Интелигентни крушки

mejor-bombilla-inteligente

С все по-широкото навлизане на технологиите в дома не е необичайно все повече от нас да искат интелигентен дом. Когато разбрах, че осветлението ми може да бъде интелигентно, бях очарован от идеята, но не толкова от моделите крушки, които минаха през дома ми. Те бяха самозагасващи се, краткотрайни, трудни за конфигуриране и най-често неконтролируеми.

Първите няколко търсения бяха истински кошмар, но скоро разбрах, че истинският проблем е, че правя лоши избори. В крайна сметка открих широкия пазар на умни крушки и намерих най-достъпната и функционална за мен.

Преди да намеря най-добрия обаче, попаднах и на модели с наистина лоши приложения, трудни за конфигуриране и губещи настройките ми след определено време. Но едно от най-неприятните неща беше, когато загубих статистиката за потреблението поради грешки.

Най-добрите умни крушки

Коя е най-добрата умна крушка?

Не мислете, че ще запазя трика, ще ви преведа през закупуването на качествена крушка с това ръководство и, разбира се, моите пет препоръки от списъка за сравнение по-долу, за да можете да ги сравните и да изберете тази, която ви харесва най-много.

Знаете ли, че тези умни крушки могат да бъдат бели или цветни? И двата модела могат да се регулират не само кога да се включат или изключат, но и нивото на яркост. Но белите крушки обикновено са най-евтини. Това е така, защото се нуждаят от по-прости компоненти и не се налага да се коригират, за да променят цвета си.

На свой ред, някои модели имат дистанционно управление, но ще бъде по-удобно, ако може да се управлява чрез мобилните ви устройства с безплатно и лесно за използване приложение.

Свързването на тези устройства може да бъде чрез WiFi или Bluetooth, но първото обикновено е най-стабилно. Възможно е също така да се интересувате от интегрирането на повече интелигентни обекти или вече да сте го направили, така че ще се интересувате от модели, които са съвместими с Google Home или Amazon Alexa.

Ето от най-добрите интелигентни крушки:

1. интелигентна LED крушка Teckin E27

За персонализирани осветителни системи

Не е необходимо да сте твърде експертни, за да инсталирате тази LED крушка E27 у дома, това е много лесно. Най-хубавото е, че не само се предлага в димируема бяла светлина, но има и цветова опция, така че можете да персонализирате атмосферата.

Това е интелигентна LED крушка , която работи дистанционно чрез приложението Smart Life, което изтегляте на телефона си, можете също да я управлявате чрез гласови команди, тя е съвместима с Alexa и дори с Google Assistant.

Той работи с връзка WiFi 2,4 GHz, има 800 лумена и животът му е до 30 000 часа, около 27 години, ако го използвате средно по около три часа на ден. Напрежението му е от 100 до 240 волта и можете да спестите до 60% от потреблението на електроенергия.

Това е интелигентна крушка, не ви е необходима кофа, за да я инсталирате.

2. комплект от 3 LED крушки E27 Philips Hue White and Color Ambiance

комплект от три крушки

31UlfC7LAPL

КУПИ СЕГА

Тази тройка интелигентни LED крушки ви позволява да избирате измежду 16 милиона цвята, с които можете да настроите атмосферата в дома си, за да създадете желаната от вас атмосфера, както и да регулирате нюансите на бялата, топлата и студената светлина.

Освен това можете да управлявате осветлението си чрез смартфони, сензори за движение или глас. Можете също така да зададете аларми за включване на осветлението, да проверявате дали сте го изключили, когато излизате от къщи, и да ги синхронизирате с музика или видеоигра.

Той има винтова основа, живот от приблизително 25 000 часа и енергоспестяващ.

3. комплект от 3 RGBW Lightning Ever LED Smart Bulbs

Милиони цветове за избор

41ZQ9LtSUiL

КУПИ СЕГА

Това е комплект от три крушки, които са част от разширяема система за интелигентно осветление, в която можете да свържете и управлявате до стотици крушки от този модел с помощта на хъб, захранващ кабел и мрежов кабел, които са включени в комплекта.

