, че приемаме смартчасовниците за даденост, като напълно пренебрегваме цялото разнообразие от джаджи за деца.

А ако сте като мен - майка, която поставя безопасността на първо място, със сигурност знаете как да извлечете максимума от най-добрия смарт часовник за деца. Доскоро не можех да си представя всичко, което това устройство може да направи за мен и моето малко дете.

Най-добрите смарт часовници за деца

Кой е най-добрият смарт часовник за деца?

Има няколко причини, поради които избираме смарт часовник за нашите малки деца, най-популярната от които е безопасността и затова мнозина предпочитат те да включват GPS.

Няма значение дали става дума за 3-годишно дете или за 10-годишно или по-възрастно, има за всеки. Но той трябва да отговаря и на вашите очаквания, затова трябва да сте много внимателни в това търсене.

Ето защо реших да приема това предизвикателство заедно с вас и разработих този сравнителен , в който ви оставям пет модела, които отговарят на предпоставки като безопасност и издръжливост, но са достъпни , така че да имате по-голям шанс да намерите най-евтиния , без да жертвате нищо. (WatchPhone Oaxis

Пълноцветен сензорен екран

svg%3E

КУПИ СЕГА

Едно от предимствата му е, че това е модел, който работи при температурен диапазон между -30 и 70 °C, има също така оперативна памет от 512 MB и флаш памет от 4 GB. Той може да бъде свързан с мобилния ви телефон и е съвместим с повечето мобилни операционни системи, така че да се свържете с вашето малко дете ще бъде съвсем лесно. С помощта на проследяването в реално време можете да създадете зони за безопасност за децата си. Децата ще имат и SOS бутон, с който да повикат помощ в случай на спешност.

2. Детски смарт часовник VTech Kidizoom

Включва USB кабел

svg%3E

КУПИ СЕГА

Неговият 1,41″ сензорен екран е лесен за използване от малките в къщата, така че те могат лесно да получат достъп до 8-те му функции, налични на няколко езика, като игри, които се занимават с образователни аспекти, възпроизвеждане на музика и дори правене и споделяне на снимки и видеоклипове с компютъра. Идеален за деца на възраст от 5 до 8 години.

3. ZGPAX Chengstore X83

Съвместим с Android и iOS

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този смарт часовник за 12-годишни е идеален както за момичета, така и за момчета. Неговият 1,2-инчов HD дисплей е не само привлекателен, но и подобрява изживяването при гледане. Моделът е съвместим с микро SIM карта, която не е включена в комплекта, така че предлага комуникация с два порта, за да може детето да комуникира с вас и обратно. Той има SOS бутон за спешни случаи. С помощта на geovalla можете да персонализирате обхвата на безопасност и да получавате предупреждение, когато детето го напусне.

4. Sharplace

Водоустойчив

Що се отнася до ефективността, този модел ви предлага множество точни режими на проследяване: GPS, AGPS, LBS и WiFi. В същото време можете да избирате между бързо проследяване, стандартно проследяване и енергоспестяващо проследяване. Тази марка ни предлага модел, който е толкова завършен, че дори може да проверява сърдечния ритъм и кръвното налягане на детето по всяко време и да подава сигнали за заседнал живот.

5. TURNMEON S6-Pink

Проследяване на местоположението в реално време

svg%3E

КУПИ СЕГА

С GPS-базирана технология за двойно позициониране и SOS бутон за получаване на обаждане, ако са в опасност. Можете да контролирате и конфигурирате часовника на детето си чрез приложението Setracker, което е налично в App Store или Google Play. Не искате часовникът да отвлича вниманието ви в училище? Часовникът има опция, която го превръща в средство, което не отвлича вниманието по време на час.

Защо смарт часовник за деца?

svg%3E

Пазарът на смарт часовници за деца се разраства, като е насочен към много специфична аудитория: деца и тийнейджъри. Ако се чудите защо те са толкова популярни сред децата, можем да погледнем назад към времето преди повече от 20 години, когато аналоговите часовници бяха мода и ние, децата, не можехме да излезем без такъв на китката си.

Днес, когато се развиват все повече технологии и когато мобилният телефон е изместил много от тях, тези часовници се представят като интелигентна лента , която децата поставят на китката си и която не само им предоставя основна информация, но е в състояние да интегрира забавни приложения , като това е съчетано с забавен, модерен дизайн , създаден специално за тях.

