Къщички за зайци

mejor-conejera-1

Ако обичате пухкави животинки, вероятно сте един от любителите на зайци по света. Тези симпатични същества обитават всички видове екосистеми - от ливади, гори, савани и т.н., поради което за техните собственици е голяма отговорност да им осигурят най-добрите зайчарници, фантастични единични, двойни или тройни жилища, които в своето разнообразие от модели са проектирани както за градината на къщата, така и за вътрешни помещения.

Въз основа на моя опит като майка на тези пухкави зайци ще ви кажа кои са любимите ми къщички за зайци джуджета или големи зайци, ще ви харесат!

Най-добрите кошари за зайци

Коя е най-добрата кошара за зайци?

Едно от нещата, на които трябва да обърнете внимание, преди да пристъпите към покупка на зайчарник, е, че за да се счита за най-добър, той трябва да се почиства лесно и да има подходяща вентилация и пространство.

По същия начин материалите за изработка трябва да бъдат от висококачествено дърво и плътно прилягаща мрежа с не много големи отвори, но достатъчно проветриви, за да позволяват изглед навън. Затова проверете дали майсторът или фирмата майка предлага добро качество в това отношение, защото в противен случай вашият малък приятел може да се промъкне през дупката.

Също така, за да се гарантира отличното качество на продукта, проверете дали рамката е добре полирана, което ще помогне за хигиената и поддръжката на навеса.

Тук са най-добрите зайчарници:

1. Закрита зайчарник в мини къщичка от скандинавски бор, Feplast

Двуетажна конструкция

51hC8lJJ-SL

КУПИ СЕГА

Когато искате да подарите на морското си свинче красива, безопасна и удобна къщичка, една от най-пълните и надеждни алтернативи идва от маркатаFeplast, която предлага продукт, изработен от екологично устойчива борова дървесина, с добро качество. Тя е боядисана в нежни пастелни тонове, за да подхожда на интериора на вашия дом, и има двуетажна структура , идеална за упражнения и игри според вашето желание.

2. Луксозна двойна ракла chartwell 152,4 cm, The Hutch Company

Здрава конструкция и луксозен външен вид

51C4PCtGCeL

КУПИ СЕГА

Ако търсите ракла от здрава конструкция, The Hutch Company, която има дългогодишна история в проектирането на зайчарници, изработени от червено дърво с езици и жлебове. Тя има покрита рамка, която разделя зоната за постеля, и се предлага с поцинкована стоманена мрежа и ключалка на вратата. Обожавам покрития със зелен филц покрив на този модел.

3. Лесна за сглобяване кошара за зайци за морски свинчета, кошара за прасета и зайци, Feel Good UK

С наклонен покрив, който позволява на водата да се оттича

51GQC4NIqtL

КУПИ СЕГА

Още една от красивите и лесни за сглобяване кошари за зайци, които ще намерите на пазара , за да поглезите вашите зайци и морски свинчета, Тя е създадена от хората в Feel Good UK, които въпреки че предлагат по-евтин продукт, гарантират двойна дъгообразна кошара с две врати за достъп, достатъчно широка, за да я използвате за пилета, ако желаете. Като аксесоар се доставя поцинкована тава за лесно почистване.

4. къщичка с двуцветна зона за игра, Natura Trixie

За поставяне на тревата. Елегантен завършек

51uGfMFF0+L

КУПИ СЕГА

Елегантен подслон , който през последните години наложи тенденцията за осигуряване на комфорт, подслон и място за игра за чинчили и морски свинчета, е този на Natura Trixie, , които включват в конструкцията подвижна пластмасова тръба , лесна за почистване, дървени задни панели за защита от вятър и композитна конструкция от метал и емайлиран бор с асфалтови прахови покрития за дълготрайност.

