Карти MicroSD

tarjeta-memoria-microsd

Когато става въпрос за закупуване на най-добрата microSD карта за вашия memoria-microsd-768x1024

фотоапарат, видеокамера, таблет, смартфон, дрон или дори за съхранение на цифрова музика, има много фактори, които трябва да имате предвид, като най-важните са формат, цена, капацитет на картата и скорост на трансфер.

На пазара има много възможности , които улесняват разполагането с допълнителна памет в устройствата ни, и има големи разлики в скоростта на трансфер на картите с памет в зависимост от производителя и марката на SD картата с памет. Съществуват много фалшиви microSD карти, затова не забравяйте да купувате от реномиран продавач.

Освен че трябва да проверите дали форматът на картата е съвместим с хардуера, трябва да проверите и някои други подробности, като например най-добрата цена стойност, скоростта на картата, дали устройството ви поддържа тази скорост, капацитета, дали картата е с гаранция и дали картата има безплатен софтуер за възстановяване.

Най-добрите MicroSD карти

Коя е най-добрата microSD карта?

С бързото развитие на технологиите в наши дни паметта се превърна в необходимост, така че microSD картите са задължителни, ако искате да съхранявате файловете си, особено ако имате телефони с Android, където можете да съхранявате снимки, игри, музика и видеоклипове, без да се налага да запълвате паметта на смартфона си.

Освен това имате огромното предимство да прехвърляте лесно всички мултимедийни файлове от едно устройство на друго.

Ето и най-добрите microSD карти:

1. Lexar High Performance 633x microSDXC 64 GB карта памет

Оптимално качество с професионална скорост и капацитет

Това е изключително подходяща карта за висококачествени видеокамери, таблети и мобилни телефони. Скоростта на трансфер е до 633x (95/MBs) и включва USB 3.0 четец, който прехвърля файлове с отлична скорост.

Това е високопроизводителна карта от клас 10 с четец USB 3.0. Тествано с CrystalDiskMark 4.0.3, READ_MB/s_93.33 Write_MB/s_37.20 с отлични резултати. Доживотна гаранция.

2. Samsung Evo MB-MP64DA/EU 64GB micro SDXC карта памет

Запазете спомените си за цял живот

Samsung е една от най-разпознаваемите марки и по мнението на много експерти microSD картите Samsung EVO са най-добрите карти за използване в устройствата Samsung Galaxy.

Тези карти са водоустойчиви и могат да издържат повече от 24 часа в солена вода. Те са оборудвани с технология за защита от рентгенови лъчи. Те имат интерфейс UHS-I, който е съвместим с интерфейса HS.

Издържа на температури от -25 градуса по Целзий до 85 градуса по Целзий. Те са клас 1, клас 10 и се предлагат с адаптер за SD. Той има 10 години гаранция и В сравнение с други марки, цената е отлична и много конкурентна.

3. 64GB Kingston SDC10G2/64GB microSD карта памет

Бърза и надеждна работа

Предлага се с пълноразмерен SD адаптер. Той е с ултрамалък форм-фактор, универсален е и има бързи скорости на последователно четене и запис в смартфони.

Това е карта с памет UHS, клас 10. Според Асоциацията на SD това означава, че тя може да заснема 'голямо HD видео'. Kingston твърди, че скоростта на четене е 90 MBps, а скоростта на запис - 45 MBps.

Неравномерната производителност на 64-гигабайтовата microSDXC карта на Kingston я поставя зад конкуренцията. Те са предназначени за запис на HD видео и са идеални за фотографи. Той се предлага с доживотна гаранция.

4. SanDisk Ultra Android 64GB microSDXC карта с памет

Повече музика, повече снимки, повече видеоклипове

Удвоява обема на флаш паметта, която досега беше налична за най-новото поколение мобилни телефони и таблети, просто се уверете, че имате достатъчно данни, за да оправдаете цената ѝ, въпреки че има ниска цена в сравнение с други марки

Действителното количество пространство, налично на картата, е 59. Новият му цветен дизайн го прави по-труден за изгубване. Въпреки че е с технология microSDXC, която не работи с всички мобилни устройства, тя беше тествана в Samsung Galaxy, Sony Ericsson Xperia, Motorola Droid и картата работи перфектно.

Той е от клас 10, записва и възпроизвежда Full HD видео и се предлага с безплатното приложение SanDisk Memory Zone за лесно преглеждане и управление на файловете. Той има издръжлива конструкция, която го прави подходящ за използване в тежки условия, и се предлага с доживотна гаранция.