Той има функция за таймер, която може да се активира и управлява чрез мобилния ви телефон с приложение, налично за iPhone IOS и Android. По този начин можете да контролирате промяната на цвета и степента на затъмняване или яркост. Освен това тези крушки имат енергийна ефективност A+.

4. TP-Link LB130

Имитация на естествена светлина!

212HU+maDlL

КУПИ СЕГА

Тази марка се утвърди в технологичния свят и представя този модел интелигентна крушка, която може да бъде свързана към Wi-Fi мрежа, за да я управлявате отвсякъде чрез приложението, в което можете дори да следите използваната енергия.

Той е многоцветен, диапазонът от цветове се регулира, има циркаден режим, който се състои в динамично регулиране на интензитета и температурата на светлината, за да се имитират моделите на естествената светлина. Ако се синхронизирате с Amazon Alexa, можете да го управлявате с глас. Мощността му е 11 вата и не изисква батерии. (Крушка Koogeek E27)

Създаване на разнообразни настроения

Синхронизирайте осветлението си чрез технологията Apple Homekit, която ви дава удобен и сигурен начин да управлявате свързаните крушки чрез Siri или телефона си. Можете също така да зададете персонализирани графици и таймери, така че крушката да отговаря на вашите нужди.

Можете да следите потреблението на енергия чрез приложението Koogeek Home и да го проследявате в реално време, седмично или месечно, както ви е необходимо или искате, а също така можете да настроите да се изключва автоматично. Той е безопасен и надежден, лесно се включва в контакта и се инсталира.

Защо да купувате умни крушки?

mejor-bombilla-inteligente

Може да звучи като технологична лудост, но истината е, че наличието на интелигентна крушка в дома ви може да ви осигури многобройни предимства. Първото и може би най-важно е, че тези лампи ще ви помогнат да осветите цялата си къща, но ще ви спестят до половината от това, което обикновено харчите за електричество - истинска сделка! Освен това това е устройство, което можете да управлявате с дистанционно управление, така че можете да включвате и изключвате светлината, без непременно да сте вкъщи - добър начин да държите крадците настрана.

Друга причина, поради която внасянето на интелигентната крушка в дома може да бъде добра идея, е, че тя просто ви позволява да персонализирате средата си, докато традиционната светлина има един интензитет, интелигентните светодиодни крушки могат да ви осигурят огромно разнообразие в този смисъл, те се предлагат в многобройни цветове и можете да създадете атмосферата, както ви харесва, и да я затъмните според предпочитанията си. Повече от една основателна причина да преминете от традиционния към интелигентен дом, като очевидно започнете с осветлението.

Интелигентните крушки като част от интелигентните домове

Много страни се адаптират към технологията на интелигентните домове и това, което някога може да е звучало като мода, най-малкото ексцентрично, сега е просто течението в посоката, в която всички се движат. Освен това, колкото по-интелигентен е един дом, толкова по-добра конфигурация и сдвояване можете да постигнете между устройствата, още повече ако става въпрос за цялостна система за осветление.

Самата умна крушка може да се конфигурира така, че да действа в съответствие с другите умни устройства, с които можете да се сдобиете в дома си, но за това е важно избраната крушка да има пълна съвместимост с умното устройство или устройства, които имате в дома си, най-вече ако решите да изберете умен концентратор, с който да управлявате всички устройства.

Някои концентратори например се предлагат с сензори за движение , които позволяват да настроите светлините да се включват при засичане на движение, можете също така да изберете bluetooth крушка , ако не искате концентратор, тъй като те работят с друг вид безжична връзка.

Нуждаете ли се от специални осветителни тела?

Цената на интелигентните крушки не означава, че трябва да похарчите повече пари за лампа или осветително тяло, различно от това, което вече имате вкъщи. Всъщност едно от големите предимства на този вид крушки е, че те са съвместими със съществуващите лампи, тъй като имат цокъл Edison или байонет, което означава, че са и лесни за инсталиране. Тук интелигентният характер се осигурява от електрическата крушка, която работи с концентратор или гласови команди.

