Клавиатури с MIDI контролер

teclado-controlador-MIDI

Музикалните продуценти професионалисти, музиканти и teclado-controlador-MIDI

DJ-и като цяло могат да извлекат голяма полза от наличието на една от тези полезни електронни клавиатури. Най-добрата клавиатура за MIDI контролер ви помага да творите по-бързо и по-ефективно, така че да можете да използвате функциите и опциите на вашия аудио софтуер, докато създавате мелодии, бас линии и др.

В същото време имате предимството, че тези клавиатури се предлагат в много различни видове, с различни видове клавиши и различни цифри. Съществуват модели с 25 и до 88 клавиша, които отговарят на нуждите на различни музиканти или продуценти в зависимост от това дали трябва да ги вземат на път , когато отиват на турне, дали искат да свирят на живо или дали трябва да ги имат постоянно на едно място като професионално студио или в дома си.

Тези удобни клавиатури могат да бъдат свързани към вашия компютър и софтуер за редактиране на аудио чрез USB или MIDI порт, а някои приемат Bluetooth връзки, като дори можете да ги свържете към слушалки , за да наблюдавате миксовете си.

 

Най-добрите клавиатури за MIDI контролер

Коя е най-добрата клавиатура за MIDI контролер?

Невинаги е лесно да изберем продукт, когато излезем на пазара и разгледаме всички налични възможности, особено когато става въпрос за продукти с толкова голямо разнообразие, толкова много модели и толкова много специални функции и характеристики, които понякога не всеки познава или разбира.

В същото време понякога е трудно да се вземе решение между модел с 88 клавиши , който прилича на класическо пиано, и модел с 25 клавиши, който е много по- преносим, лек и компактен. Съществуват и различни механизми, които правят свиренето по-плавно или по-реалистично, подобно на роялите.

За да улесним търсенето ви, ви предлагаме следния сравнителен списък с 5-те най-добри електронни клавиатури, въз основа на техните отлични характеристики, преносимост, функционалност, удобство и вашия бюджет.

Ето и най-добрите MIDI контролери:

1. M-Audio Keystation 88 II USB-MIDI Controller Keyboard

41H+oU6vThL

КУПИ СЕГА

Това е компактен 25-клавишен чувствителен на скоростта модел за създаване и редактиране на музика, където и да се появи вдъхновението, независимо дали у дома или в професионално студио.

Този синтезатор се захранва от USB , така че не е необходимо да използвате външен захранващ кабел, и включва виртуален инструмент софтуер xPand!2.

Той разполага и с четири осветени чувствителни на скорост подложки за семплиране или барабанни модели. Той включва и четири програмируеми копчета за управление на различни функции.

Наред с контролни бутони, той разполага и с копчета за промяна на октавата, височината на тона и модулацията. Ако търсите нещо преносимо и на възможно най-достъпна цена , този модел е за вас.

5. Launchkey Mini MK2 USB MIDI клавиатурен контролер Novation

Евтин и с отлични характеристики

41so5EyIGJL

КУПИ СЕГА

Говорим за още една от най-евтините MIDI клавиатури в списъка, която идва с 25 чувствителни на скорост клавиши с бързо действие в стила на синтезатори.

Поради размерите си той предлага отлична преносимост, така че можете да го вземете навсякъде със себе си, в професионалното си студио, на път и дори да свирите на живо , когато пожелаете.

Състои се от 16 чувствителни към скоростта, осветени отзад подложки за семплиране и създаване на барабанни модели. Също така включва контроли за вашия софтуер и октави.

Той се предлага и с 8 висококачествени копчета , за да можете да променяте настройките на възпроизвеждането и цифровата аудиостанция. Той има USB или MIDI връзка и се предлага на отлична цена.

 

Какво представлява MIDI клавиатурата и какви са нейните приложения?

Тези полезни устройства са известни също като MIDI клавиатурни контролери и представляват устройства с комбинация от клавиши, подложки, копчета, бутони и бутони, които могат да се използват за управление на параметрите на други устройства с MIDI съобщения.

Винаги имайте предвид, че всички MIDI клавиатури са контролери, но не всички контролери са клавиатури.

Така например MIDI контролерите имат черни и бели клавиши и се използват за музикално продуциране в домашни студиа или професионални студиа и се поставят като централен елемент на цялото оборудване.

Това е така, защото всичко, което записвате в DAW или цифровата аудиостанция, ще се възпроизвежда на клавиатурата ви, така че може да е много неудобно, ако не я имате пред себе си.

