Комплекти съдове и прибори за къмпинг

mejor-juego-de-vajillas-y-cubiertos-para-camping

Къмпингуването е чудесно занимание за двойки, приятели и цели семейства. Това е идеалното място, където всеки може да споделя, особено по време на хранене, когато се прави кръгът. Затова е добре да имате най-добрия комплект прибори за хранене и прибори за къмпинг, за да могат всички да се насладят на добрата храна, докато разговарят и се забавляват.

Най-добри комплекти прибори за хранене и прибори за къмпинг

Кой е най-добрият комплект прибори за хранене и прибори за къмпинг?

Не става въпрос само за това да купите добра марка или да изберете най-евтиния модел, за да спестите няколко евро. Също така е необходимо да знаете как да изберете материалите, така че комплектът прибори и съдове за къмпинг да бъде наистина устойчив и висококачествен, както и да помислите за размера на комплекта и количеството прибори или съдове за хранене в зависимост от хората, които ще отидат с вас на къмпинг.

Същевременно помислете дали имате нужда от други прибори, като например къмпинг лъжици, чаши, шпатули и т.н. И никога не забравяйте за теглото и преносимостта, които са от първостепенно значение за всяка туристическа или къмпинг екипировка.

Ето и най-добри комплекти прибори и съдове за къмпинг:

1. комплект прибори и съдове за къмпинг VonShef

51MBRp5JEsL

КУПИ СЕГА

Един от най-добрите комплекти прибори и съдове за къмпинг. Тя е предназначена за 4 души и включва ножове, вилици, лъжици, чинии без съдържание на Бисфенол А (BPA), до 4 чаши за вино и салфетки. Всъщност той включва и кухненски аксесоари като подправки за сол и пипер, дъска за рязане, коркшон и дори покривка за спокойно хранене. Предлага се с просторен, водоустойчив калъф за носене.

2. комплект прибори за хранене и прибори за къмпинг OutdoorSaxx

41tRNmrRGGL

КУПИ СЕГА

Изработен от неръждаема стомана, този комплект прибори за хранене и прибори за къмпинг е много здрав и издръжлив. Той е предназначен за 1 човек, тъй като има само вилица, нож, лъжица, всичко в едно, и чиния за безпроблемно хранене извън дома.

Това е най-добрият вариант, ако искате да спестите място, като всички основни прибори са на едно място и всичко е компактно, преносимо и лесно за носене в планинска раница.

3. комплект прибори и съдове за къмпинг BlackSnake

41CakFNpXLL

КУПИ СЕГА

Преминаваме към този комплект прибори и съдове за къмпинг, изработен от полипропилен, който е много устойчив и трудно се чупи. Тя е предназначена за 4 души и освен традиционните прибори за хранене се предлага с 4 чинии и 4 купи за още по-голям комфорт и дори с подправки за сол и пипер.

Целият комплект тежи само 1 кг и можете лесно да го носите сред вещите си.

4. комплект за къмпинг от Odoland

Комплект, предназначен за четирима души, с чаши, купи, чинии и всички прибори в различни цветове, така че никой да не се обърка и да можете да споделяте в група на открито.

Те са изработени от екологични материали, така че са най-препоръчителните, ако търсите екологично чист вариант. Освен това, тъй като са изработени от пшенични стъбла, те не оставят петна и не абсорбират миризми, а освен това се почистват много лесно.

5. комплект прибори и съдове за къмпинг Laken

413bVtDgqsS

КУПИ СЕГА

Извадете преносимите си котлони за къмпинг и започнете да се храните с този комплект прибори за две лица, който включва вилица, лъжица и нож, както и тенджера с капак и дръжка за готвене дори на открито. В същото време той се предлага с чинии, които са или самата тенджера, или нейният капак, и две чаши, всички изработени от неръждаема стомана, така че това е здрав комплект, който се мие и съхранява лесно, а също така е лек и компактен.

6. комплект прибори и съдове за къмпинг DIYARTS

51C7j20pMRL

КУПИ СЕГА

Ако къмпингувате като двойка, не можете да минете без този комплект прибори и съдове за къмпинг за двама. Хубавото е, че то съдържа вилица, лъжица и назъбен нож, за да се възползвате максимално от вашето преносимо барбекю, но също така се предлага и с още един нож за печене. Включва и две чинии, дъски и удобен калъф за носене.

