Клавиатури с тъчпад

teclado-inalambrico-con-touchpad

Най-добрата клавиатура с тъчпад ще бъде идеалното устройство за дистанционно управление на компютърното домашно кино, което сте построили сами или сте купили в магазин, за да се наслаждавате на голямо разнообразие от аудио-визуално съдържание от уюта на дома си.

За да се насладим на такава мощна и гъвкава среда, е необходима операционна система, която да може да осигури гъвкавостта, на която искаме да се насладим, и в същото време клавиатура и мишка за лесно дистанционно управление.

Също така, когато става въпрос за удобство, един от най-добрите варианти е безжичната клавиатура с тъчпад, която, включвайки мишката в една и съща част, е най-практичният идеален дует, който можете да имате.

Това е предложение от най-иновативните производители на този тип технологии, предназначени специално за използване в домашното кино, повечето от които имат ергономичен и модерен дизайн и Bluetooth връзка, която гарантира ефективна реакция.

Сред разнообразието, което можете да откриете на пазара, има и клавиатури за Samsung Smart TV и други ексклузивни продукти за потребителите на Mac Os, така че сме сигурни, че ще намерите устройство, което да отговаря на вашите нужди.

Най-добрите клавиатури с тъчпад

Коя е най-добрата клавиатура с тъчпад?

Ако четете това, то е защото сте на път да инвестирате в клавиатура с тъчпад и за да улесним избора ви, сме подготвили ръководство за покупка, което ще ви запознае с най-добре оценените от потребителите модели, както заради безспорното им качество, така и заради достъпната им цена.

Предлагаме ви седем алтернативи на така търсения модел 'две в едно', с който можете да се насладите на удобството да управлявате компютъра си, докато лежите на дивана.

Ето най-добрите клавиатури с тъчпад:

1. Logitech K400

41qJ1i3Zy2L

КУПИ СЕГА

Забравете, че трябва да ставате често, за да работите с компютъра, свързан към телевизора; с това оборудване ще се насладите на безжичната технология Logitech 2,4 GHz, която ще ви позволи да работите с оборудването от другата страна на стаята.

Той е идеален за операционни системи Windows или Mac, а деветсантиметровият му мултитъч панел е също толкова удобен, колкото и меките и тихи клавиши.

Работи с две батерии АА, които издържат до около 9 месеца, а размерът е супер компактен и лек, за да го държите в ръцете си.

2. Bluetooth тъчпад 1Byone

41ZxNj8OiYL

КУПИ СЕГА

Това е една от най-тънките клавиатури, които можете да имате, идеална за съхранение, без да заема твърде много място, или за носене в раницата ви.

Едно от предимствата му е ергономичният наклонен дизайн, който намалява натоварването на китките.

Захранва се от литиева батерия, която удължава използването му до четири месеца и се зарежда напълно само за четири часа, а системата за пестене на енергия поставя клавиатурата в режим на готовност след 10 минути бездействие.

Съвместим с iPad, таблети с Android, смартфони Samsung и всеки iPhone.

3. Rii K12 mini

41znrOpxKDL

КУПИ СЕГА

Той е един от най-модерните, с плоски клавиши, меки за натискане и с поразителни букви и символи. Той е идеален за вашия Smart TV, въпреки че работи и на компютър.

Мишката със сензорен панел е съвместима с функцията за множество жестове и ще ви хареса големият ѝ размер.

Свързва се чрез Wi-Fi, а структурата му от неръждаема стомана го превръща в изделие с отлично качество.

Ще се изненадате от издръжливостта на литиевата батерия, а най-хубавото е, че инвестицията ви е гарантирана за 12 месеца.

4. Proster PST-KB

416U3Jot-jL

КУПИ СЕГА

Това е ергономична клавиатура, с която писането ще бъде ново преживяване и е специално проектирана за устройства с Android и Windows.

Той е тънък, лек и елегантен, но същевременно здрав благодарение на плочата от неръждаема стомана, която е част от конструкцията.

Завършените елементи са добри, клавишите имат отличен ход, а устройството е лесно за инсталиране и лесно за настройване.

Тя пести енергия, има добър обхват и съотношението цена-качество я поставя над няколко клавиатури с подобни характеристики.

