КЛЕТКИ ЗА ПТИЦИ

mejores-jaulas-para-canarios

От години семейството ми обича да има домашно канарче и аз свикнах със сладката му песен. Затова, когато се преместих в новата си къща, реших да купя най-добрата клетка за канарчета и да си взема пернат спътник.

Въпреки че отначало се чувствах малко виновна, че го държах затворен, разбрах, че тайната на щастливите птици и на процъфтяването в домашна среда се крие точно в неговия малък дом.

Първоначално използвах стара клетка, която се оказа ранна присъда заради натрупаната ръжда и малкото пространство. Преминах и през модерен, но неподходящ за малък летец. Докато не получих формула, която искам да споделя с вас днес.

Най-добри клетки за канарчета

Коя е най-добрата клетка за канарчета?

Най-удобните клетки са най-големите. Противно на това, на което ни учи Туити със своята малка и нежна пещера, истината е, че и малките птици се нуждаят от волиера, която да им позволява да летят .

В допълнение към приличния размер, с употребата ще забележите, че има някои характеристики, които са от значение за нас като собственици, а не за животното. Като например лесна за почистване основа на коритото за боклук и външен достъп до таблата за храна.

Също така трябва да потърсите здрава конструкция, изработена от неръждаема стомана или метален материал, който няма да се износва толкова бързо от кълване и драскане.

И накрая, да имате добра клетка означава да имате време да я поддържате, тъй като тя е инвестиция, за която трябва да се полагат грижи, особено за здравето на животното.

Ето най-добрите клетки за канарчета:

1. Голяма клетка за канарчета Feplast Пиано 7

Изработена от метал и пластмаса

61O6eS8r9TL

КУПИ СЕГА

Този модел осигурява пространство от почти 1 метър , за да може вашето малко канарче да лети като в природата. Дизайнът ѝ включва 3 вратички и 4 хранилки за лесно хранене, както и пластмасова основа, която може да се почиства, без да се отваря нито една вратичка. Но без съмнение това, което я прави уникална, е броят на аксесоарите, които могат да се добавят или отделят за персонализирана декорация. По този начин можете да създадете сезонна атмосфера.

 

2. Клетка за канарчета със стойка от M.O. Megagrande

Безопасни и компактни решетки

31p31dOgPOL

КУПИ СЕГА

Наличието на стойка за клетката е полезно, когато нямаме каца, на която да я окачим, или ако търсим по-декоративни елементи, които да придружават нашия пеещ приятел. Този конкретен модел предлага най-доброто от двата свята. Предлага се с пет решетки, широка горна врата и с изтеглящо се чекмедже. В него птицата има възможност да лети вертикално и хоризонтално, а къщичката ѝ винаги ще бъде стабилна, тъй като има солидна опора.

 

3. Клетка за канарчета Hagen Vision S01

Снап-он монтаж

51ZRgGldnbL

КУПИ СЕГА

Тя не е най-голямата от сравнителните , но е една от най-добрите. Изградена е с алуминиеви решетки, което означава, че може да се сглобява в домашни условия и без риск за канарчето, тъй като не включва куки или остри винтове. Той се предлага с дълбока тава, която не позволява разпиляване при изпразване. Той има и подвижен подавател, който се адаптира с пластмасова планка към решетката и чифт тръбни щифтове.

 

4. Клетка за канарчета Interzoo XXL

Лесна за транспортиране

51oukcJ-nzL

КУПИ СЕГА

Този модел е подходящ за всяка малка птица, но аз го обичам за канарчета, защото включва зона за къпане със заоблени ръбове, които контрастират с плоските ъгли на останалата част от дизайна. Тя е идеална за обучение на домашния любимец с помощта на стълба и горна стойка, както и е голяма и удобна за ежедневните упражнения. Това е евтина версия на класически италиански дизайн с вертикално изрязване на къщата.

