Камини на биоетанол

mejor-chimenea-de-bioetanol

Търсех най-добрата камина на биоетанол, която да поставя в дневната на нашия апартамент, не бях много ясен за спецификациите и купих една преди година, която изглеждаше много слаба и опасна. С огъня трябва да се борави внимателно, така че реших да намеря по-ефективен, който да е на достъпна цена, разбира се, за да зарадвам жена си и да мога да пия чаши червено пред пламъците.

Харесва ли и на вас тази идея? Сигурен съм, че бихте го направили. Романтичната вечеря пред камината е неповторима. Въпросът е как да се справите с пепелта и дима, характерни за камината на дърва. Поне жена ми се дразни от тях. Аз също, но очевидно в апартамент без комин това е невъзможно. Бяха ми препоръчали тези печки на биоетанол и те са наистина страхотни, не се нуждаят от димоотвод!

Разбира се, трябва да знаете как да изберете правилния, защото ако не го направите, ще останете разочаровани и това ще бъдат напразно изхарчени пари. В допълнение към надеждна марка, която произвежда горелки с добро качество, за мен беше необходимо да намеря по-евтина цена, тъй като преди време вече бях инвестирал в нещо подобно. Затова направих проучване и открих някои наистина добри възможности.

Най-добрите камини на биоетанол

Коя е най-добрата камина на биоетанол?

Идеята на подобна отоплителна система е поне да намали студа в помещението, в което се намира. Още по-удобно е, ако може да отоплява цялата къща, нали?

Сега това, което е наистина страхотно за тези сравнително нови и модерни модели, е, че те са много лесни за инсталиране и екологични.

Видът на използваното от тях гориво съдържа растителни вещества, включително захарно цвекло и захарна тръстика. При запалване те не отделят почти никакъв CO2 и водни пари. Чудесно, нали? А сега какво да търсите в него, за да се чувствате удовлетворени от покупката си. Обърнете внимание:

Употреба - Ако се интересувате само от естетически съображения, 1L горелка е достатъчна. От друга страна, ако се интересувате от климатизиране на стая или няколко стаи, е препоръчително да обмислите по-голям вариант, който има висока калоричност.

Материал - Ако се интересувате от използването му на открито, трябва да предпочетете да бъде изработен от неръждаема стомана, а не от дърво, за да издържи по-дълго.

Гориво - Винаги търсете висококачествен биоетанол, за да избегнете евентуална неприятна миризма. Обикновено няма такъв, но като се има предвид, че това гориво съдържа и алкохол, ако се сдобиете с лош, това ще бъде парфюмът на къщата.

Мерки за безопасност - Ако в къщата има деца или домашни любимци, винаги е за предпочитане да се използва стенна камина. Винаги вземайте предпазни мерки, когато го използвате, и прочетете изцяло ръководството за употреба, за да избегнете изгаряния и пожари.

Дизайнът на вашата камина също е от значение. Идеята е да съответствате на заобикалящата ви среда. Ако имате нужда от сравнение, ето кои са 5-те най-добри камини на биоетанол на пазара в момента.

Ето и от най-добрите камини на биоетанол:

1. Електрическа камина Klarstein FP1 Castillo

Тиха, уютна, безопасна и елегантна

415Fs8D-+uL

КУПИ СЕГА

Едно от големите предимства на тази камина е нейният реалистичен вид. Тя има корпус, подобен на тези във викториански стил, и ще изпълни дома ви с топлина и уютни светлини, но без дим и пепел.

Това е уред за вътрешно ползване, проектиран с имитация на чугун черен лак, и луксозни покрития, които се съчетават с всеки интериор, особено с мебели от селски тип, ръчно изработени и очевидно тези с викторианска елегантност.

Това оборудване е подходящо през цялата година, тъй като симулаторите се монтират независимо от радиатора. Това означава, че през зимата той функционира като отоплителен , а през останалите сезони е само красив декоративен елемент.

Той има радиатор с две нива на мощност, халогенен симулатор с ниска консумация и голяма предна част от защитно стъкло.

Той е безопасен и безшумен, изключва се автоматично при достигане на температура от 85ºC и е много подходящ за помещения с площ не по-голяма от 40 квадратни метра.

2. Costway HW58930ES биоетанолова стенна камина

Безопасна и висококачествена. Контролируем пламък

 

КУПИ СЕГА

Изработена от неръждаема стомана с комбинация от желязо, което я прави здрава, тази камина на биоетанол е подходяща за използване като стенна или свободно стояща камина, но не и като вградена тип.

