Контрол на бълхите за котки

antipulgas-para-gatos

Толкова е мъчително да видиш домашния си любимец пълен с паразити по гърба ! Точно това ни се случи миналото лято с Уискърс и Феликс, нашите сиамски близнаци. Характерът им се промени, станаха раздразнителни и раздразнителни до краен предел. Горките! Поради тази причина те страдат и от анемия .

Бях опитала няколко безполезни продукта, които предизвикаха алергичен дерматит и други много досадни странични реакции . Най-добрият репелент срещу бълхи за котки не трябва да причинява нито един от тези проблеми и трябва да отблъсне тези ужасни животни бързо и завинаги, нали?

Търсих го и го намерих! За щастие сложихме край на кошмара. Но хайде! Трябва да прочетете за това, защото има повече от един спрей против бълхи , който е безполезен.

Най-добрият препарат за бълхи за котки

Кой е най-добрият препарат за бълхи за котки?

Независимо дали става въпрос за спрей, прах или нашийник против бълхи, за да бъдат ефективни , тези лечения трябва да имат за цел да премахнат напълно насекомото, т.е. ларвите, яйцата, възрастните и какавидите. Също така, за да поддържате доброто здраве на котенцето, да му помогнете да премахне злата анемия от бълхи и по този начин да стимулирате апетита му.

Разбира се, балансираният хранителен режим ще позволи на животното да се възстанови и вие трябва да обърнете внимание на това. Така се случи с нас.

Идеята е да не виждаме повече тези нежелани същества или скалповете на котки, камо ли по леглата и диваните !

Но не се побърквайте и не купувайте на случаен принцип . Въпреки че има много, много лоши такива, има много други възможности с добро качество и с надеждна марка . Ако имате този малък проблем у дома, можете да разгледате това сравнение на това, което смятам, че са 5-те най-добри репеленти против бълхи, подходящи за котки, които се предлагат на пазара и са доста достъпни.

Ето най-добрите препарати против бълхи за котки:

1. яка против бълхи MagicHome Proguard+ за котки

51FC-yM0jEL

КУПИ СЕГА

Тази яка е много удобна за тези, които обичат да имат смесени видове вкъщи. Подходящ е за котки, а също и за кучета, тъй като има размер, който може да се регулира според размерите на врата. Най-хубавото е, че освен като превантивен метод, той служи и за лечение. Веществото, което излъчва, се разпръсква по цялата козина на животното и убива и стерилизира това, което остава след него.

Ако нашийникът на вашия домашен любимец е малко по-голям, можете да отрежете излишния край, като оставите 5 см след щифта.

2. Johnson's 4fleas

511Kt4Zm5HL

КУПИ СЕГА

Някои хора се притесняват да видят своите котенца кученца с бълхи. Тези таблетки, които представляват перорално лечение, могат да бъдат полезни за тези собственици. Можете да ги смесите с храната, така че котките, по-възрастни от 2 месеца и по-възрастни , да се отърват от тези ужасяващи насекоми, които им пречат да се развиват здравословно.

Не е подходящ за новородени , затова внимавайте, когато храните бебета котки. Таблетките се абсорбират бързо чрез храносмилането и в рамките на 24 часа започват да действат антипаразитно.

3. Parasital 100% натурален

41wMkCpOTRL

КУПИ СЕГА

Ако търсите антипаразитен препарат за малки домашни любимци, който да не е само за котки и който да убива различни насекоми като цяло, това може да е подходящ за вас. Подходяща е и за зайци, фретки, хамстери и др. Течността се впръсква внимателно по задната част на шията и горната част на гърба, където животното не може да се оближе.

Той е ефективен срещу бълхи, кърлежи и предотвратява ухапвания от комари, така че няма да виждате косматия си приятел да се чеше заради тези досадни насекоми.

4. Bioline Petsol спрей против бълхи за котки

31fjxwONsnL

КУПИ СЕГА

В случай че малките насекоми са навлезли не само в тялото на домашния ви любимец, но и във всички части на апартамента или къщата ви, с този спрей можете да приложите репелент, който ги отблъсква ефективно и бързо. Той действа дори срещу кърлежи, въшки и други паразити.

Ако се притеснявате от химикалите, този продукт ви дава спокойствие, защото не съдържа инсектициди. Формулата му съдържа екстракт от хризантема, който по естествен начин отблъсква насекомите.

5. Талк против бълхи за домашни любимци Естествени източници

410zxMPvnLL

КУПИ СЕГА

Тези, които искат да отделят малко повече време за проверка и третиране на домашния си любимец, за да се отърват от бълхите, могат да използват този талк, приготвен с диатомит. Той се нанася върху козината на домашния любимец и се разнася с четка, за да се разнесе равномерно.

