калкулатори

la-mejor-calculadora-gráfica

Всеки бъдещ инженер, математик или учен трябва да има la-mejor-calculadora-gráfica

най-добрия графичен калкулатор - незаменим инструмент, който ще бъде техен съюзник за извършване на сложни числени анализи в няколко прости стъпки.

Калкулаторите помагат на учениците да разбират по-добре и да решават задачи, като ускоряват времето, поради което те са незаменим помощник в подготовката на специалисти в областта на математиката.

Понастоящем има три основни марки: Texas Instruments, Hewlett-Packard и Casio, които от години се отличават като най-добри и с течение на времето се развиват с уникални характеристики и включване на нови функции, които ги отличават и увеличават тяхната гъвкавост.

Ако търсите своя, поздравяваме ви, че сте направили предварително проучване, защото в зависимост от нуждите ви има такъв, който най-добре ви подхожда, и би било голяма грешка да си купите калкулатор, без предварително да знаете какво може да прави.

 

Най-добрите графични калкулатори

Кой е най-добрият графичен калкулатор?

За да ви насочим към най-добрите варианти, направихме сравнителен между характеристиките на някои графични калкулатори, като анализирахме различните им приложения, лекотата на използване, гаранцията, издръжливостта, дали има приятелски наръчник и всички спецификации, които правят използването му лесно; така че тук представяме това, което според нашите изследвания са най-добрите варианти, които можете да имате:

Ето от най-добрите графични калкулатори:

1. Texas Instruments TI Nspre CX CAS графичен калкулатор

Най-добър за студенти по инженерни науки

41D8LOeWMFL

КУПИ СЕГА

Texas Instruments е най-търсената марка, когато става въпрос за научни калкулатори, а това е един от най-новите модели от нея.

Той има голям 3,2-инчов цветен екран, на който можете да виждате ясно графиките; в допълнение към цифровата клавиатура, той има тъчпад, който ще ви улесни при манипулирането и намирането на областта на екрана, има и буквена клавиатура, с която можете да правите бележки и да ги записвате в наличната памет от 100 MB.

Това е напълно оригинална машина с мощен режим CAS, който я прави подходяща за студенти с професии като инженерство или математика.

Цената вероятно изглежда малко висока, но това е интелигентна машина, способна да прави производни, интеграли, да решава системи уравнения, матрици и други, всичко това ефективно, което я прави достойна за всяко инвестирано евро.

2. HP Prime Graphic Touchscreen Calculator

Прост, но ефективен

51VPk-BqpEL

КУПИ СЕГА

Това е калкулатор, който ще бъде верен на изискванията ви за изчисления по време на кариерата ви. Той има функции като електронни таблици и е готов да решава геометрични уравнения или усъвършенствани графики.

Той е приложим при статистическа оценка на една променлива, на две променливи, и обработва линейни и нелинейни графики, като в същото време можете да запазвате операции и да ги преглеждате по-късно.

Друго предимство е, че можете да го конфигурирате на няколко езика, включително английски и испански, и въпреки че екранът е пълноцветен, можете да го настроите в приглушена тема, така че да консумира по-малко енергия.

Устройството отговаря на нуждите дори на професионалисти и ще бъде лесно да се възползвате максимално от него, защото е много лесно за използване.

3. Hewlett Packard G8X92AA

Най-универсалният

51XjpMHI7fL

КУПИ СЕГА

Няма да повярвате колко много функции има, тъй като е един от най-икономичните калкулатори в нашия списък. Това е практичен модел, с който всеки ученик трябва да започне, за да навлезе в света на графичните калкулатори.

Hewlett Packard винаги се отличава със своите модели и този не прави изключение, тъй като има функции, приложими в различни области, идеални за различни професии или нива на образование, а освен това можете да програмирате функциите, които използвате най-често.

Компютърът има скорост на обработка 400 Mhz, 32 Mb стандартна памет и 256 Mb флаш памет, така че реагира ефективно на промени в режима между символи, графики или електронни таблици.

Цената му е ниска , но качеството му е отлично и е лесен за разбиране - всичко, което търси един студент.

4. Casio FX-9750GII

Най-добър за ученици в гимназията

41u9qQyyojL

КУПИ СЕГА

Това е най-базовият калкулатор в нашия списък, но неговата полезност го прави идеален за ученици в гимназията, въпреки че има функции, които биха могли да се приложат за някои университетски професии.

Решава вероятностни уравнения , диференциални уравнения, матрици, бар диаграми, вектори, производни, интеграли и др.

Дисплеят е монохромен, но е с висок контраст, така че ще оцените добре резултатите, а също така дисплеят е с 8 реда и 21 символа.

Цената му е най-евтината от нашите предложения, но той все пак е мощен и ще отговори на изискванията ви.

