Интимен гел

mejor-gel-íntimo

Вагиналните инфекции са толкова чести и разпространени, че намирането на най-добрия интимен гел и започването на употребата му звучи като добра идея да се предпазите. Поддържането на хигиена в тази област е много важно, за да се предотврати дискомфорт като вагинит. Вагинитът може да бъде причинен от гъбички и бактерии и е наистина неприятен и неудобен.

Освен това със сигурност ще искате да поддържате чистота по всяко време и да избегнете типичните лоши миризми, които могат да се появят там поради липса на чистота.

Важно е да се разбере, че твърде много от всичко е вредно. Прекомерното почистване може дори да убие добрите бактерии, които ви предпазват от лошите бактерии, причиняващи инфекции. Ето защо е толкова важно да знаете как да изберете правилния продукт за грижа за интимната област.

Въпросът е, че на пазара има много продукти от различни марки и на различни цени. Ето защо може да не е толкова лесно да откриете подходящия.

Най-добрите интимни гелове

Кой е най-добрият интимен гел?

Трябва да е мек и нежен продукт със съставки, които се грижат за чувствителната кожа в тази област. Това означава, че трябва да потърсите такъв с добро качество. Намирането му вече е постижение, а ако освен това го намерите на ниска, икономична или достъпна цена, ще излезете напред.

Ако не искате да се изгубите в морето от възможности, добра препоръка е да се съобразите с мнението на други момичета, които са използвали и тествали тези гелове. Най-популярните са обикновено и най-ефективните.

Подготвихме сравнение на 5-те най-добри интимни гела, използвани от няколко жени, които са ги оценили като такива. Разгледайте я, за да я използвате като ръководство, което да ви помогне да намерите подходящия за вас гел за женска хигиена.

Ето от най-добрите интимни гелове:

1. Cattier Gynea Gentle Care интимен гел 500ml

С цвят от невен и органичен здравец

41xjwz1CqhL

КУПИ СЕГА

Това е много добър гел, изобщо не агресивен и с уважение към лигавицата на интимната област и много нежни компоненти. Съставките му включват цвят от невен и органичен здравец, които омекотяват и успокояват кожата. Той поддържа правилното ниво на рН дори по време на менструация и бременност.

2. интимен гел на GREEN Pharmacy

Без парабени и оцветители

41G9spXPbOL

КУПИ СЕГА

Той има неутрално pH, за да не уврежда нивата на вагиналните киселини, и също така е фунгициден. Мирише много добре и е нежен за почистване. Диспенсърът е много практичен.

Има успокояващо действие върху кожата, особено при раздразнение. Цената му е изгодна, така че е много удобен.

3. Armonia Интимен гел

Хидратираща комбинация

31FyuF9gb4L

КУПИ СЕГА

Сместа, която се съдържа във формулата му и включва Алое Вера и екстракт от мащерка, е идеална за овлажняване и регенериране на кожата и успокояване на раздразненията и сърбежа. Мирише чудесно. Почиства, като същевременно предпазва, а най-хубавото е, че е на много достъпна цена. (Vagisil daily intimate hygiene gel)

Защитава за 24 часа

31uWV5tbkYL

КУПИ СЕГА

Това е един от най-известните и най-използваните продукти. Съдържа специална защита срещу лоши миризми и не съдържа сапун, за да се спазва интимният pH баланс.

Може да се използва по време на менструация и е подходящ за хора с атопична или чувствителна кожа. Препоръчва се да се премахне миризмата от изхвърлянето.

5. интимен гел Lactacyd

Свеж и комфортен

41mwdo39TIL

КУПИ СЕГА

Много важно, той съдържа млечна киселина, която запазва киселинната среда във влагалището, която предотвратява развитието на вредни бактерии.

Той е много нежен и цената му е много изгодна. Той не дразни кожата и оставя добър аромат. Той е обогатен с екстракт от памук и е подходящ за ежедневна употреба.

Какво представлява интимният гел и какво прави?

