Клещи за клюн на папагал

mejor-alicate-de-cremallera

Наличието на най-добрите клещи с тресчотка в търговската мрежа в кутията ви с инструменти несъмнено ще ви спести работа, усилия и много главоболия.

Независимо дали се занимавате с водопроводни услуги, 'Направи си сам', механика и електротехника, или сте професионалист, наличието на подобен инструмент може да бъде изключително полезно.

Тези клещи, наричани още регулируеми клещи, често се търсят заради своята универсалност. Предлагат се различни видове, всички от които са многофункционални и универсални, идеални за работа при тежки условия.

Когато купувате такъв уред, трябва да сте наясно с неговите качества и колко искате да похарчите, можете да изберете икономичен модел, който ще реши проблемите ви, или да вложите малко повече от бюджета си в по-професионален и издръжлив инструмент.

Важното е да направите сравнение между наличните оферти и след като прегледате характеристиките им, да се спрете на тази, която има точно това, от което се нуждаете, и, ако е така, в същото време е по-евтина.

Когато избирате инструмент, винаги е добре да вземете предвид името на марката, но всъщност това не е единственото нещо, което трябва да вземете предвид.

Тествахме търговските модели и изготвихме този кратък списък с предложения, който може да ви помогне при избора на клещи.

Най-добрите клещи за клюн на папагал

Кои са най-добрите клещи за клюн на папагал?

Изборът на инструмент не е лесна задача, а още по-малко, когато има толкова много възможности на пазара, този тип клещи не прави изключение, тъй като се характеризират с изключителна дължина, която осигурява по-голям лост, така че винаги трябва да вземете предвид 2 основни фактора - за какво ви е необходим инструментът и колко лост ви е необходим.

В повечето случаи дължината на клещите за клюн на папагал е 10 инча, въпреки че ако имате нужда от по-силен захват, можете да си вземете клещи с дължина 12 инча, а ако трябва да влезете на по-малко място, има и такива с дължина 8 инча.

По същия начин дръжката трябва да е ергономична, за да осигурява здрав захват без възможност за изплъзване, и можете да добавите елементи като изолатори за работа с електричество.

Ето и най-добрите клещи за клюн на папагал:

1. клещи за клюн на папагал KNIPEX

31NX7GO2PGL

КУПИ СЕГА

За професионалните и начинаещите механици и любителите на 'направи си сам' винаги е препоръчително да имат под ръка универсални и издръжливи инструменти, като например клещите за ципове.

За тази цел една от най-добрите алтернативи са мини клещите 'Кобра' на Knipex, които с размери от 125 мм и тегло от 86,2 г са подходящи навсякъде. Инструментът предлага бърза настройка, здрав захват благодарение на самозатягащия се ефект и ненадмината здравина благодарение на използването на хромирана ванадиева стомана при производството му.

2. Клещи с папагалски клюн BELLOTA

31-T-kr6gkL

КУПИ СЕГА

Следните клещи за ципове, които сме подбрали, са на престижната компания Bellota, една от най-известните марки в областта на инструментите за строителството, промишлеността и безопасността, с история, датираща от 1908 г.

Този път ни представяме клещи с глава и тяло, изковани от метални сплави за по-голяма издръжливост; отворът на устата е 34 мм, достатъчно удобен за работа с гайки, метали, пластмаси и за фиксиране и регулиране на всякакви проводници или кабели. Назъбването осигурява добър захват, а дръжката е с PVC покритие.

3. Клещи с човка на папагал BRÜDER MANNESMANN

31sCWS3eQnL

КУПИ СЕГА

Още едни от препоръчаните клещи с тресчотка, но този път от една от световноизвестните марки в областта на инструментите за строителството и механиката, Brüder Mannesmann, които от 1931 г. насам проектират здрави предмети като тези клещи със зъби M10721, които са изковани от закалена хром-ванадиева стомана и хром.

Частта предлага 7 позиции за регулиране и пълна защита за потребителите благодарение на ергономичната си дръжка с покритие. Той е единственият с 10-годишна гаранция.