 

Видове графични калкулатори

Наличието на идеалния калкулатор ще ви позволи бързо да решавате сложни математически или научни уравнения, да ги използвате в класната стая или на работа и е необходим инструмент както за учениците, така и за учителите.

Видовете са разделени според техните възможности или начина на намиране на желания отговор, някои научни калкулатори са основни, с малък екран, който изразява само числа, символи или единици, някои по-усъвършенствани са способни да правят графики, научни записки, тригонометрични, логаритмични или експоненциални функции благодарение на големия си екран, който подобрява опита при манипулиране.

От друга страна, има и такива, които разполагат с бутони или преки пътища, улесняващи въвеждането на данни, както и такива, които имат възможност да съхраняват информация, да създават диаграми, статистически изчисления, аналитични таблици и др.

CAS (системи за компютърна алгебра) срещу Non-CAS

И двете включват разширени функции, които позволяват работа с променливи или решаване на уравнения, но Non-CAS отговарят само на незначителни проблеми, но са полезни, за да се запознаете с манипулирането на научни калкулатори и в повечето случаи е препоръчително да започнете с моделите Non-CAS.

Калкулаторите се различават и по изразяването на формули, броя на променливите, които могат да се обработват, или формата на дисплея. В най-новите модели математическите изрази, подобни на тези в учебниците, са показани по начин, който ги прави разбираеми за учениците и лесни за обяснение за учителите.

Калкулаторите CAS обработват изрази със символи, което е полезна функция за професионалисти и изследователи, поради което са по-скъпи, докато калкулаторите, които не са CAS, произвеждат изрази в синтаксис, които са прости за учащите и са много по-евтини .

RPN (обратна полска нотация) срещу алгебрични режими

Научните калкулатори обхващат широк спектър от области и вероятно трябва да правите изчисления в областта на електротехниката, химията, астрономията или физиката; за да покриете това изискване, има RPN или алгебрични такива.

Най-известни са алгебричните калкулатори, които усвояват данни в ред, известен на повечето учители и ученици. Някои калкулатори са конвертируеми и могат да бъдат настроени на режим RPN, така че операциите да се извършват в разбираем ред, което спестява време, обработка и място за съхранение.

 

Онлайн опции

Онлайн калкулаторите представляват икономична алтернатива на физическите калкулатори и се препоръчват за периодична употреба, но за да се свържете с тях, ви е необходим компютър.

Има приложения за калкулатори без абонамент, но използването им може да е ограничено, което ви принуждава да закупувате допълнителни функции, които може да са ви необходими.

Един от най-добре оценените онлайн варианти е графичният калкулатор Desmos, който работи на академично и професионално ниво и е достъпен за PC, Mac или за телефони или таблети на Android или Apple, въпреки че има и Geogebra с практически същите спецификации и също е разработен от престижни университети по целия свят.

Онлайн приложенията ви позволяват да съставяте таблици, да решавате бързи уравнения или да генерирате графики, а също така можете да си създадете профил, в който да запомняте наскоро използвани уравнения.

Недостатъкът на разчитането на онлайн калкулатор е, че се нуждаете от компютър или друго оборудване, което може да се изтощи по всяко време, а също така има и други функции, които могат да прекъснат използването на калкулатора, и е необходима интернет връзка, която не е във вашите ръце да гарантирате, когато искате да я използвате.

Приложения на графичните калкулатори

Съвременните калкулатори, колкото и елементарни да са те, разполагат с помощни средства, които улесняват ученето, преподаването, практиката и общата употреба.

Някои модели разполагат с NoteFolio буквена клавиатура, предназначена за водене на бележки по време на час, които се въвеждат в документ на Word и след това се споделят.

От друга страна, има и StudyCards , предназначени за създаване на виртуални карти за съхранение на информация, която дори не е свързана с изчисления.

Проверката на LearningCheck е подобна на воденето на бележки, но този път по време на обучението се създава списък с въпроси, наблюдения или прегледи.

eActivity помага на учителите да създават упражнения въз основа на мнението на учениците и да споделят тези упражнения с останалите членове на класа.

Освен това има модели, които включват електронни таблици за статистически анализ, а най-хубавото е, че повечето от тях са съвместими с други допълнителни приложения, за да се увеличи тяхната гъвкавост.

 

Препоръки за ученици

Както вече споменахме, приложението на научните калкулатори зависи от нивото на образование, в което се намирате - гимназия или университет. Някои от тях са подходящи за алгебра, математика, тригонометрия и дори за бизнес и финанси, докато други могат да извършват геометрични изчисления, изчисляване на площи на триъгълник или други формули.

Калкулаторите за гимназиални курсове, колкото и да са базови, са приложими за математика, статистика, вероятности и предлагат функции за диаграми на разсейване, основни графики, абсолютни стойности, научни функции, определяне на максимални или минимални стойности или експоненциална дисперсия.

