лазерен измервателен уред

medidor-láser

Време е за слънчеви лъчи, пътувания до плажа, до басейна и забавления навън, където малчуганите са тези, които се радват най-много на всички дейности, които могат да правят на открито.

Като майка обаче се притеснявам, че ще изложа децата си на ултравиолетови лъчи, затова се въоръжих с най-добрия слънцезащитен крем за деца , който ще ги предпази.

Най-добри слънцезащитни продукти за деца

Кой е най-добрият слънцезащитен продукт за деца?

Когато търсите слънцезащитен продукт, независимо дали е за възрастни или за деца, е важно да вземете предвид такива важни неща като защитния фактор, дали е широкоспектърен и дали ще може да предпазва кожата както от UVA, така и от UVB лъчи, тъй като много от тях предпазват само от един вид лъчи.

Здравето на децата е важно, а детската кожа обикновено е по-чувствителна от тази на възрастните, поради което те се нуждаят от слънцезащитен продукт с индекс spf 50, който е поне над 30 за гарантирана защита от 97%.

Ето кои са най-добрите слънцезащитни продукти за деца:

1. La Roche Posay Anthelios слънцезащитен крем за деца

41Y7bujSyZL

КУПИ СЕГА

Един от най-добрите варианти на пазара , когато става въпрос за слънцезащитни продукти за деца, е този слънцезащитен крем на популярната марка La Roche-Posay, който, тъй като е широкоспектърен и със защитен фактор fps 50, ще предпази вашите малчугани от UVB и UVA лъчите.

С водоустойчива формула, тя гарантира и дълга издръжливост след първото нанасяне, като е необходимо само да се коригира след всяко гмуркане.

2. слънцезащитен крем за деца ISDIN Pediatrics Лосион

51zsoxrTIKL

КУПИ СЕГА

Марката Nivea е един от най-известните в Испания, това защитава играе слънцезащитен спрей SPF, е един от най-добрите слънцезащитни продукти за деца, тъй като е водоустойчив.

За дълги часове защита и избягване на появата на алергии за деца, които имат непоносимост към слънцето, той има висок защитен фактор и много лесна за нанасяне формула, която не оставя лепкаво усещане, както и приятен мирис.

Това е овлажняващ слънцезащитен спрей , който намалява въздействието на UVB и UVA лъчите благодарение на своите филтри, осигурявайки директна и незабавна защита срещу слънчево изгаряне и дългосрочно увреждане на кожата.

4. слънцезащитен крем Garnier Delial Children's Sensitive Advanced

410ckwsdLhL

КУПИ СЕГА

Ако това, което търсите в слънцезащитен крем за деца, е бързо нанасяне и абсорбиране, тогава този слънцезащитен крем от Garnier Delial Children's Sensitive Advanced ще бъде отличен избор.

Формулата му съдържа витамин Е, който подхранва кожата и я овлажнява, а също така е немазен слънцезащитен продукт , подходящ дори за най-чувствителната кожа, като предотвратява появата на алергии и предпазва от UVB и UVA лъчите.

Апликаторът му прави използването на слънцезащитния продукт изключително лесно, да не говорим, че е идеален избор за цялото семейство.

5. EUCERIN Детски слънцезащитен крем за деца

41UXhh3dgRL

КУПИ СЕГА

Ако има слънцезащитен крем за деца, който ще ви хареса заради отличното съотношение цена-качество, това е този на EUCERIN, който със своето качество и достъпна цена ще ви осигури спокойствие, докато малчуганите се наслаждават на слънцето и природата.

Той е идеален за използване на плажа и басейна, както и за ежедневна употреба, тъй като формулата му не е мазна и не оставя неприятно усещане върху кожата.

Той е достатъчно водоустойчив и благодарение на широкия си спектър предпазва кожата от UVA и UVB лъчи.

6. Слънцезащитен крем Mustela за деца

41BviSRTtRL

КУПИ СЕГА

Децата със светла кожа са склонни към по-бързи слънчеви удари и изгаряния, поради което се нуждаят от ефективен слънцезащитен крем, който действа като защитен слой срещу ултравиолетовата радиация, и точно тук този вариант на Mustela се отличава с високото си качество.

Това е защитен крем , който се нанася много лесно и удобно и не съдържа парфюм, алкохол или парабени в състава си, така че е безопасен за всички типове кожа, дори за тези, които са по-чувствителни към алергии.

7. слънцезащитен крем за деца Banana Boat KIDS

medidor-láser

КУПИ СЕГА

На последно място в нашия списък и с най-ниска цена е този високоефективен слънцезащитен крем, който ще покрие детската кожа със слой, който ще предпази от слънчевите лъчи, и ако искате да купите евтин продукт, това може да е печелившият вариант.

Това е продукт, тестван от дерматолози, с употреба, посочена за деца над 3 години и сравнително лесно приложение, тъй като трябва само да разнесете крема върху различните области, които ще бъдат изложени на слънце. Освен това е силно водоустойчив и предпазва едновременно от UVA и UVB лъчи.