4. ALYCO клещи за клюн на папагал с обработена ципа

41uwNUiNhkL

КУПИ СЕГА

Ако търсите клещи за клюн на папагал, но с по-голям отвор от предишните модели в този списък, определено най-надеждният вариант, Alyco, които със своя модел Alytec 111201, могат да предложат качествен инструмент с отвор 300 mm, който е произведен от високочестотна закалена стомана (HRC 55-60) с хром-ванадий.

Зъбците им са устойчиви, с полирани челюсти, а дръжките им са единствените, които предлагат грапав материал за улесняване на захващането.

5. Клещи за ципове FatMax

410twwxfnML

КУПИ СЕГА

С дължина 12 инча и 25-милиметрови клещи този инструмент има голям капацитет за захващане и е идеален за водопроводни работи

Това е много ергономичен инструмент, лек въпреки размера си, с прост и лесен за използване бутон за заключване и здрава челюст. Това е инструмент, изработен от солидни, устойчиви и качествени материали.

Цената му е висока, а потребителите му хвалят ефективността му въпреки цената му, като добавят, че той не е разход, а инвестиция. Те твърдят, че дължината е твърде голяма за някои задачи, и съветват да се закупи по-удобен размер от 10 инча.

6. Клещи с тресчотка Workpro

41bBqiZQaRL

КУПИ СЕГА

Комплектът клещи на производителя Pro Work ви предлага два броя с различни размери на достъпна цена и с възможност да ги използвате за различни видове работа.

Тези инструменти са проектирани с дръжки за регулируеми челюсти с общо предназначение с кръгла, квадратна, плоска и шестоъгълна форма.

Тази двойка клещи, съответно 20 и 25 сантиметра, имат канали, които позволяват оптимално поставяне на ръката за по-добър захват на обработвания детайл.

Според мнението на тези, които вече са закупили този комплект клещи, те са леки, лесни за употреба, практични, здрави и надеждни.

Тясната глава на най-малките клещи дава възможност да се достигнат най-труднодостъпните места, като същевременно се поддържа здрав захват.

7. Silverline PL23 - клещи за клюн на папагал

311PFE6WwKL

КУПИ СЕГА

Изработени от хромирана стомана, със седем различни настройки и заключващи механизми, клещите Silverline са идеални за домакински дейности.

Той има закалена и гумирана нехлъзгаща се дръжка, която осигурява по-голяма сигурност при задържане на детайлите.

Той е лек, прост и има силни, здрави клещи. Цената му е ниска, а тези, които вече го притежават, казват, че е полезен инструмент за водопроводни и механични работи. Това е солиден, висококачествен продукт.

Ръководство за покупка: клещи с клюн на папагал

alicates-pico-de-loro

Видове клещи

Клещите са много гъвкави и незаменими инструменти в кутията с инструменти, защото имате талант за домашни ремонти или защото се занимавате професионално с този вид работа.

Ако са с добро качество, могат да издържат цял живот. На пазара има много видове и разновидности, тук ще обясним някои от тях:

Неподвижни и регулируеми клещи

Неподвижните клещи са тези, които се отварят до определена ширина, почти винаги имат пружина, с която отварят челюстите си, и обикновено се предлагат с иглени и електротехнически клещи. Регулируемите позволяват да се приспособят към голямо разнообразие от ширини. Някои от тях имат до осем вида настройки.

Клещи за рязане

Тези клещи са известни като клещи за рязане на диагонал или тел. Те по-скоро режат, а не захващат или въртят обекти. Те могат да режат почти всичко: болтове, проводници и стърчащи пластини от всякакви материали.

Клещите за рязане служат и като преса за клеми или, в зависимост от степента на рязане, се наричат още клещи за сваляне на проводници.

Изолиращи клещи

Известни още като изолирани, те се наричат така, защото са покрити с изолационен материал. Те се използват за работа с материали, които провеждат електрически ток. Някои от тях са изработени от материал, който може да издържи до 1 000 волта.