5. Transcend TS64GSDU3 64GB SD карта с памет

Производителност над очакванията

Това е карта от премиум клас10, много по-евтина от картата на Lexar и с предимства, базирани на уникалния ѝ софтуер, който е изключително удобен за потребителя и ви позволява да търсите в устройството изтрити файлове, които могат лесно да бъдат възстановени.

Тази карта е идеална за смартфони и таблети, предлага вграден код за корекция на грешки (ECC) за откриване и коригиране на грешки при прехвърляне и има допълнителен капацитет за съхранение с максимална скорост на четене на данни 95 MB/s и максимална скорост на запис на данни 60 MB/s. Той има доживотна гаранция.

 

Фактори, които трябва да вземете предвид при избора на карта с памет

Като цяло, ако искате да закупите карта с голям капацитет на достъпна цена, най-вероятно това ще бъде карта с ниска скорост на трансфер. Ако искате да си купите качествена карта с висока скорост на трансфер и голям капацитет за съхранение, картата вероятно ще бъде скъпа. Ако искате да постигнете баланс и да си купите карта с добро качество , винаги трябва да обмисляте закупуването на карта от призната марка .

Бързина: Бързината е един от ключовите фактори при избора на microSD карта с памет. Не всички SD карти предлагат еднаква скорост.

Съществуват четири различни класа на скоростта: 10, 6, 4 и 2. 10-ият клас е най-бързият, а 2-ият е най-бавният и обикновено е най-евтиният за закупуване .

Клас 2 е подходящ за запис на видео със стандартна разделителна способност, а класове 4 и 6 са подходящи за запис на видео с висока разделителна способност. Клас 10 е подходящ за запис на Full HD и HD видео. Съществуват и два класа свръхвисока скорост (UHS), но те са по-скъпи карти и са предназначени за професионална употреба.

Картите UHS са предназначени за устройства, съвместими с UHS. Камерите GoPro например винаги се нуждаят от карти клас 10. Камерата HERO поддържа само до 32 GB. Камерите HERO3 Black Edition, HERO3+, HERO+ и HERO+ LCD поддържат до 64 GB. Камерите HERO4 и HERO session поддържат до 128 GB. Тестовете на GoPro показаха, че най-препоръчваните марки за използване с техните камери са SanDisk Extreme 16, 32 и 64 GB, Samsung Pro UHS-I 16, 32 и 128 GB и Lexar 633x UHS-I 64 GB и Lexar 1000x microSDXC UHS-3 128 GB.

 

Размер

Устройствата използват различни размери SD карти. Можете да намерите SD карти със стандартен размер, miniSD карти и microSD карти. Стандартните SD карти са най-големите, въпреки че са с размери 32x24x2,1 мм и тежат само два грама.

Повечето цифрови фотоапарати все още използват стандартни SD карти. Те имат стандартния дизайн с изрязани ъгли. Картите MiniSD са по-малки от стандартните SD карти, с размери 21,5х20х1,4 мм и тегло около 0,8 грама. Това е най-рядко срещаният размер днес.

Картите miniSD са проектирани специално за мобилни телефони, въпреки че вече се предлагат и по-малки карти. Картите MicroSD са с размери 15x11x1 мм и тежат само 0,25 грама. Тези карти се използват в повечето мобилни телефони и смартфони, които поддържат SD карти. Те се използват и в много други устройства, като например таблети.

Картите SD се поставят само в съответните слотове. Не можете да включите microSD карта в стандартен слот за SD карта, тъй като тя не пасва. Можете обаче да закупите адаптер, който ви позволява да включите по-малка SD карта в по-голям формат SD карта и да я поставите в съответния слот.

 

Капацитет

Подобно на USB флаш памети, твърди дискове и други носители на информация, различните SD карти могат да имат различен обем памет.

Стандартната SDSC (SD) карта е с капацитет от 1 MB до 2 GB, а може би и 4 GB, въпреки че 4 GB вече не са стандарт. Тя може да се използва във всеки слот за microSD. Стандартът SDHC е създаден по-късно и позволява използването на карти с размер от 2 GB до 32 GB, които могат да се използват в хардуер, поддържащ SDHC и SDXC. SDXC е по-нов стандарт, който позволява използването на карти с размер от 32GB до 2TB. За да ги използвате, ще ви е необходимо устройство, което поддържа SDHC или SDXC карти. Може да се използва само в устройства, които поддържат SDXC.