Клетки за хамстери

mejor-jaula-para-hamster

След като имах кучета, котки, птици и всякакви други домашни любимци, моят малък Саму, който съм сигурна, че ще стане ветеринар, защото обича животните, поиска от съпруга ми хамстер.

Взехме му малка и сега търсим най-добрата клетка за хамстер, която можем да предложим. В идеалния случай това трябва да бъде къщичка за хамстери, която да се грижи за малкото животно, но да не е трудна за почистване, така че детето да има отговорността да се грижи за нея само.

Тези малки клетки могат да бъдат наистина страхотни, защото не само служат като дом за гризача и го предпазват от опасностите на външния свят, но и приличат на малки увеселителни паркове с всички малки играчки, с които са снабдени, за да може животинчето да се разсейва и да се упражнява.

Ако сте решили да купувате, най-добре е да изберете достъпна, красива къщичка за хамстери, която няма да ви създава главоболие при почистване

Най-добри клетки за хамстери

Коя е най-добрата клетка за хамстери?

Изборът на добро животно зависи от вида на животното, което имате, и от пространството, с което разполагате, за да го отглеждате.

Някои хора предпочитат клетки със субстрат и дървени стърготини, в които животинчето да се рови, но други смятат, че телените клетки са най-подходящи за вентилация, но това е въпрос на вкус.

Това, което препоръчваме, е в момента на избора на този, който ще вземете вкъщи, да направите сравнение на наличните продукти, за да знаете кои от характеристиките им ви подхождат най-добре и кои други можете да подминете.

Нашата основна препоръка е винаги да избирате моделите, които са подходящи за вашия вид домашен любимец и които са най-евтини за вашия джоб.

Ако сте начинаещи в тази област, винаги можете да добиете по-ясна представа с моделите, които представяме в този списък, където със сигурност ще намерите точно това, което търсите.

Ето от най-добрите клетки за хамстери:

1. Grosvenor 2 етаж Голяма клетка за хамстери Global Pet

Приятна и уютна

51mJPbUkImL

КУПИ СЕГА

Ако имате хамстер Сириус, тази клетка ще бъде идеална за вас, тъй като е подходяща за гризачи с този размер, дори се препоръчва за други домашни любимци с гризачи като морски свинчета, плъхове и малки животни с подобен размер.

В комплект с колело за упражнения, пластмасова стълба, купичка за хранене и бутилка за вода, устойчива на капене. Луксозен дом за вашия домашен любимец!

Тези, които са я купили, казват, че е много здрава и голяма, хамстерите се движат свободно.

 

2. Клетка Hugo Little Zoo

Едно цветно приключение

515pY7fAaOL

КУПИ СЕГА

С елегантния си дизайн от устойчива пластмаса тази клетка ще предостави на вашия домашен любимец много аксесоари, които да го държат активен и в движение.

Тя е двуетажна, снабдена е с тунели и пластмасова стълба, така че малките гризачи да могат да преминават от едно място на друго, а размерите ѝ я правят подходяща за хамстер джудже.

Оборудвана е и с малко колело за упражнения, хранилка и диспенсър за вода. Основата му е достатъчно дълбока, за да побере субстрат за заравяне.

 

3. 3-етажна клетка за хамстери Mascota Home

Привлекателна и практична

51U7GLHpebL

КУПИ СЕГА

Изработена от пластмаса, с вратички и телени основи, тази 3-етажна клетка ще осигури достатъчно пространство за малки видове гризачи като руския или китайския хамстер.

Това е атрактивен и цветен дом с коридори, хранилка и голяма вертикална площ, в която вашият домашен любимец може да се движи.

Тези, които вече го имат, посочват, че пластмасата е деликатна, така че ако вашият домашен любимец има силни зъби, ще бъде по-добре да изберете друг вариант.

 

4. Клетка за хамстери VOL 938 Двойна Voltrega

С възможност за разширяване

41speqOhK+L

КУПИ СЕГА

Клетката за хамстери Voltrega е една от най-цветните и привличащи вниманието на пазара и е идеална за по-малки гризачи.

Предлага се с тръби и рампи, но тези, които са го купили, посочват, че няма хранилки и поилки, така че ако го купите, трябва да вземете това предвид.

Голямото му предимство е, че ако искате да го разширите, трябва само да кажете на продавача, за да може той да включи допълнителни покрития и необходими допълнения.

 

5. DZL клетка за хамстери

Цветна и устойчива

51AKq-KTyIS

КУПИ СЕГА

Ако търсите качествена клетка, в която да поставите удобно кученце хамстер, с пространство, в което то да се движи свободно и да изпълнява нуждите си, това е най-подходящата за вас.

Това е къщичка за хамстери с подвижна тава, което я прави много лесна за почистване. В комплекта има и колело, купичка за хранене и пиене и малка къщичка за спане.

Тя има дълбока тава, в която можете да поставите материал, в който вашият домашен любимец да рови.