5. Rii Mini i8

51yDRVRgdWL

КУПИ СЕГА

Модерна клавиатура с напълно иновативен дизайн, която можете да използвате с вашия компютър или Smart TV. Устройството работи с литиева батерия и има LED индикатори за нивото на зареждане и силата на сигнала.

Той е 'plug and play', така че не е необходим софтуер за инсталиране.

Размерът е идеален и бързо ще свикнете с формата му, освен това клавишите са изработени от силикон, който ще ви осигури гладко и стабилно усещане, както и дискретен звук при натискане.

Това е силно препоръчителен продукт, а цената е една от най-икономичните.

6. безжична мини клавиатура VicTsing

Тя има 92 чувствителни клавиша, стабилен сигнал и голям обхват. Той ще работи перфектно на лаптоп, смарт телевизор и на операционни системи Windows или Android.

Дизайнът ви дава осем бързи клавиши плюс кръг за превъртане в посоки и кръг за работа с мултимедийния плейър.

Това е рационализирано устройство, изработено от здрави материали, които го правят надежден комплект.

Това е лесна за използване клавиатура, с добро качество и достъпна цена.

7. Безжична мини клавиатура Esynic 2.4 Ghz

41zcqk3VODL

КУПИ СЕГА

Това е интелигентна клавиатура в преносим размер, която ще ви хареса колко модерна е и каква функционалност предлага.

Безжичният сигнал е силен и не се прекъсва, независимо накъде се обръщате в рамките на 10-метровия обхват.

Той е идеален за забавление, обучение или корпоративна конференция или презентация.

Едно от предимствата му е, че поддържа няколко езика и е с подсветка, ако предпочитате да го използвате в тъмна стая.

Въпреки компактността си, той е доста удобен в ръцете ви и ще натискате клавишите с прецизност.

Тези седем са най-изявените, но пазарът предлага и други модели, които могат да работят за вас; не забравяйте да посетите следния линк, за да откриете повече възможности и да направите най-удобната за вас инвестиция.

Какво представлява клавиатурата с тъчпад? Всичко, което трябва да знаете?

Това е стандартна клавиатура с вграден тъчпад , който може да изпълнява задачите на мишка, дотолкова, че обикновено тъчпадът се предлага с два бутона под него и обширни софтуерни опции за активиране на функциите.teclado-inalambrico-con-touchpad

В случай че все още не сте наясно с въпроса, говоря за малкия правоъгълен чувствителен на допир панел, вграден в лаптоп или също в безжична клавиатура, например, защото наистина не е много често срещано да се види такъв панел в обикновена настолна клавиатура .

Такъв панел, наречен тъчпад или mousepad, обикновено се намира под интервала на клавиатурата; въпреки че при много модели той е разположен до останалите клавиши.

Сега, що се отнася до работата, клавиатурата с тъчпад работи като всяка друга клавиатура, с тази разлика, че няма да се налага да използвате външна мишка, защото всички действия могат да се извършват от устройството, което е главният герой на тази част.

Например движението на курсора ще се контролира чрез плъзгане на върха на пръста ви по повърхността на тъчпада; в зависимост от опциите на софтуера ще можете дори да активирате функции за превъртане, увеличаване на екрана и щракване, както и други.

Всичко това, без да забравяме възможността да деактивирате тъчпада, защото трябва да използвате външна мишка или защото искате да го използвате за определени компютърни изисквания.

Това са предимствата на тъчпада

Въпреки че по същество тъчпадът е версия на мишката за лаптопи, предимствата на тази иновация са разширени до няколко клавиатури за настолни компютри.

И нищо чудно. Тъчпадът е преносим, ергономичен, има същите функции като мишката, не изисква инсталиране и е лесен за използване.

Той е преносим

Да, концепцията за преносимост е силно застъпена в тъчпада, тъй като за работата му не е необходим допълнителен хардуер.

В момента, в който стартирате компютъра си, тъчпадът е готов за използване. За разлика от мишката, която освен че трябва да носите, трябва да я свържете към компютъра и да се уверите, че повърхността е равна за оптимална работа.

