Калъфи за Goggle Pixel и Google Pixel XL

fundas-de-Goggle-Pixel

Кой не се нуждае от най-добрата цифрова метеорологична станция, за да знае какво е времето през деня?
Всеки от нас има дневен график и времето може да го промени или наруши; без значение дали отиваме да тичаме, водим децата на училище или извършваме друга дейност, при която трябва да знаем дали ще има лошо време в ключов час; за всеки от нас наличието на цифрова метеорологична станция в дома ни помага да бъдем информирани за това, което природата ни е подготвила.
От една страна, повечето от нас разполагат със смартфон и приложение, което ни съобщава за температурата и външните условия, но тези измервания се правят на базата на цял град, където базовата станция вероятно е далеч, така че информацията, която ни дава, макар и да ни насочва, не е тази, която наистина ни засяга в нашия жилищен район.
Но какво би станало, ако разполагахме с устройство, което да ни дава точна информация минута по минута за времето над покрива ни, дори за температурата в къщата и в градините ни; да, всичко това вече е възможно с една малка джаджа, която можем да си купим на достъпна цена.
Цифровата метеорологична станция не е нищо повече от устройство с разнообразен дизайн, което можем да поставим на всяка маса в дома си, без да заема много място, и което може да функционира като термометър, хигрометър, барометър, да прогнозира дъжд, облачност, минимални или максимални температури и други, а в някои случаи дори да служи като будилник и радио.
Домашната метеорологична станция не е ново устройство, но подобно на всяко цифрово оборудване, тя се е развила доста и е станала по-гъвкава, като е добавила нови функции, които не е имала преди, което я е превърнало в необходимост за много хора в техните домове.

Най-добрите метеорологични станции

Коя е най-добрата метеорологична станция?

На пазара се предлагат няколко варианта и има широк спектър от възможности за избор, но след като направихме сравнение между някои от най-популярните модели, като взехме предвид функциите, предимствата, качеството на частта и цените, успяхме да откроим седем модела, които обединяват най-доброто от най-доброто и са най-ефективни при изготвянето на точна прогноза за времето, което ще бъде на прага ви.
Ето от най-добрите метеорологични станции:

1. Oregon Scientific RAR-502

51pT12v8WoL

КУПИ СЕГА

Той е с размери 13,4 x 13,4 cm и има голям екран, който показва всичко необходимо за прогнозата за времето за района, в който се намирате, освен това можете да видите информация от четири различни места на разстояние до 30 м и лесно да ги сравните на екрана благодарение на етикетите на дисплея.
Той показва икони, когато небето е облачно, слънчево, дъждовно или заснежено, и показва температурата в градуси по Целзий или Фаренхайт, както и нивото на влажност и вероятността от образуване на мухъл с предупреждение, за да вземете предпазни мерки.
От друга страна, стойката е сгъваема и ще стои стабилно на масата; захранва се с батерии ААА, а сензорите са доста точни.

2. Excelvan WH1070

41R0-O06ZiL

КУПИ СЕГА

Ще се изненадате от цялата информация, с която ще разполагате, само като погледнете екрана. Тази метеорологична станция има сензори за температура и влажност и може да определя скоростта на вятъра, вероятността за дъжд и точката на оросяване.
Обхватът на сензорите му е до 100 м, а сензорите са водоустойчиви, така че лесно можете да го поставите на открито.
Той има пет бутона за преминаване през всички функции, лесен е за управление, дисплеят е голям и също така свети на тъмно за период от две секунди, за да видите информацията.
Оборудването е доста надеждно, също така е с отлично качество, има 2-годишна гаранция и покупката включва необходимите сензори и измервателни уреди за извършване на оценки на различни места.

3. X-Sense AG-22P

51Rk7pUETGL

КУПИ СЕГА

Освен цялата метеорологична информация, той ще показва датата и ще работи като аларма с отлагане, което, въпреки че изглежда основна функция на тези устройства, не е много.
От друга страна, дизайнът е елегантен, дисплеят е с подсветка и се чете лесно, а благодарение на проектора можете да покажете информацията на стената или тавана и да я видите в много по-голям размер.
Устройството е в състояние да прогнозира местното време за 24 часа, а сензорите изпращат информация до базата на разстояние до 50 м в открити пространства.
Устройството върши перфектно своята работа и ще ви даде точна информация, за да се облечете подходящо и да се подготвите за времето.