 

Видове клетки за хамстери

На пазара има няколко разновидности на клетки за тези домашни любимци, всяка от които е проектирана според вида на домашния любимец.Сред най-използваните, често срещаните и популярните ще намерите: mejor-jaula-para-hamster

Тел:

Те са най-разпространените, имат долна пластмасова тава, лесно достъпни са за домашните любимци и могат да се почистват за кратко време, като предлагат и изключителна вентилация.

Пластмаса:

Те са чудо, идват вече сглобени, наистина са красиви и могат да се разширяват, така че ако искате да увеличите местообитанието на вашия домашен любимец, можете да го направите без проблеми, но поради състоянието си те са трудни за почистване и нямат наистина добра вентилация, така че ако купите една от тях за вашия домашен любимец, трябва да се уверите, че не му липсва кислород. Друг недостатък на пластмасата е, че поради сложността им изваждането на заклещено животно от тунела може да бъде истински кошмар.

Стъклени аквариуми или резервоари:

Тази разновидност защитава вашите домашни любимци и ви дава ясен поглед върху това, което правят, а голямото предимство е, че можете да им дадете каквато дълбочина пожелаете, за да се чувстват спокойни. Големият недостатък на стъклените клетки е, че са тежки. Можете да ги намерите със или без капак, като покритите варианти обикновено са с телена капачка.

Някои неща, от които хамстерите се нуждаят

Хамстерите са много активни животни, изискват много упражнения, така че има аксесоари, които са абсолютно необходими за тях. Например колелото за упражнения е задължително в клетката им, тъй като те ще се наслаждават на тичането и упражненията, а това подпомага метаболизма им.

Друг аксесоар, който може да им помогне, е топка за хамстери, ако искате те да изследват пространството извън клетката си в защитена среда, в тези случаи трябва да се уверите, че подът не е обитаван от други домашни любимци, които могат да ги наранят, или от хора, които не знаят за присъствието на топката в цялата къща.

За хамстерите е необходим и аксесоар за гризане.В дивата природа това може да бъде всичко, което поддържа зъбите им остри и здрави, но в плен трябва да се уверите, че те имат безопасни гризалки, които се предлагат в магазините за домашни любимци.

Следва материал за копаене; хамстерите трябва да имат добра бърлога. Тубички от хартиени кърпи, дървени стърготини, остатъци от целулоза и листове хартия могат да бъдат чудесен избор.

Видове хамстери

В природата има различни видове гризачи, но при хамстерите са известни три различни вида, някои от които позволяват отглеждането им на групи, а природата на други изисква отглеждането им поотделно, но никой от тях не трябва да бъде отглеждан или държан заедно с хамстери от други видове. Видовете хамстери са:

Сирийски хамстери:

Това е най-разпространеният вид, отглеждан като домашен любимец, но трябва да ги отглеждате поединично, защото две заедно са склонни да се бият. Обикновено те са послушни и лесно се обработват.

Хамстери джуджета:

Те са много общителни и понякога могат да се отглеждат в група, при условие че другият хамстер е от същия вид, но за да бъде това успешно, животните трябва да се отглеждат заедно от ранна възраст. Те са доста подвижни, но не толкова податливи и по-трудни за боравене и са известни още като бели руски хамстери на Кембъл, хамстери на Роборовски или зимни хамстери.

Китайски хамстери:

Те са доста пъргави и много дружелюбни, по размери приличат на джуджета, но в крайна сметка са различен вид. Те са самотници и не се разбират добре с други представители на същия вид.

Какво да търсите, когато купувате клетка за хамстер

Когато решавате да купите нов дом на вашия домашен любимец, не можете да се увличате от естетически съображения или от това, което е най-евтино, очевидно можете да намерите отлични клетки на много добри цени, но това, което е наистина важно, е, че тази, която сте избрали за вашия домашен любимец, отговаря на редица основни изисквания. Ето някои от тях, които трябва да имате предвид, когато правите своя избор:

Размерът има значение:

Вероятно знаете колко е важно да не се чувствате неудобно, задушно или ограничено в пространството, в което прекарвате по-голямата част от времето си. Живели ли сте някога в малък апартамент, в който имате чувството, че се блъскате във всичко? Нещо подобно може да се случи и с тези малки животни, особено ако са големи видове. Би било наистина жестоко да поставите домашния си любимец в пространство, в което той едва може да се движи, и за да избегнете порицание от Green Peace, най-добре е да следвате указанията.

Например, ако имате хамстер Сириус, се препоръчва подова площ от не по-малко от 150 квадратни инча и вертикална площ от 17,5 инча. Ако хамстерът ви е джудже, с площ от около 120 квадратни инча и 7 вертикални инча, той ще бъде повече от щастлив.

Тел срещу пластмаса:

Традиционно това са двата най-разпространени материала, използвани за направата на клетки за хамстери, но в случай на телени клетки те трябва да имат пластмасов под, тъй като самата тел може да се счита за опасна за малките крачета на хамстера.

