Кафемашини на капсули

la-mejor-cafetera-de-cápsulas

Тези, които имат най-добрата кафемашина на капсули, знаят, че тази машина може да се превърне в техен верен приятел. Особено когато не сте чули будилника сутринта. Ако часовникът показва половин час закъснение за работа, а вие се чувствате сънливи, чаша кафе е истинско средство за отваряне на очите.

Тези малки машинки са изключително удобни за бързо и лесно приготвяне на напитки, когато бързате. Дори и в средата на следобеда, когато работата започва да става натоварена и имате нужда от нещо, което да ви зареди.

За тези, които живеят сами вкъщи, те също са много практични. Ако сте твърде мързеливи, за да настроите цяла кафемашина само за един човек, тогава подобна кафемашина ще улесни живота ви.

Най-добрите кафемашини на капсули

Коя е най-добрата кафемашина на капсули?

Със сигурност това, което искате, е добро кафе, което е готово бързо, без много усложнения. Можете да приготвите и малко количество, ако сте единственият, който ще го пие. Вие не сте единственият човек, който прави или иска това. Повече от един потребител е тествал машини за еднократна употреба и е дал своите препоръки онлайн.

Струва си да разгледате тези сравнения и да вземете предвид мнението и препоръките, преди да инвестирате еврото си. Можете да получите някои насоки с този топ 5, който включва най-добре оценените машини в момента в Amazon.

Тук са най-добрите кафемашини на капсули:

1. Капсулна кафемашина Nespresso Inissia XN 1001

Енергийно ефективна

31PU6cz5PAL

КУПИ СЕГА

Специално проектирана за чаши за макиато, тя има сгъваема табла, върху която се поставя, докато се сервира напитката. Контейнерът може да побере до 11 използвани капсули, а резервоарът - малко над половин литър вода. Помпата произвежда налягане до 19 бара. Той е с красив дизайн и се предлага в различни цветове. Освен това е екологичен, тъй като се съобразява с потреблението на енергия. След 9 минути неизползване той се изключва автоматично.

Загрява много бързо, за по-малко от 25 секунди, и започва да приготвя кафето. Включва адаптер за големи чаши. Той е достъпен и качеството е много добро. Много лесен за почистване и поддръжка.

2. DeLonghi Dolce Gusto Jovia EDG250.B

Многофункционалната напитка

41Vogh5zT-L

КУПИ СЕГА

С тази машина за еспресо могат да се приготвят няколко различни напитки - с мляко, еспресо, шоколад и чай. Таблата му може да се регулира на три различни височини, но няма капацитет за изключително големи напитки. Налягането, което упражнява, е 15 бара. Не е необходимо да се притеснявате, че ще разлеете гореща вода или ще се изгорите, като я използвате. Той е снабден със система за безопасност, която предотвратява изпускането на вода, ако държачът за капсули не е поставен на мястото си.

Дизайнът му е елегантен и модерен, а работата му е безшумна. Цената му е икономична в сравнение с други.

3. Bosch Tassimo Vivy

Компактна, за да пести място

31qLuIl55cS

КУПИ СЕГА

Производителят я описва като с компактен дизайн, който пести място в кухнята. И той наистина е малък - с размери 251 x 169 x 298 мм. Тя се поставя лесно на всеки рафт. Хубавото е, че може да се адаптира към различни размери чаши, тъй като стойката е подвижна. Работи автоматично и показва състоянието си с LED светлини. Резервоарът побира 0,7 литра вода.

Той е и многофункционален, защото можете да приготвяте не само различни видове кафе, но и шоколад и чай. Той се почиства лесно и се предлага с ръководство за употреба, което е много удобно за начинаещите.

4. Krups Dolce Gusto Oblo

Готин дизайн

41Se-vNYLnL

КУПИ СЕГА

Правенето на con leche с него е невероятно. Дизайнът му е красив, оригинален и в същото време компактен и удобен. Фантастично допълнение към модерната кухня. Размерите му са 17 x 30 x 23 cm. Капацитетът на резервоара е по-голям от този на други кафемашини, тъй като той е с вместимост 0,8 литра. Налягането достига 15 бара. Той е многофункционален и екологичен, тъй като има функция за автоматично изключване след 5 минути бездействие. Той има ръчна система и табла, която се регулира на три височини.