Какво е смартчасовник и какво трябва да търсите в смартчасовник за деца?

Той е като традиционен часовник, със същия дизайн на гривната , с който сме свикнали. Разликата е, че това устройство ще бъде пълно с приложения и функции, то е като миникомпютърно устройство, което може да прави неща, за които не сте си и помисляли.

Има голямо разнообразие от тях и има такива за различни категории, като фитнес, музика, разговори и образование. Освен това те са предназначени за деца на възраст от 3 до 8 години, за деца от 5 до 9 години или от 6 до 12 години. Като цяло те са отлични аксесоари за деца, тъй като ги придружават в етапа на обучение и забавление.

Преди да решите коя е най-добрата за вас, нека помислим коя ще е най-подходяща за децата ви, коя е подходяща за тяхната възраст, като за целта трябва да разберем какво купуваме и какви характеристики може да предложи.

GPS проследяване

Моделите, които включват GPS технология, ви позволяват да знаете къде се намират децата ви по всяко време, а за да е възможно това, проследяващото устройство трябва да работи непрекъснато. Ключово е осигуряването на точна прецизност при наблюдението и откриването на местоположението на децата. Като цяло GPS технологията трябва да бъде издръжлива, лесна за използване и точна.

Тракер за упражнения

Една от най-популярните характеристики, дори и при моделите за възрастни, е, че тя е доста забавна и за най-малките. Той е идеален, защото предлага физически дейности , които насърчават децата да бъдат по-активни. Въпреки че децата на определена възраст обичат да се движат и да бъдат активни, това може да доведе до застой в определена възраст и тази функция може да ги насърчи да извършват дейности на открито, като например колоездене или плуване.

Игри и развлечения

Децата се нуждаят от развлечения, които да ги занимават. Повечето смарт часовници за деца включват забавни дейности, игри и предизвикателства, които им помагат да изострят ума си и да се съсредоточат.

Свързаност със смартфон

Намирането на смарт часовник за деца с GPS е идеално, но още по-хубаво е, когато той може да се свърже с телефона ви. Тази функция е важна за благополучието и безопасността на децата ви и е ключова за родителския контрол.

Образование и учебни материали

Това прави ученето забавно и интерактивно. Децата, които имат достъп до този материал от своя смартфон, балансират между използването за развлечение и за обучение.

Гласови повиквания

Що се отнася до безопасността, това е ценен инструмент и в тази област, тъй като позволява на децата да се обаждат на вас, на родителите или на прекия си доверен кръг, като лели, чичовци или баби и дядовци, в случай на спешност чрез мобилната връзка. Повечето модели ви позволяват да запаметите някои телефонни номера за спешни случаи.

Какво да търсим в един GPS тракер за деца?

Не е препоръчително да приемате тази функция за даденост, важно е да разберете какво трябва да притежава, за да бъде подходяща за вашето дете, но също така да знаете кои ограничения ще бъдат решаващи.

Това търсене не трябва да бъде твърде трудно или сложно и затова ви показвам кои са основните неща, които трябва да вземете предвид, преди да купите.

Лесно използване

Нека не забравяме, че говорим за GPS за деца, така че той трябва да бъде възможно най-удобен и лесен за използване от тях.

Възрастов диапазон:

Лесното използване се влияе от много детайли като този и в идеалния случай трябва да е предназначено за деца на тяхната възраст. Това ще определи, наред с други неща, колко големи са бутоните или дисплеят за малките им пръстчета, така че да не се налага да искат помощ за манипулирането им.

Живот на батерията:

Най-добрият вариант е да не се налага да го зареждате за няколко дни, въпреки че обикновено се изисква ежедневно зареждане. Предварителното познаване на този проблем ще ви предпази от това да се окажете навън с изтощен акумулатор.

Комфорт:

Ще го носите много време, така че материалът на каишката трябва да бъде гъвкав и да не дразни, дори да може да се регулира според вашите размери.

Дълготрайност

GPS ще бъде верен спътник в приключенията на децата ви, затова трябва да бъде изработен така, че да издържи на всички или почти всички приключения.

