Клетки за зайци

svg%3E

Зайците са идеални спътници за тези, които нямат много място вкъщи, за да имат домашен любимец, тъй като те се адаптират към живота в малката си среда, така че е необходимо, ако искате или имате такъв, да вземете най-добрата клетка за зайци , в която той може да играе, да си почива, да изпълнява нуждите си и да живее спокойно.

Като дете една от мечтите ми винаги е била да имам заек, нещо, което мисля, че повечето от нас, които обичат животните, споделят. те лесно могат да бъдат селскостопански животни или домашни, тъй като можете да ги отглеждате както в апартамента си в клетката, така и на село.

И как да не ги обичаш? Те са малки животни, очарователни и които не изискват толкова грижи, колкото другите, но които не бива да пренебрегвате, тъй като се нуждаят от часове на ден, за да играят, да се забавляват и да контактуват с вас, тъй като са склонни да се стресират, когато са сами.

Също така трябва да се уверите, че поддържате чистотата в помещението, особено в тоалетната, така че купете клетка, която е качествена и изработена от лесни за почистване материали, е най-добрият вариант за отглеждане на вашия малък приятел.

Най-добрите клетки за зайци

Коя е най-добрата клетка за зайци?

Ако смятате да си вземете у дома хубав заек или да увеличите семейството си от гризачи, трябва да вземете предвид, че една качествена клетка е от съществено значение, тъй като в нея живеят тези малки приятели, затова е много важно те да разполагат с необходимото пространство за своите занимания.

Въпреки че зайците са малки животни, техният размер варира в зависимост от породата или вида им, има зайци джуджета, морски свинчета и големи зайци, за да назовем само някои от тях, те обикновено нарастват двойно, когато са само на месец, така че е необходимо да вземете това предвид, преди да закупите клетка за гризачи.

Те могат да бъдат изработени от пластмаса, дърво или желязо, като намирането на най-добрия вариант зависи от вашите нужди и среда, затова сме подготвили това сравнение , за да намерите идеалния вариант.

Ето най-добрите клетки за зайци:

1. клетка за зайци и морски свинчета Krolik 140 plus Feplast

Комфорт при пестене на място

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако търсите здрава, издръжлива, удобна, красиво проектирана къщичка с необходимото пространство за вашия заек, този модел е мечтаният вариант за покупка.

Той е идеален за зайци и морски свинчета, както и има достатъчно място за няколко малки животни да живеят вътре. Тя е изработена от телена мрежа и има практична дървена къщичка, която може да се адаптира към клетката. Конструкцията му го прави много лесен за почистване.

2. метална клетка Songmics

Голям размер за по-голям комфорт

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако имате голям заек, най-добре е да потърсите клетка, в която той може да се протяга, движи, спи и скача в пълен комфорт, както и да е безопасна и лесна за почистване.

Този модел има заоблени ъгли, които го правят изключително безопасен за вашия домашен любимец, той е много устойчив благодарение на дебелата си желязна структура, има две врати, което го прави лесен за почистване и е много достъпен вариант.

3. Двойна клетка с рампа за зайци iKayaa

Изработена от елхово дърво

svg%3E

КУПИ СЕГА

Има къщички за зайци , които са идеални за използване на открито, например в ферма, и това е една от тях.

Това е кошара, направена от дърво , която има две нива и рампа, за да могат зайците да се движат свободно. На горното ниво има малка къщичка, в която могат да се подслонят, а долу тя е в контакт със земята. Тя е много безопасна и добре проветрена.

4. Arca Home Run Nest FeelGoodUK клетка

Идеална за градината

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако имате голяма градина у дома и искате клетка за гризачи с добро качество , в която да отглеждате зайците си, това е идеалният вариант.

Става дума за двойна клетка , в която може да се настани повече от един заек, направена е от устойчива на атмосферни влияния дървесина, така че няма да има проблем да бъде навън.

5. Сгъваема клетка ZOOMUNDO

Възможност за пълна персонализация

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако сте от тези, които обичат всичко да е по ваш вкус и да добавят желаните детайли, тази клетка от марка ZOOMUNDO ще бъде идеална за вас и вашите зайци.

Това е най-големият модел в списъка и се адаптира към желаната от вас форма, можете да го поставите в квадратна, кръгла или правоъгълна форма, освен това е много лесен за почистване, изработен е от желязо и ще ви гарантира необходимото пространство.