Ергономичен е

Разположението на тъчпада не само позволява китката да почива в по-естествена позиция, тъй като за работата с него са необходими само един или два пръста, но и може да се използва с двете ръце.

С всичко това ще избегнете натоварване на китката или други заболявания, дължащи се на неудобния ъгъл на стандартната мишка или на продължителното ѝ използване.

Има същите функции като мишка

Без приемник или кабел тъчпадът ви предлага много от същите функции като стандартната мишка и дори повече.

Освен двойката бутони - ляв и десен - можете да използвате комбинации върху самия панел за изпълнение на други задачи, включително персонализиране на чувствителността към различни функции и настройки .

Не се изисква инсталация

Тъй като тъчпадът е вграден в устройството, той не изисква инсталация, за да работи като обикновена мишка, която обикновено изисква специален драйвер или софтуер .

Лесно е да се използва

Просто плъзнете върха на пръста си, за да преместите курсора и/или използвайте някаква комбинация от движения и това е всичко; или, ако това е така, натиснете един от долните бутони.

Разбира се, това са интуитивни действия.

5-те задължителни характеристики на тъчпада

След като научихте за предимствата на тъчпада, не е чудно, че сте се пристрастили към него.

Въпреки това трябва да сте наясно какво да търсите в тъчпада, за да не се окаже, че влачите пръста си по тъчпад , който не реагира на движенията ви, предлага слаба поддръжка на жестове, има неподходяща повърхност, твърде твърди бутони и/или като цяло е неудобен за използване.

Идеално местоположение

Ключът е центърът на сензорния панел да е подравнен с центъра на клавиша 'B' и линията между клавишите 'G' и 'H' или поне на разумно разстояние от тази маркировка.

Причината за всичко това е, че благодарение на този параметър можете да избегнете случайни докосвания на дланта при писане.

Правилна текстура

Изберете тъчпад, който е не само гладък, но има и някаква текстура, напр. чисти вдлъбнатини или лека грапавина, така че да можете лесно да откриете зоната за докосване, без да гледате надолу.

Никога не се оставяйте да бъдете омагьосани от тъчпад , който е твърде хлъзгав, да не говорим за твърде грубо усещане.

Но не се притеснявайте и не отхвърляйте стъклен тъчпад , който обикновено се предлага на бутоните за кликване на съвременните MacBook и лаптопи Lenovo, тъй като те имат всичко необходимо, за да ви осигурят най-доброто потребителско изживяване.

Два бутона

Увлечете се в чудото на двойката бутони под тъчпада, които съответстват съответно на ляво и дясно щракване , а не на един бутон, лента или лента, които изпълняват същата функция, но в крайна сметка могат да ви затруднят при изпълнението на задачите.

А ако случайно този дълъг бутон е напълно гладък и/или без маркировка, която да различава кои кликове натискате, или се окажете по средата на този, който не прави нищо, това ще бъде истинско мъчение, докато пишете; или греша?

Поддръжка на жестове

По принцип всеки тъчпад предоставя възможност за извършване на жестове с докосване, като например превъртане и завъртане с два пръста; би било чудесно обаче да има мултитъчпад , който поддържа жестове с до четири пръста, което би ви позволило дори да обръщате страници на документи.

Намаляване на случайното докосване

Това се отнася за клавиатурата с добра ACM - намаляване на случайното докосване - така че когато пишете и дланите или пръстите ви докоснат тъчпада случайно или в покой, курсорът да не се движи и да не предизвиква грешки.

За да се уверите в тази функция, би било чудесно, ако можете да изпробвате клавиатурата в магазина, но ако сте решили да купите клавиатура с тъчпад онлайн, разгледайте отзивите на други потребители.

Кое е по-добро между Touchpad и Trackpoint?

Въпреки че има модели клавиатури, които включват както тракпойнт, така и тъчпад, и че първите са значително подобрени, вторите са водещи по отношение на функционалността и комфорта.

Сензорният панел или сензорният панел ви предлага лесен и прост метод за въвеждане , който позволява дори включването на сложни нюанси и е интуитивен.

Говоря например за щракване с един от бутоните под панела или върху самия панел; или за действието на превъртане по вертикала или хоризонтала чрез просто плъзгане на пръста по ръбовете на панела; или плъзгане на елемент чрез натискане на малко повече, наред с други неща.

