казеин

mejores-caseínas

Миналата година имах известни забавяния в подготовката си за фитнес състезание, затова реших да потърся допълнителна помощ към редовния протеин, който приемах между тренировките. Затова ми беше препоръчано да консумирам повече и по-добър казеин през нощта, а не само суроватка.

Оттогава забелязвам как работата на всеки ден не се губи, докато спя или ако прекарам твърде много време в почивка без храна.

Също така прахообразните версии на този протеин са много по-добри за усвояване и концентрация и вкус, опитах го с естествен източник на извара и не можех да понасям вкуса на третия ден.

Това не ми се случва с прахообразните разтвори, защото мога да променям начина им на употреба. Така че, ако търсите начин да използвате времето за почивка в своя полза, имате нужда от повече казеин.

 

Най-добрите казеини в протеините

Какъв е най-добрият казеин?

Съществуват много разновидности както по произход, така и по начин на приготвяне на крайния продукт. Ароматите, размерите и добавените сгъстители са някои от най-често срещаните варианти и основните разлики, които ще видите в това сравнение.

Въпреки това бихме се съгласили, че наистина важното е те да могат да осигурят хранителните вещества, аминокиселините и калориите, необходими за добрия протеинов синтез и поддържането на мускулната тъкан.

Но ако търсите по-специфичен продукт, защото имате определено здравословно състояние или диета, препоръчвам тези, които са без добавена лактоза , а сред чувствителните и нечувствителните към калций е по-добре да изберете такъв, който не се утаява.

Ето най-добрите казеини:

1. 100% казеин Gold Standard с вкус на шоколад Optimum Nutrition

Мицеларен произход

51NJwjxtKgL

КУПИ СЕГА

Това е моят най-добър избор заради големия му размер и ефективност. Приемам го 1 час преди лягане с вода, а шоколадовият и пенлив вкус прилича на млечен шейк. Най-хубавото е, че се събуждам без глад или празен стомах. Предупреждаваме ви, че е доста гъста, така че ако ще правите други смеси, трябва да се погрижите за този аспект.

2. BioTech USA Chocolate Fusion Casein

Дебел и лек

517tCcLu+DL

КУПИ СЕГА

Това е протеин с ниско съдържание на въглехидрати, така че е добър за ендоморфни тела, идва от казеинати калций, така че е малко по-бърз. Много ми харесва, когато се чувствам тежко от дневното хранене, улеснява заспиването и предотвратява неприятното повтаряне. Това е и хиперпротеин с един от най-пълноценните аминокиселинни коктейли - 89%.

3. Scitec Casein Protein Complex

Отличен вкус

51SgljHumZL

КУПИ СЕГА

Този протеин е известен с добре изработените си вкусове и този с белгийски шоколад не прави изключение. Придава сладък привкус на вечерята ми, когато го смеся с яйчен белтък или разбита извара , изглежда и има вкус на професионален мус. Това е един от най-евтините мицеларни комплекси, така че си заслужава да купите , за да имате различен продукт, който да разнообразява класическия млечен коктейл.

4. Казеин Prime 1000 грама Prozis Sport

Обогатен с BCAA

41H8EjGSddL

КУПИ СЕГА

Трябва да призная, че в началото го купих, защото беше най-евтиният с тегло над килограм и защото меката му опаковка беше по-лесна за опаковане при пътуване. Но то бързо се превърна в едно от любимите ми, защото е много вкусно и защото съдържа всички предимства на протеините алфа s1 и бета , които се съдържат в нормалното мляко.

5. Ekopura Nutrition Organic Casein Protein

Без хормони

41GMNJY9LyL

КУПИ СЕГА

M всички хора не се чувстват добре от консумацията на животински продукти, затова включвам тази вегетарианска и органична опция за консумация на казеин без етични съжаления. Това му дава и по-добър информационен лист за безопасност за хора с целиакия или алергии. Сам по себе си той представлява прах, който се разтваря добре и има неутрален вкус, така че може да се смесва с кисело мляко, плодове или в мляко.

 

Какво представлява казеинът?

За да се разбере ползата от него, е необходимо да се знае определението му. Казеинът е вид фосфопротеин, който се съдържа в кравето мляко и съставлява 80 % от общото съдържание на протеини. То е богато на калций и съдържа пълен профил от незаменими аминокиселини , необходими дневно.

Казеинът и суроватката се допълват в рамките на млякото , а следователно и неговите протеини, особено по отношение на вида им на консумация. Казвам това, за да разберете, че казеинът е онази част от млякото, която се усвоява бавно, докато суроватката се усвоява бързо.

Следователно, докато суроватката участва в синтеза на протеини, казеинът задържа азота и предотвратява разграждането на протеините.

Тази функция е антикатаболна и е много важна, когато искаме да останем без храна за определен период от време, например през нощта. По тази причина много спортисти използват казеина като средство за предотвратяване на загубата на мускулна маса преди сън.