Не всички клетки за зайци са еднакви

Зайците превръщат клетката в свой дом, затова трябва да вземете предвид svg%3E

нейния вид, размер и мястото, където ще бъде разположена в дома ви, тъй като не всички клетки са предназначени да служат за една и съща цел и да функционират по един и същи начин.

Докато някои от тях са идеални за използване на открито, тъй като са изработени от материали, устойчиви на всякакви атмосферни влияния, други е по-добре да се държат на закрито.

Който и вариант да е най-подходящ за това, което търсите, трябва да го персонализирате, за да покрие нуждите на вашия заек и да поставите в клетката място за храната му, друго за почивка и за отпадъците му, както и да не забравяте да поставите под, който може да бъде килим, дървени стърготини или друг.

Ако планирате да отглеждате повече от един заек, трябва да помислите за двойна клетка или дори за тройна клетка , тъй като те са най-подходящи за отглеждане на повече от едно от тези космати същества.

Ако изберете железни или метални, трябва да изберете такива, които не корозират и не ръждясват, тъй като това може да бъде вредно за вашия домашен любимец.Освен това ще трябва да приспособите нещо на пода, което да предотвратява попадането на краката на заека в дупките на клетката.За тази цел е много препоръчително да използвате sintasol .

В случай на дървени клетки е препоръчително да се използва обработено дърво, тъй като това ги прави по-устойчиви на всякаква среда.

На закрито или на открито?

Както прочетохте досега в тази статия, има различни модели клетки за зайци в зависимост от мястото, където ще бъдат поставени, като някои от тях са идеални за градини и на открито, а други са с по-компактни и намалени размери, за да бъдат поставени в дома, което ги прави идеални за малки пространства като апартамент.

Зайците са животни, които много лесно се приспособяват към живот в домашно пространство , но експертите препоръчват от време на време да имат контакт със слънцето, тревата и природата , за да бъдат щастливи.Освен това си представете колко скучно може да бъде да сте постоянно в клетка, така че ако имате възможност, изведете малкия си приятел на разходка.

Железни подове или масивни подове?

Сред моделите на клетки за гризачи, най-популярни са тези с железен под или тел и тези с твърд под, например от пластмаса.

И двата вида имат предимства и недостатъци, така че преди да купите клетка за вашия заек, по-добре преценете кой е най-добрият вариант за дома ви между тези два:

Железни подове:

Този вид клетки с под от жици е полезен в смисъл, че е много по-лесно да се почиства. Те са покрити с различни видове материали, които правят почистването лесна задача. много собственици на зайци и други гризачи избират sintasol, което е пластмасово подово покритие.

Тези покрития могат да бъдат направени и от дървени стърготини, които създават амортизиран под за заека. Този тип клетки обаче обикновено не са най-удобните за тях, тъй като могат да заклещят краката си в дупките на решетката, затова се препоръчва поне една част от клетката да е с твърд под.

Масивни подове:

Обикновено това са подове, изработени от твърда и много устойчива пластмаса, но чието почистване може да стане малко по-сложно, тъй като ще трябва да използвате различни продукти, за да избегнете образуването на лоши миризми, и да преместите заека на друго място, докато извършвате почистването, а след това да поставите пълнежа обратно вътре.

За тези случаи е удобно да имате по-голяма клетка, в която да обособите място само за техните отпадъци.

От друга страна, този тип клетки са много по-удобни за зайците, независимо дали става въпрос за голям заек или заек джудже, тъй като те имат добра повърхност, на която да се подпират, ще се чувстват много по-сигурни и ще могат да се движат по-свободно.

Най-добрият размер за клетка за зайци:

Идеалният размер на клетката за вашия заек ще зависи от вида и породата на заека, както и от броя на зайците, които ще живеят в клетката, тъй като клетката за заек джудже или морско свинче няма да е същата като за два големи заека.

Зайците, макар и малки животни, се нуждаят от достатъчно пространство, за да се движат удобно, и затова клетката трябва да е поне четири пъти по-голяма от максималния размер, който ще достигне един възрастен заек.

Клетките за отглеждане на открито обикновено са много по-големи от тези, предназначени за поставяне в къща или апартамент, така че трябва да вземете предвид пространството, което ще отделите за тях, преди да купите някоя.

Най-добрият вид покривка или постелка за клетки:

Какъвто и тип клетка да изберете, тя се нуждае от някакво покритие, постелка или подложка на пода, за да е по-удобна за зайците.

