Кутии за касови апарати

mejor-caja-registradora

Независимо дали имате дългогодишен опит в сферата на търговията, или тепърва правите първите си стъпки, от съществено значение за вас ще бъде да поддържате сметките си чисти и доходите си сигурни.

Знаем, че изборът на най-добрия касов апарат може да изглежда проста задача, но при толкова голямо разнообразие днешният предприемач трябва да вземе предвид предимствата и недостатъците на всеки модел, разходите, марките и препоръките от други потребители, за да направи правилния избор, този, който ви спестява време и усилия, правейки ежедневието ви управляемо.

Касовият апарат ще бъде мозъкът на вашите транзакции, с този полезен инструмент ще можете да контролирате паричните потоци във и извън вашия бизнес, освен това ще ви помогне да водите ефективно счетоводните си записи, така че да поддържате документите си и системата за плащане на данъци фискални в ред и актуалност.

Най-добрите касови апарати

Кой е най-добрият касов апарат?

В днешно време откриваме такова разнообразие от продукти, че е естествено да бъдем затрупани от разнообразието от възможности, поради тази причина специално за вас подготвихме сравнително ръководство , в което разгледахме най-важните характеристики на избраните касови апарати, с надеждата, че ще намерите този, който най-добре отговаря на вашите нужди и по този начин ще направите отлична покупка.

В тази статия ще разгледаме пазара, за да ви предложим надеждни варианти, достъпни цени и добро качество, както и да вземем предвид широк диапазон от бюджети, които да отговарят както на изискванията на малък магазин, така и на голям, утвърден бизнес.

Пригответе се да четете! Тук ще ви предоставим всички знания, от които се нуждаете, за да вземете възможно най-доброто решение и да продължите по пътя си към успеха безопасно и ефективно.

Ето от най-добрите касови апарати:

1. Olivetti Cash Register Ecr 6800 Thermal Alphanumeric

Перфектен за разрастващия се среден бизнес!

51Pu3zzSdoL

КУПИ СЕГА

Това е касов апарат , проектиран да се справя с голямо натоварване, този модел разполага с два дисплея, един за оператора и един гъвкав и ярък за удобство на клиентите, Той разполага с електронен дневник с 3000 хиляди реда, отличен за записване на всяка транзакция, както и с ефективен и безшумен буквено-цифров термичен принтер, който може да отпечата до 10 реда в секунда върху билета.

Дизайнът му се отличава с изтънченост, клавиатурата на тази машина се състои от 54 големи клавиша в различни цветове за бърз достъп до всички функции, можете да конфигурирате до 8 различни езика в зависимост от географското местоположение на вашето заведение, интегрирано в корпуса, намираме компактно чекмедже със заключване за защита на банкноти и монети.

Можете да категоризирате продуктите, които предлага вашият бизнес, по лесен и бърз начин, тъй като ECR 6800 ви дава пряк достъп чрез клавиатурата до 40 отдела, където можете да съхранявате всеки артикул и неговата цена, имате също така функцията да конфигурирате 4 различни ставки на ДДС, да приемате до 4 метода на плащане и 4 курса на обмен на валута.

2. Casio SE-G1

Идеален за отваряне на първия ви магазин

413QV8BNhFL

КУПИ СЕГА

Ако заведението ви е малко, SE-G1 може да е правилният избор за вас, той е основен и ефективен касов апарат, този модел има всички основни функции, за да контролира магазина ви.

Оборудван е с технология за термичен печат , така че не е необходимо да зареждате мастило, тъй като информацията се записва на билета чрез топлина, можете да конфигурирате до 5 реда в заглавието на касовата бележка с цялата необходима информация за вашия бизнес и да програмирате до 999 артикула с техните разходи, този модел има два лесни за четене LCD екрана и многофункционална тава. Предлага се в 5 различни цвята - бял, син, червен, черен и розов.

Моделът съдържа защитено отделение за събиране на пари в брой от продажби, както и функции за процентни и аритметични изчисления, но ако вашата компания е задължена да отразява разходите за ДДС, трябва да обмислите закупуването на друга машина, тъй като SE-G1 не е подходящ за обработка на такива данни; Друга функция, която трябва да се има предвид, е работният режим, в който е настроена машината, когато режимът на печат остава активен, продажбите ще бъдат отразени правилно в края на работния ден, ако, напротив, настроите касовия апарат в режим на калкулатор, касовата бележка няма да бъде отпечатана, следователно няма да имате запис на транзакциите.

