Колан за електростимулатор

mejor-cinturón-electroestimulador

През тази година се посветих на здравословни навици на живот. Храня се балансирано, спортувам редовно и искам да постигна целта си - да имам атлетично тяло, за да мога да показвам банските си костюми през лятото, без да съжалявам.

Но независимо колко усилено тренирам, коремните ми мускули все още не се появяват така, както се надявам. Правя ежедневни упражнения, кардио и допълвам с протеини, но въпреки че съм изморена, никога не успявам да видя така желаните квадрати.

Вирия, моята съседка, ми предложи да потърся най-добрия електростимулаторен колан на пазара, някои от които, като тези с електродни подложки, са идеални за пасивни упражнения.

Идеалният вариант е да вземете най-евтиния, но високопроизводителен модел.

Най-добрите колани за електростимулатор

Кой е най-добрият колан за електростимулатор?

Само ако знаете от какво се нуждаете, можете да сте сигурни, че имате добър колан. Винаги можете да намерите нещо , което е достъпно и отговаря на вашите нужди.

Например, ако ви трябва нещо преносимо, може да искате такова с акумулаторна батерия. Освен това, в зависимост от интензивността, ще трябва да прецените дали предпочитате един от тези с 2 канала или един от тези с 4 канала.

Добър начин да се сдобиете с нещо, което отговаря на вашите цели, е да направите сравнение между производителите, цените и качествата.

Що се отнася до цената, винаги е добре да помните, че въпреки че не е необходимо да харчите цяло състояние, най-добрите версии на тези устройства не са точно евтини, така че ще трябва да съобразите джоба си с това, което виждате да се предлага.

Ако все още се съмнявате какво да изберете, ето кратък списък, в който може да намерите това, което търсите.

Тук са най-добрите колани за електростимулация:

1. електростимулаторен колан NOWKIN EMS

С USB зареждане

За всеки фен на фитнес залата и света на фитнеса намирането на аксесоари, които помагат в тренировките за постигане на най-добри резултати, е ежедневие и за това електростимулаторен колан като този модел ще се окаже отличен.

Можем да ви кажем, че това е изключително ефективен, практичен и удобен за използване колан, който благодарение на различните нива на интензивност ще може да помогне за изгарянето на мазнините и растежа на мускулите.

Тази подложка е толкова удобна, че можете да я носите под дрехите си за тренировка и тя ще остане незабелязана.

Употребата му е много проста, няма да е неудобство да включите този колан в рутинната си работа, като само трябва да изсушите кожата си и да придържате подложките си към корема, можете да регулирате интензивността му и да започнете да го използвате.

2. колан с електростимулатор WiMiUS

За трениране на различни зони

51mrM9782qL

КУПИ СЕГА

Ако търсите метод за упражнения, който е изключително лесен и дава резултати само след няколко използвания, можете да използвате този висококачествен колан с електростимулатор, който със своите осем режима на работа и 10 нива на интензивност ще ви помогне да тонизирате, дефинирате и отпуснете мускулите си след дълги тренировки.

Можете да използвате този колан през целия ден, докато сте вкъщи, вършите домакинска работа или дори във фитнеса. Благодарение на еластичната си лента той ви позволява да фиксирате устройството към тялото си, като предотвратява падането му, затопля тялото ви и намалява телесните мазнини.

Няма да се притеснявате, че оборудването ще бъде включено за по-дълъг период от време, тъй като то има таймер за автоматично изключване след 20 минути на час.

3. Abs7 Колан за тонизиране на корема Slendertone

Със 150 нива на интензивност

41tPjDwudHL

КУПИ СЕГА

Коланът за електростимулация на мускулите от марката Slendertone ще бъде чудесен съюзник в работата по тонизирането на мускулите ви. Резултатите ще се видят след един месец.

Подходящ е за оформяне на бицепси и трицепси , а също и на области от тялото , които се нуждаят от допълнително обучение , тъй като са склонни към отпускане.

Това електрическо устройство има 150 нива на интензивност и контролер за презареждане. Можете да маркирате мускулите си с това устройство, ако допълвате използването му с добри упражнения , балансирана диета и много отдаденост.

4. Керамичен колан за тонизиране Body Solution Sport-Elec

Той ще ви помогне и за седалището

41D-MZ5P-CL

КУПИ СЕГА

Оборудван с многофункционален керамичен колан, който може да се използва като цяло или разделен на две, това е препоръчителният уред за стягане на мускулите в различни части на тялото.

Ако сте в света на фитнеса това е идеален за отслабване и определяне на мускулите , защото можете да отслабнете в няколко сесии.