5. XXL външна къщичка с дървесина WilTec

С двускатен покрив

41J6BszpsML

КУПИ СЕГА

Когато търсите външна къщичка, която е на достъпна цена, но гарантира достатъчна устойчивост на атмосферни влияния, доверете се на отличеното уплътнение WilTec , които отдавна предлагат на любителите на тези своеобразни домашни любимци просторна кошара от елхово дърво, боядисана с екологична боя, с катранен покрив и поцинковани решетки, които позволяват на отпадъците да падат в кошарата. Доставя се с рампа против приплъзване .

Какво представляват зайчарниците?

Това са къщички, специално проектирани за любителите на зайци, за да осигурят на своите любимци по-удобен и лесен живот. Накратко, това са клетки, изработени предимно от дърво с предна страна от метална мрежа , така че да можете да наблюдавате постоянно своя заек, като същевременно осигурите добра вентилация и отлична видимост навън.

Видове зайчарници

Зайчарникът е жилищна единица, направена специално за домашни зайци. За разлика от обикновените клетки, те разполагат с различни среди за хранене, спане и общуване, както и с топлина и защита на домашния любимец от външните елементи.

Въпреки това, тъй като има толкова много модели на колиби, в следващите точки ще споделя с вас някои съвети, които ще ви бъдат напълно полезни при избора.

Вътрешни зайчарници

Това е вид зайчарник, който се намира вътре в къщата. Те са изработени от дърво и в тях могат да се отглеждат различни видове зайци, например джуджета. Обикновено те са по-компактни от откритите зайчарници и затова заемат по-малко място и са по-преносими.

Външни зайчарници

Това е най-разпространеният стил на зайчарници и е предназначен за външна употреба. В нея има място за игра и разтягане на зайците, както и място за спане. Той е по-голям от моделите на закрито, което позволява на животните да растат.

Единична колиба за зайци

Това е колиба за зайци на едно ниво , оборудвана с две отделения, включително тъмна, покрита част за спане и част от отворена тел за хранене или разтягане.

Двойна кошара

Кошара с двуетажна зайчарник, която може да се използва за два или повече заека. Той може да бъде снабден и с вътрешни стълби, които позволяват на косматковците да се придвижват от първия до втория етаж и обратно.

Тройна кошара

Това е златният стандарт при кошарите за зайци, с няколко нива обикновено 3, предназначени за три или повече домашни любимци. Те разполагат с голямо пространство, което им позволява да играят, да спят, да се изтягат и да общуват.

Какво да вземем предвид при закупуването на кошара

Как да осигурим комфорта на домашния си любимец?

Зайците не понасят екстремни температури, затова се уверете, че вашата кошара за зайци е топла и удобна и ги предпазва от атмосферните влияния.

Трябва също да знаете, че тези същества не спят зимен сън, така че ако вашият домашен любимец изглежда куц или сънлив и няма друг произход, трябва да го заведете на ветеринарен лекар възможно най-скоро.

Ако зайчето е новородено или все още е бебе, трябва да го поставите навън само когато е по-топло. Внезапните промени в температурата могат да го убият.

Пространство и вентилация

Тези фактори трябва да са в първата десетка на списъка с изисквания. Зайчетата ви трябва да могат да се движат свободно, а вентилацията трябва да ги кара да се чувстват като в естествена среда. Тъй като не всички зайчарници могат да улеснят това състояние, трябва да сте наясно с това.

Материали

Обикновено кошарите за зайци се изработват от дърво и затова трябва да се уверите, че получавате добър стандарт на изработка в завършването на продукта. Не трябва да има разцепени повърхности или разхлабени жици, а дървото трябва да е полирано и лакирано, за да се предотврати разрушаването на дървената конструкция от влагата или появата на микроорганизми. Освен това, тъй като всяко малко парче дърво може да бъде взето за храна, проверете дали всички части са здраво закрепени.

Уверете се в качеството на материалите

Подобно на предишната точка, трябва да проверите дали дървената барака е с отлично качество и дали боята и лакът, които са нанесени върху бараката, няма да се отмият лесно с вода. Тази функция улеснява почистването както на стените, така и на таваните.