7. комплект прибори за хранене и прибори за къмпинг Hysagtek

51NuM4sGj5L

КУПИ СЕГА

Този комплект прибори за хранене и прибори за къмпинг е един от най-простите, с 2 лъжици, 2 вилици и 2 купи, изработени от неръждаема стомана. Това ги прави много леки и издръжливи, както и лесни за почистване и поддържане в добро състояние. Той е снабден и с чанта за носене, за да можете да вземете този комплект навсякъде.

Ръководство за закупуване на комплекти прибори и съдове за хранене за къмпинг

juegos-de-vajillas-y-cubiertos-para-camping-300x157

Ако вече сте си набелязали някой от тези комплекти, тогава е време да направите проучване и да видите какво трябва да търсите, за да сте сигурни, че ще донесете у дома качествен модел, който ви предлага необходимата издръжливост и удобство.

Първият важен фактор е преносимостта. Защото за какво ви е къмпинг комплект, ако не е преносим? Това означава, че комплектът от прибори и съдове трябва да е лек, както и да има дизайн, подходящ за лесно съхранение и транспортиране.

Въпреки това комплектите, които могат да се подреждат един върху друг, са удобни и обикновено заемат много по-малко място. Добре е също така да се уверите, че е снабден с добра чанта за организиране, която е лесна за преместване.

Голям проблем в почти всеки къмпинг или друга дейност на открито е почистването. Често почистването на прибори и съдове за къмпинг е изключително сложно, когато няма добър източник на вода или съоръженията за почистване са съвсем елементарни и неудобни. Ето защо си струва да изберете пластмасови комплекти, които се почистват сравнително лесно и не са склонни да се омазняват прекалено много.

Както при всеки друг продукт, най-скъпите обикновено са тези с най-добрите материали и качество. Също така е вярно, че някои прибори за хранене и прибори за къмпинг се предлагат на много ниски цени и с отлично съотношение цена-качество.

Въпреки това е възможно да се видят модели само за 12 или 15 евро, докато по-завършените и модерни модели могат лесно да достигнат 50 евро.

  • Размер на комплекта прибори и съдове за къмпинг

За да определите размера на новия си комплект прибори и съдове за къмпинг, трябва само да помислите за вида на ястията, които обикновено консумирате, когато сте на къмпинг, както и за броя на хората, с които обикновено къмпингувате. На пазара има варианти за 2, 4 и дори 6 души, в случай че отивате в големи групи.

Освен основните инструменти за хранене на открито, като например комплект прибори за хранене, понякога е добре да имате и малки чаши за напитки, чаши за кафе или голяма лъжица или шпатула за сервиране на храна. Не забравяйте обаче да изберете само това, от което наистина се нуждаете, тъй като може да има ненужни екстри, които безсмислено заемат място.

Това трябва да е последното ви съображение, тъй като обикновено засяга само външния вид. Възможно е да има комплекти прибори за хранене и прибори за къмпинг с по-модерен, традиционен или просто много стандартен дизайн. От вас зависи да изберете този, който ви харесва най-много.

Съвети за съхранение, почистване и транспортиране на къмпинг прибори и съдове за хранене

utensilios-de-camping

Почистването и съхранението на къмпинг прибори и съдове за хранене не е толкова лесно, колкото у дома. Когато излизате на открито, е добре да имате купа или контейнер, в който да пренасяте приборите и съдовете от палатката до мястото за миене, както и да носите само малка бутилка за миене на съдове, а не двулитровата от супермаркета, която заема твърде много място и е тежка.

Не забравяйте да вземете и малка кърпа за подсушаване на приборите и съдовете за къмпинг, както и водоустойчивата чанта за носене, за да можете да съхранявате всичко, без да правите бъркотия.

И накрая, когато почиствате комплект метални прибори и съдове за къмпинг, не забравяйте да подсушите всичко добре, за да избегнете появата на ръжда и петна по метала. А ако в къмпинга няма места за миене, вземете малка бутилка, която можете да напълните с натурална вода, за да отстраните поне част от бъркотията с вода, преди да се приберете и да измиете всичко.

От какво са изработени къмпинг приборите и съдовете

Когато мислим за материала, от който са изработени съдовете и приборите, винаги се сещаме за старите бабини сервизи, изработени от керамика или дори от стъкло.