Ръководство за закупуване на слънцезащитни продукти за деца

Защо децата трябва да използват слънцезащитни продукти?

414cIuc7tEL

Да накараме децата си да използват слънцезащитни продукти всеки ден може да бъде истинско предизвикателство, особено по време на пътувания до плажа или басейна, когато желанието да се потопят във водата ги кара да забравят тази важна стъпка.

Без значение колко време ще отнеме и колко много ще се съпротивлява детето ви, защото иска да плува, винаги е необходимо да нанасяте добър слой слънцезащитен крем, тъй като то ще бъде изложено на слънце в продължение на часове и това може да бъде вредно както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Слънцезащитният крем или слънцезащитният крем е отговорен за предпазването на кожата от слънчевите лъчи, които при прекомерно излагане могат да причинят изгаряния, алергии, раздразнения, а в по-сериозни случаи - различни видове рак на кожата, поради което използването му е толкова необходимо, не само когато отивате на почивка на плажа или басейна, но и ежедневно, до степен да го превърнете в навик.

Защита от UV лъчите при деца и бебета

Кремовете имат защита от UV лъчите и са една от основните стъпки за оптимална грижа за кожата, особено за децата, които обикновено имат много по-чувствителна и деликатна кожа, така че се нуждаят от слънцезащитен крем, който е подходящ за техните нужди.

Сега трябва да знаете кои са различните ултравиолетови лъчи и какво представлява всеки от тях:

Това са лъчите, които проникват през атмосферата и обикновено са причина за проблеми като бръчки, преждевременно стареене на кожата и различни видове рак.

Този вид слънчеви лъчи също успяват да проникнат в атмосферата, но по-силно от UVA лъчите, причиняват изгаряния и са главният причинител на появата на рак на кожата, поради което защитата срещу тях е толкова важна.

Ефектите, които тези лъчи могат да имат върху кожата, са неизвестни, тъй като те са тези, които не успяват да проникнат през нашата атмосфера.

Открийте характеристиките на слънцезащитните продукти

Ако търсите най-добрите слънцезащитни продукти за деца, често ще се сблъсквате с различни термини, които ще фигурират върху всеки от тези продукти, а степента или видът на защитата им може да се различават, поради което е необходимо да ги познавате в детайли.

Това е число, което измерва частта от времето, необходима на UV лъчите да предизвикат изгаряния при контакт с кожата. Те също така са стойността, която показва нивото на защита, получено от слънцезащитен продукт с UVB фактор.

  • Широкоспектърна и UVA защита

Има слънцезащитни продукти, които предпазват само от UVB лъчите, тъй като това са лъчите, които влизат в пряк контакт с кожата и които поради своята интензивност изискват широка защита, но това не означава, че UVA лъчите трябва да се пренебрегват.

Широкоспектърният слънцезащитен продукт ще предпази и от двата вида лъчи, като предотврати не само слънчевото изгаряне, но и дългосрочните последици, които те могат да причинят. На много от етикетите се посочва, че слънцезащитният продукт има и двата защитни фактора, или просто, че е широкоспектърен.

Видове слънцезащитни продукти

За да разберете кой е най-добрият слънцезащитен продукт за вашето дете вкъщи, е важно да знаете видовете слънцезащитни продукти, които можете да получите, когато започнете търсенето си, разделени основно на две:

  • Физични или естествени слънцезащитни продукти

Те образуват слой върху кожата, който отразява ултравиолетовите лъчи, съдържайки съставки, които са в състояние да отразяват светлината и да я предпазват от контакт с кожата.

Този вид слънцезащитни продукти, съдържащи химически съставки, създават върху кожата слой, който абсорбира UV лъчите и радиацията, като не им позволява да влязат в контакт с клетките на кожата и да предизвикат преждевременно стареене.

Какво трябва да търсите в слънцезащитните продукти за деца?

Когато дойде време да изберете най-добрия слънцезащитен продукт за деца, Equipar-Magazine

ще намерите различни модели, които имат всички характеристики, които обяснихме в статията, ето защо е толкова важно да ги познавате в детайли.

Така че, за да не се подведете и да вземете слънцезащитния продукт, който е най-подходящ за вашето дете, не забравяйте винаги да търсите следните характеристики:

Сред всички фактори SPF трябва да бъде един от най-важните и един от първите, които трябва да се вземат предвид, и тъй като вече знаете какво представлява, препоръката е той винаги да бъде с ниво на защита, по-високо от 30, тъй като с него можете да постигнете до 97% защита. От друга страна, ако изберете SPF 50, можете да постигнете 98% защита срещу UVA и UVB лъчите.

Винаги търсете широкоспектърни слънцезащитни продукти, които защитават кожата от всички видове UV лъчи, за да се предотвратят краткосрочни и дългосрочни увреждания, а не само защита от UVB лъчите.