Очевидно е, че всички тези предимства са неразривно свързани с контролерите за тъчпад ; и хубавото е, че хората от Synaptics са в крак с времето.

От своя страна, TrackPoint от няколко години вече дава възможност за кликване и се опитва да направи движенията по-плавни, но това е всичко. Опитът да се изтласка функционалността на този метод за въвеждане на върха в сравнение с тази на тъчпада би бил безполезен.

8-те ключа за използване на тъчпад и извличане на максимума от него

Ясно е, че тъчпадът или тъчпадът е най-интуитивният и най-лесният вариант за използване на мишка; въпреки това е много важно освен да се уверите, че работи оптимално, да овладеете всички действия, които можете да извършвате с него.

За да направите това, направете следните 8 стъпки.

  1. Проверете дали сензорният панел е включен, като щракнете върху 'Start' и изберете 'Control Panel' (Контролен панел).
  2. Щракнете върху 'Mouse' (Мишка) от менюто 'Control Panel' (Контролен панел); и когато се отвори менюто 'Mouse Properties' (Свойства на мишката), изберете раздела 'Touchpad or Touchpad' (Тъчпад или сензорна повърхност).
  3. Щракнете върху изображението на тъчпада и в новото меню, което се отваря, щракнете върху 'Изберете устройство'. След това щракнете върху 'Enable' (Включване) под 'Touchpad' (Сензорен панел) и 'Touchpad buttons' (Сензорни бутони).
  4. Щракнете върху 'OK', затворете отворените прозорци и започнете да използвате сензорния панел.
  5. Започнете да плъзгате леко пръста си по тъчпада, за да управлявате курсора на екрана.
  6. Поставете курсора върху връзка или бутон, след което здраво и бързо докоснете два пъти тъчпада. Това е 'отваряне' на връзката или бутона, което е същото като 'двойно щракване' с мишката.
  7. Експериментирайте по същия начин, но този път с натискане на левия бутон под тъчпада - или десния, ако сте левичар - там ще видите как 'двойното кликване' става по-удобно.
  8. Независимо дали имате отворена уеб страница, документ или папка, преместете пръста си - или два пръста заедно, в зависимост от софтуера - по дясната страна на тъчпада нагоре и надолу.

Там екранът трябва да се движи нагоре и надолу.

За да превъртите от едната до другата страна, направете същото, но от долния край на тъчпада.

7-те ключа за закупуване на перфектната компютърна клавиатура

Факт е, че качествените клавиатури се използват за много повече от писане на документи или имейли; има дори някои допълнителни функции, които биха направили такова устройство да издигне потребителското ви изживяване на по-високо ниво, дотолкова, че те могат да се считат за изработени по поръчка.

Говоря за технологични и дори дизайнерски дадености, наред с други особености, способни да осигурят общ комфорт при работа с вашите компютърни модели.

Преди обаче да ви кажа защо да си купите тъчпад или конвенционална клавиатура от тази или онази марка или дали е евтина или най-евтината сред най-скъпите , е много важно да вземете предвид седем фактора, за да не останете разочаровани.

Вашият вид работа

В момента на пазара се предлагат много модели компютърни клавиатури и всяка от тях е проектирана с акцент върху определени особености, за да отговаря на специфични цели.

При такъв сценарий трябва да уточните, че ако сте геймър, трябва да си купите геймърска клавиатура, тъй като тя включва специални геймърски клавиши , които ще ви осигурят производителност срещу съперниците ви.

Но ако сте заклет писател, идеалният вариант е да си купите клавиатура с ергономичен дизайн. Има много такива, които дори се предлагат с много интересни структури, предлагащи ненадминат комфорт за ръцете и китките ви.

Ако рутинната ви работа се ръководи от цифри, устройството, което трябва да вземете предвид, е това с цифрова клавиатура .

Качество на натискане на клавишите

Проверете дали при натискане на клавишите докосването е толкова меко и точно, сякаш става дума за писалка, а не за клавиатура, която изисква допълнителен натиск, за да въведете текст.