Когато обаче става въпрос за къмпинг комплекти, трябва да ги избягвате на всяка цена. Те не само се чупят често и не издържат на ударите на открито, но и могат да бъдат проблем за безопасността в къмпинга.

Представете си, че изпуснете комплект туристически съдове и прибори за хранене насред земята и го счупите напълно. Тогава ще бъде опасно да се разхождате наоколо заради стъклени и керамични отломки, които могат да ви наранят.

Ето защо е най-добре да изберете комплекти, изработени от здрав материал, който не се чупи или драска толкова лесно, като например неръждаема стомана, пластмаса или дори емайл и различни метали.

Те са силно препоръчителни за къмпинг не само защото са много устойчиви, леки и почти нечупливи, но и защото са сред най-евтините комплекти прибори за къмпинг на пазара. Единственият недостатък е, че някои модели с по-ниско качество и цена могат да съдържат BPA - вреден химикал, който може да се пренесе върху храната. Обикновено моделите от по-висок клас не съдържат това вещество.

Те са едни от най-добре изглеждащите и най-качествените, както и леки и здрави, но когато ги използвате твърде грубо или ги нанасяте удари, те могат да се напукат и да се счупят по краищата малко по малко. Най-добре е да се отнасяте към тях внимателно.

Всички знаем, че алуминият е изключително лек материал, но обикновено е и доста достъпен, поради което има толкова много аксесоари за къмпинг, изработени от алуминий. Въпреки това, тъй като е малко по-мек от другите метали, той може да се огъне и да се вдлъбне, ако малко го злоупотребите.

Един от най-добрите варианти е да си купите комплект прибори за хранене и прибори за къмпинг, изработени от неръждаема стомана. Това е материал, който осигурява здравина и издръжливост и не пренася вредни химикали върху храната ви. Тя обаче е по-тежка от пластмасата.

Един от най-добрите метали за вашата къмпинг посуда и прибори, той е издръжлив, лек и подходящ за вашата храна. Единственият недостатък е, че тези комплекти обикновено са едни от най-скъпите на пазара, тъй като са с толкова високо качество.

Кой е най-добрият материал за къмпинг съдове и прибори за хранене?

Ако използваните материали са предназначени за хранителни продукти, няма да имате проблем със странни аромати в храната или вредни за здравето химикали или елементи, какъвто е случаят с пластмасите с бисфенол-А, въпреки че не всички експерти са съгласни с безопасността на продуктите, които не съдържат BPA, според различни проучвания.

По същия начин, ако използвате алуминиеви съдове и прибори, избягвайте да съхранявате кисели храни, като например лимон, които могат да отделят вредни частици от материала и да полепнат по храната.

Къде да си купя комплект прибори и съдове за къмпинг?

Когато става въпрос за къмпинг оборудване и части за къмпинг, възможностите за закупуването им са разнообразни. Сайтове като Declathlon, Muchocamping.com или Campingsport.es предлагат голямо разнообразие от съдове и прибори, както и други аксесоари за къмпинг, които ще ви бъдат много полезни.

Можете също така да решите да отидете в Amazon, където без съмнение е събрано едно от най-големите разнообразие от марки в цялата гама, независимо дали търсите нещо на достъпна цена или качество, което ще ви служи вечно, със сигурност ще го намерите.

Какво трябва да съдържа вашият комплект прибори за къмпинг

Често задавани въпроси

Могат ли приборите за къмпинг да се мият в съдомиялна машина?

След като се приберете вкъщи и разопаковате цялото си къмпинг оборудване, е препоръчително, ако материалите го позволяват, да поставите всички прибори, кухненски съдове и посуда, които сте използвали на открито, в съдомиялната машина, където ще ги изкъпете с вода с висока температура и сапун, за да бъдат готови за следваща употреба. Прочетете инструкциите за миене на всеки елемент и се уверете, че може да се мие в съдомиялна машина.

Хипоалергенни ли са всички прибори за къмпинг?

Не, това не е нещо, което ще намерите във всички къмпинг прибори и съдове. Ако търсите нещо специфично, например хипоалергенни материали, е препоръчително да прочетете много внимателно спецификациите и характеристиките на всяка марка.

Източници:

Какво представлява бисфенол А и какви са опасенията? - Mayo Clinic

Етикетът 'без BPA' не означава, че даден пластмасов продукт е безопасен - National Geographic

Доклад за възможния риск от алуминий в храната - Научен комитет на Испанската агенция за безопасност на храните (AESAN)