Той е специално проектиран за коремни мускули, крака, ръце и седалище. Работи с инфрачервена отоплителна система и се предлага с програми за бърза и лесна употреба. Ще можете да работите с тях и в лумбалната област.

5. електростимулатор EM38 Beurer

Той ще облекчи болката ви

41YmPCCwfKL

КУПИ СЕГА

Много подходящ за работа по рехабилитацията на лумбалните области, за облекчаване на контрактури в различни мускули и за успокояване на болките в гърба, този вибриращ колан ще ви даде резултати за кратко време.

Конфигурацията му е чрез контактни електроди , които работят чрез отпускане на мускулите по естествен начин. Той е идеален за хора, които страдат от лумбаго, благодарение на технологията за електрическа стимулация на нервните пътища ( Технология TENS ).

Това е гъвкав корем колан със структура и ергономичен дизайн и освен това е оборудван с LCD екран и контрол на таймера.

6. Meabelt1000 Plastimea мускулен електростимулатор

С 8 режима на мускулна стимулация

41uZP7IWbjL

КУПИ СЕГА

За упражнения у дома или в офиса, тази машина за корем може да бъде от голяма полза, когато става въпрос за тонизиране на мускулите.

Това е много качествено оборудване, то идва с 18 различни режими на обучение регулируеми според честотата, която искате да приложите към стимулацията, която ще свие и ще упражнява мускулите ви.

Състои се от три проводящи силиконови лепенки, удължителни ленти и чанта за съхранение.

Тези, които го имат, казват, че това е много пълно, ергономично fit и унисекс оборудване.

7. Vinteky масажен колан

Активира кръвообращението

51PeHBPtz7L

КУПИ СЕГА

Ако търсите един от онези колани за пасивна гимнастика , които ви позволяват да упражнявате, свивате мускулите и ги укрепвате чрез спортна електростимулация, може би ще искате да разгледате това устройство.

Благодарение на размерите си този уред е много подходящ както за жени , така и за мъже, стига периметърът на корема ви да е между 75 и 128 см. Той е топъл, удобен и дишащ

Той има програмирани приложения на висока честота , регулируеми чрез подвижно копче, ако искате стимулация на висока интензивност или ниска интензивност.

Какво е колан за тонизиране на мускулите?

Това е колан, подобен на тези, които се използват за борба, но той е оборудван с две или три електрически подложки, които се прикрепят към коремните мускули и им изпращат серия от електрически импулси, които предизвикват естествено свиване в тях, което ги кара да тонизират и маркират коремните мускули, за да им придадат перфектен вид.

Това се дължи на факта, че импулсите, изпращани към тази част на тялото, имитират тренировъчни движения. Тези колани се предлагат с настройки за интензивност и контролери, които ви позволяват да регулирате нивата на интензивност. Подложките на тези устройства трябва да се сменят след определен брой използвания, тъй като губят своята ефективност.

Как действат коланите за тонизиране на мускулите?

С помощта на технологията за мускулна електростимулация, която от десетилетия се използва във физиотерапията, тези устройства работят чрез изпращане на електрически импулси, които имитират естественото движение на коремните мускули по време на упражнения, като тази функция активира нервите, които контролират коремните мускули. Тези устройства са проектирани така, че да изпращат сигналите си не само до най-достъпните мускули, но и до труднодостъпните мускули, които обработват в дълбочина. Те са допълнение към усилената работа в залата.

Какво да вземете предвид, преди да купите колан с електростимулатор

Когато вземате вкъщи един от тези колани, е важно да вземете предвид редица подробности, които ще направят избора ви най-подходящ, така че преди да купите, е препоръчително да обърнете внимание на следните аспекти:

Дължината

Ако искате да носите нещо, което наистина ще ви свърши работа, това съображение е много важно, наред с други неща, защото то ще бъде невалидно, ако коланът не ви пасва идеално, и няма да постигнете нищо, ако изберете твърде голям или твърде малък. Например някои колани са предназначени за хора, чиито размери на корема и талията не надвишават 100 cm, но други, предназначени за по-широки потребители, имат размери, по-големи от описаните по-горе. Най-препоръчително е винаги нещо, което можете да регулирате според размерите си.

Широчината

За тази точка важи същото, което и за предишната: ако коланът ви приляга повече като колан, той няма да работи, а същото ще се случи, ако е твърде широк и покрива повече от коремните мускули. Коланът с подходяща ширина може да ви помогне да постигнете желания корем. В този случай е препоръчително да вземете предвид характеристиките и размерите на торса си, което ще ви помогне да определите дали за вас е по-подходящ широк или малко по-тънък колан.

