Кошница за пране

Waeschesammler

Неизбежен проблем е замърсяването на дрехите по време на носенето им. Независимо дали става дума за пот, разпиляване на храна или за вида на извършваната работа, всички ние, без изключение, сме изложени на тази ежедневна ситуация.

Изборът на най-добрия кош за пране е удобно решение за събиране на прането, без да го оставяте навсякъде.

По принцип подреждането и правилното подреждане на дрехите ни, независимо дали са чисти или мръсни, улеснява намирането и поддържането им в добро състояние. Това е предимството на това да разполагате с такива складови помещения у дома.

Това сравнение ще ви помогне да започнете търсенето на този основен инструмент в дома, с предложения за добро качество и предпочитания на пазара. Ще намерите идеалната алтернатива за вашите нужди.

Не всеки има опит в прането. Изискват се предварителни познания за подбора на дрехите от гледна точка на техните характеристики и последиците от смесването на дрехи, които не би трябвало да се съчетават. Няма нищо по-хубаво от червен чорап сред бял плат, за да разберете горното!

Кошовете отговарят на тази нужда, тъй като представляват решение за разполагане и категоризиране на това, което трябва да се измие, както и начин за поддържане на ред.

Сред аспектите, които трябва да запомните, за да изберете перфектния контейнер за пране, имаме:

Подреждайте, докато вървите: избирайте модели със сортиращи устройства за пране, няколко кошници или отделения в кошницата.

Количество пране: големите семейства и самотните имат различни нужди от пране. Изберете коша според партидите дрехи, които притежавате.

Пространство в дома: вземете предвид мястото, където ще бъде разположен.

Най-добрите кошари за пране

Ето от най-добрите кошари за пране:

1. Кош за пране Wowlive 4M28C

Водоустойчив и с практични колелца

31WEb1d4QoL

КУПИ СЕГА

Ако не разполагате с много място за съхранение на прането си, този кош ще ви бъде полезен, тъй като е проектиран така, че да се побира навсякъде.

Изработен е от много устойчив плат Oxford с висока плътност. Тя е здрава и висококачествена, дори по-издръжлива от тези с платно.

Той е снабден с колела и здрава рамка, която го прави по-стабилен и практичен за пренасяне из къщата.

2. Сгъваем кош за пране от Dooxy

Подходящ за банята, пералнята и спалнята

416B8uJn8aL

КУПИ СЕГА

Когато се нуждаете само от контейнер, в който да сложите мръсното пране за седмицата, без да харчите луди пари за това, тогава този кош идва на помощ,

Едно от големите му предимства е, че е напълно сгъваем. Ако не го използвате, просто го сгънете няколко пъти и той се прибира, заемайки много малко място. Най-хубавото е, че тя е многофункционална, може да се използва за мръсни дрехи, но и за книги и играчки.

3. кош за пране Tatkraft с капак

За съхранение отгоре

512lL0mfakL

КУПИ СЕГА

Омръзнало ви е да подреждате прането в ъгъла? Кошницата, в която да я поставите по подреден и стилен начин, е възможна благодарение на тази презентация, изработена от бамбук. С елегантен завършек, той включва удобен вътрешен разделител за светли и тъмни дрехи, който се намира на капака му. Той има дръжки за лесно пренасяне. Голям капацитет : 105 литра.

4. дървена кошница за пране vidaXL

Здрави и издръжливи

41ANjJhzaCL

КУПИ СЕГА

Контейнерите за пране могат да бъдат нещо повече от това, превръщайки се в неразделна част от обзавеждането на спалнята . Такъв е случаят с модела, представен от марката vidaXL. Структурата му от масивна орехова дървесина е здрава и много привлекателна. Капакът е с метални панти за отваряне, а вътрешността му е с торбичка от плат, закопчана с велкро. (AmazonBasics BN06DA-R

Практични индивидуални разделители

41tOr7NyoXL

КУПИ СЕГА

Ефективно решение за сортиране гладене на дрехи. С този органайзер ще можете да поставяте деликатни, дебели или цветни дрехи във всяка от трите му секции. В основата му има четири колела, които улесняват преместването му. Кошниците са изработени от полипамук, който може да се пере. Структурата е изработена от високоякостна стомана.

