Калъфи за Samsung Galaxy S9 и S9 Plus

mejor-fuente-de-jardín

Трябва да призная, че съм почитател на фонтаните, мисля, че те усъвършенстват пространството, подобряват го и му придават елегантност. Но невежеството може да изиграе лоша шега, мога да ви кажа, че дълго време избирах модели, които не издържаха в градината. Грешката? Избор на материали, идеални за интериора, не много устойчиви, че с първия порив на вятъра те се разпаднаха или напукани малко по малко.

Ако ви се е случвало, както виждате, не сте сами, това е грешка, която е по-често срещана, отколкото изглежда, и е на път да се промени завинаги. Но ако това е само първата ви покупка, ще се радвате да знаете, че със сигурност скоро ще намерите най-добрия градински фонтан .

Най-добрите градински фонтани

Кой е най-добрият градински фонтан?

Бамбукови модели придават непринуден стил, но може да не са толкова здрави, колкото тези, изработени от други материали, предназначени да издържат на атмосферни влияния. Има дори надуваеми , като например плувни басейни, но те намаляват елегантността.

Осветените модели могат да придадат интересен вид през нощта, но те могат да имат деликатни електрически компоненти , за които трябва да се полагат грижи. На всички тези модели и на още други се натъкнах в това изчерпателно търсене, на което се посветих, и което доведе до този пълен сравнителен , който ще видите. Той разполага с пет модела, които не само са с най-високо качество, но и са достъпни , така че да можете да намерите най-евтиния фонтан , който най-добре подхожда на специалното място в дома ви.

Ето и най-добрите градински фонтани :

1. градински фонтан Dehner с осветление

51kXnWMDybL

КУПИ СЕГА

Това е фантастичен вариант за декорация на градината и хармонизиране на пространствата с енергията на дзен. Цялата структура на фонтана е изработена от полирезин, което го прави изключително устойчив на атмосферни влияния, така че да му се наслаждавате дълги години.

Освен това дизайнът перфектно симулира кула от естествени камъни, а меките LED прожектори излъчват топла светлина, за да придадат контраст на структурата и да осветят фонтана през нощта.

Дизайнът му е достатъчно компактен, за да се впише във всяка градинска площ, което прави инсталирането му бързо и лесно. Моделът тежи 16 кг и има височина 77,5 см с три различни нива.

Фонтанът издава приятен и релаксиращ звук при пускане на водата, а най-хубавото е, че не трябва да се притеснявате за пръски и шума, генериран от помпата, тъй като тя е напълно безшумна.

2. Градински фонтан Zen'Light Little-Rock

51LRAeKcX6L

КУПИ СЕГА

Това е четириетажен фонтан, който ще изглежда прекрасно във всеки вътрешен двор, градина или тераса. Най-хубавото в този проект е неговата реалистичност - структурата симулира естествен водопад, който позволява на водата да тече свободно през каменни съдове, които изглеждат така, сякаш са изкопани от стогодишна ерозия.

Той има напълно самостоятелна конструкция, което означава, че не се нуждаете от езеро, за да го захранвате, нито пък губи вода. Освен това е изработен от полирезин, за да издържа на ултравиолетови лъчи, замръзване и атмосферни влияния.

Можете лесно да го инсталирате в градината си и да се насладите на атмосфера, осветена от 3-те LED светлини, които са интегрирани в дизайна. Освен това е много лесно да го настроите - просто го напълнете и използвайте 5-метровия кабел, за да го свържете към контакта.

3. Голям декоративен фонтан от Wanda Collection

614XZhJIgaL

КУПИ СЕГА

За вътрешен двор и градина, но най-вече за дзен пространството в дома ви, където искате да дишате мир и да медитирате, имате този красив фонтан с лика на Буда и височина 2,10 метра . Дизайнът му за стена е идеален за оптимизиране на пространството, но можете да го поставите и в центъра. При изработката му са взети под внимание всички детайли, поради което ще видите красив релефен дизайн. Тя е изцяло черна, което контрастира с растителността.

