Класическа цигулка

mejor-violin-electrico

Свиря на китара от седем години и обичам барабаните, но от известно време искам да науча цигулка, затова реших да потърся най-добрата електрическа цигулка, която се предлага.

Въпреки че обичам музиката като любител, винаги съм искал да прекарам няколко вечери в тези талантливи барове просто като хоби. С умението да свириш на нов инструмент мога да се осмеля.

В момента се упражнявам в апартамента си, съседът даде да се разбере, че не харесва 'шума' на барабаните ми, нито този на електроакустичната ми китара, така че една електрическа цигулка, за да се уча в тишина, ще ми бъде от полза и ще спра да ядосвам човека от съседния апартамент.

Освен това не съм десничар, така че ми трябва лява цигулка, така ще имам по-голям контрол върху инструмента и ще се уча по-бързо.

Ако също се интересувате от изучаването на този инструмент, не забравяйте да намерите такъв, който е достъпен.

Най-добрите електрически цигулки

Коя е най-добрата електрическа цигулка?

Има редица съображения, които могат да ви помогнат да разберете коя е най-добрата цигулка, и всички те са свързани с продукта, от който се нуждаете.

Например, ако сте просто практика за учене на игра, може да сте в състояние да вземе решение за най-евтиния модел без повече подробности, но ако сте професионален играч и имате група или играете за сватби или събития, ще трябва да бъдете по-взискателни.

Най-подходящ е издръжлив инструмент, може би цигулка с някои детайли или стъклени части може да бъде красива, но повярвайте ми, тя няма да бъде функционална, ако ходите от вечер на вечер да свирите на събития или в групи.

Преди да купите , винаги е добре да разгледате какво се предлага на пазара, можете да направите сравнение на моделите и да изберете този, който отговаря на очакванията ви и отговаря на бюджета ви. Може би този списък ще ви помогне:

Тук са най-добрите електрически цигулки:

1. VNE44BL Комплект за електрическа цигулка Rocket

Включва твърд калъф

51wyoypMsDL

КУПИ СЕГА

С метално черно покритие, съчетано с ярък син цвят, тази цигулка е препоръчителната , ако искате да се научите да свирите на струнен инструмент.

Той има двулентов еквалайзер с контрол на силата на звука и е снабден с вътрешен предусилвател за слушалки . Включва 9V батерия, лък от смола и калъф за носене.

Тези, които вече го имат, подчертават качеството на звука и характеристиките на лъка. Това е стабилно устройство, което се настройва лесно и е много устойчиво.

2. Електрическа цигулка EVN 4/4 BK Stagg

С тунери и еквалайзерни ленти

51sC0dBbuXL

КУПИ СЕГА

Изработена от масивно кленово тяло, боядисано в черно, тази забележителна цигулка от марката Stagg е с размер 4/4 и се предлага с четири тунера и две ленти.

Това е инструмент за средностатистическия познавач на музиката, защото според тези, които вече го имат, не е лесно да се настрои, но ще бъде по-лесно, ако сте познавач на темата.

Това е добро качество, с лък, колофон, каишка и слушалки.

3. Електрическа цигулка Aliyes

Олекотен калъф и дървен лък

51btBfBK2sL

КУПИ СЕГА

Произведено в Германия с месингови колчета. Тази електрическа цигулка е нещо повече от музикален инструмент, тя ви предлага качествени тонове с висока точност и чувствителност, като добавя верига за потискане на белия шум.

Това е разглобяем инструмент, изработен от шперплат, с лек калъф, водач за рамо, колофон и допълнителен чифт струни. Захранва се с 9V батерия, която не е включена в комплекта. Той е идеален за начинаещи.

4. Тиха D7-006 Ammoon електрическа цигулка

Солидна, компактна и качествена

Ако искате да се научите да свирите на цигулка в условия, в които не причинявате дискомфорт на съквартирантите или съседите си, този вариант може да е за вас, защото това е тих инструмент, който не се нуждае от заглушител , за да свири и да избегне шума.

Тези, които вече го имат, подчертават, че той не излиза лесно от строя, след като е настроен, и хвалят неговия завършек. Тя е ръчно издълбана, има 4 тунера, предлага се със слушалки, аудиокабел, колофон и допълнителен мост.

5. Електрическа цигулка Irin Andoer

Работи на батерии

Снабдена със страхотна звучност, тази цигулка има гладка и блестяща повърхност, изработена от кленово дърво

Предлага се със слушалки, кабел за свързване към усилвател, лък, мост, колофон и кърпа за почистване. Включва мек и твърд калъф, който ги предпазва от удари и драскотини, както и от вода и влага.