Той има горивна камера с гасителна плоча и нагревателна мощност , която ще ви държи топло за период между 4 и 6 часа без прекъсване.

Това е много безопасна горелка за биоетанол, чиито пламъци са напълно контролируеми от 10 до 20 см, без риск от пожар или излизане извън контрол.

Неговият модерен и приятен стил, но в същото време устойчив, е подходящ за всякакъв вид декорация и ще придаде на стаята ви нотка на различност и модерност. С един от тях ще имате приятно усещане за топлина за дълго време.

Доставя се с ръководство за употреба на английски език, а горивото трябва да се закупи отделно. Той е един от най-безопасните в офертата.

3. Берлинска камина на биоетанол от Kaminbau Mierzwa

С 15 декоративни камъка

31xhR27VaCL

КУПИ СЕГА

За усещане за уютна камина на дърва този модел е идеален. Изработена е в Германия от бял лакиран MDF или лакирана елхова дървесина. Отоплителната му мощност е 3,5 kW.

Горелката за биоетанол е изработена от неръждаема стомана с черно прахово покритие. Той има повдигащ прът с дървена дръжка, както и 15 декоративни камъка, които украсяват огъня и помещението, в което го инсталирате.

Работи и с гел. Той е идеален за апартамент, тъй като няма нужда от монтаж или вентилационен комин.

4. Камина на биоетанол Ego Tomasucci

Елегантна и модерна

41wW1ai7hOL

КУПИ СЕГА

Един модерен и спретнат апартамент се нуждае от този тип печка, която да го отоплява и разкрасява. Сериозно, изглежда много хубаво и елегантно, това е един от любимите ми модели. Със закаленото си безопасно стъкло и горивната камера от неръждаема стомана с вместимост 1 л тя изглежда чудесно.

Тя осигурява между 2 и 3 часа автономна работа, в зависимост от отварянето на вратичката за пламъка. Консумираната от него енергия е чиста и възобновяема благодарение на използването на биоетанол. Той отделя само водни пари и диоксид (CO2), еквивалентни на 3 запалени свещи. Без изпарения, без миризми и без пепел, която да засмуквате.

Включва керамична гъба и запалка за запалване.

5. Био камина за стенен монтаж Purline

С комплект за сглобяване

51mg0-khrsL

КУПИ СЕГА

Ако търсите модел за монтиране на стена, декоративен и недостъпен за деца, този е много подходящ. Всъщност той се предлага с комплект за сглобяване, въпреки че може да ви е необходим добър майстор, който да извърши монтажа. Въпреки това е бърз и безпроблемен.

Тя е с размери 70 x 20 x 60 cm и има красив корпус от черна лакирана стомана. Топлинната му мощност се равнява на приблизително 1,75 kW. Вътрешният горивен блок, изработен от неръждаема стомана, е с обем 1,2 литра и има функция за регулиране на пламъка.

Ако желаете, този модел може да бъде поставен и на пода на всяко помещение. Времето за горене е около 3 часа.

6. Карина Карина

Класическа и декоративна

31WSJI4laEL

КУПИ СЕГА

Тези, които не разполагат с бюджет за структурни промени у дома, но се нуждаят от камина, могат да изберат тази, която е много красива и класическа. Външният ѝ вид създава впечатление за традиционна камина на дърва. Изработен е от MDF с немска изработка.

Може да бъде преместена при нужда и е необходимо да имате под ръка само биоетанол или гелово гориво, за да я запалите. Тя е висока 102 см, широка 116 см и дълбока 37 см.

7. Камина на биоетанол модел Tornado Deluxe

С две регулируеми горелки

411gcKvXF9L

КУПИ СЕГА

Идеален за съчетаване с декорацията на изискана и модерна среда, този модел се предлага в няколко цвята за избор: черно, бяло, антрацит, червено, сребърно и неръждаема стомана.

Той е оборудван с 2 регулируеми горелки от неръждаема стомана с капацитет 0,85 литра и те се нагряват. Те могат да подредят много добре стая от 30 квадратни метра. Предлага се с дистанционери за стена, в случай че искате да го окачите на удобно място в къщата.

Той не включва защитно стъкло и има автономия от около 3,5 часа, въпреки че при ниска интензивност на пламъка може да издържи около 4 часа.

 

Ръководство за покупка: най-добрите камини на етанол

Какво представляват камините на етанол?