Целта на тези легла е не само да осигуряват комфорт, но и да абсорбират урината им, което прави клетката много по-лесна за почистване .

Сред препоръчителните материали за това са изкуствена трева, сено или дървени стърготини, трябва да избягвате и неща като вестници, тъй като те не абсорбират добре и могат да причинят здравословни проблеми на заека.

Какво трябва да вземете предвид при избора на най-добрата клетка за зайци

Има някои фактори, които трябва да вземете предвид, преди да закупите клетка за вашия заек, тъй като в зависимост от тях ще можете да намерите варианта, който най-добре отговаря на нуждите на вашия малък приятел и на вас самите.Сред тези неща, които трябва да вземете предвид, са следните:

Размер:

Както ще прочетете в статията, размерът на клетката е може би основният и най-важен фактор, който трябва да имате предвид, когато търсите клетка за зайци. Това зависи от размера на заека, от броя на зайците, които ще отглеждате в клетката , от аксесоарите, които искате да добавите, и от пространството, с което разполагате у дома.

След като прецените всичко това, можете да започнете да избирате между моделите клетки, които са съобразени с размера на заека и пространството в дома ви.

Материал:

Това също е важен фактор, който трябва да се вземе предвид при избора на качествена клетка за зайци. Най-препоръчителният вариант е този, който съчетава най-доброто от телена клетка с пластмасова клетка, т.е. страните и покривът ѝ са от желязо , а подът ѝ е твърд, изработен от пластмаса, което ще позволи на заека да има добра вентилация и да се чувства удобно.

Този тип клетки се почистват много по-лесно , отколкото дървените клетки, тъй като тези, които не са обработени, са изложени на образуване на гъбички и е трудно да се поддържат чисти.

Дизайн:

Що се отнася до дизайна, вашият заек няма да бъде много взискателен, така че този фактор ще зависи изцяло от вашите вкусове и предпочитания.

За ваше щастие пазарът е много широк с много възможности, от които можете да изберете такава, която не само да е удобна за вашия заек, но и да се адаптира към вашия стил и този на дома ви.

Аксесоари:

Повечето клетки за зайци могат да се персонализират, така че можете да добавите множество аксесоари, за да направите живота на вашия домашен любимец много по-забавен, забавен и удобен.

Два аксесоара, които са от съществено значение за всяка клетка за зайци, са дозаторите за вода и храна, тъй като това са животни, които се хранят и хидратират постоянно, за разлика от други домашни животни , които обикновено се хранят веднъж или два пъти на ден, като например кучетата.

Играчките са необходими, за да се стимулира и забавлява съзнанието на вашия домашен любимец, като по този начин се избягва стресът.

Много собственици на зайци също така предпочитат да поставят дозатори за сено в клетката на своя домашен любимец , тъй като тези животни често са свикнали да дъвчат нещо и това е чудесен начин да ги занимават.

Кутиите за постеля също са популярни сред зайците, но изберете органична постеля, за да не е вредна.

Преносимост:

Това е фактор, който трябва да вземете предвид, ако планирате да пътувате с вашия домашен любимец или искате да преместите клетката удобно. Имайки предвид това, можете да избирате между клетки, които са лесни за преместване, тъй като имат колела, и такива, които са сгъваеми, за да ги пренасяте на различни места.

Видове клетки за зайци

При такъв широк пазар от възможности, купуването обикновено се превръща в задача на търсене и търсене, докато намерите най-добрата, а за това трябва да знаете какви видове клетки съществуват, сред които можете да намерите:

Клетки с различни нива:

Както показва името им, това са клетки, които имат различни нива или помещения, които осигуряват уединение и повече необходимо пространство на заека, така че те са най-подходящите за избор.

Клетки на едно ниво:

Обикновено те се състоят от част от тел или желязо , която позволява преминаването на въздух за добра вентилация, и към нея се добавя част от дърво , която е мястото, където заекът може да се приюти и да се чувства по-сигурен.

Клетки на две нива:

Клетките с две нива или двойна клетка, са тези, които имат рампа и горно ниво, където има малка къщичка или място за подслон на заека, те също така разполагат с много повече пространство, така че са идеални в случаите, когато имате повече от един заек.

Клетки с три нива:

Ако сте истински почитател и любител на зайците, една триетажна клетка ще бъде идеална за вашето котило или в случай че имате само няколко, тя ще им осигури достатъчно пространство, за да могат да се разпръснат и да се чувстват удобно.