Комплект калъфи за триместен диван

mejor-funda-de-sofá

Един прекрасен ден може да се обърне на 180 градуса, когато откриете, че Томи, вашето очарователно малко кученце, е изцапало непоправимо тапицерията на любимия ви фотьойл! И да си помислите, че този лош момент е можело да бъде избегнат, ако сте се сетили да купите най-добрата калъфка за диван преди месеци, когато сте я видели на разпродажба.

Докато новото кученце се учи на правилата в къщата, е важно да защитите мебелите, които са оцелели след неговите пакости.

Покривалото за диван ще запази целостта на дивана, ще прикрие дребни петна и дефекти и ще придаде на всеки хол незабавно освежена и приятна атмосфера.

Най-добрите покрития за дивани

Кое е най-доброто покритие за диван?

Животът и красотата на нашите мебели зависят от отношението към тях и грижите, които полагаме за тях, затова не се колебайте да потърсите добра алтернатива за защита на любимия фотьойл на котката или на дивана, на който децата играят и гледат телевизия.

Най-добрият вариант винаги ще бъде този, който отговаря на очакванията ви или ги надхвърля, но преди да купите калъф за диван, сравнете целите си с наличните опции и вземете предвид околната среда, дизайна и регулирането, материалите и размерите.

Помислете дали ще постигнете желания ефект в чисто функционален смисъл, както и за качеството, цената и декоративната адаптивност, за да можете да се грижите, да променяте и подобрявате външния вид на пространствата си.

Ето и най-добрите калъфи за дивани:

1. Eysa Bianca Eysa Калъф за диван

За стандартни размери на мебелите

312sVIE2HVL

КУПИ СЕГА

Тази марка предлага много качествени калъфи за дивани. Цветът и текстурата на необработената тъкан, както и романтичният дизайн правят дивана с 3 места да изглежда като памучен облак, на който да седнете и да съзерцавате живота. Може да се пере в пералня!

Лесен за поставяне и регулируем според особеностите на дивана, можете да го покриете изцяло и да промените драстично облика на дневната за няколко минути.

 

2. Adele Textile 21Home

Подплатен протектор

31BtHRwI8jL

КУПИ СЕГА

Въпреки че е по-евтин, можете да покриете голям диван с тази подплатена калъфка , която добавя някои характеристики и текстури, за да се избегнат гънки и намачквания.

Той е чудесна алтернатива сред 180-те модела, предлагани от производителя. Тъй като е би-еластична, т.е. разтяга се хоризонтално и вертикално, ще имате повече възможности да я адаптирате много бързо и лесно към мебелите, които искате да покриете.

 

3. Покривало за диван La Valeta Tural

Произведено в Европа

41-vICJBbTL

КУПИ СЕГА

Много е лесно да се монтира това покривало. Нейната супер еластична материя е напълно устойчива на често пране (в пералня) и не отделя топлина или странни шумове, докато седите. Без съмнение този капак е знак за напредък в използването на материални технологии, стил Ikea.

Той е толкова гъвкав, че можете да покриете целия диван и да го регулирате много добре. В допълнение към би-еластичния материал, той е снабден с гумена лента, която подсилва прилягането.

 

4. Tunez Martina Home

3-местен еластичен дуплекс

31ZoyzMFYaL

КУПИ СЕГА

Достъпен и наличен в 17 цвята за единичен, 2-местен диван, 3 или 4; той ви позволява да променяте външния вид, като границата е творчеството.

Този дуплекс покрива структурата на дивана и се предлага с още един калъф за седалката, което гарантира перфектно прилягане в ъглите и забавната възможност за комбиниране на поне два различни цвята за всяка промяна и за всяка мебел.

 

5. калъф за диван Winomo

Функционален и лесен за комбиниране с декорацията

41o7vsWiiDL

КУПИ СЕГА

Освен че е най-евтиният на пазара, той е идеален за защита на дивана, когато в къщата има деца и домашни любимци . Изработен от полиестер, той може да се разширява до 30%, за да приляга идеално и без намачкване на почти всеки тип диван.

Всяко сравнение ще възнагради гъвкавостта и цената на това покритие като отличен избор за преобразяване на дневната.

Покривала за покриване не само на дивани и столове

Конзолите, масичките за кафе, пуфовете и пейките също могат да променят драстично външния си вид с покривало, което обновява формата и дизайна им - силно препоръчителна практика за сезоните, когато искаме да освежим атмосферата или да придадем топлина чрез текстури и цветове на място в дома, което изглежда студено и скучно.

 

Покритията са неформални

funda-de-sofá-300x169

Покритията са и покана за почивка, защото придават неформален и спокоен образ на всяка стая, което улеснява да се чувстваме като у дома си и да се наслаждаваме на пространството със спокойствието и сигурността, че мебелите ни са защитени от прах, прахови акари и други елементи, които биха могли да ги влошат; докато се наслаждаваме на мекотата на мекия диван.