Той е солиден и много надежден. Истината е, че от него се приготвя по-добро кафе от другите и по-топло. Цената е много добра. Икономичен в сравнение с други машини.

5. Krups KP 100B

Малка и удобна

31SJ6Bt9noL

КУПИ СЕГА

Красива е и дизайнът ѝ е много модерен и практичен. Може да се комбинира с всяка кухня. Системата му е ръчна за тези, които предпочитат да контролират приготвянето на напитката. От нея се приготвя добро кафе и може да се използва за приготвяне на други напитки, като шоколад и чай. Той издава известен шум, но ако не е дразнещ, е напълно поносим.

Тъй като е ръчна, тя няма система за изключване при неактивност, така че е най-добре да се уверите, че сте я изключили, когато приключите.

Съотношението цена/качество е много добро, наистина е достъпно.

 

Какво представлява кафемашината с капсули?

Това е машина за приготвяне на еднократни, индивидуални кафета, la-mejor-cafetera-de-cápsulas

т.е. за една чаша наведнъж. Тя е доста практична, когато не искате да варите толкова много. Освен това, в зависимост от марката и модела, той е много гъвкав и може да сервира чай, шоколад и няколко варианта на кафе, като капучино, лате макиато, традиционно лате и др.

Как работи? Много просто, наистина. Водата се поставя в контейнер в задната част на машината. След това капсулите се поставят една по една в отделение. На пазара има много марки кафе, които предлагат това представяне.

Тези капсули са изработени от материали като алуминий и пластмаса. Те съдържат кафе на прах, шоколад, чай и други напитки, специално предназначени за тези кафемашини.

След като бъде включена и готова, машината започва да налива гореща или студена вода, според вашия избор, и да смесва праховете един по един. И накрая, след няколко минути кафето ви е готово за пиене.

Защо да си купите такъв?

Предимството на подобна кафемашина е именно практичността на приготвянето на една напитка по едно и също време. Те са много удобни за активиране сутрин, когато само един или двама в къщата искат кафе. Те са много полезни и за тези, които работят у дома или заемат важни длъжности с лични офиси.

Те се превръщат в чудесно средство за подобряване на настроението, когато денят или работата са станали тежки, но вие задължително трябва да продължите със задачите си.

Според марката едно от предимствата им е възможността да се контролират вкусът, текстурата и количеството на напитките. Освен това, тъй като не са толкова обемисти, те заемат по-малко място.

Освен това кафемашината за еднократна употреба се почиства много лесно и това е една от най-добрите характеристики, които предлага на своите потребители.

Противоречия на автоматичните кафемашини на капсули

Всеки професионалист има минус. Въпреки че тези кафемашини могат да бъдат полезни, те имат и някои недостатъци.

Първият недостатък е цената на използването на капсули вместо мляно кафе на килограм или на зърна. Това се дължи на факта, че освен външната опаковка капсулите имат и допълнителен материал за обработка, от който идват смесите.

Всеки пакет идва с определено количество чаши, които можете да приготвите, и след като свърши (което може да е много скоро), ще трябва да разхлабите пастата, за да си купите нова дажба със смеси от вашата напитка.

Вторият недостатък е недостатък на повечето кафемашини от този клас. Това означава, че моделът на капсулата не е съвместим. Какво означава това? Ако имате желание за смес от мокачино на една марка и тя не съответства на марката на вашата кафемашина, нямате късмет. Няма да можете да пиете кафето си. Това е истинското противоречие.

Повечето кафемашини за капсули изискват да използвате тяхната марка. Това е въпрос на права, но засяга и потребителите. Някои производители обаче са осъзнали грешката и са се опитали да продават машини със система, съвместима с няколко вида капсули.