3. Olympia CM 75

Изключително добро съотношение цена-качество

41cv8YiEJZL

КУПИ СЕГА

CM 75 е още един чудесен модел за магазин, за бизнес или малки обекти, Този касов апарат се предлага с акумулаторна батерия с 5-часов живот, чекмедже с отделения за банкноти и монети, обезопасено с ключалка за запазване на приходите, както и детектор за фалшификати.

Той има вграден матричен принтер, който може да записва 1 ред в секунда в тикета за покупки, можете да регистрирате до 99 артикула с тяхното име и цена, да го конфигурирате да работи с до 8 различни служители и да получавате отчети за продажбите, разбити по дни, месеци, артикули и обема на продажбите на всеки служител.

Можете да закупите този модел в два цвята - черен или бял, CM 75 е оборудван с клавиатура с 39 големи бутона в различни цветове, които дават на оператора бърз достъп до всички функции, предоставяни от машината. Можете да зададете до 4 ставки на ДДС, както и да приемете 2 вида обмен на валута.

Ако сте в Испания, можете да го закупите с 2-годишна гаранция.

4. Olivetti ECR 7100

Икономичен и завършен вариант

31qs+Ydc2EL

КУПИ СЕГА

Марката Olivetti има голям престиж в потребителската общност, общото мнение подчертава, че тези машини предлагат много полезни функции, издръжливи са и са надеждни. ECR 7100 е идеален за изпълнение на оперативните изисквания на малки предприятия и учреждения.

Ако търсите икономичен модел , но в същото време надежден и лесен за използване, намерили сте идеалния; този модел е снабден с матрична система за печат, която може да записва 2,2 реда в секунда върху касовата бележка за покупка, тази касова бележка може да бъде персонализирана с информация за вашия магазин в заглавието и в долния край на билета, снабден е с LCD екран с големи цифри за удобство на оператора, клавиатурата му се състои от 12 цифрови бутона и 25 персонализируеми клавиша, които ще ви осигурят пряк достъп до всички негови функции. Моля, обърнете внимание, че този модел не е съвместим с опростената система за фактури.

Можете да го програмирате така, че да идентифицира 8 различни служители и да зададе на всеки от тях собствена парола, а също така можете да категоризирате до 200 артикула с тяхното име и цена. Този касов апарат приема 2 валути, 4 метода на плащане и изготвя оперативни отчети, разпределени по служители, продадени продукти, дневни и месечни продажби.

5. Casio SE-G1SB-WE

Компактен и ефективен

41wvg9VaOaL

КУПИ СЕГА

Това е модерен , лек и компактен касов апарат, ако изберете този вариант, ще платите ниска и достъпна цена за отличен инструмент. Casio представя машина, проектирана да отговори на нуждите на малкия бизнес, идеална за бар, кафене, книжарница или за всеки бизнес, който току-що отваря врати.

Този касов апарат е изработен от пластмаса, но все пак има заключващо се отделение за пари в брой, оборудван е с термичен принтер , който може да записва до 3,5 реда в секунда на разписката за покупка, снабден е с два дисплея, освен това можете да го използвате в режим на калкулатор, идеален е за записване на транзакциите ви без необходимост от отпечатване на разписка.

Когато сте конфигурирани, можете да персонализирате заглавието на касовите бележки с цялата информация за вашата компания, както и да добавите 5 реда със съобщения, промоции и друга информация, която смятате за подходяща; ще получите и изчерпателен отчет, в който са отразени всички транзакции от работния ден, тъй като този модел има флаш памет, която може да запази движенията в продължение на един месец.

Ще можете да определите до 24 отдела за категоризиране на до 999 артикула с тяхното име и цена; това е идеалният инструмент, когато търсите ефективност и простота.

 

Кратка история на касовия апарат

mejor-caja-registradora

Първият касов апарат е известен като 'неподкупният касов апарат на Рити' - доста любопитно, но същевременно точно име, тъй като изобретението е създадено през 19 век от Джеймс Рити, собственик на типичен американски уестърн бар, за да попречи на служителите си да крадат приходите от заведението; Този касов апарат не е имал вградено отделение за съхранение на пари, нито е можел да генерира билети за покупка, въпреки че е имал ръчна система , която е уведомявала собственика за всяка извършена транзакция чрез звънец; касовият апарат просто е отчитал броя на продажбите и сумата на всяка от тях.