 

5. Клетка за канарчета Kasbah с извит покрив

Две тави за храна

51duJ+C1YwL

КУПИ СЕГА

най-евтината , но една от най-удобните за животното поради своята простота. Конструкцията му разграничава хоризонталните решетки отпред от вертикалните решетки отстрани, лесно се демонтира за седмично измиване и има вътрешни хранилки. Предимството на този модел е, че неговите кацалки и люлка са изработени от дърво , което осигурява естествен захват за краката на канарчето. Това е начин да спестите пари, без да жертвате свободата си.

 

Как да разбираме канарчетата

Да имаш канарче за домашен любимец е уникално и очарователно преживяване. Те са дребни птици, принадлежащи към семейството на финките. Въпреки че в дивата си форма те са известни като зеленикаво-жълти, когато са опитомени, те могат да имат много други цветове.

Да не говорим за главната им атракция, която е красивата им песен. Но имайте предвид, че в този случай мъжките са по-добри, тъй като издават повече и по-добри звуци от женските, при условие че са добре нахранени.

Продължителността на живота им е около 10 години и не изискват особена поддръжка, освен хигиена и храна.

За да могат да живеят щастливо и да им правят компания дълги години, най- поправеното нещо е да имат добро пространство , където да могат да пърхат свободно, т.е. голяма клетка с храна, напитки и подслон.

Освен това е по-самотен вид от другите, така че няма да ви е необходимо да имате повече от един.

Как да изберем най-добрата клетка за канарчета?

Всяка птица има специални нужди и затова за всеки вид, който отглеждаме у дома, трябва да се обособи уникално пространство. В случая с канарчетата това са аспектите, които ще ви позволят да създадете наистина персонализирано местообитание :

Размер и форма

Канарчетата обичат повече да летят и скачат, отколкото да се катерят вертикално, затова предпочитат широки, хоризонтални пространства. Минималната широчина е около 50 см, а във всеки край има поне по две гнезда.

Упражнения

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид при закупуването на клетка, е, че пространството трябва да е достатъчно, за да може нашето малко пернато да се движи свободно и по този начин да упражнява тялото си, без да се чувства прекалено затворено.

Дори с ограничен бюджет могат да се получат ниши с добри размери и на достъпна цена.

Но има и друг трик, който можем да приложим и който позволява свободното физическо упражнение да подобри здравето, щастието и пеенето на нашето животно. Най-добрият начин да разперят криле е да ги изведете да летят в затворено помещение, без огледала, предимства, стъкла и без опасност, като например друг домашен любимец или гореща печка.

Обзавеждане на клетката

Когато поставяте поилки и хранилки, трябва да избягвате да ги поставяте директно под решетките за поставяне , върху които птицата стои и почива. В противен случай ще имате сериозни проблеми със замърсяването на храната с птичи изпражнения. Затова е по-добре да разположите всичко хоризонтално.

Решетки на клетката

Конструкцията на клетката трябва да бъде удобна и безопасна за птицата и в тази връзка е важно да се знае разстоянието между решетките.

В стандартна клетка за канарчета идеалното положение е всяка решетка да е на разстояние не повече от 1,5 см, защото в противен случай главата на канарчето може да се заклещи, но не трябва да е прекалено тясна, за да се заклещят краката му. Трябва да потърсите на пазара модел, който най-добре пасва на малка птица.

Почистване

Подът трябва да бъде защитен от трохите от кълването и отпадъците на канарчетата. Всяка марка включва различна методология за това, като някои се предлагат с подвижна тава за лесно почистване или с подвижна основа за миене.

Но ако вашата волиера не е снабдена с нищо от това, можете да поставите под нея абсорбираща хартия, картон или вестник и да ги сменяте всяка седмица. А ако имате градина, това може да послужи дори като тор.

Безопасност

Малките птици, като канарчетата или златките, са склонни да се опитват да избягат. Ако не искате птицата да попадне в лапите на котката ви или да се изгуби завинаги, трябва да потърсите врата със заключващ механизъм. И ако се вгледате достатъчно добре, това не означава, че трябва да жертвате пространството за удобно влизане с питиета или храна.