4. Excelvan DCF77

31S93O5Wh3L

КУПИ СЕГА

За пореден път марката ни поднася още едно предложение, което освен че предоставя информация за времето, показва времето, е будилник, а също и календар, също така е гарантирано за две години и е изработено от качествени материали в по-модерен и елегантен дизайн.
Устройството автоматично превключва от лятно на зимно време и измерва температурата в помещенията в диапазона от 0°C до 50°C и температурата навън от -20°C до 60°C и оценява справедливите температури само с два градуса отклонение.
Станцията е с размери 160 × 30 × 70 mm, с удобен дисплей, осветени цифри и тегло 264 g, което я поддържа стабилна на повърхността.

5. GARNI WS 6760 Technoline

41R0-O06ZiL

КУПИ СЕГА

Особеността на това оборудване е, че то ще ви информира за изгрева и залеза на слънцето и ще ви изпрати предупреждение за замръзване, ако има такова.
Ще знаете също така нивото на атмосферното налягане, влажността на въздуха и температурата на въздуха и на помещението. Освен това ще знаете в коя фаза на Луната се намирате, както и кога е изгревът и залезът на Луната.
Показва времето във формат 12H или 24H, както и датата и деня от седмицата. Освен това ще ви предупреди, когато батерията е изтощена, и можете да зададете до две аларми с възможност за отлагане.
Въпреки че не включва сензори, ще можете да адаптирате до три, като ги придобиете допълнително, за да ги поставите в областите, в които са ви необходими.

6. Excelvan WH1175

51rIULtTRWL

КУПИ СЕГА

Excelvan се отличава с продукти по тази технология и сега представя този модел със същото качество, но на много по-ниска цена от другите му версии.
Подобно на останалите, това е ефективна метеорологична станция, чиито възможности са по-опростени, но тя притежава същата издръжливост и ефективност, характерни за марката.
Покупката включва освен метеорологичната станция и външен сензор, който работи на разстояние до 100 м, както и ръководство за потребителя, което ще ви помогне да извлечете максимума от оборудването.
Това е най-добрият вариант, когато разполагате с ограничен бюджет, тъй като представлява лека, но здрава конструкция, която можете да поставите на масата си или на стената благодарение на включените винтове за закрепване.

7. Метеорологична станция Pictek

Това е термометър-хигрометър, който едновременно ще ви даде температурата, влажността и тенденцията през деня. Той ще обработва дневните високи и ниски стойности и ще се изчиства автоматично в края на деня.
Дизайнът му е елементарен, с 3,2-инчов дисплей, но информацията е ясно видима през повърхност, покрита с покритие срещу удари и драскотини.
Перфектен за вашия дом или офис, той е един от най-лесните за използване, а инвестицията е гарантирана за 24 месеца без притеснения, освен това ще получите безплатна доживотна техническа поддръжка, ако имате нужда от нея.
Тъй като е един от най-евтините, той е един от най-продаваните и е подкрепен от добрия опит, който потребителите са имали.

Какво представлява метеорологичната станция?

Equipar-Magazine


Те представляват комплект от инструменти за измерване на времето, които можете да инсталирате у дома или в собствения си бизнес. Броят на инструментите може да варира, но повечето включват инструменти за измерване на температурата, относителната влажност , налягането, валежите, скоростта и посоката на вятъра.

Нуждаете ли се от лична цифрова метеорологична станция?

Както вече споменахме, прогнозата, която прави вашият смартфон, или дори тази, която виждате по телевизията, е обща прогноза за града, в който живеете, но ако имате нужда от по-подробен локален поглед върху заобикалящата ви среда, включително скоростта на вятъра, очакваните валежи и дори нивата на ултравиолетовите лъчи, си струва да инвестирате в подобно устройство, особено за да сте информирани по всяко време за времето, което действително ви засяга.

Защо ви е нужен такъв?

Основните причини не се ограничават само до любителите на времето, но наличието на метеорологична станция в днешно време е надежден и допълнителен начин, по който можете да разчитате на много по-точни измервания, отколкото можете да намерите в социалните мрежи, за температура и вятър. Те дори се превръщат в съюзници, когато официалните източници не предоставят всичко, което трябва да знаете в момента.