Обновяване на комплекта за хранене

Ако комплектът за хранене показва признаци на износване или изглежда невзрачно, може би е време да опитате незабавно да обновите външния му вид и комфорт.

Изработените по поръчка калъфи за столове ще допринесат значително за цялостния облик на всяка трапезария и са по-евтина формула от подмяната на цялото обзавеждане на стаята.

Друго предимство е, че можете да играете с цветовете, за да постигнете трансформации на гъсеница и пеперуда. Възможност да развихрите въображението си.

Капаците могат да се перат

Въпреки че на пръв поглед може да изглежда дреболия, възможността за пране на капаците е може би основното предимство, което мотивира търсенето и избора на този аксесоар, особено полезен, когато имаме домашни любимци или в къщата има деца.

За постоянна защита най-добрата препоръка е да се купят две перящи се покривала, за да се променят и защитят мебелите, дори когато перем едно от покривалата. Ако се сдобиете и с калъфка за диван с възможност за обръщане, ще имате още повече алтернативи за комбиниране и промяна на визията на всекидневната си.

Персонализирани калъфи

Закупуването на скъп и красив диван не гарантира повече възможности за персонализирането му, но ако използвате калъф, в който можете да изразите собствения си стил, като изберете подходящи материали, цветове, размери и дизайни, които изразяват и проявяват вашите желания, диванът ще бъде защитен и ще можете да сложите подписа си върху страхотния резултат от вашите идеи.

Джобове, плисета или шипове са някои от елементите, които можете да добавите към персонализирания си калъф, за да придадете движение, функционалност или принт , който да подхожда на дневната. Възможностите са безкрайни.

Покривала за защита на антики и обновяване на пространства

Друга функция на покривалото е да защитава античните мебели, които пазим като семейни реликви. Освен че ги покриваме, можем да обновим външния им вид, за да интегрираме тези колекционерски предмети безпроблемно в среда, в която преобладава напълно различен декоративен стил.

Покритията помагат да се обединят тенденциите без сблъскващи се контрасти или пъстри комбинации, които пораждат сетивно напрежение, за да се създадат трезви, здравословни и удобни пространства с много малко средства.

Покритията са свежи и плажни

Да бъдеш в хармония със сезона означава да се съсредоточиш върху настоящето и околната среда, върху това, което е тук и сега.

Модернизирането на пространствата, преобразяването на дневната или покриването на дивана може да повиши енергията на дома и на хората, дори и на тези, които са по-малко чувствителни към вибрациите на лятната светлина и промените, които настъпват във възприятието на цветовете, температурата и т.н.

Обновлението и трансформацията са процеси, които протичат във всеки един момент в природата, а освежаването на дневната през лятото с бели, ефирни покривки ще ви помогне да се насладите по-пълноценно на сезона и да се впишете плавно в хода на времето.

Невероятно стилни калъфи за дивани

Стилната всекидневна с висок клас мебели не е извън обхвата на покритието. Постигането на мебелни покрития, които да съответстват на пространството, може да бъде забавен, интересен и мотивиращ проект.

Първото нещо, което трябва да направите, е да пропуснете калъфите в магазина и да намерите добър шивач или тапицер, който може да изработи калъфи по поръчка с покритие на гърба и ъгъла , за да се постигне перфектно прилягане на калъфа към мебелите.

Калъфите са икономични

Ако имате машината и таланта да шиете, не се съмнявайте в страхотния резултат, който ще получите, когато се опитате да направите първите си калъфи за дивани.

Ще видите икономиите още през първите няколко седмици и през годините, когато видите как оригиналната тапицерия е запазена благодарение на практичното и икономично покритие.

Покритията са универсални

Покритията могат да бъдат закупени, поръчани или изработени така, че да отговарят на всеки стил и размер на мебелите, антични или съвременни, едноместни или много по-големи; без подлакътници или с облегалки за глава, като възможността за приспособяване на покритието към структурата на мебелите може да превърне всяка стая в ново и приветливо място.

Най-добрите покрития, за да живеете и да се наслаждавате на есента

Ако през лятото е удобно да освежите пространствата, през есента можем отново да променим външния вид на къщата и да подготвим предстоящия сезон с текстури и цветове, които благоприятстват запазването на топлината и температурата, които стимулират и поддържат топлината на мебелите и предметите в дневната.

Задачата ще бъде проста, а резултатът - невероятен: обновени, красиви, познати и изключително удобни дневни с подходящи покрития.

Купете правилния размер

На пазара се предлагат десетки варианти и дизайни, затова вземете мерки за мебелите, които искате да покриете, за да купите правилното покривало.

Експертите препоръчват да обърнете внимание на размерите, които сте направили на дивана, и да вземете предвид размера и формата на подлакътниците, седалките, облегалката и калъфката за стол; ако търсите калъф, който да пасва идеално на дивана. Ако стилът ви е спокоен, забравете за измервателната лента.