6. бамбуков кош за пране Relaxdays

Триъгълен

41DTs5JcZdL

КУПИ СЕГА

Тези, които обичат да съчетават функциите за съхранение със семпъл външен вид, ще намерят чудесен съюзник в този бамбуков кош. С вместимост от 64 литра тя е достъпно решение за апартаменти и тесни перални помещения. Вътрешната му торбичка може да се сваля, така че да зареждате прането директно в пералната машина. Идеален за ъглови места.

7. Сгъваем кош за пране Beldray

Лек и удобен

31MYx2cmXcL

КУПИ СЕГА

Функционална алтернатива, съчетаваща по-ниска цена с функционалността на конвенционална система за зареждане. Новото в дизайна му е сгъваемата пластмасова структура, която може да се сгъва, така че да се съхранява навсякъде. Капацитетът му е 27 литра, което позволява да се пренасят много дрехи на дръжките му. Без съмнение това е много удобно решение за вашия джоб.

Ръководство за покупка: Най-добрите кошове за пране

Видове контейнери за пране

Те могат да бъдат под формата на торби, кутии или контейнери от различни материали, които не само ще съхраняват дрехите ви, но и ще помогнат за транспортиране по време на пране.

Най-често срещаните кошници включват следното:

Кошове за пране от органичен памук

Някои от предимствата на използването на органичен памук за вътрешни кошове за пране включват подобряване на здравето на потребителите и опазване на околната среда. При производството му не се използват химикали, което води до по-малко алергии. Миризмата му е приятна, за разлика от мръсното пране, което ще съдържа. Той е устойчив и дълготраен.

Кошници от синтетични тъкани

Търсенето на полиестерни влакна се е увеличило повече от два пъти от 1980 г. насам, поради което този материал се използва по-широко в текстилната промишленост. Въпреки че синтетичните влакна са известни с по-добрата си издръжливост и евтиното си производство, те се добиват от петролни продукти и изискват сложна процедура на обработка, както всички синтетични тъкани.

Това очевидно противоречи на екологичното благосъстояние, което не пречи на включването им в производството на кошове за пране. Постоянството му в домакинството може да е по-дълго, но предвид гореизложеното, на висока цена.

Кошове, изработени от рециклирани материали

Целта ще бъде същата: ефективно и подредено натрупване на дрехи, така че използването на кошове, изработени от рециклирани материали, може да бъде най-добрият вариант.

Използват се неразградими ресурси, получени в резултат на предварителния подбор и комбинирането на използваеми отпадъци. Алуминий, черни метали, някои пластмаси, опаковки и кутии, наред с други, са част от елементите, използвани за изработване на конструкциите и торбите на кошовете за отпадъци.

Пластмасови кошове за пране

Традиционна система, използвана в продължение на много години, напр. за студентски квартири. Това е най-практичното решение и може да бъде адаптирано към всеки бюджет, като офертите варират от най-евтиния модел до най-сложния дизайн, но винаги изработен от пластмаса в структурата си.

Кошници, изработени от естествени материали

Естествените материали са красиви в своята повърхност. Те могат да бъдат ръчно изработени, за да се създадат уникални и визуално привлекателни елементи. Днес бамбуковите кошници се приемат и предпочитат от потребителите, които ги смятат за декоративни аксесоари .

Другите ресурси включват дървесина, върба, плетени кошници и др.

Ръководство за закупуване на кошове за пране

Изборът на модел, който отговаря на нуждите за съхранение и подбор на дрехи, често не е толкова лесен. За мнозина това се определя от неговия дизайн, който за щастие разполага с широка гама от възможности, предлагани от производителите.

Не всички контейнери за пране обаче са подходящи за вашия дом. Поне не тези, от които действително се нуждаете.

Размер и форма

Когато купуваме най-добрата вътрешна кошница за съхранение , зависим главно от тези два фактора. Мястото, на което да го поставите в дома, се определя от наличното пространство.

Високият, тънък контейнер е отличен за спалнята или малкия апартамент. В гардероба на големите стаи може да се постави широка, ниска кошница.

Кръглата форма при малките кошници може да се прилага за бебешки дрехи, а също и за детски дрехи, докато големите и секционни кошници са идеални за големи семейства или просторни перални.