MIDI клавиатурата ви спестява необходимостта да търсите настройките във вашия аудио софтуер с една ръка, докато с другата свирите мелодии или бас линии в продължение на часове.

Не забравяйте, че тези съвременни синтезатори не възпроизвеждат звуци директно, а чрез други устройства и компютърни програми. С тях можете да възпроизвеждате меки линии, семпли, да контролирате параметрите на вашия DAW или да възпроизвеждате ноти от външни модули.

Има модели с много клавиши, които са идеални за свирене на мелодии с двете ръце, въпреки че има професионални продуценти , които предпочитат да въвеждат нотите в програмата с мишката.

Много известни продуценти и диджеи като Avicii използват и двата метода, като използват мишката, за да въвеждат нотите, и клавиатурата, за да ги възпроизвеждат.

Връзки за MIDI клавиатура

По-голямата част от тези електронни клавиатури имат USB връзки за свързване с PC или Mac, които не само получават и изпращат информация, но в много случаи позволяват захранване на синтезатора без необходимост от външно захранване и без да се налага изтегляне на допълнителни драйвери.

Почти всички нови модели включват този тип порт, но все още има MIDI клавиатури, които включват специалния MIDI порт за свързване на някои синтезатори, семплери и барабанни машини. Тези модели обаче все още изискват аудио връзка за изпращане на звуците, тъй като MIDI портът само предава информация.

Ако свирите на виртуални инструменти, ще ви е необходима само USB връзка, но ако искате да свържете MIDI станция с по-малко модерни клавиатури, ще ви е необходим специалният MIDI порт.

 

Как да изберем клавиатура с MIDI контролер?

Преди да изберете продукта, който ще купите, за да създавате музика или да работите с вашите линии под и мелодии, трябва да си зададете редица важни въпроси за няколко аспекта, като например вида и количеството на контролите, октавите, вида на връзката и софтуера, с който са съвместими, наред с други:

  • Бюджет: това е най-същественият аспект, тъй като има много възможности, вариращи от най-ниските до най-високите цени. Колкото по-голям е той, толкова по-евтин ще бъде. В същото време има модели, които се предлагат с допълнителен софтуер, който може да бъде по-скъп.
  • Брой клавиши: има много компактни модели с 25, 32, 37 или 49 клавиша, които са най-популярни. Има и 61 и дори 88, които са еквивалентни на истинските пиана. Хората, които искат да имат истинското усещане за пиано, искат този по-голям модел, докато хората, които винаги са в движение, предпочитат моделите с 25 клавиша.
  • Вид клавиши: Има три вида, които обикновено се срещат на клавиатурите: Синтезатор: Повечето се предлагат с тази разновидност, която е изработена от пластмаса и използва пружини вместо противотежести, за да върне парчето в първоначалното му състояние след свирене. те се усещат по-тънки и по-бързи от другите и се използват за много видове музика и професионалисти с различни предпочитания. Това зависи само от начина, по който обичат да свирят, и от жанра на музиката.Полутежки: те не са изработени от пластмаса или пружини, а комбинират пружинна конструкция с леки противотежести за всеки клавиш. Те притежават част от лекотата на първия тип, но са малко по-тежки и се усещат по-скоро като истински пиана.Пълно тегло: повечето електронни клавиатури имат части с противотежест, за да приличат колкото е възможно повече на истински пиана. Такива клавиатури не се срещат много често, само по-евтините ги включват.
  • Преносимост: Ако ви интересува преносимостта, трябва да помислите за размера. Затова вероятно ще искате компактен модел с 25 клавиша, въпреки че моделите с 49 клавиша също са подходящи за пренасяне и за свирене на живо.
  • С MIDI подложки: Много съвременни клавиатури имат подложки за ударни инструменти, които могат да се използват и за добавяне на други звуци, не само за барабани. Обикновено те са в диапазона от 8 до 16 с 3 или 4 възможни звукови банки. Това е най-добрият вариант, ако искате да имате ударна машина в контролера си.
  • Допълнителни контроли: ако искате други контроли, като фейдъри, арпеджиатори, копчета, колела за смяна на височината и режима и други. Не всички клавиатури включват всички тези функции, затова вземете предвид вида музика, която създавате, и функциите, от които се нуждаете, за да постигнете целите си.
  • Съвместимост с DAW: някои модели се предлагат с включени цифрови аудиостанции, FX и VST, които увеличават цената, но винаги са приятно допълнение, което ви спестява необходимостта от закупуване на софтуер