китара за деца

Когато детето започне да слуша музика самостоятелно, най-добре е да не задържате стимулите. Ето защо, когато синът ми започна да взима китарата на брат си, решихме да му намерим най-добрата електрическа китара за деца на пазара , за да може да започне да свири на собствен инструмент възможно най-скоро.

Знаехме, че светът на музиката може да бъде очарователен, но ако практиката е неподходяща, тежка или скучна, ентусиазмът на начинаещите няма да продължи дълго. Освен това за едно дете една младежка китара от добро качество винаги ще бъде по-удобна, подходяща за размера на ръцете му и лесна за свирене.

Но няма да отрека, че в началото се съмнявахме дали е най-добре препоръчано това да бъде първият му инструмент. Въпреки това, след като прочетохме за ползите от нея, разбрахме, че той трябва да започне да развива рокендрола си възможно най-скоро и отидохме да купим китарата му.

Най-добрите електрически китари за деца

Коя е най-добрата електрическа китара за деца?

Това се запитахме, когато търсихме китара за нашето дете. Не знаехме дали да изберем известна марка или най-евтината , която видяхме. И тогава открихме света на детските китари, и не говоря за играчки, а за истински електрически китари.

Първото нещо, което трябва да направите, е да не бъдете претоварени и за това ви предлагам това сравнение. В днешно време можете да намерите мини версии на най-класическите и мощни китари, някои с по-прости покрития, но с микрофон и други инструменти, които малките обичат, алтернативи за леворъки деца, забавни цветове и други приспособления за тяхното удобство, без да се жертва добрият звук.

Трябва също да знаете, че повечето от тях се продават в стандартни размери за китари. Тези, които са с размер ½, се използват от 4-годишна възраст, тези с размер ¾ - от 8-годишна възраст, а тези с размер 7/8 са по-скоро за юноши.

Ето най-добрите електрически китари за деца:

1. Fender Standard Stratocaster MN BS Guitar

Здрава и мощна

31xIw90KYrL

КУПИ СЕГА

Тази красива китара е чудесен подарък за дете на 10 години или повече. Тя е здрава, така че може да бъде неудобна за най-малките деца. Въпреки това трите му сингъл-спирала му придават блясъка и разнообразието на тона, които те чуват от своите учители и искат да имитират. Това бижу има 21 прагчета, C-образна кленова шия и е изработено от елшово дърво.

2. детска електрическа китара Stagg

1/2 размер на оригинала

31NRRkIPVnL

КУПИ СЕГА

Ако детето ви е решило да си купи електрическа китара, но е само на 5 години , този размер ще му пасне идеално и няма да се налага да прекъсвате ранната му страст. Това е класика, която ще направи неговото иницииране толкова мощно, колкото е възможно. Става дума за китара от елша с кленов гриф, 21 прагчета, контрол на силата на звука и е снабдена с един камертон - истинско удоволствие!

3. Rocktile Sphere Junior 3/4

Лека и стилна

51MxsMdfx6L

КУПИ СЕГА

Тя е идеална, ако ентусиастът в дома ви е малко момиче или ако детето ви е кльощаво, защото тежи само 2,1 кг., но в 3/4 размер почти професионален. Купих го за моя 9-годишен син и той го издържа до 11-годишна възраст. Това е най-добрата инвестиция, която сме направили за неговото обучение. Той е снабден с контрол на тона и силата на звука и с един пикап.

4. детска електрическа китара Pure Tone

Комплект с усилвател и каишка

3183c6WrLrL

КУПИ СЕГА

Нека да е ясно, ако бюджетът ви е ограничен или не искате да купувате рокендрол чудовище за дете, което по-късно ще се нуждае от стандартен размер, този вариант е напълно достъпен и идеален за първи опит. Тя е повече от китара-играчка , без да е от висок клас, но със сигурност върши работа с готин външен вид, изработена от дърво и със звуци, изпълнени с блясък. (TS Music Fidelity детска електрическа китара

Включва калъф и резервни струни

41W1lzc1bNL

КУПИ СЕГА

Това е най-различната детска китара , която ще видите, и само защото не е мини версия на по-технична, има много предимства. Тя е с качествено дървено покритие и е чудесна за спестяване на разходите за усилвател, тъй като тази версия е по-практична и включва собствен високоговорител вътре в китарата. Но трябва да вземете предвид, че ще трябва да закупите 9V батерия.