Те трябва да бъдат внимателно проверени преди употреба, за да се гарантира, че изолационният материал е винаги в добро състояние. Те винаги трябва да се съхраняват сухи и чисти

Заключващи клещи

Наричат се още заключващи клещи или клещи за винтови канали. Те са снабдени с винт, който служи за заключване на ръкохватката, когато е в желаното от потребителя положение.

Обикновено имат назъбени челюсти и се използват за усукване или издърпване на предмети, без да се губи захватът им. Те се използват като резачки за тел, тръбни гаечни ключове и скоби или за калибриране на много малки предмети.

Други видове клещи

В допълнение към вече обяснените, съществуват и различни други видове клещи. Клещите за водна помпа са подходящи за плъзгащи се гайки от 1 до ½ инча с максимален капацитет до два инча.

Игловите клещи се използват широко в бижутерията или за достъп до трудни места. Канални плъзгачи, предназначени за работа с тръби.

Съществуват и клещи за огради, които се използват за премахване на скоби от дървени огради. Комбинираните или линейните клещи се използват за рязане или манипулиране на проводници или кабели, а клещите се използват за електротехническа работа.

Какво представляват клещите за ципове?

Наричани още клещи с клюн на папагал, клещи за съединяване на канали, клещи за водна помпа, клещи за заключване на канали ( chanellock ) или клещи за приплъзване, както и други имена.

Клещите със зъбни колела имат назъбени челюсти, разположени под ъгъл от 45 до 60 градуса спрямо дръжката; те се регулират за различни размери и се управляват чрез плъзгащата се система на долната челюст, която се придвижва в различни позиции, като се плъзга по протежение на водещата част под горната челюст.

Те се използват за захващане на неправилни предмети и задържане на материали, както и за завъртане и затягане на гайки. Интересно е, че тези клещи са изобретени през 1934 г. от компанията Champion DeArment Toll Company, която ги предлага на пазара под търговската марка Chanellock, и стават толкова популярни сред ценителите, че тези инструменти започват да бъдат известни с това име, независимо от производителя.

Защо са необходими регулируеми клещи?

Тези, които са запознати с употребата на този инструмент, знаят, че наличието на регулируеми клещи (или клещи с цип) сред работните инструменти може да бъде просто спасително.

Това е много универсален инструмент, който е много полезен за различни задачи както в работилницата, така и у дома, благодарение на нивото на захват.

Подходящи са за широк спектър от приложения, като регулиране и фиксиране на водопроводни тръби под канализацията, монтиране на врати, инсталиране на тоалетни, идеални са за водопровод и монтаж на тръби, но имат безкрайни приложения и в други клонове на механичната работа.

Използването на тези клещи е идеално за захващане на гайки, болтове и всички видове тръби, както и за стабилизиране на кръгли материали като дюбели или тръби. Това е така, защото челюстите остават успоредни една на друга, независимо от степента на регулиране, което прави тези клещи незаменими и много полезни инструменти.

Как да изберем клещи за клюн на папагал

alicate-pico-de-loro

Когато включвате регулируеми клещи в кутията си с инструменти, трябва да вземете предвид редица критерии и фактори, които ще ви накарат да изберете тези с най-добра производителност и качество. Сред тях има три фактора, които са решаващи, а именно:

Захват

За да използвате добре клещите си, трябва да се чувствате удобно, когато ги използвате за държане или регулиране, така че трябва да изберете инструменти с подплатени и ергономични зони за захващане, които ви осигуряват удобен и сигурен захват, тъй като при използването им сте склонни да упражнявате голяма сила на ръката, която може да бъде непоносима, ако добавите огромен и болезнен дискомфорт в дланта на ръката си по време на работа.

Дължина

Честите потребители на тези инструменти често препоръчват 10-инчови клещи като най-подходящия стандартен размер. Те твърдят, че дължината от 10 инча прави разликата между изключително големи, тромави и трудни за използване клещи и много малки, неефективни и неефикасни клещи.