Когато се стремите да защитите кожата на бебетата, е необходимо да използвате слънцезащитен продукт, предназначен за деликатния им тен, особено ако те са с чувствителна към слънцето светла кожа , която може да бъде по-лесно раздразнена, а също и ако са слънцезащитни продукти за употреба на лицето.

  • Химически срещу натурален слънцезащитен крем

Вече знаете различните видове слънцезащитни продукти, но изборът между един или друг ще зависи от нуждите на детето.Не забравяйте, че химическите продукти могат да имат съставки, които са склонни да дразнят най-чувствителната кожа, но те също така са по-лесни за нанасяне и не оставят бели следи след разнасянето им.

Независимо дали става въпрос за спрей, крем, гел или стик, ще откриете различни варианти за нанасяне на слънцезащитен продукт върху кожата на децата ви, като всеки от тях има големи предимства и в по-голямата си част е лесен за нанасяне.

Съвети за предпазване на бебетата от слънцето

Когато водим малките си деца в парка, на басейна или на плажа през летните дни, трябва да вземем всички необходими предпазни мерки, за да гарантираме тяхната безопасност, като прекомерното излагане на слънце е важен проблем, който не бива да се пренебрегва.

За да може всеки да се наслаждава пълноценно на слънцето, слънцезащитният крем е задължителен, преди да излезете от къщи, а като следвате няколко съвета, можете да предотвратите продължителния вреден контакт със слънцето.

  • Дръжте децата си на закрито през часовете от деня, когато слънцето е най-силно, което обикновено е между 12:00 и 16:00 часа.
  • Винаги намирайте сенчесто място.
  • Покрийте кожата на бебето колкото е възможно повече, но с дрехи, които са подходящи за климата и не генерират твърде много топлина.
  • Никога не използвайте одеяло, за да покриете предната част на количката, тъй като съществува риск от силна топлина и задушаване.

Как да предпазим децата от слънцето?

Къде да купя слънцезащитен крем за деца?

Винаги искаме най-доброто за децата си, а когато става въпрос за слънцезащита, не бива да пестим средства, тъй като това може да доведе до проблеми с кожата на малките ни деца.

Едно от местата, където има най-голямо разнообразие от марки, е Amazon, а освен това го получавате у дома в много кратък срок, често за по-малко от 24 часа.

Ако предпочитате физически магазини, можете да намерите качествена марка в Druni, El Corte Inglés, Sephora, Douglas, Alcampo или Carrefour, както и в много други.

Често задавани въпроси

☀️ От каква възраст бебетата могат да използват слънцезащитни продукти?

Допреди няколко години не се препоръчваше използването на слънцезащитни продукти за бебета под 6 месеца, но Испанската академия по педиатрия или AEP, обяви, че ако бебето не разполага с подходящи дрехи и сянка, за да излезе на слънце, може да се нанесе минимално количество слънцезащитен продукт за бебета с поне 15 SPF.

При бебета на възраст над 6 месеца слънцезащитните продукти могат да се нанасят върху всички открити части на тялото на детето, като се внимава много в областта на лицето и очите.

☀️ Колко бебешки крем трябва да използвате?

За бебета над 6-годишна възраст се препоръчва нанасяне на малко количество върху лицето и откритите части на тялото, като се обръща специално внимание на ушите, носа и устните, където може да се използва балсам със слънцезащитен фактор.

Повторното нанасяне на слънцезащитния крем е необходимо и трябва да се извършва на всеки два часа или всеки път, когато детето плува, дори ако слънцезащитният крем е водоустойчив.

☀️ Кой вид протектор е най-безопасен за бебета?

Слънцезащитният продукт с формула, специално разработена за бебета, винаги ще бъде най-добрият вариант, но също така е препоръчително да се търси слънцезащитен продукт, който предотвратява дразненето и може да се използва за чувствителна кожа или кожа с дерматит.

Не забравяйте, че слънцезащитният крем трябва да е широкоспектърен и избягвайте тези с репелент срещу комари, тъй като те обикновено са по-малко ефективни. Биоразградимият и естествен слънцезащитен продукт също е отличен избор за деца.

☀️ Кога да слагаме слънцезащитен крем на децата?

Препоръчително е да използвате слънцезащитни продукти всеки ден, а не само когато отивате на плажа или на басейна, тъй като слънцето продължава да излъчва UVA и UVB лъчи дори през есенните и зимните месеци. 15 минути преди да излезете от къщи, нанесете на детето си слънцезащитен крем с минимален фактор SPF 30 или SPF 50, тъй като детската кожа е тънка и чувствителна.

[#Z] patricia

Казвам се Патрисия и съм момиче с многобройни хобита, като писането е едно от тези, които най-много ми харесват. Създаването на съдържание се превърна в моя страст, чрез думи и текстове ще споделям с вас всички свои мнения, независимо дали анализирам продукти, за да изберете най-добрите, или ви давам практически съвети за ежедневието ви.