Къси панталони

mejores-pantalones-de-montaña

mejores-pantalones-de-montaña

Преходите са едно от любимите ми занимания на открито, обичам да ходя по дълги пътеки и да откривам нови маршрути, но за това ми трябват подходящи дрехи, за да се движа лесно, така че не мога да пропусна в гардероба си най-добрите планински панталони, които ми осигуряват мобилност.

В миналото съм пробвал различни модели, които не бяха устойчиви , нито издръжливи, тъй като след няколко пътувания в планината се скъсваха с клон и завършваха с драскотини по краката.

Ако имате същия проблем, не се притеснявайте, тъй като съм съставил сравнителен с най-добрите опции на пазара, където със сигурност ще намерите този, който отговаря на вашите нужди, за да се насладите на пешеходния туризъм.

 

Най-добрите панталони за планина

Кои са най-добрите панталони за планина?

За да изберете най-добрите панталони за алпинизъм, трябва да вземете предвид времето на годината и дейността, за която възнамерявате да ги използвате, тъй като чифт панталони за зимата няма да е същият като този, предназначен за използване през лятото, когато обикновено е много по-хладно.

Ако възнамерявате да използвате панталоните в студена, влажна или дъждовна среда, най-добрият вариант винаги ще бъдат тези, които са водоустойчиви, тъй като те предпазват от вода, а също така помагат да запазите топлината.

Удобството винаги трябва да е първото нещо, което търсим, когато избираме облекло за алпинизъм, тъй като то ще ни улесни в придвижването и ще ни осигури защита от високи или ниски температури и драскотини.

Ето и най-добрите панталони за алпинизъм:

1. панталони Haglöfs Robuste Hose Rugged II

Те предлагат голяма свобода на движенията

41roQXcAEVL

КУПИ СЕГА

Това са идеалните панталони за алпинизъм за студено време, тъй като имат подплата от вътрешната страна, която ще ви държи идеално топло и ще ви предпазва от влага и ниски температури. Те се препоръчват от любителите на планинския туризъм.

2. планински панталони Corno на Ternua

Включва колан

01GmVhVRioL

КУПИ СЕГА

Това е чифт панталони за мъже , които ще бъдат идеални за носене в студено време, а също и в по-топъл климат. Съчленените му колене ще ви помогнат да имате по-голяма подвижност , а също така материята му, с много добро качество, е водоотблъскваща, идеален вариант за туристите.

3. The North Face Exploration Convertible Pants

Олекотен найлон

31wop3qF9sL

КУПИ СЕГА

Ако имате нужда от място за съхранение на мобилния си телефон, ключовете и други по време на поход, тези панталони ще ви бъдат полезни с четири джоба с цип .

А ако сте в гореща точка, те са конвертируеми, така че ще имате и практичен чифт къси панталони.

4. планински панталон Izas Birham

Ще можете да се движите свободно

31Ughx5vHXL

КУПИ СЕГА

Дамски панталон , който ще бъде идеален за горещите летни дни, материята му е дишаща и водоотблъскваща, така че изсъхва бързо, в случай че се намокри.

Изработени са от полиестер, което улеснява движението в тях.

5. Туристически панталон Naudamp

Много топъл

411heF6nZJL

КУПИ СЕГА

Ако търсите панталон на достъпна цена , това ще бъде най-добрият ви избор, тъй като е най-евтиният в списъка. Тези туристически панталони са подходящи за големи размери, стигат до XXXL, а материята е доста дебела, което ги прави идеални за по-студен климат.

 

Видове панталони за туризъм

Има различни видове панталони за туризъм, които могат да се използват за туризъм, както и за всяка друга дейност на открито, като например катерене или къмпинг, и те са класифицирани в три категории:

Стандартни панталони:

Това е класическият модел планински панталони, които са идеални за туризъм, тъй като поддържат тялото топло в студено време и също така помагат да се предпазят краката от одрасквания, драскотини и порязвания, които могат да бъдат причинени от дървета, тръни, камъни и клони.

Съществуват панталони, които, тъй като са предназначени за по-топла среда, имат много по-леки материи, които позволяват по-добра вентилация вътре в панталона.

Панталони кабриолет:

Този вид панталони се наричат конвертируеми панталони, тъй като се превръщат в туристически шорти само с разкопчаване на един цип, което ги прави доста универсални и ви позволява да имате два вида дрехи на едно място.

Те са много полезни при горещ климат, а ако долната част на панталона се замърси или намокри, тя може да се махне и да се получи практичен къс панталон.

Панталони с регулируем подгъв:

От друга страна, има панталони, които позволяват да се регулира височината на подгъва, обикновено това може да се направи с всеки вид панталон, но това, което отличава тези панталони от останалите, е, че те имат копче в долната част, което поддържа подгъва на желаната височина.

