Комплект за бира

mejor-kit-de-cerveza-artesanal

Искали ли сте някога да се занимавате с домашно пивоварство? Казвам ви, че това не е лесна задача. Това е изкуство, което при начинаещите води по-често до грешки, отколкото до опити и грешки. Може би сте се сблъсквали с него. Опитах без особен успех, докато не реших да си купя най-добрия комплект за крафт бира, за да получа най-ясните инструкции и да постигна вкусна и качествена напитка.

Истината е, че тези пакети са много практични и обикновено включват всички необходими консумативи за приготвяне на няколко литра. Те са идеални за начало на всеки любител, който иска да стане професионалист по-късно.

Те могат да включват например хмел (растението, което придава горчив привкус на напитката), ечемични или пшенични зърна и мая. Освен това в инструкциите им често се препоръчва използването на дестилирана вода, за да бъде напитката възможно най-здравословна.

Хубавото е, че няма да похарчите и цяло състояние за тях. На пазара има много качествени и маркови продукти, които можете да вземете у дома на достъпна цена.

Ако сте го правили преди и искате да го направите отново, или ако сте нови в домашното пивоварство, ще искате да разберете кой комплект за варене на бира е най-ефективен и най-евтин, или греша? Аз самата имах тази цел, затова ще споделя с вас няколко съвета как да изберете най-подходящия за дома.

Първото нещо, което трябва да се провери, е дали са налице всички или повечето от необходимите за производството части. Една от тези части ще бъде висок съд за варене, изработен от неръждаема стомана, а не от алуминий.

Ще трябва също така да потърсите херметически затворени опаковки, съдържащи дрожди, хмел, течен или прахообразен малцов екстракт и зърна, както и мека мрежа, за да поставите зърната във врящата вода.

Със сигурност има течност на киселинна основа или кислородна промивка, която трябва да се излее във ферментиралата или все още неферментиралата бира. Тя ще дезинфекцира варенето. Дълга лъжица за разбъркване на това, което ври в тенджерата, бъчва с капак за ферментация на варивото и въздушни блокери, които позволяват на въглеродния диоксид да излиза, без да пропуска кислород. Също така тръба или сифон с помпа за прехвърляне на сместа от ферментатора към ваната по възможно най-хигиеничния начин.

Ще ви е необходима още една кофа, в която бирата ще бъде готова и която трябва да е снабдена с кранче за сервиране. Може да намерите капачки за бутилки, хидрометър и термометър.

За да не ви се налага да пишете списък с цел да проверите всичко преди покупка, споделям с вас това сравнение на 5-те най-добри комплекта за бира, които ще намерите.

Най-добрите комплекти за крафт бира

Ето от най-добрите комплекти за крафт бира:

1. Комплект за приготвяне на светла бира от Cervezanía

Не се изискват предварителни познания

41OYadJDBoL

КУПИ СЕГА

Ако обичате да експериментирате и да научавате нови техники за домашно приготвяне на бира, този комплект ще ви бъде от голяма полза, най-вече защото е подходящ за неофити и не е необходимо да сте гений, за да го използвате.

Той е проектиран за приготвяне на до 5 литра Pale Ale в 8 прости стъпки, които ще ви дадат резултат, достоен за професионалист.

Този комплект се предлага и със зърно, хмел на гранули, белгийски и немски малц, кофа за ферментация и тънък кран за по-лесно бутилиране.

Вече не е необходимо да излизате от дома си, за да имате бутилки бира под ръка.

Резултатът е бира, която може да издържи до 18 месеца при спазване на необходимите стандарти за съхранение. Получената напитка е с алкохолно съдържание около 5,6 градуса.

Тази пивоварна ви предлага разнообразие от комплекти за приготвяне на бира в зависимост от характеристиките и стила на бирата, която трябва да бъде приготвена.

2. комплект за домашно пивоварство Vinbouquet Nerthus FIH 160

Ще получите галон бира

41hoPImC0NL

КУПИ СЕГА

За да започнете в очарователния свят на пивоварството, няма толкова много неща, които трябва да знаете, но с правилното пивоварно оборудване ще направите качествена бира само в няколко прости стъпки.

Точно това ви очаква с този комплект от производителя Vinbouquet, който се предлага с всички прибори, от които се нуждаете, за да приготвите собствената си напитка: галон, вакуумна запушалка, винилова тръба, термометър, чучур за варене с карафа и дори въздушен шлюз.

Освен това пакетът включва много добро качество ечемик, хмел, мая и цялото оборудване за варене на бира.

Пакетът включва ръководство стъпка по стъпка за процедурите, които ще трябва да следвате, за да приготвите бирата си. Здрава, издръжлива, лесна за използване, лесна за съхранение, тъй като се състои от няколко лесни за съхранение инструмента, с които можете да варите бира, както пожелаете.