Това е мек и деликатен сапун, предназначен за интимна хигиена на жените.

mejor-gel-íntimo

За него не се изисква лекарско предписание, така че е лесно достъпен в аптеките, по рафтовете, достъпни за обществеността, и, разбира се, онлайн.

Сред разнообразието, което съществува, е възможно да се намерят такива с различни нива на защита за тази деликатна област на тялото. Той може да бъде антибактериален, хипоалергенен, противогъбичен, овлажняващ, с охлаждащ ефект за успокояване на раздразнена зона и т.н.

Хубавото е, че почти всички сапуни от този тип са предназначени да балансират pH и да предпазват вагиналната флора от бактериите, които често причиняват инфекции. Балансът, който предлага, за да предотврати или противодейства на инфекциите или раздразненията, служи и за облекчаване на сухотата, сърбежа и контрола на миризмите.

Той дори може да насърчи производството на добри бактерии, които подпомагат здравето, като например лактобацилус.

  • Наистина ли е безопасно да се използва?

Може да се използва дори по време на бременност и след раждане. Повечето от тези гелове са много леки, на водна основа и не съдържат натриев лаурил етер сулфат. Това е детергент, който може да бъде много агресивен за интимната област.

Освен това интимният гел, който може да бъде и за мъжка употреба, обикновено включва във формулата си съставки като масло от чаено дърво, шипка, екстракти от мащерка, алое вера, червена боровинка или е обогатен със специален успокояващ агент за раздразнения. Също така за лечение на херпес дискомфорт.

Съществува педиатрична презентация на гел, която помага за интимната хигиена при момичетата. Много полезно и удобно.

Млечната киселина, включена в състава му, помага за поддържане на правилното рН на интимната област и поддържане на ниски алкални нива. Това предотвратява изсушаването и последващото много неприятно дразнене и сърбеж.

Как да изберем добър интимен гел?

Както сме ви казвали и преди, изборът между толкова много марки, цени и съставки не е лесна задача. Поради тази причина е добре да знаете какво наистина трябва да притежава един гел за интимна хигиена за жени и да използвате тези критерии, за да намерите най-ефективния.

Той трябва да е този, който почиства, но същевременно предпазва и/или облекчава от раздразнения, сърбеж и инфекции във влагалището. Следвайте тези съвети, за да го намерите по-бързо:

  • Без парабени и парфюми:

Не забравяйте да търсите продукти без парабени и аромати. Също така не съдържа алкохол. Всички те са химически вещества, които изобщо не са благоприятни за средата, която трябва да се поддържа в тази част на тялото. Всъщност те могат да предизвикат алергии и е по-добре да се избягват.

Нормалното ниво на рН във влагалището е около 3,8, 4,5 и максимум 5,5. Това означава, че той е по-скоро киселинен, отколкото алкален. Затова гелът, който купувате и използвате за почистване на вагината, трябва да гарантира спазването на тези нива. Това ще намали риска от дразнене и инфекции, тъй като бактериите ще бъдат държани настрана.

  • Вградени овлажнители:

За да се предотврати изсушаването, най-добре е те да съдържат овлажняващи съставки. Много от тях включват, както беше споменато по-горе, екстракти от алое вера, мащерка, шипка, чаено дърво и дори лайка за успокояване на евентуален дискомфорт. Не се колебайте да изберете тези, които ги добавят към подготовката си.

  • Не пропускайте млечната киселина:

Като не забравяме специалния момент на pH, млечната киселина запазва киселинността на зоната и предотвратява образуването на чужди бактерии и гъбички, които могат да я атакуват и да влошат здравето ѝ. Затова не забравяйте да потърсите това на етикета на всеки вагинален почистващ гел.

Може ли антибактериален гел или сапун да се използва за интимно почистване?

За предпочитане не. Такива продукти са склонни да убиват твърде много бактерии, дори тези, които трябва да останат там, за да се запази здравето на кожата. Само в изключителни случаи, когато имате менструация, можете да ги използвате и след това да ги изоставите, за да почиствате само с меки продукти.

[рейтинги]

Източници:

MedlinePlus: Вагинит

Испанско дружество по гинекология и акушерство: Вагинална кандидоза