31MtSouAAqL

С прости думи бих могъл да ви кажа, че това е устройство за генериране на топлина, което използва биоетанол в процеса на горене, за да повиши температурата. Тези камини обаче надхвърлят това просто обяснение. Трябва да отбележа, че това оборудване е известно също като камина за алкохол, нагревател за етанол или екологична горелка и се състои основно от конструкция от неръждаема стомана , която се състои от една или повече горелки, които действат чрез генериране на топлина под действието на биоетанол, нямат типичната структура на комина и не генерират сажди, дим, факли или какъвто и да е вид дразнител.

В последно време те станаха популярни благодарение на чистото си горене и на факта, че не отделят дразнещи миризми, което е рай за алергичните хора и тези, които страдат от астма и алергичен ринит. Това е лесен за инсталиране продукт , който не изисква специални тръбопроводи или връзки.

Видове камини на етанол

Благодарение на безопасността и контрола върху горенето, камината на етанол може да бъде поставена почти навсякъде в къщата, което е довело до създаването на различни видове на този продукт, произведени в зависимост от нуждите на потребителя и характеристиките на мястото, където ще бъде инсталиран, така че ще намерите следните видове камини на биоетанол.

Стенна камина на етанол - Както подсказва името ѝ, това е камина на етанол, която се поставя на стената, като в повечето случаи се поставя така, сякаш е плазмен екран на телевизор. При поставянето му трябва да се вземат предвид подробностите за безопасност, като например да се гарантира, че е далеч от завеси или зони, в които са свързани газови тръби или други битови услуги от този вид. Стенната камина на етанол работи без специализиран монтаж и обикновено не се предлага в модели за вграждане . Той е идеален за апартаменти, офиси, чакални и малки помещения.

Свободностояща камина на етанол - Тази разновидност на камината на етанол може да бъде намерена в много големи до по-малки версии, като голямото ѝ предимство е, че можете да я поставите навсякъде в дома, бизнеса или офиса си, тъй като тя е предимно свободностоящ модел, който ще намерите в различни стилове и покрития, подходящи за почти всеки тип интериор. Всички те очевидно поддържат използването на биоетанол като гориво за осветление.

Настолна камина на етанол - Както подсказва името, настолната камина е устройство, което се поставя на плот или маса и е известно също като настолна готварска печка . Обикновено те са малки и лесни за поставяне навсякъде. Те са идеални за използване в трапезарията, на бюрото и в офиса и тъй като етанолът не реагира, освен чрез отделяне на топлина и въглероден диоксид, те не са опасни за претъпканите с документи офиси.

Камина за етанол за вграждане - Камината за етанол за вграждане не е нищо повече от оборудване, което е вградено в стената, а не е окачено, както е при стенния модел. Една от тях, поставена в стената, ще придаде по-топла атмосфера и допълнителна стойност на дизайна и декоративния елемент. Има дори привличащи вниманието двустранни .

Горелка - Това не е нищо повече от структурата, която отговаря за контрола на пламъците на камината на етанол, тя е част от оборудването и е една от най-важните части на уреда, можете да я поставите във всяка структура с подходящи характеристики, след което да поставите етанол в нея и да я пуснете в действие. Горелките са тези, които генерират топлина и нагряват средата, в която е поставен уредът.

Ползи от камини на етанол

В страни като нашата е необходимо да има източници на топлина, за да се облекчат агресивните температури, на които сме подложени в определени периоди от годината, така че наличието на камина у дома е от съществено значение, но ако оборудването е и биоетанол, тогава всичко е печалба, нека видим какви са ползите:

Екологично гориво

Предвид факта, че използва етанол, известен също като етилов алкохол или биоетанол, това е напълно екологично оборудване, което не отделя опасни емисии нито за вас, нито за околната среда. Ето защо те са идеални за монтаж във всеки апартамент.

Чисти пламъци

С камината на етанол не се налага да страдате от наличието на сажди, дим или пепел, пламъците ѝ са чисти и благодарение на вида гориво , което използва, биоетанол, не се нуждае от по-голяма вентилация, което прави голяма разлика с печката на дърва.

Гъвкав дизайн

Първото нещо, което трябва да се каже в този момент, е, че камините на етанол не са истински камини, т.е. не е задължително да имат традиционна структура. Това се дължи на ефективността на етанола, тъй като той не отделя опасни емисии, а конструкцията, в която е поставена горелката, може да бъде с всякаква форма - сбъдната мечта на всеки интериорен декоратор! Вече се предлага дори интелигентна горелка за етанол, управлявана чрез смартфон.

Минимални разходи за монтаж

Без димен отвор и без необходимост от връзки или тръбопроводи, горелката за етанол просто се превръща в евтина конструкция, чиято горелка може да бъде вградена навсякъде без големи разходи. Също така не е необходимо да харчите много пари за поддръжка или за закупуване на биоетанол, за да поддържате работата му.