4. Соларен градински фонтан Blumfeldt Murach

51IbixqlIiL

КУПИ СЕГА

Този модел , изработен от смола с добро качество , е толкова устойчив, колкото ви е необходимо, дори на замръзване. Той е идеален за градината и е каскаден, с три нива. Той е доста лек и уютен, може да се постави в центъра или в ъгъла. Соларен панел с мощност 2 kW осигурява работата му през деня, а батерията с капацитет 2000 mAh - през нощта, без да е необходимо да се включва към електрическата мрежа. Той има висока мощност и LED осветление , което го прави много по-интересен през нощта.

5. Градински фонтан за стена Papillon

31T5aCDEzFL

КУПИ СЕГА

Този декоративен фонтан е много здрав модел и силно препоръчителен , за да придаде отличителен и елегантен вид на вашия балкон, градина или вътрешен двор. Той не се предлага с кранове, но има място за добавяне на такъв в златист цвят, който да контрастира с черния цвят на конструкцията от лят алуминий. Изходът за вода е с диаметър 2,5 cm. Дизайнът му е ода за добрия вкус, като същевременно запазва минималистичния си стил.

6. градински фонтан Zen'Light Buddha

51M-er9M-iL

КУПИ СЕГА

Основата на фонтана е изработена от желязо, а структурата му се състои от три различни нива, които образуват каскада с черни глазирани керамични съдове , през които преминава водната струя . Най-големият е около 40 cm, а другите по-малки са около 18 cm. Всичко това е в романтичен и деликатен стил. Той е оборудван със соларен панел 6 V/250 mA и помпа, която може да пренася 210 литра вода на час. Освен това е лесен за сглобяване.

Ръководство за покупка на най-добрите градински фонтани

fuente-de-jardin

Анатомия на външния фонтан

Ако искате да си купите изгоден външен фонтан, трябва да знаете повече за начина му на работа. Като цяло процесът на разпределение на водата е съсредоточен в горната част. В горната част водата се освобождава и се стича равномерно надолу.

Всеки модел ще има толкова нива, колкото желаете, като имам предвид различните нива, през които преминава водата, докато тече надолу. Този път е направен в тръба, която свързва помпата с дюзата за разпределение на водата

Помпата се намира в резервоара за вода и тя е тази, която придвижва водата през тръбата до точката на разпределение. Накрая външната част на фонтана обикновено се боядисва или оцветява.

Видове и стилове фонтани

Има толкова голямо разнообразие, че със сигурност няма да е трудно да откриете този, който най-добре подхожда на вашия интериор. Най-важното обаче е да ги познавате добре, за да можете да избирате по по-добри критерии и да останете доволни от покупката си.

Многоетажни фонтани

Името им вече ни дава нещо характерно и то е, че те са многоетажен фонтан с каскади от вода. Обикновено те не са много на брой, но обикновено имат две или три нива.

Стенните фонтани

се поддържат или окачват на стената, което позволява спестяване на място и оптимизиране.

Соларни фонтани

Работят със слънчева енергия за задвижване на помпата, поради което изискват пряка слънчева светлина.

Pool Surround

Обикновено имат резервоар за вода в пода.

Пиедестал

В този случай, обратното на предишния модел, този модел обикновено има резервоар за вода далеч от земята.

Животни

Те са идеални за поставяне на открито и имат формата на определени животни, като най-популярните са лъвове, риби, водни кончета и жаби.

Хора

В тях има ренесансово усещане и античен стил. Дизайните варират от ангели до бебета. Разнообразието може да бъде доста голямо и често придава много артистичен вид на пространството.

Сфера

Тя е доста популярна в градинската декорация, тъй като благодарение на дизайна си водата обгръща повърхността, докато тече надолу, което е много приятно за окото.

Урна, ваза и купа

Това е класически и много красив модел, при който урна или ваза се поставя точно в купата.

Водопади

Те възпроизвеждат атмосферата на естествен водопад и обикновено са изработени от фибростъкло. Предлагат се модели за вътрешно и външно ползване.