Той е много ефективен, но трябва да се използва с известна предпазливост. За предпочитане на проветриви места и в дозите, препоръчани на етикета на продукта, в зависимост от размера на кучето или котката. Лечението трае 4 седмици, но никога повече няма да видите бълхи.

Какво представлява лечението срещу бълхи за котки?

Ефективното третиране срещу бълхи не се състои само в това да се отървете от бълхите, които са видими mejor-antipulgas-para-gatos-e1525399006663-300x180

по козината на вашия домашен любимец, разбира се, че не. Доброто третиране на бълхи трябва да бъде продукт, който гарантира премахването на корена на проблема, като унищожава възрастните екземпляри, техните яйца, ларви и какавиди.

Това са точно четирите етапа от жизнения цикъл на тези паразити, които могат да бъдат много досадни и опасни както за животното, така и за неговите собственици.

Въпросът е, че в зависимост от вашите нужди и тези на вашата котка има няколко вида продукти и знаейки какви са те, ще ви помогне да изберете най-удобния, ефективен и най-евтиния. Разбира се, винаги можете да се консултирате предварително с вашия ветеринарен лекар , който ще ви даде по-точни и по-малко рискови указания за всички.

Не забравяйте, че някои от тези препарати могат да съдържат мощни инсектициди или много силни химикали, които в крайна сметка могат да навредят на здравето на всички членове на семейството, ако не се вземат необходимите предпазни мерки.

Видове репеленти срещу бълхи

Има различни презентации, които се адаптират към размера, теглото, дебелината на козината и възрастта на вашия домашен любимец, така че проучете добре от какво наистина се нуждаете, преди да похарчите много пари и да купите нещо, което няма да използвате.

Пипети

Пипетите са едни от най-често използваните репеленти поради своята ефективност и защото са наистина практични и лесни за прилагане. Те се състоят от течност, която се поставя върху тила на кучето или котката и само импрегнира кожата. Разбира се, за предпочитане е това да се направи непосредствено преди къпането на кучето или котката.

Тъй като домашните любимци не трябва да се къпят твърде често, това ще позволи на продукта да действа достатъчно дълго. Освен това трябва да изчакате течността да изсъхне, а не да я втривате, за да я попие кожата.

Шампоани, вани и спрейове

Хигиената винаги е много важна, за да се предотврати появата на кърлежи и други насекоми. Въпреки това, той не винаги осигурява 100% защита, така че когато съществува риск от заразяване с паразити, шампоаните, ваните и спрейовете против бълхи са отлични възможности за превенция.

Всъщност, вместо да предотвратяват, спрейовете помагат и за премахването на вече наличните, тъй като обикновено убиват или стерилизират, за да предотвратят размножаването.

Винаги трябва да имате предвид инструкциите или предложенията за употреба на всеки от тези продукти, тъй като безразборната им употреба може да доведе до отравяне.

Нашийници

Те са много практични и целта е да ги сложите и да забравите за насекомите. Рискът Феликс и Уискърс да оближат козината си и да се натровят с химикали е много по-малък, но трябва да знаете как да избирате. Обърнете внимание на коментарите и сравненията на други потребители, за да не се сдобиете с неефективен продукт.

Това е възможно, защото силата на яката може да намалее в областите, които са най-отдалечени от врата. Ето защо се препоръчва закупуването на мощна и наскоро проектирана яка.

Перорални противопаразитни средства

Ако не искате да правите бани, спрейове или талк на прах и смятате, че яките са грозни, хапчетата, таблетките или капсулите винаги са добър вариант. В този случай можете да ги скриете в храната, за да ги погълне животното, или, ако имате известна сръчност, да ги дадете директно в устата на животното, докато то ги погълне.

Основното му предимство е, че не оставя остатъци, които биха могли да навредят на здравето или да замърсят мебелите, а защитата е равномерна по цялото тяло.

Инжекции

Съществуват ампули, които могат да осигурят продължителна и гарантирана защита. Активната съставка в тях обикновено е вещество, наречено луфенурон. Той е способен да убие развитието на яйцата и ларвите на бълхите. Единственият недостатък е, че той не убива възрастните, така че няма да ги видите напълно изкоренени, освен ако не допълните третирането с друг продукт.

Всъщност, ако не знаете как да поставите инжекция на домашния си любимец, ще трябва да го заведете на ветеринар за консултация.

Допълнителна борба

Не е достатъчно просто да сложите някаква течност или прах или да дадете на котарака си хапче, трябва да предприемете действия и да приложите други по-крайни мерки, ако проблемът е наистина сериозен.