Обикновено 10-инчовите клещи използват половината от дължината си само за захват, което ги прави много удобни за използване, независимо дали работите с ръкавици или без тях.

Средно капацитетът на челюстите им е около 2 инча, което означава, че те могат да се справят с всички водопроводни връзки на кухненската мивка, както и с всички стандартни 4-инчови почистващи линии или големи тръби.

Като цяло 12-инчовите клещи могат да бъдат твърде големи за лесен достъп до тесни, неудобни пространства, а 8-инчовите клещи са твърде малки за някои задачи, а малките им дръжки водят до по-малък натиск.

Вид челюсти

Има няколко вида: прави плоски челюсти, идеални за плоски и шестоъгълни материали, гладки, успоредни една на друга и без зъби за захващане, които са специални за деликатни повърхности, и накрая, едни от най-универсалните са V-образните, чиито нарези могат да захващат здраво плоски, шестоъгълни или кръгли форми.

Основни съображения при закупуване на клещи

Клещите, освен че са обичайни работни инструменти, са полезни за многобройни задачи. Те могат успешно да се използват в строителството и електротехниката, водопроводната техника, бижутерството и при 'направи си сам', но във всеки случай са необходими специални или различни видове клещи. Преди да купите, трябва да вземете предвид редица съображения, за да изберете правилния инструмент:

Вземете предвид размера на клещите:

Когато вземате предвид това съображение, трябва да сте наясно с начина, по който ще използвате клещите. Ако изработвате бижута, ще ви трябват малки клещи с фини върхове, но ако работата е свързана с монтиране на големи парчета, ще ви трябват големи, здрави и солидни клещи, като например клещи с блокировка на канала.

Помислете дали имате нужда от комплект или само от един:

Ако сте любител или се занимавате професионално с дейности, които изискват постоянна употреба на тези инструменти, е препоръчително да си набавите комплект клещи с различни качества, видове накрайници, челюсти и дръжки, за да можете да ги използвате многократно. За случайна употреба е достатъчен един специализиран инструмент.

Проверете различните механизми:

Тук трябва да проверите кой механизъм е най-подходящ за вашите цели с помощта на клещите. Сред предлаганите в търговската мрежа съединения има само два вида: твърдите съединения, които имат съединение, осигуряващо носа само за един размер. И тези с приплъзваща се връзка, които имат регулируема връзка, която се разширява за различни размери.

За различни цели:

Широката гама от клещи, които можете да намерите на пазара, също предлага многобройни функции, като ще намерите такива с остри ръбове, които прерязват проводници и метални предмети; клещи за пресоване, които обикновено се използват от електротехници и металурзи за свързване на две парчета метал чрез манипулиране или деформиране на парчетата; заключващи клещи, които имат дръжка, която се заключва, след като е хванала желания елемент, създавайки много здрав захват, идеален за заваряване или затягане и разхлабване на гайки, а също така има и електронни клещи, които имат малки тесни челюсти, идеални за деликатна употреба и за осигуряване на много прецизни разрези.

Изолирани и неизолирани клещи:

Изолирани клещи, въпреки че поради характеристиките си те обикновено се използват за работа с електричество, в действителност са полезни за всякаква работа в зависимост от върха, размера и челюстта си.

Те имат пластмасово покритие, което предотвратява преминаването на електрически ток. Неизолираните клещи са просто клещи, които нямат защитно покритие.

Вземете решение за видовете задачи, които ще изпълнявате с клещите:

В зависимост от вида им клещите могат да изпълняват различни задачи: рязане, съединяване и усукване на проводници, захващане на тръби, придърпване на неща или разглобяване на неща, защото са затегнати, разхлабени или фиксирани гайки и болтове.

Освен това те имат многобройни приложения в домакинството, като например чукане, поправка на мивка, изваждане на пирони от стената, поправка на риболовни примамки и други.

Купете най-добрата марка:

В света на инструментите има безкрайно много марки, от които да избирате. Някои от тях са по-добри от други и имат различни характеристики: сред най-известните са Bahco, Draper и Stanley, които предлагат продукти от най-висок клас.