Корита за хранене на кучета

mejores-comederos-para-perro

Остатъци от храна навсякъде, неочаквано преобръщане, вода около купата са някои от проблемите, които имах с моята Лайка. Докато сестра ми, която е ветеринарен лекар, не ме посети и не ме накара да разбера, че правя всичко погрешно.

Ако и при вас се случи същото, може би и вие като мен сте избрали модел, който не се хлъзга или е твърде малък за размера на муцуната на кучето ви, и така нататък и така нататък. Ако сте готови за пълна промяна, е време да разгледате това сравнение, за да откриете най-добрата купа за вашето куче.

 

Най-добри корита за хранене на кучета

Коя е най-добрата купа за кучета?

Съществуват купички за стенен монтаж , купички с възможност за персонализиране, които се предлагат с името на вашия домашен любимец, със система против мравки , новата купичка и много други. Смятате ли, че при такова голямо разнообразие е лесно да се каже, че само един модел е най-добрият?

Освен това има и разнообразие от вкусове и ситуации. Преглеждайки тези променливи, се натъкнах на пет много различни модела, но всички те отговарят на стандартите за качество, от които се нуждаете вие и вашите кучета. Независимо дали искате да я поставите в ъгъла на кухнята или пред кучешка колиба, със сигурност ще намерите идеалната купа за нула време. А най-хубавото? Без това да се отрази на портфейла ви. Така че действайте!

Ето и най-добрите купички за храна за кучета:

1. купичка за храна за кучета Milk Cow Petkit

Ideal

31y4tjymeNL

КУПИ СЕГА

Вградената везна, която претегля точно, ще ви позволи да предложите на кучето си балансирана диета. Освен това с приложението на марката ще можете да видите препоръчителното дневно количество на мобилния си телефон. Той е направен с Bioclean ACT, който е напълно антибактериален, така че можете да избегнете диария. Идеален както за кучета, така и за котки . Подходящ за всякаква храна и може да се мие с вода, а електронните му части са водоустойчиви.

2. хранилка за домашни любимци със супер дизайн

Подходяща за миялна машина

416daiijmmL

КУПИ СЕГА

Идеална за домашни любимци като кучета и котки, дори ако сервирате храна за бездомни кучета , благодарение на нейната устойчивост и стандартния ѝ размер. Предлага се в различни цветове. Препоръчва се силно , тъй като е две в едно. Като махнете купата от неръждаема стомана, ще имате двойна купа за храна и вода, като използвате поставката като допълнителна купа. Тя не се хлъзга!

3, HOU006 Кучешки купи InnoGear

Всичко на едно място

41vYq-N-csL

КУПИ СЕГА

Това е двойна купа, тъй като има и купа за пиене. И двете са изработени от неръждаема стомана, но се предлагат с черна силиконова табла във формата на малка кост, което ги прави напълно безопасни и предпазващи от накланяне. Този модел може да побере 700 ml в купа, но се предлага и по-малък размер. И двете купички са подвижни и могат да се мият в съдомиялна машина, но при желание могат да се мият и на ръка.

4. преносима купа за храна и вода Happilax

Готов за тръгване!

41vM-Mv3dlS

КУПИ СЕГА

Ако четириногият ви спътник е и ваш партньор в приключенията, не можете да пропуснете това чудо. Те се хранят и пият със силикон . И двете са сини на цвят и с изключително практичен размер, но това, което ги прави най-удобни, е, че са сгъваеми, лесни за почистване и също така се предлагат със собствена чанта за носене. Идеален за работа на открито.

5. Здравословна зелена купа Mier Pet

Избягва подуване на корема

410UXfuhEKL

КУПИ СЕГА

Ако у дома имате лакомо куче, препоръчвам ви да изберете тази купа против ненаситност , която ще му помогне да забави темпото благодарение на системата против преглъщане, като по този начин ще намали всякаква опасност при хранене. Можете да го намерите в синьо, зелено и розово, като всички те са много безопасни, защото са изработени от пластмаса и не съдържат ABS. Той е идеален както за суха, така и за мокра храна.