Също така проверете дали нивото на шума е поносимо.

Не забравяйте, че може да слушате ремикса 'tcha - tcha - tcha' часове наред.

Съвместимост

Уверете се, че моделът на клавиатурата, която купувате , е съвместим както с операционната система , така и с опцията за свързване на вашия компютър.

Например, ако става въпрос за безжична клавиатура Bluetooth, тогава компютърът ви трябва да разполага с тази технология, а ако става въпрос за plug and play клавиатура, тогава очевидно компютърът ви трябва да разполага с USB порт или - почти остарелия - PS/2.

Също така имайте предвид, че повечето клавиатури изискват инсталиране на определен софтуер на компютъра, за да можете да използвате функционалните клавиши .

Дизайнът

Сред атрактивните и много интересни дизайни, на които са заложили много производители, има специфични модели, които изцяло отговарят на конкретни компютърни задачи.

Точно този фактор - дизайнът - дава възможност клавиатурите да се разделят на стандартни, ергономични и геймърски клавиатури, тъй като те отговарят на точните изисквания, за да задоволят нуждите на отделния потребител.

Например. Стандартните клавиатури, освен че са най-разпространените видове и имат стандартен набор от 104 клавиша, обикновено се предлагат с мултимедийни клавиши.

Ергономичните клавиатури са проектирани така, че да намаляват натоварването при писане чрез естествено разположение на ръцете и поставка за китките за постигане на максимален комфорт.

И геймърските клавиатури или геймърските клавиатури не само осигуряват мултимедийни клавиши, но и включват специални клавиши за игри.

Всичко това, без да се забравят други видове клавиатури, които покълват от предишните, като например клавиатури с осветление, за тези, които са свикнали да пишат на тъмно; гъвкави и сгъваеми клавиатури, за потребители, които обичат преносимостта.

Освен това има клавиатури за възрастни хора с големи клавиши и клавиши с подсветка; както и клавиатури, устойчиви на екстремни условия, способни да 'преживеят' пръски и дори удари.

Също така, миещи се клавиатури, за тези, които са обсебени от чистотата; и клавиатури с дизайн DVORAK , специални за програмисти.

Безжична и безжична

Препоръчителната клавиатура поддържа както безжични, така и кабелни конфигурации; ако обаче цената на тази клавиатура стресне джоба ви, очевидно ще трябва да изберете между безжична клавиатура и кабелна, тъй като и двата варианта - както всичко останало - имат своите плюсове и минуси.

Що се отнася до конфигурацията за безжична връзка , тя ви дава възможност да премахнете често задушаващия кабел, минаващ през бюрото или масата ви, но може да не работи оптимално поради смущения с други безжични устройства.

Друг недостатък е, че всяка безжична клавиатура работи с батерии, които понякога трябва да се зареждат или сменят.

Що се отнася до кабелната конфигурация, тя е предпочитана от геймърите , тъй като безжичните клавиатури са склонни да изостават, а с това и да възпрепятстват плавните сесии на игрите.

Допълнителни функционални клавиши

Освен че някои клавиатури се предлагат с тъчпад или тъчпад и/или тракпойнт , които заместват мишката, разумно е да изберете клавиатури с допълнителни функционални клавиши , за да ускорите задачите си.

Говоря за клавиши за стартиране на приложения, както и за управление на силата на звука и/или на музикалния плейър и управление на захранването, наред с други действия, включително възможност за персонализиране на клавишите за бързи клавиши.

Цената

Поради различните функции, които могат да бъдат включени, клавиатурите имат различни цени, вариращи от 3,15 EUR до стотици евро.

Сега сред достъпните клавиатури с добро качество и марка, ще имате на разположение безжична клавиатура с включена мишка за малко над 20 евро; или ергономична клавиатура за по-малко от 30 евро; или геймърска клавиатура с подсветка , която не достига 150 евро.

Също така, клавиатура за възрастни хора с големи, осветени клавиши, за по-малко от 25 евро; или Apple клавиатура под 45 евро.

И ако определено очаквате с нетърпение да купите клавиатура с тъчпад, ценовата класация започва от 20 евро, с мини версии, през стандартни, ергономични и дори модели за монтаж в шкаф .