Клетки за морски свинчета

mejor-jaula-para-cobayas

Вашият домашен любимец е избягал! Оставил е фекалии из целия апартамент! Но нали си купил най-добрата клетка за морски свинчета?... Това каза съпругата ми, раздразнена, когато донесох у дома новия домашен любимец за децата. Оказа се, че съм платил много пари за нея и нейния малък дом, а джуджето е избягало, от което на всички им настръхнаха косите от притеснение.

Осъзнахме, че 'Пелуза', нашето дългокосместо морско свинче, се нуждае от клетка за гризачи , която да е по- просторна и безопасна и да не ни донесе този проблем отново в бъдеще. А жена ми не харесва тези животни! Затова е по-добре да си остане в къщичка, която е по- устойчива на комплексите на Худини, ескаполога.

Най-добри клетки за морски свинчета

Коя е най-добрата клетка за морски свинчета?

Очевидно е, че освен безопасност, той трябва да има и няколко функции, за да се чувства домашният любимец удобно и да не иска да се върне там, откъдето е дошъл. Ако смятате да си вземете морско свинче вкъщи, имайте предвид, че се нуждаете от клетка с достатъчно пространство и да бъде много лесна за почистване, за да не се ядосва отново собственикът на дома ви.

Тя трябва да бъде снабдена с купичка за хранене и пиене, за да може домашният любимец да се храни и утолява жаждата си, и, разбира се, трябва да обърнете внимание на материала, използван за нейната конструкция. Независимо дали е изработена от тел или дърво, важното е, че тя гарантира, че морското свинче ще остане на мястото си, дори защитено от атмосферните влияния или от други домашни любимци, като кучета и котки, които може да имате у дома.

Доброто качество на малката клетка може да зависи от марката , която сте избрали. Ако изберете по-евтиния , може да се окажете като нас и да ви изнесат лекция. Предлагам ви първо да проверите този сравнителен с 5-те най-добри клетки за морски свинчета на пазара. Сигурен съм, че това ще ви помогне да изберете по-лесно.

Ето най-добрите клетки за морски свинчета:

1. Felix Закрита 2-етажна клетка за морски свинчета от POSH PETS FELIX

413HrGCxt9L

КУПИ СЕГА

Този модел е идеален за тези, които искат да имат повече от едно морско свинче, защото е доста просторен, което го прави обитаем също и за зайци, плъхове, порове и дори малки новородени котенца. Клетката е много практична поради размера си.

За най-малките е много готино, защото им помага да се научат на отговорности, ако искате да ги научите. Тъй като основата е дълбока и задържа мръсотията вътре, почистването е лесно, така че можете да възложите тази задача на най-малките.

2. голяма клетка за морски свинчета с предно отваряне от Ferplast

51sR-JwfnPS

КУПИ СЕГА

Ако се притеснявате, че някой от материалите в клетката може да бъде токсичен и вреден за малкия гризач, тази клетка гарантира пълна безопасност. Дори и малкото животинче ще се чувства защитено, тъй като се предлага с пластмасова къщичка , където може да се свие и да спи.

За да си поиграете с домашния любимец, да почистите клетката или да сложите храната в купата, с която е снабдена, можете да отворите предната врата, която ви дава достатъчно свобода за това. В този модел можете да настаните удобно до две морски свинчета.

3. клетка Little Friends за зайци и морски свинчета

514gS8MGSsL

КУПИ СЕГА

Чудесно е да видите как гризачите играят в малък парк в клетката си. Тази, която се предлага с рампа и малка цветна къщичка, е сладка и децата ще прекарат часове в забавление и наблюдение на своя руски гризач , който скача и се катери.

Готин е и допълнителният аксесоар, с който се предлага - решетка, която се прикрепя и разширява пространството за игра на домашния любимец, така че той да може да използва рампата и да излезе от затвора за известно време, за да подиша малко свеж въздух.