Няколко от тези модели са приложими за университетски класове, но трябва да обърнете внимание на техните спецификации и да анализирате дали са подходящи за вас. От друга страна, препоръчително е да се консултирате с училището или преподавателя си, тъй като някои от тях дори не приемат инструменти с такива разширени функции.

Препоръки за учители

Всеки учител трябва да разбира как работи калкулаторът, поради което някои марки предлагат курсове за обучение на учители, за да могат те да познават всички функции на устройството, да се възползват максимално от него и евентуално да предадат знанията си на учениците.

Texas Instruments предлага устройство, наречено ViewScreen , което функционира като прожекционен апарат за уголемяване на дисплея на калкулатора, полезен за демонстрации на употреба, въвеждане на формули или за улесняване на метода на преподаване на предмета или на инструмента като такъв.

По същия начин други марки предлагат ограничени във времето безплатни пробни версии на калкулатора, които позволяват експериментиране с калкулатора преди покупката, за да се гарантира, че калкулаторът отговаря на очакванията.

Какво да търсим в графичните калкулатори

Има характеристики, които определят пригодността на машината, затова ви съветваме да разгледате следното, преди да изберете своя:

Дисплей

Днес повечето фирми произвеждат инструменти с големи, осветени дисплеи , които улесняват видимостта на дисплея, някои от тях са дори цветни и с висока разделителна способност, което е предимство при графично изобразяване, тъй като показва щрихи в различни нюанси, за да улесни компресията.

Големият дисплей може да побере и повече символи или редове от символи, като най-мощните от тях показват до осем реда с 21 цифри на всеки ред.

Скорост на обработка

Това е един от най-важните аспекти, когато калкулаторът е бърз, независимо колко сложно е уравнението, той ще ви даде бърз отговор.

 

Батерии и захранване

Заслужава да се отбележи, че всички устройства се захранват с батерии, така че използването им няма да бъде прекъснато поради смяна на батериите или защото батерията се е изтощила по средата на часа. Най-добре е източникът на захранване да е акумулаторен, някои се зареждат чрез USB, а други - чрез стенни контакти.

Лесно използване

За начинаещите е важно да търсят функции, които улесняват използването. Някои калкулатори имат сензорни екрани, бутони, които ви позволяват да превъртате функциите, бързи клавиши и дори разделени екрани, които ви позволяват да разглеждате графики или уравнения едновременно.

Има калкулатори с предварително заредени формули, при които трябва само да въведете стойности, за да разберете лесно отговора, както и калкулатори, които се свързват с хартиени разпечатки, за да наслагват изрази или графики, с които работите.

Други полезни функции

3D Графичните калкулатори улесняват разбирането на ефекта от някои функции, тъй като можете да видите наклона или височината.

Когато компютърът включва USB връзка , ще бъде лесно да управлявате файлове или да споделяте информация. Тези с USB свързаност се свързват с текстови редактори или електронни таблици.

Вашият калкулатор ще остане актуален и готов за инсталиране на нови приложения, дори ако устройството е предназначено за училищна употреба, което няма да намали полезността му при по-високи нива на обучение.

Цена

Можете да намерите всичко от 50 до 150 долара, като цената зависи от капацитета на калкулатора. Ако искате модел на достъпна цена, но с добро качество , по-добре е да инвестирате в модели, които не са CAS, те работят добре за студенти или за някои видове професионални изчисления.

Имайте предвид също така, че ако закупите базов модел и възнамерявате да инсталирате допълнителни приложения на него, цената може да се окаже по-висока в дългосрочен план.

Ако търсите специфичен инструмент за определени предмети, може би ще искате да си купите калкулатор втора употреба, чиято цена ще бъде ниска, а в края на курса ще можете да го препродадете, за да си купите калкулатор с по-дълготрайна употреба.

Сред най-популярните модели най-скъпи са Texas Instruments, тъй като те са традиционно универсални и популярни сред учениците и учителите. Casio, от друга страна, е по-евтин и дори по-лесен за използване. И двата варианта са добри и изборът на единия или другия зависи от вашите нужди.

Гаранция

Като се има предвид, че инвестицията е важна и че тя също така е инструмент за проучване или изследване, най-малкото, което трябва да очаквате от нея, е отлично качество. Гаранцията е добър резервен вариант, повечето от тях се предлагат с едногодишна гаранция срещу производствени дефекти, но други включват повреди, дължащи се на употреба, или дори несъответствие с устройството.

Добрите калкулатори са достатъчно здрави, за да издържат на неволно изпускане, но ви препоръчваме да се уверите, че гаранцията покрива всяка неизправност на калкулатора.