Качеството е от първостепенно значение

Тъй като канарчетата не изискват особена поддръжка, тяхната клетка е най-добрата и най-голямата инвестиция, която ви е необходима, за да поддържате канарчетата млади и здрави.

Съветвам ви да избирате здрави материали с добро общо качество, които няма да се повредят, ако бъдат сдъвкани или надраскани от нокти.

Размери

Освен че трябва да се обърне внимание на широчината на решетките, е важно да се избере хоризонтална ориентация, която е по-широка от високата. Избягвайте стари модели волиери , които приличат повече на затвор, отколкото на бърлога.

Къде да поставим клетка за канарчета?

Този вид може да живее както на закрито, така и на открито. Най-добрата подредба се определя от характера им, така че трябва да опитате и двете, ако домът ви го позволява. Тук ще обясня кои са най-добрите позиции и в двете среди:

Вътрешни клетки

Избягвайте местата със силно течение и изберете кът с много естествена светлина, който няма пряк достъп до ветровит коридор.

Ако птицата ви е срамежлива, по-подходяща е стая без много шум, а ако предпочита социална компания, можете да я поставите в среда с много човешко общуване. Много хора например ги поставят в кухнята , така че да има добър баланс между светлина, звук и посетители.

Открити клетки

Те са много по-големи и по-здрави. Те могат да имат затворени куполни пространства за защита от дъжд и силен вятър.

Отделни пространства за размножаване или споделено инкубиране могат да бъдат адаптирани, ако се интересуваме от контролирано размножаване на вида чрез размножаване на канарчета .

Най-популярни характеристики на дизайна

В днешно време има разнообразни аксесоари, като например кацалки за кацане, колела за транспортиране къщички на открито и решетъчни стени с подвижен разделител за адаптиране на пространството за повече от една птица.

Но най-важната част от производствения процес все още са вратите.

Вратички

Те са доста полезни, когато са съчетани с рафтове за храна и вода, тъй като улесняват пълненето на тези кръгли тави .

Те обаче не трябва да са единственият стил на търговските обекти. Най-добре е да ги комбинирате с големи врати, които позволяват изваждането на птицата, без да се заклещи.

Врата над врата

Това са врати с двоен размер на отвора. Една малка за смяна на храната и една по-голяма за по-добър достъп до птицата и за почистване на цялата клетка.

Поддържане

Грижата за птицата не се състои в галене, както при другите домашни любимци, а във внимание към ежедневните ѝ нужди от упражнения и хранене. Например, цялата площ на птицата трябва да се почиства старателно всяка седмица, като се измиват решетките и основата със сапун или дезинфектант.

Социално поведение

Канарчетата са доста невинни и спокойни, не са склонни да нападат други животни или хора. Освен това те имат териториално и самотно поведение и не трябва да се отглеждат заедно с други големи или агресивни птици.

Обучение

Въпреки че много от вас може би не знаят, тези птици могат да бъдат извеждани от волиерите си. За тази цел те трябва да бъдат обучени да кацат и летят, без да избягат. Те могат също така да имитират звуци или да се научат да използват малка играчка.

За тази цел е най-добре да имате само една птица едновременно и колкото по-бързо започнат да се обучават, толкова по-добре.

Друг основен трик е да се научите да държите птицата. Правилният начин за това е да поставите дланта отзад, да свиете пръстите над тялото и да държите главата между показалеца и палеца.

Дейности

Канарчето не се нуждае от много неща, за да бъде щастливо, така че е евтин вид за отглеждане. Достатъчно е добро свободно пространство за летене и добра храна.

Но освен това можем да подражаваме на някои навици на природата, които могат да я накарат да се чувства по-дива. Една от тях е банята. Добавянето на допълнителна ниска, плоска тава, в която да може да попива крилата си, е хубав плюс, а ако можете да събирате мокри треви, също ще забележите удоволствие.

Най-важното е винаги да си създава място за спокоен и разглезен живот.