3. комплект за крафт бира BBS070 от BrewBarrel

Качествена бира само в няколко стъпки

41nKVq9+WcL

КУПИ СЕГА

За любителите на крафт бирата този комплект ще ви донесе много радост, защото ще ви помогне лесно и просто да приготвите тази желана напитка.

Не е необходимо да сте експерт, за да използвате тези инструменти, всъщност комплектът е предназначен за начинаещи, които искат да научат повече за занаятчийската бира, той идва с всички прибори, готови за приготвяне на бира.

В този комплект за приготвяне на бира Larger варенето се излива директно в бурето, така че не са необходими бутилки.

Тя включва 5-литрова бъчва като резервоар за ферментация, бутилка с малцови екстракти, пакетче мая, три подложки и дори ръководство за употреба, както и клапан за регулиране на налягането.

Това е бърз и лесен за работа комплект, идеален за приготвяне на домашна бира и запасяване с нея. Това е идеалният подарък за всеки любител на бирата.

4. Система за ферментация на бира и пивна мъст Bielmeier

С капацитет от 25 литра

41EDCekMYLL

КУПИ СЕГА

Това е голям ферментационен резервоар за прясна бира, който отделя твърдите компоненти от течностите по оптимален начин. Резервоарът му за съхранение има идеалното налягане за съхранение на бира, която трябва да ферментира в продължение на 8 седмици.

Изработена от неръждаема стомана, тя е най-подходяща за тези, които вече са се потопили в домашното пивоварство и искат да усъвършенстват техниката си.

Включва адаптер за уста и гума.

5. комплект за приготвяне на бира Black Rock

За приготвяне на бира лагер

61ZhjXayXhL

КУПИ СЕГА

Перфектен за начинаещи в изкуството на домашната ферментация, тъй като включва ръководство за употреба. Можете да приготвите 23 литра бира лагер с приятен, гладък и свеж вкус.

Съдът за ферментация е с вместимост 32 литра и е снабден с капак. Той се предлага с 250 г почистващ/дезинфекциращ прах метабисулфит, кран и удължител за прехвърляне на течността от съда за ферментация към бутилките. Функция против образуване на пяна, пластмасово гребло, клапан за ферментация, прозрачна епруветка за контрол на ферментацията, денсиметър и термометър, както и други важни принадлежности.

6. Youngs Brew Buddy Стартов комплект за крафт бира

За бира в стил пъб

51G4p7GzQfL

КУПИ СЕГА

Този комплект е много лесен за използване, тъй като съдържа пълно ръководство за употреба и цялото необходимо оборудване. Затова е много подходящ за начинаещи. Бирата ще бъде готова след около 21 дни и ще трябва само да добавите вода и малко захар.

Произвежда 40 пинти вкусна бира за кръчма. Ферментаторът може да се използва няколко пъти, толкова пъти, колкото желаете, за да приготвите качествена бира.

7. Комплект за бира Nut Brown Ale Black Rock

Суровината

51Vx2Pgd5yL

КУПИ СЕГА

Този продукт е суровината, от която се нуждаете, за да варите бира у дома. Това е 23 литра червеникава бира, приятна в устата, лека и с балансиран, средно сладък вкус. Той съдържа екстракт, който трябва да се смеси само с количеството вода, посочено в ръководството за употреба на вашия комплект за варене.

Той включва маята, необходима за ферментацията на бирата, и идва с предложения за добавяне на 1 kg захар и 4,2 % алкохол.

За да поддържате комплекта си в добро състояние, така че да можете да приготвяте любимата си напитка дълго време (точно така, включвам и себе си), винаги трябва да помните, че чистотата е важен фактор.

Когато приключите с използването на бурето и ферментатора, най-добре е да ги измиете, почистите и дезинфекцирате. По този начин можете да приготвяте следващия път, без да се страхувате, че ще замърсите същността на напитката.

Ръководство за покупка: Най-добрите комплекти за крафт бира за 2019 г.

Защо популярността на пивоварството расте?

kit-de-cerveza-300x200

Дестилирането на собствена бира в домашни условия с непромишлени методи е известно като пивоварство и е една от занаятчийските дейности, които набират популярност сред младите хора днес, знаете ли защо? Позволете ми да ви го обясня.

Това е контролиран и контролиран (хей, дори е законен) начин за индивидуално приготвяне на този дестилат с помощта на оборудване, което вече е широко разпространено и комерсиализирано и съдържа всичко необходимо за постигане на ферментация на напитката.

Освен че се смята за социално готино и интересно да правиш собствена бира, тази практика дава възможност за едно от най-хубавите неща: да променяш и коригираш рецепти.

Макар да ви казах, че традиционният начин на извършване на процеса вече е стандартизиран в наличните на пазара комплекти, всеки може да добави свои собствени аромати и корекции в измерванията, за да постигне уникален и личен вкус. Не е ли готино?