4. Метална клетка Zolux за морски свинчета

41S8fNUr3HL

КУПИ СЕГА

Тази клетка ще затрудни тези от вас, които имат непослушни, бягащи гризачи. Няма да се притеснявате, че ще се сблъскате със заека в кухнята, на дивана или ще гризе крака на масата за хранене. Металната ниша е много здрава, а купата за храна или вода е изработена от неръждаема стомана, за да издържи по-дълго.

Друг плюс на тази клетка е големият ѝ размер и лесното сглобяване, което изобщо няма да затрудни живота ви.

5. дървена клетка за морски свинчета Hypeety

41VlLIgW1ML

КУПИ СЕГА

Ако търсите готин подслон за вашето морско свинче, този модел е идеален за вас. Тя е повече от клетка, а малка къща за игра, почивка и упражнения едновременно. Това е един от онези красиви ръчно изработени, издълбани и боядисани аксесоари, с покрив , който го прави по-уютен.

Няма да ви се налага да го сглобявате, защото той се предлага вече сглобен и се сгъва, за да спести място, когато ви е необходим. То се предлага с рампа за повече движение и упражнения и се вписва идеално в телена клетка.

Видове клетки за морски свинчета

Морското свинче , както някои наричат тези пухкави, може да бъде адаптирано към много видове жилища,mejor-jaula-para-cobayasтака да се каже, важното е да му осигурите добра бала сено, купичка за вода и удобно място за спане. Всичко останало е допълнително. Но за да се чувствате сигурни, че сте му предоставили най-доброто имение, което може да обитава, можете да избирате между два основни вида жилища:

Вили:

Те са проектирани така, че да осигурят идеалното място за почивка на джуджетата. Обикновено те са изработени от дърво и в зависимост от предназначението си могат да се използват на закрито или на открито. Това означава и разлики в размера. Развъдниците на открито обикновено са по-големи и изискват водоустойчив покрив с филцова облицовка, за да предпазят животното от неблагоприятни атмосферни условия. Понякога те могат да бъдат с колелца на основата, за да можете по-лесно да ги премествате от една страна на друга, тъй като обикновено са много по-тежки от традиционните клетки.

Клетките на закрито очевидно са по-малки и по-уютни и могат да бъдат настанени в метална клетка, за да се подобри външният вид и комфортът на малкия домашен любимец. В тези случаи те обикновено са предназначени само за спане или имат някои аксесоари за игра и упражнения.

Клетки:

Тези конструкции с практични решетки и отлична възможност да държите прасенцето си под око, има много дизайни и версии. Те могат да бъдат изработени от пластмаса или метал и обикновено имат основа, която може да се сваля или не за лесно почистване.

Както казах, ще ги намерите в различни форми и размери и дори дву- или триетажни, макар че високите са по-подходящи за мишки и хамстери, тъй като морските свинчета са толкова пухкави животинки, че не обичат да скачат и да подскачат.

Как да изберем най-добрите клетки за морски свинчета?

Тъй като има толкова много възможности, със сигурност ще се запитате коя е най-практичната, най- jaula-para-cobayas-300x225

най-евтината или достъпна, най-издръжливата и тази, която гризачът ще хареса най-много. Коя ще бъде най-удобна и красива и коя ще ви създаде най-малко проблеми по отношение на грижите? Основните неща, на които трябва да обърнете внимание, са включени в този кратък списък:

Изискване за размер:

Ако живеете в къща с голям двор, може би ще успеете да си осигурите жилище с идеален размер за вашето морско свинче. Идеалният размер е около 2,5 метра, но с малък апартамент не можете да си позволите такъв лукс. Дължината е поне 80 см, ширината - 50 см, а височината - 30 см.

Хубавото на голямата клетка е, че тя дава на морското свинче повече пространство за движение настрани и упражнения. Тя дори позволява да имате повече от един домашен любимец едновременно, а освен това се замърсява за по-дълго време, така че няма да я почиствате през цялото време.