Например можете да:

  • Ако имате повече от един домашен любимец у дома и един от тях има бълхи, третирайте всички превантивно.
  • Изперете спалното си бельо в гореща вода.
  • Разпръснете продукта из цялата къща, за да се отървете от пълзящите или криещи се в ъглите бълхи.
  • Не забравяйте да почиствате редовно с метла и да прахосмукирате често килимите.

Какво да търсим в добрия репелент срещу бълхи за котки?

За да се борят ефикасно с тях, тези лечения трябва да притежават определени качества, например:

Бързина и надеждност

Това са две думи от изключителна важност. Без тях нямате нищо срещу ужасните неоптери. Това е така, защото те имат способността да се размножават много бързо. След няколко месеца те достигат възрастния си стадий и за кратко време могат да се появят стотици от тях.

Удивителното е, че много от тях ще се откъснат от косата на Фигаро или Пухкавия и ще се разхождат из дома ви, минавайки незабелязано. Ето защо лечението не трябва да се ограничава само до тялото на вашия домашен любимец, а и до всяко кътче на къщата.

Най-силните и бързи лекарства могат да започнат да действат в рамките на 30 минути след прилагането им. Други, също много добри, започват да унищожават насекомите след 12 до 24 часа.

Зависи от това, какво е посочено от производителя. Понякога това е процес на пълно унищожаване, който може да отнеме до 24 часа. Затова, когато избирате, не забравяйте да проверите това важно качество.

Някои убиват само ларвите и яйцата, други - само възрастните, но лошата новина е, че по този начин проблемът ще продължи да съществува, измъчвайки бедното ви коте и увреждайки здравето му. Те дори могат да предизвикат кожни алергии.

Поради тази причина, когато търсите някое от тези лекарства, предпочитайте такива, които атакуват бълхите на всички етапи от жизнения им цикъл.

Ще се изненадате, ако проверите тъмните и скрити места, където те могат да се скрият или да снесат малките си яйца. Между другото, възрастните изскачат и могат да бъдат спасени, преди да се опитате да ги отстраните с какъвто и да е продукт върху козината на вашето коте.

Това не е лесна задача и предвид това е най-добре да не се усложнява и да се избере веществото, което върши работа най-добре.

Колкото е възможно по-безопасно и безвредно

Искаме да навреди на скачащите насекоми, но не и на домашните ни любимци или други членове на семейството. Истината е, че много от тях могат да предизвикат алергии или досадни странични ефекти, дори да доведат до отравяне.

Преди това да се случи, уверете се, че съставките са за предпочитане естествени или не са твърде агресивни към косматия пациент, който ще бъде лекуван.

Лесен за нанасяне

Целта е да се премахнат бълхите, а не да се премахне свободното ви време. Много сложният процес на кандидатстване ще ви попречи да се справите с работата у дома и ще ви е необходима експертна помощ. С изключение на няколко предложения от ветеринарния лекар, прилагането не трябва да бъде толкова трудно.

По-добре е лесно за прилагане лечение, което прекратява кошмара, отколкото такова, което има цяла научна процедура и накрая не прави нищо.

Как да разбера дали домашният ми любимец е заразен с бълхи?

Трябва да обърнете внимание на симптомите. Има много признаци в поведението на котката, които бързо ще ви подскажат дали тя е засегната от паразит.

Раздразнителност:

Котето може да стане много раздразнително, защото не се чувства добре и защото е ухапано. Ако се опитате да го вземете или погалите и то ви ухапе или одраска, най-добре го наблюдавайте и проверете.

Много се драска или хапе:

Очевидно е, че сърбежът е следствие от ухапванията и ако животното винаги се опитва да се облекчи, нещо се случва. Проверете козината!

Агресивно обгрижване:

Ако се облизва много силно и хапе силно, когато се почиства, това много често е проблем с бълхи или кърлежи. Може дори да причини кървящи рани по кожата, които са изложени на висок риск от инфекция. Преди проблемът да се превърне в голям, трябва да го решите.

Той си върши работата извън тоалетната:

Всички котки обичат своята тоалетна и винаги ходят там, за да отидат до тоалетната. Ако забележите, че режимът се променя и започнете да забелязвате котешки изпражнения на различни места из къщата, нещо определено го притеснява и не е в ред.

Спрете да ядете:

Анемията от бълхи може да бъде наистина опасна. Освен това тези животни могат да бъдат преносители на животозастрашаващи болести като дипилидиоза, микоплазмоза, бартонелоза и други. Много често се случва апетитът да не е същият, а безсилието да е на дневен ред.

Ако котката ви винаги е била активна и игрива и изведнъж прекарва цял ден, без да се движи, или изглежда неспокойна и агресивна, не изключвайте да проверите гърба, ушите, опашката и всички възможни скривалища за паразити.