Рити патентова своя прототип, но след няколко години решава да продаде правата върху него, които попадат в ръцете на Джон Х. Патерсън, който преобразува първоначалния дизайн, адаптирайки го към система, способна да издава касова бележка при всяка продажба, превръщайки изобретението на касовия апарат в голямо лично богатство и голям успех в света на бизнеса и търговията.

12 години по-късно новаторът Чарлз Ф. Кетъринг създава първия касов апарат, задвижван от електрически двигател; оттогава дизайнът и функциите са усъвършенствани, мерките за безопасност и лекотата на използване са коригирани, което бележи квантов скок между 'неподкупния' касов апарат и днешната модерна касова машина .

Защо да купувате касов апарат?

Отговорът на този въпрос е много прост, касовите апарати са основни инструменти, когато става въпрос за проследяване на вашия бизнес, всеки предприемач ще се окаже в положение, че трябва да закупи такъв, когато отвори вратите на своето предприятие. Освен че ви осигуряват сигурно място за съхранение на доходите ви, те ви предоставят и полезни функции, които улесняват воденето на бизнес документация и плащането на данъци.

На какво да обърнете внимание, когато купувате касов апарат?

Когато купувате касов апарат, трябва обективно да обмислите нуждите на вашия бизнес, тъй като този инструмент присъства на пазара в 3 различни диапазона, всеки от които е предназначен за решаване на различни работни натоварвания, можем да намерим първоначалния диапазон, идеален за малки магазини, които нямат голям трафик на продажби; междинния диапазон, идеален за успешния бизнес в процес на разширяване; и търговския диапазон, за тези вече установени предприятия, които продават голям брой продукти на голям брой потребители.

Видове дисплеи

Някои от тях се предлагат с електронен дисплей, с основни функции и кратка информация, те представят общата сума на продажбите на един ред и въпреки че изглеждат много прости, изпълняват функциите си ефективно и са по-малко склонни към грешки.

Други машини са оборудвани с ярки, лесни за четене LCD екрани, които показват цялата информация за разбивката на вашите транзакции, името и цената на всеки продукт, съответния данък и общата сума.Тази технология обаче обикновено е по-скъпа и по-податлива на инциденти.

Общи характеристики

От съществено значение при избора на идеалния касов апарат е броят на продуктите, с които търгувате във вашия бизнес, тъй като този инструмент обикновено регистрира ограничен брой артикули и това ограничение варира в зависимост от модела, който сте избрали.

Касовите апарати обикновено работят с два вида принтери - матрични принтери, които работят с мастилени ленти, и термични принтери, които гравират информацията върху касовата бележка чрез топлина. Въпреки че може да е малко по-скъпо да изберете касов апарат с термопринтер , в дългосрочен план ще спестите необходимите разходи за мастилени ленти, които матричният принтер изисква.

Програмируема данъчна система

Технологията е чудо и в случая с касовите апарати тя не изостава, изчисляването на годишните ви данъци никога не е било толкова лесно, колкото сега, тъй като тези модерни касови апарати могат да бъдат конфигурирани да изчисляват автоматично размера на данъка, който съответства на всяка извършена продажба, освен това те ще запазят за вас специален запис с годишната сума, която трябва да платите в края на данъчната година.

Слот за SD памет

В днешно време касовите апарати са оборудвани с малка, преносима и сигурна SD памет, в която се съхранява цялата информация, с която работите в апарата, като по този начин се избягва загубата на записите в случай на неочаквано прекъсване на електрозахранването или при наличие на грешка.

Какви елементи трябва да се вземат предвид при закупуването на касов апарат?

За да ви помогнем да вземете най-доброто решение, сме ви подготвили информация, която трябва да вземете предвид при покупката.

Размерът на вашия бизнес и вашите нужди

Важно е да мислите за бъдещето, особено когато сте начело на бизнес, тъй като вашите планове за бъдещето са решаващи, така че преди да вземете решение за конкретен касов апарат, помислете за развитието на вашия бизнес през следващите години, Ако в рамките на това упражнение прогнозирате, че бизнесът ви ще нарасне значително или ще разшири значително мащаба на продаваните артикули, може би е най-добре да инвестирате по-голям бюджет в оборудване, което ще отговори на нуждите ви сега и в близко бъдеще.

Ако пък оперативните ви нужди не са толкова високи, търгувате с по-малък инвентар и се намирате в малък търговски район, всяка от машините, препоръчани в нашето ръководство, ще ви свърши работа!