Модерен и елегантен дизайн

Като се има предвид голямото разнообразие от съществуващи модели, в които можете да намерите камина на биоетанол, нейният дизайн е подходящ за всякаква среда - от най-впечатляващите викториански декорации до най-минималистичните стаи, типични за апартаменти под наем, само с добавянето на една от тях ще придадете допълнителна стойност на дома си.

Лесна употреба и поддръжка

Както вече ви казах, няма нищо по-просто от това да запалите камина на биоетанол, да не говорим за лесната им поддръжка, като се има предвид, че горивният им блок е направен с горелка, която използва биоетанол,

Преносимост

С изключение на модела за вграждане, камината на биоетанол е преносимо устройство, което може да се използва както във всекидневната , така и на открито. Може да се премества от едно място на друго без особени неудобства.

Какво представлява горивото с етанол?

Известен също като етилов алкохол или биоетанол, той е алкохол, който се ферментира от нишесте, пшеница, картофи, захар, царевица, сорго и ечемик. Този зърнен алкохол се смесва с бензин и се използва като гориво за камината или печка за биоетанол. Предлага се на бензиностанциите или в специализираните магазини в литра.

Как се използва камина на биоетанол?

Не е необходимо да имате докторска степен или да сте гений, за да монтирате камина на биоетанол, но това е устройство, което генерира пламъци, така че не можете да се отнасяте несериозно към него, затова ви предлагаме няколко прости и полезни стъпки:

Запалване на камината

При запалването на камината на биоетанол трябва да се обърне внимание на няколко неща, като първото е да се уверите, че горелките са чисти и да проверите дали горелката е пълна с биоетанол поне на две трети. Уверете се, че камината е на разстояние най-малко 1,3 метра от завеси и запалими предмети. Прочетете инструкциите, напълнете с биоетанол, ако е необходимо, и запалете с дълга запалка, като държите кутията с биоетанол далеч от запаления уред.

Гасене на камината

В идеалния случай оставете биоетанола да свърши, но ако трябва да го изгасите спешно, използвайте инструмента за гасене, не запалвайте отново, докато не се уверите, че камината е студена, и не докосвайте отворена камина , която току-що е била изгасена.

Почистване и поддръжка

Това е съвсем просто, ако разлеете биоетанол, почистете го със суха кърпа, след това с влажна кърпа и го оставете да изсъхне, не използвайте подложки за почистване или черна стоманена вълна за горелките, тъй като може да ги надраскате, можете да почистите външната част с влажни кърпи, а горелките с топли влажни кърпи, стъклото може да се почисти с препарат за почистване на стъкло, след като камината е студена.

Горелка на биоетанол - характеристики за безопасност

Не трябва да забравяте факта, че колкото и практична да е, камината на биоетанол е запалима,

Тавичка за разливане

Тъй като биоетанолът може да се разлее при зареждане на горелката, някои от тях имат тавичка, която събира разлятото гориво и го излива обратно в горелката, което може да ви спести не една уплаха.

Гасене на пламъка

Въпреки че биоетанолът обикновено се консумира в комина, повечето уреди имат капачка за пламъка или инструмент за гасене, който се поставя директно върху горелката, за да се изгаси.

Монтиране на горелката за биоетанол

Въпреки че инсталирането и запалването на камина на биоетанол не е голяма работа, е необходимо да се вземат предвид важни мерки за безопасност: На първо място, избягвайте разливи, а ако все пак се появят, имайте тава за събиране или нещо за подсушаване, дръжте запалими предмети далеч от близостта на камината на биоетанол, запалете я от безопасно разстояние, за да избегнете инциденти, и изгасете пламъка със специалния инструмент за гасене.

Съвети при закупуване на камина на биоетанол

Преди да вземете какъвто и да е модел камина на биоетанол у дома, трябва да имате предвид тези подробности:

Цена - Тук ще откриете разнообразие, всичко зависи от материала, който ще изберете, и от размера на вашата камина на биоетанол. Можете да похарчите от 90 до над 1000 евро, ако бюджетът ви позволява това. Качествен модел може да се намери за 160 евро или повече, материалите оказват голямо влияние, не е същото като използването на керамични влакна или неръждаема стомана за горелките.

Качество - Нещо стабилно, с горелки от неръждаема стомана и отговарящо на международните стандарти, ще се хареса.

Безопасност - Вече ви казах, дръжте запалими предмети настрана, следвайте инструкциите, дръжте всички предпазни елементи на оборудването затворени и дръжте децата настрана, не забравяйте, че това е огън.