Помислете първо за пространството и в зависимост от него се опитайте да вземете възможно най-голямата кошара, за да е удобно на вас и на прасенцето.

Основна безопасност:

Всичко трябва да е добре закрепено, колела, рампи, купи, покриви и решетки, за да се предотвратят инциденти, които биха могли да навредят на морското свинче или на други животни, които имате. Ако разполагате с двуетажен модел клетка, внимавайте да не поставяте предмети, които могат да паднат отгоре, когато животното е долу.

Вратата трябва да може да се отваря лесно от собственика, но не и от домашния любимец. Ако не искате да видите морското си свинче с крак или дори с глава в капан и да се нарани, уверете се, че люкът има добри ключалки.

Гладка, солидна основа:

Много хора предпочитат да изберат решетъчен под на клетката или дори да поставят телена мрежа в основата, за да може урината или фекалиите да се просмукват през нея и да се улесни почистването. Проблемът е, че този вид нестабилна подова настилка в крайна сметка може да причини болка в краката на морското свинче, а освен това може да се появят мехури, които да се инфектират и това да доведе до по-сериозни проблеми.

За предпочитане е да се използва абсорбираща хартия, която може да се отстрани, и да се остави на животното твърд, гладък под.

Лесен за почистване:

Не искате съпруга, която се ядосва, защото пухкавият дългокосмест домашен любимец е разхвърлял изпражнения и сено пред къщата си или защото клетката винаги изглежда разхвърляна, тъй като е трудна за почистване. Най-добре е да изберете гладък под; ако той е грапав, може да останат остатъци от храна, фекалии и урина, а миризмата и външният вид ще бъдат неприятни.

Пластмаса, PVC и прахово боядисана стомана са материалите, които трябва да се вземат предвид за основата и решетките.

Неусложнен достъп:

За да вкарвате и изкарвате морско свинче, ви е необходимо достатъчно пространство. Ако тя не е достатъчно голяма, просто няма да можете лесно да вкарвате и изкарвате домашния си любимец и това може да доведе до усложнения. Освен това за почистване, смяна на водата и храната ще ви е необходима врата с разумни размери. Повечето дизайни включват две врати, въпреки че наличието само на една врата няма да е ограничаващо.

Докато проверявате това, не забравяйте да проверите пантите и предпазните щифтове.

Твърде малко разстояние между прътите:

Ако си спомняте за 'Пелуза', художника-беглец, ще забележите, че разстоянието между решетките на клетката трябва да е малко. Ако те са разположени на твърде голямо разстояние един от друг, гризачът може да се научи да бяга и не винаги ще успеете, така че за предпочитане е разстоянието да е най-много 1 см.

Как да се грижим правилно за клетката на морското свинче?

Искате да продължи, нали? И за да се чувства джуджето удобно, щастливо и здраво, ви предлагам да предприемете тези стъпки.

Честота на почистване:

Препоръчва се веднъж седмично, но ако броят на морските свинчета е повече от две, ще трябва да почиствате клетката поне два пъти седмично. Ако не можете да направите това, поне веднъж седмично трябва да отстранявате отпадъците и ежедневно да сменяте водата и храната, за да избегнете замърсяване на храната на домашния любимец.

Процедура за почистване:

  • Първото нещо, което трябва да направите, е да извадите морските свинчета и да ги поставите на безопасно място, например в кутия, или да помолите някой да ги държи и да си играе с тях през това време.
  • Отстранете вестниците или попивателната хартия, използвани за задържане на мръсотията на дъното на клетката.
  • С помощта на гъба натрийте клетката, пода и решетките с лек дезинфектант, за да избегнете всякакви алергии за домашните си любимци, но се постарайте всичко да е свободно от бактерии.
  • Изплакнете обилно с вода и след това подсушете всичко добре.
  • Най-добре е да изчакате вятърът да изпари останалата влага.
  • Когато всичко е напълно сухо, поставете нов вестник или попивателна хартия, чистите купички за храна и вода и сеното.