Какво трябва да измерите?

Както метеоролозите, така и любителите трябва да имат списък с важни елементи, които да проверят, така че бъдещата ви покупка да включва поне следните измервателни уреди, за да придобиете нещо функционално и с добро качество.

Температура

За измерването на тази променлива се използват добре познатите термометри, които, както знаете, обикновено са едни от най-често срещаните части от оборудването, което можете да намерите в метеорологичните станции; въпреки че те обикновено са евтино произведени , има и други инструменти със сензори, които струват повече поради степента на прецизност, която техните измервания гарантират.
Друг аспект, който трябва да се вземе предвид, е, че по-голямата част от станциите обикновено имат дисплеи, които могат да се настройват между Фаренхайт, Целзий и дори Келвин.

Влажност на въздуха

Промените във влажността на въздуха са от съществено значение в атмосферния свят. Ето защо много професионални метеорологични станции, както и усъвършенствани домашни модели, осигуряват две температури: точна и такава, която обикновено се усеща, когато се вземе предвид количеството изпарена вода, давайки ниво на 'усещане', което дава на потребителя по-добра представа за това какво е навън.

Какво трябва да съдържа всяка метеорологична станция?

Сега ще разгледам някои аспекти, които всички тези машини за времето трябва да притежават, както по отношение на компонентите, така и по отношение на начина, по който изпълняват отделните задачи, които изпълняват. Затова ги проверете, преди да пристъпите към купуване.

Различни измервания на закрито и на открито

Лесното получаване на различни измервания на закрито и на открито е една от подобрените характеристики на тези комплекти. Това нововъведение е постигнато чрез включването на софтуер, който записва климатичните условия на околността.

Кой друг може да се възползва от метеорологичните станции?

Студентите по метеорология и любителите на времето като цяло могат да се възползват от тези комплекти, тъй като те им позволяват ефективно да записват резултатите си, като събират по-точни измервания в една-единствена, лесно достъпна програма, което е благословия в сравнение с многобройните и тромави инструменти, продавани отделно.

Метеорологични станции и нови технологии

Някои от иновативните характеристики на цифровите станции се основават на точното събиране на данни, въвеждането на безжични или безжични модели и по този начин на тяхната преносимост. Следователно оборудването трябва да бъде трайно и устойчиво , за да може да бъде поставено на открито и да се избегне повреда поради случайни удари или евентуални нападения от диви животни.
Все пак не бива да се забравя, че макар и по-лесна за транспортиране, безжичната технология може да бъде малко по-трудна за инсталиране в открита среда.
Други подобрени аспекти са способността им да се свързват с интернет и да съхраняват и споделят данни в облака.

Фактори, които трябва да вземете предвид, преди да закупите домашна метеорологична станция

Разгледайте факторите, които трябва да вземете предвид, преди да закупите домашна метеорологична станция (лична или PWS).

Предназначение

Най-важното нещо, което трябва да знаете, е за какво ще ви е необходимо вашето метеорологично оборудване: Фермер ли сте или градинар? Търсите ли нещо основно, за да следите времето като любител или професионалист? Ходите ли на походи и т.н.? След като сте установили за какво ще използвате станцията, можете да изберете основни или по-специализирани устройства. Ето някои съображения.
Основни предпочитания:

 • Външна температура и влажност
 • Барометрично налягане
 • Измерване на валежите
 • Скорост и посока на вятъра.

Други полезни преференции:

 • Вътрешна температура и влажност
 • Ултравиолетова и слънчева радиация
 • Точка на оросяване
 • Индикатор за откриване на близки мълнии
 • WiFi термометър с възможност за дистанционно наблюдение или хигрометър

Точност

Персоналната станция не е добра, ако измерва метеорологичните условия неправилно. Следователно, ако търсите точност, трябва да сте готови да направите по-висока инвестиция, тъй като оборудването, което обикновено виждате в местните универсални магазини, обикновено е много по-малко точно в сравнение с метеорологичните станции от професионален клас, като например Davis Pro2 или Davis Vantage Vue.