 

Какви са популярните видове купи за кучета?

За да направите интелигентен избор, е добре да се запознаете с предлаганите на пазара продукти.

Евтини чаши

Ако трайността не е проблем, но бюджетът е, можете да отидете направо в този раздел на евтините . Обикновено те са пластмасови, леки и се предлагат в различни форми, дълбочини и размери. Най-добре е да се мият в съдомиялна машина.

Керамика

Те са по-здрави, така че могат да издържат на повече работа от страна на потребителя. Те се почистват лесно, а някои от тях могат да се поставят дори в съдомиялна машина. Внимавайте само за цепнатини и пукнатини, защото в тези места могат да се заселят бактерии и редовното почистване може да не е достатъчно, за да ги унищожи.

Неръждаема стомана

Неръждаема стомана е комбинация от издръжливост, добро качество и лесно почистване. Дизайнът им може да бъде прост, а също така се характеризират с това, че са достъпни, дори за по-големи размери.

Това може да бъде добра инвестиция в случаите, когато не знаете дали ще успеете да нахраните косматия си приятел навреме. Обикновено автоматичната хранилка за кучета се състои от самата купа и отделение за съхранение на още храна. Някои от тях са с проста гравитационна конструкция, а други имат програмируеми опции, които ви позволяват да контролирате времето и количеството, често се предлагат с таймер и дори с дозатор.

Купи за бавно хранене

Това е за онези лакомници, които вдишват храната за секунди. Прекалено бързото хранене ще ви накара да поглъщате въздух по време на хранене, което ви излага на риск от подуване на корема - опасно и понякога фатално състояние. Те са изработени от пластмаса или керамика и се предлагат в различни стилове. Те са разделени на различни секции или имат стърчащи препятствия, които приближават храната до купата, когато кучето се храни.

Повдигнати купички

Намаляват количеството въздух, което кучето поглъща по време на хранене, и обикновено се състоят от някакъв вид стойка, която държи купичката над пода. Тези стойки се предлагат с различна височина.

Преносими

Обикновено са изработени от полиестер с найлонова или пластмасова подплата за лесно почистване и хигиенизиране. Обикновено те могат да се сгъват или навиват на руло за лесно съхранение и пренасяне. Те не само са идеални за пътуване, но и обикновено са доста по-евтини и издръжливи.

Как да изберем купа за куче?

След като вече знаем какво има на разположение, как да разберем кое е подходящо за нас? Е, ключът е в детайлите и изглежда не всички купувачи знаят това, затова е време заедно да разгледаме онези детайли, които трябва да разгледате в модела, който се изкушавате да купите, но също така и във вашето куче и в пространството или обстоятелствата, в които ще го използвате.

Размерът на кучето

Колкото по-голямо е кучето, толкова по-дълбока трябва да бъде купата, защото те обикновено имат дълги черти и ако тя е твърде малка, муцуните им ще се затруднят при хранене.

Обмисляли ли сте възможността за повишаване на таблата?

Повдигнатата е идеална не само за лакомите, защото им помага да не вдишват толкова много въздух, когато се хранят, но е идеална и за тези, които имат някакъв проблем със ставите. Те ще имат купички за храна и вода на тяхното ниво!

Гумени основи

Това, от което се нуждаете, за да избегнете бъркотията, като същевременно предотвратите движението на купата по време на хранене. Те са нехлъзгащи се и неразливащи се. Не само че ще искате да ги имате на купата си за храна, но и ще искате купа за кучета с антинакрайник , след като я изпробвате за първи път.

Сгъваеми чаши

Повече преносими, лесни за пренасяне, лесни за почистване и лесни за употреба. Идеален за къмпинг, дълги преходи или пътувания. Най-хубавото е, че спестяват много място и са леки за раницата ви.