Какво правят умните крушки?

Може да ви се струва глупав въпрос, но умните крушки ще улеснят живота ви. Това не е просто безсмислено изобретение на съвременността, а опция, която може да предпази крадците от взлом и да ви помогне да спестите няколко лева от сметката си за електроенергия.

Тук може би се чудите как една умна крушка може да направи всичко това, ами това е просто: умните крушки могат да се включват или изключват чрез команди или чрез използване на приложение от вашия таблет или смартфон, без дори да сте вкъщи. Можете да програмирате температурата на светлината и дори нейния цвят за романтична вечер или да изберете топла бяла светлина , ако трябва да прекарате цялата нощ в изготвяне на доклади. Именно това е целта на концепцията за интелигентно осветление .

Цвят и яркост

С традиционната крушка получавате само един цвят светлина, обикновено жълта или бяла, типична за домовете и офисите, но ако искате цветни светлини, ще трябва да купите повече от една. Тази реалност е различна при интелигентните, защото въпреки че някои от тях имат естествен цвят, други разполагат с цялата дъга и я поставят на ваше разположение, така че само с един можете да промените атмосферата на дома или офиса си по хиляди начини, без да се налага да инвестирате много пари в опита.

Що се отнася до яркостта, това е още една област, в която интелигентните крушки са спечелили още една точка, защото, въпреки че много от тях се предлагат със стандартна мощност, те се предлагат с различни лумени, които ви позволяват да разполагате с крушки с димируема яркост, т.е. колкото повече лумени има, толкова по-димируема е нейната яркост, така че можете да получите нискотемпературна светлина с топла яркост, която е около 2. 500К, или по-ярка и по-силна високотемпературна светлина, която би била еквивалентна на около 8500К.

Как се управляват умните крушки?

Както казах, интелигентните крушки могат да се управляват чрез дистанционни приложения от таблета или смартфона, чрез гласови команди или различни приложения. Например крушка , свързана към Google Home, или група от тях, свързани към същото приложение, можете да ги управлявате като група и да определяте тяхната яркост или светимост, както и часовете на включване и изключване и колко от тях ще се изключат едновременно. Същото се случва и с някои гласови команди, като Alexa или Google Assistant, но във всеки случай, ако сте вкъщи, винаги можете да ги управлявате както при традиционните крушки: с помощта на ключа.

Нуждаят ли се умните крушки от център за автоматизация?

Очевидният отговор на този въпрос е 'да', но не всички: някои от тях са свързани и чрез Bluetooth или WiFi, но във всеки случай почти винаги използвате концентратор, таблет или смартфон, за да ги управлявате, но предимството на центъра за автоматизация е, че ви дава истинско дистанционно управление. Ще похарчите малко повече, но в дългосрочен план ще видите, че това е по-важна инвестиция, отколкото просто излишно изхвърляне на пари.

Докато интелигентните крушки, управлявани чрез Bluetooth, ви позволяват да управлявате само докъдето достига сигналът и Wifi, стига да имате добра интернет връзка, центърът за автоматизация ще ви позволи да управлявате вашите интелигентни крушки или група от тях отвсякъде, като имате под ръка приложението, мобилния телефон или таблета.

Ръководство за закупуване на интелигентна крушка

Може да се каже, че интелигентните системни светлини са нещо като автоматични крушки , които изискват редица качества, за да бъдат управлявани дистанционно. Затова, когато избирате интелигентна крушка, трябва да обърнете внимание на:

Свързаност

Всички те работят с безжична връзка. Но както казах, това е различно за всяка интелигентна крушка, може да бъде Bluetooth, безжична интернет връзка, концентратор или автоматизиран център, известен също като концентратор.

Съвместими системи

Съществува голямо разнообразие, но преди да купите умна крушка , трябва да проверите коя от тези системи е най-подходяща за вашите цели: Apple Home kit, Amazon Alexa, Google Home, Wink, XFinity, сред огромно разнообразие.