Връзка и разстояние

Преди години оборудването за времето се предлагаше в два модела: с кабел или безжично. Днес повечето метеорологични станции са безжични, независимо дали работят чрез Bluetooth или WiFi, и са по-добри, тъй като разполагате с по-голяма гъвкавост по отношение на местоположението на сензорите, което ще ви помогне да получите по-точни показания.

Свързаност с интернет

Препоръчвам ви да помислите за WiFi метеорологична станция, тъй като тя ще ви позволи да се свържете с интернет чрез приложение или уебсайт. Повечето от тези модели ви позволяват да качвате данните си на места като Weather Underground, където вашите изчисления ще бъдат показани заедно с други домашни метеорологични станции по света. Вярвате или не, учените намират тези данни за много полезни, особено на места, където няма официални станции за отчитане на атмосферата.

Използваемост

Предпочитайте модел, който е лесен за настройка и има прости настолни приложения или конзоли, защото ако сте технофоб, по-усъвършенстваните персонални метеорологични станции могат да бъдат малко объркващи, затова търсете по-опростена версия.

Модернизации

Изберете оборудване, което ви позволява да се разширявате и да добавяте допълнителни сензори, когато нуждите ви нараснат.

Дълготрайност

Не забравяйте, че метеорологичната станция може да бъде инсталирана на открито през цялата година, при потенциално горещо или студено време, дъжд и сняг. Затова не използвайте продукти от евтина и крехка пластмаса. Вместо това предпочетете домашна станция от среден и висок клас, тъй като сравнението с по-евтините версии несъмнено ще ви осигури по-голяма издръжливост в дългосрочен план.

Бюджет

Ако искате да си купите прилична домашна метеорологична станция, в зависимост от модела, който сте избрали, можем да говорим за 170-250 евро. Имайте предвид, че ако търсите части с по-голяма издръжливост, производителност и възможност за надграждане, цената ще нарасне до 350-450 евро. И накрая, версиите от висок клас могат да струват повече от 1250 евро, поради което ги препоръчвам само за професионална употреба.

Допълнителна информация

Ето и някои други интересни факти за метеорологичните станции.

Размер и тегло

Изберете размера само според мястото, което можете да си позволите да инсталирате метеорологичната станция у дома. Също така теглото на устройството е важен фактор, напр. ако купувате преносима станция, предпочитайте практична по размер и лека по тегло.

Монтаж и употреба

За да постигнете ефективни резултати, е необходимо да извършите точен монтаж на всички части на атмосферния комплект. За да улесните работата, изберете марка , която е готова за сглобяване. Също така, що се отнася до допълнителния софтуер, уверете се, че интерфейсът е практичен и функционален.

Разширени функции

Интернет връзка:

Можете да качвате и разпространявате данните в различни метеорологични сайтове за съпоставка и преглед.

Многоекранен екран:

Това е полезна функция за двама или повече потребители на сензорна единица, но с отделни монитори.

Прогноза за времето:

Създаването на прогноза за времето не е основна функция на повечето метеорологични станции. Ако се интересувате от тази функция, уверете се, че тя е включена, за да можете да планирате деня си.

Аларма:

Допълнителните алармени системи са много ценни в райони, предразположени към природни бедствия.

Допълнителни аксесоари и части

 • Монтажен комплект за монтаж на сензорната система.
 • Анемометър за определяне на посоката на вятъра.
 • Метеорологична камера за заснемане на метеорологични фактори.
 • Дъждомер за определяне на допълнителни данни за валежите.

Ползите от притежаването на метеорологична станция

 • Независимо дали сте любител или професионалист в областта на метеорологията, можете да отчитате данни за околната среда, като например: точка на оросяване, вятър, топлинен индекс, влажност на почвата, топлина на земята, ултравиолетова или ултравиолетова светлина и слънчева радиация. Някои системи могат да измерват и количеството на евапотранспирацията, което е много полезно в селското стопанство.
 • Идеален за запознаване на децата с науката и за обясняване на влиянието на времето върху света около тях.
 • Отлично решение за градинари, които трябва да следят метеорологичните условия в градината си.
 • Незаменим за земеделските стопани, които трябва да получават точна информация за времето в семейните си ферми, лозята и селското стопанство като цяло.
 • Идеален за строителни и комунални компании, които зависят от познаването на настоящите и бъдещите метеорологични условия за своята работа.