За поддръжката на купичките за храна и вода за кучета

Както не всички купички са еднакви, така и третирането им не е еднакво. Това, което е сигурно, е, че всички те еднакво изискват непрекъснато и внимателно почистване, за да не се отразяват на здравето на вашия верен спътник и за да се поддържат с течение на времето и да издържат много по-дълго, отколкото си мислите. Ето няколко съвета, които със сигурност ще ви помогнат да избегнете болести и диария за вашия космат приятел, но и да оптимизирате времето си.

Миене на ръка

Това е не само най-разпространеният начин, но и ви позволява сами да контролирате почистването. Най-добре е да използвате мек, нетоксичен перилен препарат, като винаги проверявате етикета. Можете също така да използвате органични продукти или да си направите сами с малко сода за хляб, топла вода и сол. Най-добре е да го направите от мивката в банята, кухненската мивка или в двора с маркуч. Трябва да търкате много добре и да използвате много вода, за да отстраните всички остатъци от почистващия препарат. Накрая подсушете със суха кърпа или хартиена кърпа.

Със съдомиялна машина

Повечето са подходящи за съдомиялна машина , което отнема много по-малко време и усилия, а машината ще използва гореща вода, за да убие бактериите. Най-добре е да го миете отделно от вещите, които използвате вие или семейството ви. Някои съдомиялни машини имат настройка, която ви позволява да дезинфекцирате, използвайте я.

Честота

В идеалния случай всеки ден. Когато храните кучето си с мокра храна или с комбинация от мокра и суха или сурова храна, тя трябва да се измива след всяко хранене. Ако няколко кучета използват купата за вода едновременно, тя трябва да се почиства няколко пъти дневно.

Околното пространство има значение

Мястото, където са поставени купичките, и околното пространство също трябва да се поддържат чисти, тъй като слюнка, храна и др. могат да попаднат в купичката. Добър план е да поставите купичките върху постелка. По-лесно е да се почисти постелката, отколкото целият под. Някои модели се предлагат с вградена постелка.

Почистване на пластмасови и керамични съдове

И двата вида се почистват по един и същи начин. Първото нещо е да проверите дали могат да се мият в съдомиялна машина или не. В случай, че не са, изберете топла вода и всички подробности, които ви дадох в предишните редове, това ще е най-доброто, което можете да направите.

Почистване на чаши от неръждаема стомана

Те са по-хигиенични от другите, но лесно могат да ръждясат или да направят петна, ако не се грижите правилно за тях. В името на здравето на кучето си не трябва да използвате прекалено силни препарати за почистване на купичките, тъй като това може да надраска повърхността им. Достатъчна е гъба или мека кърпа. Преди да ги измиете, е добре да ги накиснете в смес от оцет и топла вода.

Какви други съображения е важно да се вземат предвид?

Няколко реда по-назад разгледахме някои важни и решаващи фактори при този избор, но все още има неща, които можем да вземем предвид при толкова важна покупка като тази, а именно, че ако спрете за секунда и се замислите, става дума за контейнер, който ще бъде в пряк контакт с дъха на кучето ви.

Отделни купички за храна и вода

Първото нещо е, че една и съща купичка за две различни неща, като храна и вода, може да се окаже доста сложна за почистване. Затова не е необичайно да откриете, че в купата с вода плуват гранули. Най-добре е всичко да е на мястото си, затова ви препоръчвам да инвестирате в отделни купички, които ще помогнат да запазите водата на кучето си свежа и ще улеснят почистването.

Купа със заострени стени

Купите с тази форма имат голямо предимство, тъй като не позволяват на дългите уши на кучето да висят от купата, докато то се храни или пие. Използването му ще бъде много по-удобно.

Купа, която му пречи да яде прекалено бързо

Чували ли сте за стомашна дилатация? То е известно още като волвулус или подуване на корема и кученцата са по-склонни да получат това ужасно състояние, което може да доведе до смърт, ако се хранят твърде бързо. Модел с колчета в центъра ще им попречи да поглъщат храната бързо. Обикновено те са изработени от пластмаса, а дизайнът им може да се счита за много важен фактор за здравето на кучето.