Мобилно приложение

С някое от тях ще можете да управлявате своята умна крушка, да конфигурирате нейното използване и след като го направите, да правите ежедневните настройки: да задавате интензивност на светлината, време за включване и изключване и помещенията в дома, в които тя трябва да свети.

Гласови команди

Използва се за включване или изключване на смарт крушката или група смарт крушки, за намаляване или увеличаване на яркостта, за промяна на цвета и за избор на стил на осветяване.

Програмиране

Това е може би едно от най-големите предимства на интелигентната крушка - можете да конфигурирате работата ѝ по програмиран начин за неопределен период от време, например да я включвате в определени часове преди да се върнете от работа или да променяте интензитета през почивните дни, за да създадете по-топла атмосфера.

График за заспиване/събуждане

Може да ви се струва излишно, но можете да настроите вашата интелигентна крушка да работи като будилник сутрин или да се изключва в определен час вечер. Дори и за удобно време за събуждане, можете да програмирате крушката да намали светлината, когато се събудите. Истински интелигентно осветление.

Програмиране на сцени

Настройте интензитета, температурата и цвета на вашата интелигентна крушка, за да създадете перфектната атмосфера за романтична вечер, филмова вечер или разговор с приятели.

Действия по активиране

Това се отнася до допълнителни настройки на интелигентната крушка, като например трептене, активиране чрез гласови команди или прилагане на някаква рутинна процедура преди и след лягане, като например по-силно или по-слабо осветление, в зависимост от случая.

Технология за засичане на движение

Умната крушка се предлага със засичане на движение, това става благодарение на GPS на управляващото устройство, което ще ви позволи да разберете къде в къщата се намира крушката или кой я управлява във всеки един момент.

Размер

Не е необходимо да сменяте всичко, когато имате интелигентна крушка. Те са произведени в съответствие със стандартния размер на традиционната крушка и всички нейни разновидности.

Цвят

Както ви казах, една добра интелигентна крушка се предлага с типичния бял цвят и се добавят всички нюанси на дъгата.

Въпроси, които трябва да си зададете при закупуването на интелигентна крушка

bombillas-inteligentes-300x200

При преминаването към интелигентна система има много въпроси, които възникват при закупуването на обикновена крушка: съвместимост, цена, конфигурация, тип свързване, стил, издръжливост. Ето и най-често задаваните въпроси при покупка на интелигентна крушка

Какви са предимствата на интелигентните лампи?

Умните крушки ви носят много ползи - от удобството, през икономията на енергия, до сигурността, която идва от дистанционното управление на осветлението в дома ви.

Как интелигентната система за осветление може да ви помогне да спите по-добре?

Казано по-просто, интелигентната система ви позволява да програмирате всяка крушка да променя яркостта и интензивността, като по-топлата, слабо осветена среда ще ви помогне да заспите спокойно, за разлика от ярките осветителни тела, които ви държат будни.

Колко време издържа умната крушка?

Този показател е променлив в зависимост от начина на използване, но Smart Bulb е с дълъг живот. Средно до 30 000 часа, което може да се равнява на поне 20 години в зависимост от средния брой часове на ден, през които го включвате.

Как се инсталира интелигентна крушка?

Просто се поставя в основата на електрическата връзка и се свързва с приложение или безжична връзка, за да се конфигурира използването ѝ. Не е нужно да сте гений!

Ще работи ли крушката с всички други умни домашни устройства?

За повечето модели интелигентните крушки са проектирани така, че да са съвместими с всички тези устройства, но проверката на съвместимостта преди покупка винаги е добра идея.

Трябва ли да използвам WiFi или Bluetooth за управление на интелигентните си лампи?

Това е опция, но не е задължително да бъде, със сигурност има модели на умни крушки, които се управляват с тези средства, но с автоматичен концентратор или хъб можете да ги управлявате и в дългосрочен план ще бъде дори по-евтино.