Телените клетки също така не трябва да имат много голямо пространство между решетките, тъй като това може да бъде опасно за главата на животното, като се имат предвид всички тези подробности, пластмасовите клетки стават все по-популярни, тъй като изглежда, че заобикалят някои от препятствията, които се срещат при телените клетки, единственият недостатък е, че пластмасовите клетки не позволяват катерене, така че трябва да имате рампи и аксесоари, за да може животното да играе и да се движи.

Жилищно пространство:

Тези малки животинки са наистина много активни, така че ако искате да им осигурите спокойствие, трябва да им предоставите не само достатъчно пространство, за да могат да се движат и играят удобно, но и аксесоари, които ще направят местообитанието им уникално. Ако им осигурите колела за упражнения, лабиринти и тунели, ще подобрите и оформите жизненото им пространство.

Дълбочина на постелята:

Преместването на традиционно заровено животно в клетка може да звучи жестоко, но ако сте готови да му дадете всичко необходимо за нормален живот в новото му местообитание, това е добре. Едно от тези съображения е дълбочината на клетката.

Тъй като хамстерите обичат да копаят, трябва да се уверите, че подът на клетката има двойна основа с дълбочина поне 2 инча, която можете да напълните с различни материали, подходящи за домашни любимци, за да имат в какво да копаят, колкото по-дълбоко, толкова по-добре!

Лесно почистване:

Нашата препоръка е винаги да не си усложнявате живота с неща, които са трудни за сглобяване и разглобяване и следователно трудни за почистване. Трябва да помните, че домашен любимец от всякакъв размер винаги трябва да бъде в чисто жилище, не само заради него, но и заради вас.

Ако не поддържате клетката с добри навици за почистване, рано или късно (и повярвайте ми, ще бъде по-скоро рано, отколкото късно) няма да се примирите с миризмата на изпражнения и урина. Клетките с тунели и къщички могат да бъдат неприятни, но тези с пластмасови капаци и тавички се почистват по-лесно.

Вентилация:

Всяко живо същество се нуждае от кислород, за да живее, и хамстерите не правят изключение, така че избраната от вас клетка трябва да отговаря на това изискване. Телените клетки са най-подходящи в това отношение, тъй като са напълно открити и не създават опасност от задушаване на малкото животно. При пластмасовите клетки обаче трябва да се уверите, че сте ги поставили по начин, който гарантира оптимална вентилация и нормално движение на въздуха, тъй като те обикновено са по-затворени.

Безопасност и сигурност:

Тези малки животинки имат големи способности да отварят неща, за да търсят храна, но за съжаление този им талант може да ги вкара в не едно и две затруднения, тъй като те са способни да отворят вратите на клетките си или дори да сдъвчат стените, ако са гладни, а както знаете, хамстерът, който се намира свободно на пода, може да представлява истинска опасност, особено за самия него, тъй като крехкото му малко тяло може да бъде застрашено от почти всичко. Затова, преди да купите клетка за хамстер, се уверете, че тя има наистина здрави стени.

Колела за упражнения:

Този аксесоар е незаменим в клетката на вашия домашен любимец, но за да си купите такава, трябва да се уверите, че тя е с твърда повърхност, тъй като тези с напречни решетки са опасни за малките им крачета, тъй като могат да попаднат в капан. Диаметърът на колелото трябва да е по-голям от дължината на тялото на хамстера.

Как да поставите клетка за хамстер

След като изберете новия дом на вашия домашен любимец, следващото нещо, което трябва да направите, е да го сглобите, като не забравяте, че всичко трябва да бъде готово, преди да поставите хамстера вътре. Ако нямате представа как да го направите, ето няколко инструкции:

Изберете място за хамстера:

Тези животинки имат сложни навици, от една страна, те са много активни, така че да ги държите в стаята си може да не е най-удобно, от друга страна, те имат изострено чувство за слух, така че не можете да ги оставите на място с прекомерен шум. Това, което винаги препоръчваме, е удобно, проветриво, сравнително тихо място със стайна температура, така че домашният любимец да се чувства спокойно.

Подготовка на постелята:

Както вече ви казахме, тези животни имат големи инстинкти за копаене, затова е абсолютно необходимо постелята в клетките да бъде достатъчно дълбока и направена от материал, който им позволява да копаят и да дават воля на инстинктите си. Двусантиметровата постелка ще абсорбира по-добре миризмите и течностите, а също така ще предпазва краката на домашния ви любимец.

Добавяне на аксесоари:

След като поставите клетката и постелята, следващото нещо, което трябва да направите, е да добавите аксесоарите. След като всичко е готово, добавете колелата, тунелите, дозаторите за храна и вода, стълбите и всичко друго, което желаете да включите, без да претоварвате пространството и да ограничавате мобилността му.