Предимства на казеиновия протеин на прах

Основната му употреба е за запазване и възстановяване на мускулната маса. Бодибилдърите и фитнес атлетите го предпочитат като протеинова добавка за развитие и увеличаване на структурата на цялото тяло, но най-вече на гърдите, раменете и краката.

Благодарение на съдържанието на глутамин и калций, той е полезен и за ежедневно повишаване на силата и мощта при тренировки.

И накрая, е протеин , който може да се използва като помощно средство при диети за отслабване, тъй като поради бавното си усвояване дава усещане за ситост в стомаха за по-дълъг период от време.

Как казеинът подпомага храносмилането?

Когато приемаме казеинов протеин или храни, които го съдържат , стомахът ни се нуждае от дълго време, за да го преработи, така че през това време ще имаме безопасен източник на протеини и аминокиселини. Преработката му спира процеса на разграждане на протеините - начин за поддържане на развитието на организма и забавяне на катаболизма на мускулната тъкан.

Безопасен ли е казеиновият протеин?

Знам, че днес се разпространяват много митове, но ви казвам, че повечето от тях са неверни. Ако сте здрав човек, протеините са безвредни за бъбреците и не влияят на производството на урина.

При бъбречни заболявания е по-добре приемът да бъде умерен, но дори и в този случай препоръчителният прием е 4 грама протеини на килограм телесно тегло.

Причинява ли казеинът рак?

След като прочетох много информация за едно известно китайско изследване, стигнах до собственото си заключение: всичко това е погрешно тълкуване.

Първо, в проучването са използвани мишки, които не са биологично подготвени по същия начин като хората за консумация на протеини.

Второ, способността на казеина и други протеини да влияят върху прогресията на туморите е обусловена от факта, че мишките вече са били изложени на токсична среда, в която има съединения, причиняващи тумори. С други думи, съществуваше огромен външен риск от развитие на тези тумори и той нямаше нищо общо с протеините.

И накрая, проучването посочва някои връзки при хората, които също не са убедителни, тъй като споменава, че казеинът увеличава риска от някои видове рак в някои райони на Китай, докато намалява други видове рак в други.

Това, което мога да ви кажа, е, че има и други изследвания, при които казеинът дори е допринесъл за производството на имуностимулиращи ензими.

Възможно ли е да сте алергични към казеин?

Алергията към казеин е същата като алергията към млечен протеин, така че подобни реакции са често срещани.

За щастие, на пазара е разработена форма на хидролизиран казеин , която не предизвиква алергични реакции. Тази форма е разградена, за да се получат по-малки пептиди, които са по-безопасни.

Какво е хидролизиран казеин и мицеларен казеин?

Мицеларен

Това е най-естествената форма на казеина. Добавката мицеларна не е фалшифицирана и запазва молекулярната си структура, като е по-подходяща за ензимно разграждане в тялото ни

Хидролизирана

Това е разграждане при преработката, при което протеиновите връзки се хидролизират и се получават по-малки пептиди. Резултатът е много подобен на суроватъчен протеин или суроватъчен протеин .

Разграждането му става или с ензими, или с киселини, като проблемът е, че в много случаи вторият вариант може да бъде малко кисел или горчив, както подсказва името. Освен това той обикновено е продукт с по-ниска цена .

Разлики между суроватката и казеина

И двата протеина имат сходни физични и химични свойства в синтеза на мускулни протеини, така че помагат за изграждането на по-големи и по-силни мускули и за запазване на ползите от работата, извършена в залата .

Така че, ако искаме да говорим за разлики, трябва да уточним, че те са по-скоро свързани с времето на потребление и следователно могат да се допълват.

Суроватката действа бързо и е по-ефективна след тренировка. Казеинът действа по-бавно и подпомага възстановяването през нощта.

От своя страна казеинът има допълнителни ползи, като например повишена ситост и, като следствие, по-малък прием на калории след това. А добавянето му като съставка в печени изделия води до по-плътен и пухкав печен продукт.

Как да изберем най-добрия казеин на прах?

За да избера качествен продукт, първо гледам производствените стандарти на марката. По същия начин винаги търся препоръки в интернет или от колеги, но съм сигурен, че и вие правите същото и затова сте тук.

Освен това за мен са важни и други производствени фактори като дистрибуция, цена и цялостно качество. Също така ми харесва да мога да купувам разнообразни вкусове и вкусът да е апетитен.

И най-важното от всичко - качеството на съставките и тяхната обработка. Това ще определи и моите сезонни нужди и функционалната група , която се опитвам да подсиля.

'Това е информационна статия. НЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА МЕДИЦИНСКИ СЪВЕТИ. Публикуването на тази информация не представлява медицинска практика и този преглед не замества съвета на вашия лекар или друг доставчик на здравни услуги. Препоръчва се читателят да потърси съвета на своя лекар или друго медицинско лице.'