Препоръчителни материали за външни фонтани

mejor-fuente-de-jardín

Тъй като фонтаните са предназначени да издържат на природните стихии, трябва да се уверим, че всяка тяхна част е изработена с добро качество и с желаното покритие, защото това ще определи издръжливостта, теглото, текстурата и възможностите за персонализиране, които избраният от вас модел може да има или не.

Фонтани от лят камък

Става дума за лят камък и той се използва широко в строителството в селски декорации. Този материал е идеален заради голямата си издръжливост и защото може да се оформя по много начини. Вярно е, че поради естеството на този процес невинаги е възможно две парчета да съвпадат напълно по цвят, така че трябва да поръчате толкова парчета, колкото ви трябват в една партида, за да сте сигурни, че те имат еднакво покритие и външен вид.

Фонтани от армиран със стъклени влакна бетон (GFRC)

Това е високоякостен стъклопласт , вграден в циментова смес, което го прави един от най-издръжливите начини за изработване на външни фонтани.

Фонтани от полистон

Известно е, че той е много гъвкав, тъй като е материал, който може да имитира почти всеки друг материал, като бетон, скала, дърво или керамика. Той е толкова издръжлив, колкото и лят камък , но е много по-евтин.

Фонтани от стъклени влакна (GFRP - glass fibre reinforced plastic)

Известно е, че това е един от най-леките материали, което улеснява обработката и сглобяването. Те придават и модерен вид. Не бива обаче да се забравя, че във ветровити райони е по-вероятно фонтанът да се преобърне.

Външни фонтани от неръждаема стомана

Сигурен съм, че и вие като мен не само го обичате, но и го използвате в много области на живота си. Неговите антикорозионни свойства го правят идеален за много случаи и аспекти. Чудесното при съдовете от неръждаема стомана е, че те не остават петна, не се обезцветяват и не ръждясват. Здравината на неръждаема стомана позволява използването на тънки листове за намаляване на теглото и разходите, като същевременно се запазва издръжливостта на конструкцията.

медни фонтани

Ако държите на класата и елегантността, този материал е за вас. Различните патини и покрития, които се получават върху този красив природен ресурс, са феноменални. В много случаи красотата на конструкцията се запазва или подобрява с течение на времето. Не бива обаче да се забравя, че той не е евтин материал, а напротив - може да бъде доста скъп, така че нерядко може да се види в луксозни градини.

Фонтани от естествен камък и гранит

Те придават по-естествено усещане и са доста минималистични. Обикновено те са изработени от гранит, шисти и мрамор.

Домашни водни фонтани

Благодарение на изобретателността и креативността са създадени домашни фонтани с помощта на малка помпа за обикновена вода, няколко маркуча и някаква външна конструкция. Саксиите и вазите често са основният басейн на фонтана, но някои избират да инсталират подземен басейн, който позволява на водата привидно да изчезне в земята, но след това да излезе в стара саксия за цветя, сандъче, бамбуков стрък, кофа, басейни и др. Важното е да се възползвате максимално от творчеството.

Какво трябва да взема предвид, когато избирам най-добрия градински фонтан?

Задаването на тези въпроси ще доведе до успех, защото ключът е да се мисли отвъд марката и дори цената. Има детайли в собствената му изработка, които го правят или не идеален за това, което търсите, и ние ще ги разгледаме, за да не остане нищо скрито за клиничното ви око.

Изберете подходящото място

Важно е да е на красиво място, но е важно и да е стратегическо. С това искам да кажа, че трябва да се вземе предвид местоположението на комунални линии, като например водопроводи или електропроводи. От друга страна, поставянето на фонтана под дърво също няма да е най-добрата идея, тъй като той често може да се напълни с листа и отпадъци. Нека бъдем практични и да мислим по-ясно и критично дали предвиденото пространство е идеално.

Искате ли водата да се движи?

Движещата се вода може да генерира приятен звук за някои хора, който дори може да бъде идеален за създаване на дзен атмосфера и насърчаване на медитацията. В някои случаи може да се наслагват неприятни шумове, като например трафик, ако живеете в град или на улица, която често е натоварена. Във всеки случай това движение ще трябва да се задвижва от някакъв вид сила, осигурена от слънчева или електрическа енергия. От друга страна, неподвижната вода също има своята магия и може да създаде водно огледало.