Функции за сигурност

Всяка гаранция, която можете да добавите към обработката на приходите, винаги ще бъде добре дошла.Избраният от вас касов апарат ще отговаря за съхранението на тези приходи в брой, чекове, както и за ценната информация от електронните плащания, поради което е добре да разберете какви предимства ви предлагат по отношение на сигурността.

Заключващото се чекмедже, вградено в корпуса на касов апарат , ще позволи само на упълномощени лица да имат достъп до обработката на парите, като много от тях позволяват и задаването на допълнителна парола, за да се предотврати неоторизирано използване на апарата и да се попречи на всеки да получи достъп до източниците на информация.

Предимства на регистрирането на стоково-материалните запаси

Всеки бизнес има различни стоково-материални запаси, понякога тези запаси могат да бъдат в голям мащаб, ако случаят е такъв, препоръчваме ви да закупите касов апарат от търговската гама, който ще ви осигури цялостна система за контрол на вашите продукти, предлагайки ви автоматичен и подробен запис на това колко артикула имате в склада.

Обмислете възможностите за печат

Касовите апарати отпечатват касовата бележка за покупка по два различни начина: някои използват матричен метод, който изисква използването на мастило, въпреки че обикновено са по-евтини, това означава, че в дългосрочен план ще трябва да харчите повече за зареждане на мастилото; други принтери работят с термична технология, която отпечатва касовата бележка за покупка чрез топлина, но обикновено плащате повече, когато избирате касов апарат с тази система.

 

Топ 10! характеристики, които трябва да притежава един добър касов апарат

 1. Контрол на приходите и разходите
 2. Поддръжка на сканиране и баркод
 3. Контрол на наличностите с автоматично приспадане при продажба
 4. Конфигурируема клавиатура
 5. Персонализирани отчети за продажбите
 6. Персонализирани касови бележки и опции за печат
 7. Персонализирани касови бележки и опции за печат
 8. Бърз и лесен за зареждане принтер
 9. Дълготрайност
 10. Сигурност в касовото отделение
 11. Поддръжка на LAN връзка за възможно бъдещо разширяване

Различни видове касови апарати

Има два вида касови апарати, стандартния модел, тези, които са представени в началото на нашата статия, и цифровата система за продажба модел, известна също като POS.

 • Стандартен касов апарат

Работата му е съвсем проста, клиентът може да провери цената на избраните продукти на вградените в апарата екрани, преди да получи билета за покупка, операторът от своя страна записва цената на продуктите, а касовият апарат изчислява съответния данък и след това го обобщава, след като транзакцията е записана, служителят може да влезе в касовото чекмедже, за да съхрани приходите и да даде съответната промяна.

 • Цифрова система за продажба

Касовите апарати с тази технология са предназначени за търговски обекти с голям инвентар и високо натоварване, тези машини трябва да бъдат свързани с компютър, тъй като това оптимизира въвеждането на поръчки и наблюдението на инвентара. Тези машини са снабдени с високотехнологични, сензорни екрани, скенери за баркодове и четци за чекове.

 • Системи за разплащане 'едно към едно'

Популярно изобретение е новата система за разплащане 'едно към едно', която е идеална за големи магазини за търговия на дребно, в които персоналът може да не е в състояние да се справи. При тази система клиентът сам извършва плащането си чрез скенер, който отчита цената на стоката, и прикрепено към него устройство, което позволява да се обработват както електронни плащания, така и плащания в брой или с чекове.

Аксесоари за касови апарати и допълнения

Независимо от модела, който сте закупили, най-базовия или най-модерния, всички машини се нуждаят от допълнения, за да продължат да работят ефективно.

 • Ролки хартия за разписки

Хартията за разписки е от съществено значение при генерирането на разписки, има два вида, някои специални за матрични принтери, а други подходящи за термични принтери.

Подобно на старомодните пишещи машини, много касови апарати използват мастилени ленти, за да записват информацията за покупката в касовата бележка.

По-съвременните машини, като например ПОС машините и системата за индивидуализирани плащания, използват тонери за отпечатване на касовата бележка за покупка, които могат да се зареждат отново, когато са празни, и да се заменят, ако са повредени или износени.

Заключение

Надяваме се, че това малко ръководство ви е помогнало да разберете кой касов апарат е най-подходящ за вас и за контрола на вашия бизнес. Знаем, че с тези знания ще намерите най-ефективния инструмент, за да тръгнете веднъж завинаги по пътя към успеха и финансовата реализация.