Но най-хубавото е, че наистина не е толкова трудно да се използват тези комплекти, с популярността на практиката, има много видеоклипове с инструкции, които правят всичко много по-лесно. Да не говорим, че след като инсталирате комплекта, можете да извършвате други дейности едновременно.

Със сигурност сега сте по-убедени да опитате тази практика и наистина е много привлекателно да опитвате нови хобита. Затова ви насърчавам, а ако ви харесва, може да се превърне дори в работа извън свободното ви време. Можете да го направите, за да спестите разходите си за алкохолни напитки, или да го продадете на приятелите си и да спечелите допълнителни пари.

Предимства на това да станете пивовар

Кога за последен път опитахте ново предизвикателство? Е, това може да е вашият шанс да започнете с нещо страхотно, което ще изненада приятелите ви и вас самите.

Ще станете уникален творец. Това чувство за постижение може да бъде движещата сила, която да ви подтикне да започнете собствен бизнес от началото на лоша работа.

Друго голямо предимство е автономността на цялото нещо, то е бързо и продуктът е качествен, ако използвате правилните комплекти, които, трябва да се каже, са много по-евтини от закупуването на пълни литри в Lastas на улицата.

Но все пак най-голямото предимство е голямата възможност за комбинации и експериментиране със съставките, които могат да се сложат в нея, защото всички знаем, че при алкохола вкусовете могат да бъдат безкрайни и при бирата е същото.

Основни характеристики на комплекта за варене на бира

С разрастването на тази ниша сред любителите на занаятчийските дестилати нараства и разнообразието от опаковки, оборудване и оферти и затова искам да ви обясня кои са онези елементи, които не бива да пропускате при покупката си, независимо каква е тя, за да бъде бирата ви наистина качествена.

Първата особеност, която начинаещите не забелязват, са чучурите. Това са малки щифтове, които ви позволяват да влезете във вентилационните отвори, за да освободите и извлечете бирата, което е един от основните проблеми на всички начинаещи.

Второто нещо е да имате възможност за защита на чучура. Това позволява по време на бутилирането на бурето шиповете да се поддържат чисти и без утайки.

За предпочитане е комплектът да бъде с две кофи. Тази функция е полезна, тъй като спестява време за почистване в производствения процес благодарение на наличието на вторичен контейнер.

И накрая, важно е да търсите комплект, който включва възможно най-много аксесоари. Най-основните от тях са хидрометър и термометър, които са необходими за регулиране на целия процес.

Видове оборудване

Елементите, съставките и оборудването ще варират в зависимост от вида на бирата, която искате да приготвите. Така че, ако сте начинаещ, можете да изберете цялостен формат, който не изисква допълнителни покупки, а ако сте опитен, можете да изберете само продуктите за варене.

Течна екстракция

Това е прост комплект, който изисква водата, ароматите и екстракта в чайника да кипнат и да се охладят. Съдържа и дрожди за ферментация след 2 седмици и окончателно бутилиране.

Това е най-добрият вариант за начинаещи и средни пивовари, защото пропуска някои стъпки, за да улесни всичко.

Пълнозърнесто пивоварство

Това е по-сложен процес. Те се използват като стандартен формат за специфични смеси с предварително приготвени цели зърна за придаване на вкус. Премахването на процеса на екстракция прави всичко малко по-трудно, но комплектите ще ви спестят смилането и смесването, които се използват при други по-традиционни процеси.

Тези процеси могат да бъдат по-забавни, но и малко по-скъпи.

Частично приготвяне на бира

Това е средният вариант между най-простата екстракция и пълната пивоварна. За тази цел са необходими зърно и малцов екстракт .

Самото оборудване се състои от котел, торба за зърно, кофа за бутилиране и кофа за охлаждане на напитки с шише.

Домашно оборудване

За да бъде по-малък и по-личен, има много хора, които предпочитат да не избират предварително сглобен комплект, а да изграждат колекцията си парче по парче, като имат пълен контрол върху качеството на всеки инструмент.

Това е възможно, но ще бъде по-скъпо и ще отнеме повече време. Въпреки това, ако искате да направите това, ви каня да прочетете списъка с предварително сглобени комплекти и да знаете какво да търсите за всеки вид бира.

Оборудване за кипене

Това е основна стъпка, тъй като тя позволява първоначалното приготвяне на бирата да заври. По време на употребата им се добавят хмел и ароматични зърна, както и сироп .

Именно чрез преминаването на тези елементи през процеса на варене се постига молекулярната трансформация на хмела и характерната горчивина на тази напитка. Не трябва да се забравя, че всеки процес на кипене унищожава бактериите и прави продукта годен за пиене.