Чантите от плат са идеални за тежки одеяла, тъй като можете да пренасяте големи товари, като просто ги преметнете през рамо.

Лесно почистване

Изборът на подходящ материал включва лесно измиване, почистване и поддръжка. Тъканите на чантите трябва да са подходящи за често пране, за да се избегнат петна и миризми.

Структурата не избягва тази мярка за чистота, като позволява използването на влажни кърпи и някои почистващи препарати, за да се гарантира нейната чистота.

Разпределение на отделенията

Сортировчикът за пране намалява времето и усилията при групиране на прането, което трябва да се включи в един и същ цикъл на пране. Можете да категоризирате прането си в зависимост от неговата здравина, цвят и вид на тъканта.

По принцип кошовете със секции разпределят равномерно капацитета за съхранение на един кош, като в много случаи идентифицират детски дрехи поотделно.

Къде да сложа коша за пране?

Удивително е как поставянето на кошници и кошове на правилното място може да промени живота ви с прането, но къде да ги поставите?

Недостатъците на централно разположената система за изхвърляне на прането от всички членове на семейството са значителни. Въпреки доброто прицелване ще видите панталони, ризи и поло , разхвърляни по кошовете и на пода.

В идеалния случай всеки трябва да има отделен кош в стаята си. Добрият ред не е лесен, но може да бъде постигнат.

Пренасянето им до пералните има недостатъка да се налага да се пренася прането от стаите до пералнята. Това би било в разрез с едно от основните предназначения на кошовете - да пренасят големи количества дрехи с минимални усилия.

Удобно ли е да се купи кошче за баня ? Отговорът изглежда очевиден, тъй като това би улеснило хората, които се преобличат за душ, да поставят дрехите си директно в него. Въпреки това фактори като влажността на въздуха могат да окажат влияние върху дрехите, особено ако те останат на склад за няколко дни.

В крайна сметка вие трябва да определите най-доброто място за поставяне на кошницата в дома ви.

Други алтернативни приложения на кошовете за пране

Намирането на прането и пренасянето му в пералното помещение не са единствените начини за използване на кошовете за пране. Възможностите са безкрайни, ако приложим малко креативност, за да разрешим други ситуации с тяхна помощ:

Използване на кош за пране за намаляване на навлизането на кал

Дейностите на членовете на семейството, както и завръщането им у дома, могат да имат общ фактор: кал.

Като поставите кош за пране на входа, можете да намалите до минимум нежеланите кални следи по пода. Въведете следното правило: 'Никакви мръсни обувки в къщата.

Използване на коша за пране като място за съхранение на играчки

Преместването на играчките, които детето ви оставя, може да бъде подпомогнато с помощта на коша за пране.

Това дава възможност за създаване на нов навик у дома, като им се позволи да съхранят всичко, което са използвали след следобедна игра.

Използвайте кош за пране, за да носите неща на плажа

Дръжките и пространството му са удобни, когато искаме да преместим дрехи, кърпи и инструменти, които обикновено използваме на плажа, като спестяваме пари от инвестицията в специални чанти за такива цели.

Солената вода и пясъкът са фактори, които трябва да се вземат предвид, затова се уверете, че материалът на кошницата е устойчив на тези елементи.

Използване на кош за пране за улесняване на домакинската работа

Доказаната му гъвкавост ще ви позволи да го използвате за всичко, което си намислите, превръщайки го в помощник извън основната му функция.

Поддръжка

Има много предимства за прилагането на тези контейнери като съюзник в събирането на пране за уикенд пране. Въпреки че много от тях имат материали за двойна функция, важно е да ги поддържате чисти с често почистване, тъй като те могат да бъдат склонни към задържане на бактерии и лоши миризми.

За да постигнете това, е препоръчително да следвате тези съвети:

1.- Изрежете крачето на чифт чорапогащи, напълнете ги със сода за хляб, завържете ги и ги поставете в кошницата, Подменяйте содата всеки месец.

2.- Дръжте кутия със сода за хляб до кошчето и поръсете малко за мръсните дрехи , когато ги слагате в пералнята ; содата ще ги освежи.