Дизайн:

Материалите за изработка са от ключово значение. Лентата трябва да бъде здрава и се препоръчва да има защитена лицева част, като същевременно е устойчива на разкъсване, за да може да се справи с износването при ежедневна употреба.

Водоустойчивост:

Малко са напълно водоустойчивите, но е идеално поне да могат да се справят със случайна вода и пръски.

Функции

Разнообразието от функции, които те могат да предложат, е наистина умопомрачително, но наша отговорност е да избегнем заслепяването и да определим функциите, които наистина добавят стойност към устройството.

Географско ограждане:

Позволява ви да задавате зони за безопасност и сигнали за периметър, които ще ви предупреждават, ако децата напуснат зададените граници.

Разстояние:

Независимо дали проследявате стъпките на детето си в квартала, или в провинцията, когато е на почивка при леля, чичо или баба и дядо, важно е GPS устройството да работи в необходимия обхват и на необходимото разстояние. Тези, които разчитат само на Bluetooth, обикновено имат ограничен обхват.

Сигнали и известия:

Ще откриете, че те имат различни настройки за предупреждение и известие. Някои актуализации се извършват на всеки пет минути, а други - на всеки десет секунди. Помислете колко често трябва да ги задавате.

Бутон за паника:

Това е важно за безопасността на детето ви, тъй като само с един бутон то може да изпрати паник сигнал до вас и членовете на семейството си, за да му се притекат на помощ, ако се изгуби или изпадне в беда.

Двупосочна комуникация:

Понякога не е достатъчно само да знаете къде е детето ви, а искате да можете да говорите с него. GPS, който може да ви предложи двупосочен разговор, ви дава голяма сигурност.

Игри:

Детето ви няма да се откаже от своя тракер, докато е забавно, а интегрираните игри помагат много за това.

Точност

Наличието на GPS няма да ви бъде от полза, ако не може да ви покаже точно къде се намира детето ви. Трябва да сте много внимателни за всеки детайл и да разгледате неща като например дали има някакви ограничения за честотата на актуализациите или дали използването му на закрито възпрепятства точността.

Проследяване в реално време:

За тези, за които е важно да наблюдават детето си в реално време, е жизненоважно не само да се уверят, че избраното устройство предлага тази функция, но и че я осигурява надеждно.

Употреба на закрито:

Малко хора знаят това, но може да е трудно да се получи добро отчитане на местоположението, когато децата са вътре в сградата. Ако детето ви прекарва много време на закрито, най-добре е GPS да може да се справи с това.

Чудесна причина да вземете смарт часовник за детето си

Ако има някаква критика към тези часовници, това е краткият живот на батерията и бавният интерфейс. И нека бъдем честни и да признаем, че това е тяхната ахилесова пета. Но сега всичко това ще се промени, тъй като най-новите модели са създадени с мощта на новия процесор Snapdragon Wear 2500 на Qualcomm.

Истината е, че GPS проследяващите устройства за деца съществуват от известно време, те работеха с 2G връзка, но станаха много по-популярни, тъй като в тях беше въведена 3G връзка. С всяко следващо подобрение те изглеждат непобедими, така че не е чудно, че просто не спират, поради което днес в много модели има технология 4G LTE. С операционната система Wear на Google са разработени дори пълноценни часовници, като някои от тях са предназначени специално за функции, насочени към децата.

Но за какво говорим? Накратко, става дума за много подобрения и нови предимства в тези устройства. Например сега те включват проследяване на местоположението с ниска консумация на енергия във версия на Android Oreo, предназначена за деца.

Говорим и за 14% по-дълъг живот на батерията, възможности за гласов асистент, за да могат децата да задават въпроси и да получават бързи отговори, както и за 5-мегапикселова камера за видеоразговори, за да можете да виждате децата си по всяко време и да удостоверявате, че те са добре, и дори говорим за NFC за извършване на плащания в училище и проследяване на здравето.

Смарт часовниците за деца не са глупост или прищявка, те включват все повече функции, които ги правят по-полезни, а напредъкът в технологиите в тях ги прави по-ефективни, като по този начин представляват ефективен начин за осигуряване на безопасността на нашите малки деца, дори когато не сме до тях.