Чайник

Това е един от най-често използваните инструменти, тъй като всяка напитка трябва да се свари, затова хората често си купуват чайник само за тази цел и не използват кухненските съдове за тази цел.

Охладители за пивна мъст

След кипене напитката трябва да се охлади възможно най-бързо, за да се предотврати развитието на бактерии. Тази стъпка е изключително трудна, така че ще ви е необходим охладител.

Съществуват три основни класификации. Първият е чрез потапяне, който е най-евтиният вариант и при който е необходимо само да поставите казана в цедка и да свържете кран със студена вода.

Втората алтернатива е чрез насрещен поток, при който се използва тръба, която извлича горещата пивна мъст, и друга, която изтласква студената вода; това е най-ефективният начин за пестене на вода и за това чрез премахване на контактите.

И накрая, можете да използвате охладител на плочи, който кара пивната мъст и студената вода да преминават през серия от съседни плочи. Това е най-бързият, но и най-скъпият начин.

Горелки за пропан

Това е отговорно за въвеждането на топлина. Въпреки че не е задължително да е много мощна, тя трябва да надхвърля топлинните единици на домашна печка, така че е най-добре да изберете един модел за варене на бира.

Филтърни сита и инфузори за хмел

Те са специализиран начин за внасяне на билкови нотки на хмел и подправки във вашата бира, без да е необходимо всичко да плува или да повреждате обикновената си цедка за храна.

Гребла и лъжици

Това са най-добрите бъркалки. Те са изработени от здрави материали и са по-дълги от обикновените прибори. Греблата са с дупки, които помагат за разбиването на кашата, а лъжиците са с твърда повърхност.

Чанта за оборудване

Наличието на найлонова мрежеста чанта е идеалният начин да се направи преходът от обработка към извличане, особено ако се използва пълнозърнест метод.

Оборудване за ферментация

Това е най-важната стъпка, тъй като тук се получава алкохолът и газировката на всичко. Най-важният елемент е добрата мая, за да може захарите да се превърнат в алкохол и CO2. Има обаче допълнителни елементи, които трябва да се вземат предвид.

Съдове за ферментация

Те могат да бъдат конусовидни, бъчвообразни или като обикновена кофа. Материалите, от които са изработени, варират от дърво до стъкло и пластмаса. Важното е напитката да се прелива в затворен съд с капак.

Контрол на температурата

Температурата на варенето трябва да остане постоянна. Ето защо има много методи, най-популярните от които са вентилатор или нагревателни възглавнички. Освен това наличието на термостат може да покаже как се развива отоплението и да подпомогне неговата постоянност.

Съдове за смесване и колби

Това са допълнителни приспособления, които ви позволяват да отглеждате дрожди на хладно и на въздух.

Тръбопроводи

След ферментацията ще ви трябват специални маркучи и тръби, за да извадите бирата от контейнера за ферментация.

За тази задача можете да използвате сифонни, силиконови или винилови тръби. Те трябва да са дебели, устойчиви на топлина и да не натрупват бактерии, за да могат да изпълняват работата си правилно.

Каучукови тапи

Те са просто, но необходимо приспособление, за да може ферментацията да се извършва по чист и контролиран начин. Поради тази причина те трябва да бъдат перфектно адаптирани към вашия кораб.

Въздушни клапи за ферментация

Това са алтернативни капаци, които позволяват отделянето на въглероден диоксид по време на ферментация, без да пропускат външен въздух.

След това ниво ще ви е необходима машина за затваряне , за да можете да затваряте окончателните си бутилирани версии.

Ползи за здравето

Да имате собствена бира, винаги прясна у дома, е по-добре, отколкото да я купувате вече бутилирана. Това е така, защото ще можете да контролирате нивата на наличните бактерии и да се възползвате от консумацията им за здравето на бъбреците, костите, мозъка, кожата и да предотвратите някои заболявания като диабет и дори рак.

Предимства на крафт бирата

По-добро качество

Личният контрол на процесите означава, че нищо не се обърква и резултатът е страхотна напитка, като се обръща внимание на всеки детайл.

По-малко инвестиции

Въпреки че ще трябва да закупите оборудването, в крайна сметка всеки литър бира ще бъде много по-евтин от търговската версия.

По-голяма свобода на вкуса

Директните експерименти в процеса са най-добри. Колко от вас никога не са смесвали течност от кутия с друг алкохол, само за да консумират нещо различно? Сега смесването на ароматите може да се осъществи директно в процеса на развитие на алкохола и да бъде по-силно.

Малко оборудване

Не се претоварвайте. По-голямата част от оборудването са контейнери и лъжици, които можем да имаме вкъщи. Освен това технологичните средства са много малко и са лесни за използване.

Кратко време

След по-малко от месец ще имате всичко готово, за да вдигнете тост с приятелите си на първата дегустация.