Многото предимства на панталоните за туризъм

В началото на моите занимания с туризъм носех дрехи, които не бяха подходящи за туризъм, което правеше пътеката дълга, трудна и много неудобна.

В крайна сметка успях да се сдобия с планинско яке, но панталоните ми все още бяха много тесни, което ми пречеше да се движа лесно, затова реших да пробвам тези панталони и бях възхитен, веднага си купих панталони за открито и разбрах колко много предимства носят със себе си, които сега ще споделя с вас.

Те са леки:

Едно от най-големите удобства, които осигуряват панталоните за планина, и причината, поради която е толкова лесно да се придвижваме с тях, освен че са изработени от гъвкави материали, е, че тези материали, както при найлон, са много леки и това, че не тежат много, прави ходенето с тях много удобно, което ни прави по-гъвкави.

Изсъхват бързо:

Материалите, от които са изработени тези панталони, позволяват лесното им съхнене, което е много полезно за места с голяма влажност, дъжд или студена среда, тъй като те ще предпазят тялото ни от прекалено понижаване на температурата, което ги прави различни от дънковите или памучните панталони, които съхнат много по-дълго.

Те са безшумни:

Друго предимство на тези панталони е, че те не издават никакъв шум, когато се трият в краката ни, като по този начин се избягва дразнещият звук, който може да причини панталон от нискокачествена материя, и се оценяват по-добре звуците на природата.

Те имат джобове:

Едно от най-полезните неща на света, когато става въпрос за дрехи, са джобовете, тъй като в тях можем да съхраняваме вещите си и да се чувстваме удобно, когато вървим, което е чудесно, когато ходим на поход и нямаме раница или чанта.

Комфорт:

Едно от нещата, които трябва да гарантираме, преди да започнем поход, е дрехите ни да ни предлагат комфорт и удобство, тъй като именно това ще ни осигури по-добро представяне и ефективност, така че туристическите панталони са чудесен съюзник в тази област.

Материалите, от които са изработени, както може би вече сте прочели, са гъвкави, удобни, в зависимост от вида и марката панталони те могат да бъдат за студен или горещ климат и осигуряват достатъчно пространство за свободно движение в тях.

Панталони, които се превръщат в къси панталони:

Вече познавате панталоните, които се превръщат в къси панталони и които са толкова универсални, че веднага се превръщат в предимство, тъй като можете да имате практични къси панталони само с една проста стъпка - да разкопчаете ципа.

Защита от студ на краката:

Ползата от нея е, че запазва краката хладни на места, където е доста горещо, което намалява телесната температура и ни кара да работим по-добре.

 

Съображения при покупка

Преди да изберете най-добрите туристически панталони, които да вземете вкъщи, трябва да вземете предвид следните фактори:

Вграден колан:

Има панталони с колан, който не може да се откопчава, което не е много удобно по време на туризъм, ето защо, ако ще избирате модел с колан, трябва да се уверите, че той може лесно да се откопчава от панталона.

Еластичен колан:

При този фактор трябва да вземете предвид личните си предпочитания, тъй като има модели планински панталони, които се закопчават с копче, и други, които са с ластик в областта на торса, така че трябва да прецените кой от двата е по-удобен за вас.

Размери на джобовете:

Тези планински панталони са добре известни с големия брой джобове, които обикновено са и с голям размер, за да могат да носят всичко много удобно.

Затова, когато избирате панталоните си, се уверете, че имат поне два джоба и че са достатъчно големи, за да поберете мобилния телефон, личната карта и може би закуска.

Дишане:

В горещ климат туристическото облекло трябва да бъде възможно най-леко и дишащо, тъй като това ще позволи на потта да се изпари бързо, за разлика от тежките материи или синтетиката, където тя се задържа в панталона и затруднява изпотяването.

Когато търсим панталони за алпинизъм, трябва да избираме модели, които позволяват на въздуха да преминава през тъканите им, това е силно препоръчително, ако искате панталони за деца, защото ако планирате да отидете на поход с малките вкъщи, те са тези, които са склонни да се уморяват по-бързо и чифт панталони, които са удобни, ще улеснят нещата.

Универсалност:

Универсалността на тези панталони означава, че те могат лесно да се превърнат в къси панталони и че циповете са лесно достъпни, така че за малко да имате къси панталони, подходящи за по-топъл климат.

Устойчивост на атмосферни влияния:

Тези къси панталони трябва да издържат както на горещо, така и на студено време, така че търсете материи, които са подходящи за мястото, където ще ги носите, и се уверете, че шевовете им са подсилени , тъй като това ще ги направи много по-устойчиви, дори във високопланински климат.

Допълнителни функции:

Има фактори, които, въпреки че не са във всички модели планински панталони, можете да изберете, за да имате по-добро преживяване при носенето им. Такива неща като UV защита, панталони, обработени с репелент срещу насекоми, и цветни ципове ще улеснят живота ви при екстремни преходи.