Предимства и недостатъци на смарт часовниците за деца

Нека не подценяваме всичко, което технологиите могат да направят за нашите деца. Честно казано, мисленето за най-модерните технологии като за нещо за възрастни е много от 90-те години. Тези устройства не само могат да бъдат много забавни за тях, но ако добре потърсим, можем да намерим модели, които са много полезни за тяхната безопасност, образование и дори за здравето им.

Не ми вярвате? Затова нека разгледаме плюсовете и минусите, за да можете сами да направите изводите си. Например, ако се замислим за предимствата им, направо ни идва наум фактът, че когато става въпрос за качествен смарт часовник за деца, той обикновено има вграден GPS, което се изразява в голяма лекота при определяне на местоположението на децата. Това ще бъде особено важно в случай на спешност.

От друга страна, повечето от тях могат лесно да бъдат синхронизирани с мобилния ви телефон, което прави връзката с детето ви лесна. Тези, които са специално проектирани за деца, обикновено са много по-издръжливи, отколкото си мислите, тъй като са проектирани да издържат на ежедневното износване и пренебрегване, което децата обикновено проявяват към устройствата, с които си взаимодействат.

Но, да, това устройство има и недостатъци и това, което можем да подчертаем, е фактът, че това е още едно технологично устройство, с което детето ви ще бъде свързано. Ето защо е важно да насърчаваме семействата да не зависят от технологиите и да насърчаваме дейностите на открито и контактите с други хора.

Ако даден модел е твърде евтин, проследяването му може да бъде ненадеждно, затова се запознайте с неговите спецификации и не жертвайте твърде много, за да спестите няколко паунда.

Функции на смарт часовниците

Функциите на тези устройства варират между тези за възрастни и тези за деца. Въпреки това функциите, които ще видите по-долу, са постигнати във всички модели за възрастни и се повтарят в някои от моделите, предназначени за деца:

Bluetooth:

Позволява свързване с други устройства, като например мобилен телефон.

Изпращане на текстови съобщения:

Идеално е за детето или възрастния да получава текстови съобщения незабавно, без да се налага да вади мобилния телефон.

Камера:

Не само за заснемане на няколко селфита или видеоклипове, тя е много полезна и за видеоразговори.

Устройство за проследяване на физическата активност:

То може да стимулира детето да се движи повече, да практикува спорт или хоби, но също така му позволява да брои крачките, които е направило от училище до вкъщи.

Медиен плейър:

Музиката по пътя към училище може да направи пътуването по-забавно. Ако сте оставили таблета или компютъра си вкъщи, можете да гледате любимия си филм, когато сте в дома на баба.

Календар:

Насърчава реда в детето ви, защото можете да изпращате напомняния и известия за датите за домашна работа или спортната тренировка за седмицата. То няма да изгуби представа за нищо!

GPS:

Уверете се, че това е най-надеждният GPS, за да можете да държите децата си под око и винаги в безопасност.

Информация за спешни случаи:

Качването на информация за спешни случаи позволява на потребителя да бъде лесно идентифициран в случай на спешен случай.

Могат ли децата да носят смарт часовник за възрастни?

На пръв поглед това би могло да бъде жизнеспособна опция, но истината е, че смартчасовниците за възрастни обикновено са направени с размери, които съответстват на китката на възрастен човек, така че обикновено не пасват на дете, особено на малко дете.

От друга страна, смартчасовник, създаден само за деца, обикновено е по-издръжлив, защото децата са склонни да го износват много по-бързо. Освен това те ще разполагат с приложения, предназначени да бъдат наистина полезни за тях и да отговарят на техните нужди, които често са много различни от тези на възрастните.

Разрешени ли са смарт часовниците в училищата?

Това зависи от училището, в което учи детето ви. Някои институции предпочитат да държат тези устройства далеч от класната стая, за да не отвличат вниманието. За други това не е проблем.

Колко често трябва да се зареждат?

Това зависи от конкретния модел и начина на използване. Като цяло зареждането може да отнеме около 12 часа или дори цял ден.

Идеалният интерфейс за деца: бутони или докосване?

Сензорният екран може да бъде по-труден за навигация, ако е малък, затова е добре да има както бутони, така и екран. По този начин можете да си осигурите по-голяма лекота и удобство при използване.