Материалът

В този аспект идеалният вариант е да се избере нещо, което наистина работи за вас, но най-решаващият момент тук без съмнение е да се вземе предвид, ако страдате от някакъв вид алергия към определени материали, очевидно в този случай трябва да изберете друга алтернатива и да изберете нещо, което не ви вреди. Един от най-разпространените за този тип аксесоари е неопренът. Ако обаче този материал не ви допада, на пазара ще намерите и други разновидности , като плат, електроника, синтетика или неелектронни материали.

Различни форми на колани за корем

Има различни видове и форми на колани за корем, които използват технологията на електростимулация, някои от тях са създадени за определени цели, а други служат като допълнение към диетата и упражненията, тук ще обясним какво представлява всеки един от тях:

Електронни коремни колани

Това е един от най-използваните, когато страдате от някакво отслабване на коремната мускулатура в резултат на нараняване, те използват интегрирани гел електроди, които работят с технология за електростимулация, свиваща мускулите по естествен начин, който ги укрепва, още повече ако в резултат на наранявания не извършвате нормални упражнения във фитнес залата или у дома. Тези колани излъчват импулс на свиване и отпускане в продължение на няколко минути, което води до тонизиране и укрепване на мускулите.

Колан за сауна

Стилът на работа е напълно различен. Коланът за сауна работи, като стимулира изпотяването и повишава температурата в коремната област, така че тялото да елиминира токсините от организма и да даде възможност за по-добра тренировка, без да са необходими усилени упражнения. Механизмът на работа на този колан е, че той генерира топлина в областта на корема и около корема, създавайки своеобразна сауна, която повишава температурата на тялото ви и тялото, с цел да се балансира, се опитва да концентрира усилията си върху понижаването на тази температура, стимулирайки кръвообращението в тази област.

Тример за талия

Изработени от неопренов каучук, тези колани играят важна роля в рехабилитацията на болните мускули на гърба, така че можете да ги носите не само за стимулиране на мускулите, но и за упражнения и поддържане на правилна стойка, докато се опитвате да го направите. Механизмът му работи чрез генериране на изолация около коремните мускули, която импрегнира тази област със специфична температура и задържа топлината там, като осигурява на тялото ви излишък от пот, който ви позволява да премахнете токсините, необходими за правилната работа на мускулите, укрепвайки ги с усилието на упражненията и с калоричната стимулация на колана, който сте поставили около торса си.

Коремни фиксатори

Те са най-подходящи за осигуряване на подкрепа при рехабилитационна работа на увредени коремни мускули и се използват широко в медицината за терапевтични цели при лечение на хора, които са получили тежки наранявания в тази част на тялото. Те са много разширяеми и осигуряват силна подкрепа в процесите на рехабилитация. Ако случаят ви е свързан с възстановяване от заболяване, това е най-подходящият колан.

Ползи от коремните колани

Носенето на коремни колани, в случаите, които не са свързани с нараняване, може да бъде чудесно допълнение към здравословната диета и физическите упражнения. В допълнение към това той ще ви даде и други предимства, сред които можем да споменем:

 • Те действат върху елиминирането на токсините и излишната вода.
 • Те ще помогнат за рехабилитацията на наранявания.
 • Те са особено полезни при лумбаго, контрактури и болки в гърба, свързани с медицински патологии.
 • Те осигуряват видими резултати.
 • Те могат да бъдат облекчение за възпалените мускули.
 • Използвани правилно, те подобряват кръвообращението и метаболизма.
 • Облекчаване на болките в гръбначния стълб.
 • Ще подобрите стойката си.
 • Ще увеличите потенето на тялото си, без да се налага да правите упражнения.
 • Ако носите дебел анцуг, ще предотвратите болките в мускулите.
 • Можете да се упражнявате навсякъде, където ви е удобно, дори да ги носите под дрехите си в офиса.

Безопасност и ефективност на коланите за електростимулация

Използването на едно от тези устройства, въпреки че със сигурност ще ви помогне, не е панацея за всичко и това е нещо, което винаги трябва да помните. Използването на тези колани трябва да се съчетава с традиционните видове упражнения и балансирана диета, в противен случай резултатите ще бъдат незначителни. Важно е също така да се има предвид, че не трябва да се прекалява с използването на тези устройства; експертите препоръчват да се използват само по тридесет минути на ден, като се оставят два или три дни почивка седмично, за да могат мускулите да се отпуснат. Резултатите ще видите след един или два месеца.