Изберете стил

Въпреки че в миналото те са били свързани с липсата и необходимостта от прикриване на всякакви повреди на тапицерията, сегашната реалност на покривалата е, че те са тенденция в декорацията и интериорния дизайн, с цветя, райета и много разнообразни мотиви, те предлагат безкрайни възможности за намеса във всяка стая и налагане на личен стил, неформален и приятелски.

Тапицерия или покривала?

Анализирайте вариантите, които най-добре отговарят на вашите възможности, когато се заемете с проекта за обновяване на всекидневната си. Обичайният въпрос, който си задаваме, обобщава възможностите: да сменим тапицерията или да купим калъф за диван. Отговорът изглежда очевиден: калъфът за диван ми спестява време, пари и усилия в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.

Дори когато тапицерията е в лошо състояние, калъфът ще предотврати разпространението на повреди по пяната. Помислете също, че смяната на тапицерията ще бъде по-радикална и трайна промяна и отново покривало ще помогне да се защити новата инвестиция, така че да изглежда перфектно за специални случаи.

Ръководство за закупуване на покривало за диван

Покривалата за диван винаги са полезна покупка; дори когато вече не възнамерявате да ги поставяте на дивана си, можете да използвате плата за нови проекти. Междувременно можете да покриете мебелите си и да подобрите хола си, но преди да направите покупката си, вземете предвид следните характеристики.

Прилягане

Най-важното нещо, което трябва да се вземе предвид, преди да се избере покривало, е дали то може да пасне задоволително на мебелите.

Традиционните калъфи са подходящи за дивани или фотьойли със заоблени краища на облегалката и подлакътниците.

Други калъфи се отклоняват от модела от една част и предлагат два или повече калъфа, които покриват рамката и седалките поотделно.

Измервания

Когато знаете коя покривка е най-подходяща за вашия диван и дневна, не забравяйте да вземете размерите на мебелите си, за да изберете най-подходящия размер.

Основната мярка ще бъде дължината между вътрешните ръбове на подлакътниците на дивана, също така, ако търсите калъф за диван, трябва да вземете размерите на всяка част, която съставлява модула, за да знаете кои са най-добрите ви възможности.

Друга важна мярка ще бъде тази от леглото до седалката, която ще даде дължината на полата, необходима за покриване на целия диван.

Материал

Изборът на материал може да се определи, като се вземе предвид за какво ще се използва диванът. Ако идеята е да го предпазите от прах, обикновен материал ще свърши работа; но ако искате да предотвратите зацапване или повреждане на тапицерията от деца, помислете за използване на водоустойчив, тежък и лесен за пране материал, който да отговаря на целите ви.

Платното, кепърът или плътният памук ще осигурят на дивана дълъг живот при продължителна употреба. Смесицата от текстилни продукти, като полиестер и микрочамшир, ще осигури по-еластично и регулируемо покритие. Копринените, вълнените или ленените покривала са елегантни и топли, но не трябва да се перат в пералня.

Предимства на калъфите за дивани

Големите предимства на използването на калъфи за защита на мебелите вече бяха описани, но не забравяйте, че освен защитен ефект, покриването на дивана, масичката за кафе или старата седалка на дядо ще има естетически ефект, който ще разшири хармонията и красотата на заобикалящата ви среда.

Лекота е друга дума, свързана с калъфите за дивани. Освен че се монтират и демонтират бързо и лесно, повечето от тях могат да се перат в пералня толкова пъти, колкото е необходимо, за да се отстранят и почистят остатъците, които остават от ден на ден.

Забравете за сковаността и ограниченията, когато става въпрос за създаване на напълно персонализирана всекидневна. Многофункционалността на калъфите за дивани ви позволява да комбинирате текстури и цветове, когато имате нужда да обновите пространството си.

Закупуването на поне две покрития ще ви даде представа за разнообразието от възможности.

Недостатъци на калъфките за диван

Въпреки че има калъфки за всеки стил, ако не направите правилния избор, калъфката за диван може да отвлече вниманието от стаята поради предимно небрежния си и спокоен вид. Затова внимателно разгледайте средата, с която разполагате, резултата, който търсите, и наличните възможности.

Информирайте се за общото качество и слабите страни на материала, защото може да се случи така, че след изпиране на внимателно избраното покритие то да се свие и да не можете да го поставите обратно на мястото му с прилягането и прецизността от първия път и да се наложи да измислите някакъв заместващ и временен метод за закрепване , който никога няма да даде най-добрия резултат.

Покривало, което не приляга правилно към мебелите, винаги ще има бръчки, гънки и прегъвания, които влошават външния му вид.

Най-добрият начин да се избегне това е да се избере калъф, изработен по мярка специално за мебелите, където ще бъде поставен, със съответния цип, или да се избере много еластичен и гъвкав калъф, така че да пасва на всеки диван, без да се деформира.