Работи с 9V батерия, която не е включена в комплекта. Той има изходна линия за микрофон.

Какво представлява електрическата цигулка?

Това е електрически инструмент, който произвежда звуците на цигулка чрез цифрови електронни сигнали. Такива инструменти обикновено издават по-ярки и силни звуци от класическа или акустична цигулка. Освен това електрическите цигулки могат да бъдат регулирани и подобрени по отношение на звука. Тези инструменти се превърнаха в чудесен избор за цигуларите, които свирят в усилени групи.

Защо електрическата цигулка е чудесна идея

Електрическите цигулки са чудесна идея за музикантите като цяло, но най-вече за начинаещите, по редица причини.

Електрическите цигулки нямат същата резонансна камера като акустичните си колеги, а са направени с вграден в тялото им магнитен приемник, който отговаря за преобразуването на вибрациите на струните в електрически сигнал, който се предава на високоговорителя, има два вида пикапи, има активни пикапи , които се нуждаят от външно захранване, за да възпроизведат звука, както при електрическата китара, а ще намерите и пасивни пикапи , които генерират малко по-мощен звук, без да се нуждаят от захранване.

С електрическата цигулка музикантът може да създава звука и да го променя, а този тип цигулка е чудесно допълнение към всяка група. За да се създаде специфично звучене, което да отговаря на жанра на тези групи, са създадени цигулки с пет струни и дори някои авангардни и ефектни версии с шест струни .

Те са чудесен избор за гъвкави музиканти и учители по музика, идеални за преподаване.

Друга голяма причина, поради която електрическата цигулка е чудесна идея, е нейната тишина - тя свири почти без звук, защото звукът може да се чуе със слушалки или ако е свързана с високоговорител. Така че, ако свирите на електрическа цигулка, няма да смущавате съседите.

Предимства и недостатъци

Електрическата цигулка има своите предимства:

  • Тъй като свирят различна музика от традиционната цигулка, те са много подходящи за включване в съвременни групи, като рок или джаз групи.
  • Можете да използвате кабела Jack-to-Jack, за да се свържете с високоговорител, за да го слушате внимателно, или със слушалки, ако искате да практикувате тихо и безжично.
  • Можете да се упражнявате с подложка и да използвате музикални аксесоари, като например педала за примка, за да разширите обхвата на звука.
  • Дизайнът им е авангарден и много забележителен, защото не се нуждаят от резонансна камера, така че на външен вид също се различават много от традиционните цигулки.

Както всяко нещо, така и това има някои недостатъци. Тук ще обясним основните:

  • Ако сте начинаещ, но искате да се посветите на музикална кариера, свирейки на цигулка, може би е по-добре да изберете дървена цигулка, тъй като електрическите не възпроизвеждат същото качество на резониращ звук, можете да оставите електрическата, когато трябва да практикувате в тишина.

Избор на електрическа цигулка

Преди да си вземете у дома един от тези инструменти, е необходимо да вземете предвид следните аспекти:

Дизайн и стил на уреда

Те се различават от традиционните, имат атрактивен и авангарден дизайн, а някои от тях дори са снабдени с LED светлина в някои от частите си.

Тон и цена

Тук е важно да имате референтен тон, някои от тях са много подобни на класическите акустични с техните разлики, а що се отнася до цената, трябва да имате малко пари в джоба си. Най-евтиният струва не по-малко от 80 евро.

Модел и предназначение

Що се отнася до модела, при дизайна можете да откриете много разновидности, а що се отнася до предназначението, те са основно две: изпълнение и практика, като за последното има тихи цигулки.

Безшумни цигулки за тренировка

Тук няма много тайни, безшумната цигулка не издава шум навън, освен ако не я свържете към усилвател или високоговорител, те звучат за играча чрез слушалки и така можете да свирите където пожелаете, без да пречите на никого.

Електроакустични цигулки

Възпроизвеждат акустичен звук, който може да бъде усилен по електронен път; те изглеждат акустични, но работят като електрически цигулки и се нуждаят от използването на интонатори за усилване.

Електрически цигулки с фризове

Тези цигулки могат да се предлагат и с фризове, като тази новост е предизвикана от включването на електрически инструменти в групите, за да се даде възможност на изпълнителя да включи китарни техники и да опрости формите на акордите.

Изпълнение / 'чисти' електрически цигулки

Ако търсите качествен, високопроизводителен модел за групи, електрическите версии са идеални.Някои от тях запазват стила на традиционните дизайни, а други са по-привлекателни, например трапецовидни или S-образни.