 

Предимства на кафемашината на капсули

Трябва да се има предвид, че може да искате да платите малко повече, за да се възползвате от предимствата на тези полезни уреди.

Знаем, че традиционното кафе е много по-евтино. Все пак при обикновените кафемашини трябва да отделите време, за да изчислите какво количество кафе ще приготвите, а това не е така при кафемашините за еднократна употреба.

С тях вече разполагате с количеството за приготвяне и можете да го дозирате, за да приготвите напитката по ваш вкус, по всяко време на деня и бързо.

Последното е още едно голямо предимство - скоростта. Ако закъснявате за среща, просто напълнете термалната си чаша в кафемашината и сте готови да тръгнете. За по-малко от минута можете да тръгнете с горещата или студената си магическа отвара, където пожелаете.

И още нещо... не е нужно да служиш само за себе си. Ако желаете, можете да приготвите чаши за няколко души за кратко време. Тъй като това е машина, която приготвя по-добро и по-разнообразно кафе и други екзотични напитки, тя е много подходяща за задоволяване на вкусовете на гостите ви след хранене.

Как да изберем най-добрия?

За да се сдобиете със собствена кафемашина за еднократна употреба, трябва да знаете какво да търсите. Добре е да проверите дали някоя от тях е по-достъпна, но същевременно гарантира добро качество. Най-евтиното невинаги е добро, но има няколко възможности за избор.

Но сред задължителните характеристики на тези домакински уреди, които трябва да проверите, са:

За любителите на дълбокия L това е много важен момент. В зависимост от вкусовете и предпочитанията на всеки човек той се приготвя повече или по-малко силен. Машините от този тип ви помагат да го контролирате, така че напитката ви да е точната.

Ако вкъщи или в офиса има двама или повече души, които харесват малки чаши, и двама или повече, които предпочитат супер чаша, няма проблем. Има начини да регулирате количеството шоколад, чай или кафе, което искате да изпиете всеки път.

Колкото по-голяма е вместимостта на резервоара, толкова повече порции могат да бъдат направени. Затова е добре да вземете това предвид, когато вземате решение.

Това, че кафемашините предлагат повече от една възможност за приготвяне на шоколад или чай, е истинско предимство. В днешно време има голямо разнообразие от различни вкусове и тела на напитките. Ето защо е важно да разполагате с оборудване, което може да работи с всички тези алтернативи или поне с някои от тях. Освен това трябва да прецените дали те работят автоматично или ръчно.

Какво трябва да обмислите, преди да си купите кафемашина на капсули

Тъй като има много налични, в магазините и онлайн, за да изберете правилния, трябва да оцените следните условия:

Възможно е, като се има предвид разнообразието от възможности, да се намери такава, която да отговаря на всички очаквания и да има ниска или поне по-евтина цена. Най-добре е да не избирате най-скъпата, а тази, която наистина отговаря на нуждите ви по отношение на замятане, скорост и гъвкавост.

  • Колко бързо искате кафето в чашата?

Проверете спецификациите на всяка алтернатива, за да разберете колко бързо можете да приготвите напитката си. На много от тях приготвянето на първата чаша може да отнеме минута, а на следващата - малко по-малко. Съществуват версии без кафеварка, които могат да сервират до 12 чаши едновременно, така че това зависи и от нуждите ви и от това колко души искат кафе в момента на приготвяне.

  • Трябва да е тих?

Ако се притеснявате от шума, който издават уредите, можете да потърсите кафемашина, за която е посочено, че е безшумна, въпреки че обикновено тя е доста тиха.

Не става въпрос за това да вземете машината със себе си, а за капацитета ѝ да пълни големи чаши с напитки. Идеята е да можете да ги вземете със себе си, когато излизате. Съществуват модели, създадени с оглед на този тип потребители, които се нуждаят от повече кафе. Така диспенсърът капе на по-висока височина, за да може да се сервира във високи чаши и чаши. Много от тях предлагат и подвижни подложки за тази цел.