Какво трябва да избягвате, когато купувате кошара?

Най-добрата кошара за зайци е тази без производствени дефекти, тъй като тя кара домашните ни любимци да се чувстват комфортно. Ето защо е наше задължение да проверяваме внимателно за евентуални дефекти на продукта.

Дърво и тел

Основният материал, от който е изработен развъдникът, е от изключително значение. Както беше споменато по-горе, ако използвате занаятчийски методи , проверете дали няма грапави повърхности, тъй като нашите космати приятели нямат защитни възглавнички за лапите си.

-Използвайте само дървесина с добро качество, която не е груба, не е влажна и, разбира се, не е засегната от термити.

-Не трябва да има свободни жици, които да излизат от мрежата, тя трябва да е плътно изплетена и закрепена към рамката на конструкцията.

Химикали

Уверете се, че използваните бои са с високо качество. Избягвайте нискокачествените лакове, тъй като лакираните с тях зайчарници могат да съдържат токсични изпарения , които при вдишване могат да причинят проблеми.

Лакиране

Полирането трябва да бъде с най-високо качество, равномерно, гладко, добре изсъхнало. Както и по-горе, избягвайте продукти, които могат да предизвикат алергии или да оставят неприятна миризма.

Размер

Въпреки че трябва да търсите кошара според размера на вашия домашен любимец, напр. за хамстер, има и други причини, поради които може да ви е необходимо допълнително пространство. Ще имате ли нови зайчета? Ще се увеличи ли семейството?

Като цяло избягвайте твърде малко пространство и твърде ниска височина. Много високият таван също трябва да се избягва, тъй като зайците обичат да са близо до земята или на тревата.

Рампа

Зайците винаги се нуждаят от малко пространство, за да тичат и скачат, затова включването на рампа или пространство за тичане е добър вариант. Някои кошари вече са снабдени с тези аксесоари за безопасност.

Наклон на рампата

Повърхността на рампата трябва да е много гладка и удобна, да позволява изкачване и да не е просто права линия, а да се избягват стръмни наклони.

Отвори

Преди да купите кошара, уверете се, че металната решетка няма твърде големи отвори, това ще осигури защита срещу хищници, котки, катерици и плъхове, които могат да навредят на здравето и живота на вашия домашен любимец.

Още съображения

Ето няколко допълнителни съвета, които могат да бъдат полезни.

Достатъчно пространство за движение

Вероятно сте останали с впечатлението, че е правилно зайците да се отглеждат в малки клетки. За щастие това схващане се промени с течение на времето, тъй като видяхме колко много упражнения са им необходими. Освен това някои породи са доста големи. Така че, ако вашият случай е такъв или имате няколко заека в една и съща кошара, ви предлагам да инвестирате в фермерска къща с двускатен покрив с по-голям размер и по-високи нива. Те ще се чувстват по-комфортно, ще бъдат щастливи и благодарни в очакване на вашите прегръдки.

Защита от други животни навън

Когато зайците ви са в кошара на открито, има опасности, за които трябва да внимавате и които зависят от мястото, където живеете. Диви животни като лисици, язовци и дори хищни птици са някои от съществата, от които трябва да предпазвате морските си свинчета. Дори в по-застроените райони трябва да пазите района им от плъхове и котки.

Ето защо е задължително външният корпус да бъде здраво изработен от здраво дърво, а мрежата да бъде здрава (не от пилешка тел). Препоръчвам ви също така да проверите ключалките и катинарите на вратите, тъй като лисиците могат лесно да ги отворят.

Лесно се поддържа, за да се осигури комфортът на домашния любимец

-Кралиците не понасят резки промени в температурата, така че трябва да се уверите, че колибите им остават топли и удобни, защитени по всяко време.

-Тези структури трябва да осигуряват място за събиране, игра и хранене.

-Препоръчва се винаги да поддържате чистотата на помещенията им с купичка за прясна вода и да закупите кошара с подвижна тава, което ще ви помогне при събирането на изпражненията им.