Електрическа срещу акустична китара

Не позволявайте на традиционните и консервативните да ви завладеят, ако мислите, че акустична китара е по-добре да започнете с вас, може би грешите. Най-важното е, ако забележите, че децата ви имат склонност към електрическа китара , да стимулирате музикалната им жилка на избрания от тях инструмент.

Електрическите китари ще им позволят да свирят много повече, да се чувстват като истински рок звезди и, ако не знаете, ще се адаптират по-добре към деликатните им ръце, тъй като шийките им са по-тънки и ще могат да стискат по-добре фрезите. Освен това пръстите няма да ги болят толкова много, тъй като, противно на това, което много хора си мислят, струните са по-меки за свирене от найлоновите струни.

Една намотка или две намотки?

В детските китари ще откриете два вида пикапи: еднонамотъчни, като Fender Stratocaster или Telecaster, и humbucker , които имат две намотки, като Gibson Les Paul или Jackson Dinky.

Ключът към избора е стилът на музиката, посъветвах се с по-големия си син и двамата го попитахме кои изпълнители харесва и така разбрахме какъв жанр би му бил интересен и коя китара би му подхождала.

Трябва да знаете, че единичните бобини имат ярък звук, са по-универсални и се съчетават с по-малко наситени стилове, като са чудесни за соло китаристи. Докато тези, които са оборудвани с хамбарен пикап, са по-плътни и с по-ритмично звучене, което ги прави идеални за рок жанрове

Как да изберем електрическа китара за деца?

Размер

Най-важното нещо, поради което вероятно търсите детски вариант, е, че искате размерът на китарата да е удобен за вашето дете. Китарите 1/2, които са идеални за по-малките деца, невинаги се произвеждат от реномирани марки, но не се притеснявайте, защото ако изберете някоя от тях, след няколко години ще искате да преминете към по-качествена китара.

От друга страна, електрическите китари 3/4 модел са по-често срещани и универсални, те обикновено се наричат 'мини' или 'къс мащаб' размер и имат дължина 34-36 инча. За да изберете правилния размер, препоръчвам ви винаги да вземате предвид височината си преди възрастта си. А ако можете да отидете в магазин и да пробвате няколко размера, няма да се провалите.

Анатомия на електрическата китара

Ако искате да разберете малко по-добре какво купувате, ще трябва да започнете с познаването на частите и вариантите на електрическата китара.

Тип тяло

При производството на китари има три вида тела. Твърдото тяло е с най-здраво и солидно звучене, най-лесно се обработва и е подходящо за по-тежки стилове като рок, пънк или метъл.

Китарите с кухо или полукухо тяло имат по-силен басов резонанс и за начинаещите това може да доведе до проблеми с обратната връзка. Въпреки това те са чудесни за свирене на джаз, блус, поп и меки стилове.

Форма на корпуса

Сигурен съм, че сте виждали най-различни форми на китари, а китарите с твърд корпус са много гъвкави за конструкторите и им позволяват да правят електрически китари с форма V или Z. Но бих ви посъветвал да изберете традиционна форма на корпуса за вашето дете, за което има стил Les Paul или Telecaster с единичен изрез, или Stratocaster и Yamaha Pacifica, които са с двоен изрез.

Дърво

При инструментите качеството на звука зависи в голяма степен от материала. При електрическите китари видът на дървесината ще ви даде различни звукови характеристики: най-често срещаните са изработени от елша - дървесина, която ще балансира добре каквото и да свирите; първокласните могат да бъдат изработени от махагон, който ще даде по-топъл звук; а по-скъпите могат да бъдат от блатен ясен - материал, който дава повече яркост.

Шия

Както и при тялото, формата на шията може да определи жанра , на който ще се свири. Например C-образното гърло е безопасна и широка алтернатива, докато U-образните гърла са по-добри за по-бързи и по-тежки играчи.

Фредери

Това са металните разделители в шийката на китарата, които позволяват свиренето на определени ноти и акорди. Колкото повече прагчета, толкова по-високи са нотите, въпреки че като дете размерът им винаги намалява до около 21.

Мост

Това е пространството, което свързва струните в долната част на китарата. Има фиксиран мост, който позволява стабилност на звука, и тремоло мост, който дава вибрационни ефекти. Последното обаче може да доведе до проблеми с настройката за начинаещите.