Искате ли да добавите риби или растения?

Добавянето на риби във фонтаните може значително да намали появата на комари и обикновено изисква движеща се вода, която осигурява повече кислород. Ако искате да отглеждате водни растения, най-добре е да имате неподвижна вода. Също така изберете място, което получава поне пет часа пряка слънчева светлина на ден.

Безопасността винаги е на първо място

Тук трябва да сте много внимателни, повече, отколкото си мислите. Знаете ли, че малките деца могат да се удавят само в няколко сантиметра вода? Важното е характеристиките на фонтана да не представляват риск за децата, възрастните и дори за домашните любимци. Освен количеството вода и дизайна, местоположението също има значение за това, така че е важно мястото, където се намира, да не е лесно достъпно за деца, които могат да бъдат изложени на риск.

Доколко е важен размерът на моя фонтан?

Това до голяма степен зависи от големината и размера на пространството, защото ако е твърде голямо, може да се почувствате така, сякаш пространството е напълно затворено или сринато от шрифта. Добрият избор винаги ще избягва преувеличенията и основните и не толкова основни грешки в дизайна и декорацията.

Идеята е те да бъдат поставени по такъв начин, че да не пречат на свободното преминаване в рамките на съответното пространство и че размерът им също да не пречи на тези пространства. Да пресеем пространството, с което разполагаме, и да намерим фонтан с размер, който го допълва и не го препълва, но не е и прекалено малък и в крайна сметка не присъства в него.

Съвети за поддръжка

Вие самите можете да поддържате фонтана си в работно състояние дълго време, като удължите полезния му живот с оптимална поддръжка. Искате ли да знаете как? Прочетете, ще ви бъде много интересно:

  • Прочетете инструкциите!

Това е нещо, което много хора пренебрегват, но то е съвсем елементарно и ви дава много ясна представа за правилната грижа за вашия модел. А кой е по-компетентен да даде тази информация от производителя?

Внимавайте с това: ако водата във фонтана свърши, това ще доведе до сериозна повреда на помпата и не се покрива от гаранцията.

  • Предотвратяване на появата на водорасли и бял котлен камък

Редовното третиране на водата ще предотврати появата на водорасли и бял котлен камък.

Трябва редовно да източвате водата, да почиствате резервоара за вода и да почиствате добре помпата.

  • Зазимяване и покриване

Разширяването на замръзналата вода във фонтана може да го счупи, може да не го забележите веднага, но с течение на времето става все по-изразено. Препоръчително е да източите цялата вода от фонтана, да демонтирате помпата и да покриете фонтана с капак преди първото застудяване.

Съвети и грижи за градински фонтани

Къде да купя градински фонтан?

Може да се окаже малко сложно да намерите качествен градински фонтан близо до дома си, тъй като няма много магазини, които да ги продават, можете да отидете в Bauhaus, Leroy Merlin или дори Verdecora.

В интернет можете да намерите много по-голямо разнообразие от най-добрите марки и модели на пазара, например, Amazon дори има соларен фонтан, който използва слънчева светлина, така че не се нуждае от захранващи кабели, както и други видове, които може да имате предвид, друго място може да бъде ManoMano.

Често задавани въпроси

Кой е най-добрият материал за градински фонтан?

Много потребители казват, че тези от фибростъкло са най-добрите, тъй като са леки и нямат метални части, така че почти не подлежат на корозия.

Колко струва сметката на един 24-часов свързан фонтан?

Обикновено двигателят не е много мощен, приблизителният среден разход би бил най-много около 0,12 € на ден, ако се притеснявате за разходите, можете да си купите такъв със слънчев панел.

Привличат ли тези градински фонтани комари?

Ако водата остане неподвижна за дълго време, има вероятност да привлече комари. Ако знаете, че ще отсъствате от дома си за дълго време, без да активирате фонтана, препоръчително е да отстраните цялата вода, да почистите водораслите, ако са се образували, и да го оставите покрит с някаква пластмаса, за да го предпазите от дъжд и атмосферни влияния, докато се върнете.